Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 24, 2017 10:35 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 757 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: ned srp 17, 2008 12:02 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
Šťávy ovocné a zeleninové

Zde není žádný důvod šetřit superlativy. Je to prostě bomba a to ve všech směrech. Chuťově, obsahem vitamínů, minerálů a hlavně enzymů. Pro šetřivé co ovládají kupecké počty jde často i o bombu cenovou a veškeré zdraví již zmiňované je tím pádem zadarmo. Počítejte se mnou. Například v sezoně koupíte bez problémů meloun, nebo okurky 1 kg za 5 Kč v akci i méně. Při obsahu až 98 % vody máte vlastně 1 litr vynikajicího fresh juice za 5 Kč, no není to bomba. To je vlastně levnější než Dobrá voda a ta rozhodně zase tak dobrá není, ani chuťove ani po zdravotní stránce. Kdo je opravdový škrt chce nápoje a zdraví téměř úplně zadarmo. Zde mohu doporučit jablka ze stromů lemujících staré okresní vesnické cesty. Kontaminace těchto jablek je paradoxně většinou menší, než těch naprosto zdravých a stále chemicky ošetřovaných jablek ze supermarketů. Mimo to škodliviny a olovo jsou vázané na vlákninu a pokud tedy nejíme jablka celá, ale pouze pijeme šťávu tak nám rozhodně nic nehrozí a cena je opravdu super. No nekupte to za ty peníze, tak jak se Vám to líbí?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: ned pro 21, 2008 10:41 am 
Offline

Registrován: pát říj 03, 2008 10:05 pm
Příspěvky: 4
Dobrý den. Piju čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Vyrábím je pomocí výborné pomalootáčkové mašinky "Omega Juicer". Dělám kombinace různých druhů ovoce a zeleniny. U zeleninových šťáv používám často kombinaci mrkev, celer, petržel, červená řepa. A právě díky červené řepě mám moč zbarvenou do červena, což mě dost znepokojuje. Dočetl jsem se totiž u Malachova následující: "Vypijte 1-3 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z červené řepy. Jestliže pak bude mít vaše moč rudou barvu, znamená to, že sliznice tlustého střeva přestaly správně plnit své funkce. Pokud řepná šťáva moč barví, pak uvedenými stěnami stejně snadno pronikají i toxiny a dochází k autointoxikaci.
Můžete mi napsat váš názor? Pokud toto tvrzení potvrdíte, jaké navrhujete řešení? Předem díky Petr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: ned pro 21, 2008 1:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
petr píše:
Dobrý den. Piju čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Vyrábím je pomocí výborné pomalootáčkové mašinky "Omega Juicer". Dělám kombinace různých druhů ovoce a zeleniny. U zeleninových šťáv používám často kombinaci mrkev, celer, petržel, červená řepa. A právě díky červené řepě mám moč zbarvenou do červena, což mě dost znepokojuje. Dočetl jsem se totiž u Malachova následující: "Vypijte 1-3 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z červené řepy. Jestliže pak bude mít vaše moč rudou barvu, znamená to, že sliznice tlustého střeva přestaly správně plnit své funkce. Pokud řepná šťáva moč barví, pak uvedenými stěnami stejně snadno pronikají i toxiny a dochází k autointoxikaci.
Můžete mi napsat váš názor? Pokud toto tvrzení potvrdíte, jaké navrhujete řešení? Předem díky Petr.

Ve Vašem dotazu postrádám dvě zásadní informace. Jednak kolik takovéto uváděné směsi šťáv denně vypijete, pak kolik z tohoto objemu tvoří červená řepa a kolik petržel. Nicméně pokusím se odpovědět tak, abych možnosti vyčerpal a začnu dotazem na pronikání barviva červené řepy do krevního řečiště, dále pak do primární a sekundární moče. Malachov jak píšete používá na daný pokus 1-3 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z červené řepy a v moči sleduje rudou barvu. Předpokládám, že ani jeden z uvedených bodů nesplňujete, tak jak to Malachov podává. Šťávy z červené řepy patrně pijete mnohem více a moč není rudá, ale maximálně slabě do červena. Pokud vypijete, což odhaduji, šťávu z poloviny střední řepy, ze které získáte cca 1 dcl šťávy, jde o trojnásobek, až desetinásobek množství doporučeného Malachovem a neznám člověka, který po takovémto množství přijatého barviva, obsaženého ve šťávě červené řepy, nebude mít zabarvenou moč slabě do červena. Já sám běžně řepnou šťávu nepiji, ale pokud si ji náhodou udělám tak pochopitelně ke změně barvy moči také dojde. Jiná věc je požít 0,1 - 0,3 dcl šťávy, což je zhruba 1 - 3 plné lžíce a zde se úmyslně bavím o maximálním množství doporučovaném Malachovem a mít moč krvavě rudou.
Navíc k pronikání toxinů střevní stěnou dochází u naprosté většiny lidí a dopracovat se ke stavu uváděnému Malachovem, je pro normálně se stravujícího člověka prakticky nemožné. Ani v mém případě a to dodržuji velice ortodoxní stravovací režim více jak čtvrt století, není případné pronikání toxinů střevní stěnou zcela vyloučeno. Spíše než řešit toto pronikání toxinů střevní stěnou, kterému podle mého názoru patrně nemáte jak zabránit, je vhodné přijmout opačný postup a škodliviny pokud možno ve stravě nepřijímat. Pokud přesto chcete docílit ideálního stavu střeva doporučuji pravidelné provádění sankhapraksalány 1 x za 14 dní a dostatečný přísun čerstvé šťávy z listového špenátu, případně v zimě, pokud špenát není za rozumnou cenu k dostání, je velmi dobrá i šťáva ze syrového zelí, díky vysokému obsahu sýry a chlóru. Střeva jsou v pořádku a nezanesená pouze v případě, že Vám pití zelné šťávy nebude způsobovat nadýmání. Případná vyvolaná plynatost je důsledkem procesu očisty sliznice střevní stěny od škodlivin a toxinů právě pomocí sýry, chlóru a dalších látek obsažených v zelné šťávě.
Jinak neznám Váš důvod pití šťávy z petržele, ale pro jistotu upozorním na to, že konzumace většího množství je poměrně nebezpečná a může vyvolat i nervové poruchy. Rozumné množství je tak do 0,5 dcl a v tomto objemu je petrželová šťáva velice zdravá. Také u červené řepy není dobré pít nějaká velká množství, to může vyvolat reakci jater doprovázenou nevolností a točením hlavy. Vhodné je zpočátku tak 1 dcl jedenkrát až dvakrát denně, postupně se dopracovat k 2 - 2,5 dcl dvakrát denně a toto množství již dále nezvyšovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dotaz na užívání šťáv
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 6:42 pm 
Offline

Registrován: čtv led 08, 2009 6:33 pm
Příspěvky: 1
Dobrý večer pane Zajíček, píši Vám ohledně provedené sankhapraksalany. Dnes večer jsem si udělala šťávu z mrkve, avokáda, cibule a okurky, bylo toho celkem 700 ml. Mám neustále slano v puse, dělají se mi slané sliny a hlavně kůže okolo očí je tmavá, až do černa, kolem dokola. Mám na Vás dotaz, za jak dlouho tyto příznaky odezní? Prosím Vás o sestavení jídelníčku, které saláty a jak kombinovat a rovněž, kterou šťávu pít a jak dlouho. Barva okolo očí se mi zhoršila, domnívám se, že jsou to játra. Mám problémy s kloubama, bolí mě. Myslím si, že můj organizmus měl nadbytek soli a provedením sankhapraksalany jsem mu ještě tuto sůl přidala. Prosím Vás o vysvětlení, neboť nemám tolik informací. Jak jsem s Vámi hovořila, poslední odvar heřmánku 1 lt jsem vyzvrátila. Pak již byl čas na jídlo. Tak jsem postupovala dle návodu. Ve Vaší stati o soli jsem se dočetla, jak je nebezpečné pro orgány mít v těle tolik soli a jak uvádíte nesolit vůbec, to mě pěkně vyděsilo. Sankhapraksalanou jsem vypila 6 lt soli i když je vlastně ředěná. Tak si kladu otázku, jak nejrychleji se této soli zbavit a kyseliny močové a tudíž i vysokého tlaku a vyčistit játra, protože i ty dostaly zabrat. Mám obavy o funkce orgánů v těle. Je možné si na lačno brát 1 lžíci citrónové štěvy a 1 lžíci oleje, nebo jenom užívat ráno na lačno okurkovou šťávu s cibulí a mrkev. Kolik vypít tekutin a hlavně kdy pít. Děkuji Vám za odpověď.
Alena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dotaz na užívání šťáv
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 7:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
alena píše:
Dobrý večer pane Zajíček, píši Vám ohledně provedené sankhapraksalany. Dnes večer jsem si udělala šťávu z mrkve, avokáda, cibule a okurky, bylo toho celkem 700 ml. Mám neustále slano v puse, dělají se mi slané sliny a hlavně kůže okolo očí je tmavá, až do černa, kolem dokola. Mám na Vás dotaz, za jak dlouho tyto příznaky odezní? Prosím Vás o sestavení jídelníčku, které saláty a jak kombinovat a rovněž, kterou šťávu pít a jak dlouho. Barva okolo očí se mi zhoršila, domnívám se, že jsou to játra. Mám problémy s kloubama, bolí mě. Myslím si, že můj organizmus měl nadbytek soli a provedením sankhapraksalany jsem mu ještě tuto sůl přidala. Prosím Vás o vysvětlení, neboť nemám tolik informací. Jak jsem s Vámi hovořila, poslední odvar heřmánku 1 lt jsem vyzvrátila. Pak již byl čas na jídlo. Tak jsem postupovala dle návodu. Ve Vaší stati o soli jsem se dočetla, jak je nebezpečné pro orgány mít v těle tolik soli a jak uvádíte nesolit vůbec, to mě pěkně vyděsilo. Sankhapraksalanou jsem vypila 6 lt soli i když je vlastně ředěná. Tak si kladu otázku, jak nejrychleji se této soli zbavit a kyseliny močové a tudíž i vysokého tlaku a vyčistit játra, protože i ty dostaly zabrat. Mám obavy o funkce orgánů v těle. Je možné si na lačno brát 1 lžíci citrónové štěvy a 1 lžíci oleje, nebo jenom užívat ráno na lačno okurkovou šťávu s cibulí a mrkev. Kolik vypít tekutin a hlavně kdy pít. Děkuji Vám za odpověď.
Alena.

Sankhapraksalana, pokud je správně provedena, pomocí osmózy spíše sůl vylučuje, než způsobuje její vstřebávání do organizmu. Vámi popisované příznaky odpovídají nedostatečnosti ledvin, což vytváří otoky. Zde bych potřeboval znát jestli se Vám na kontrolních proužcích Triphan zbarví i bílkoviny, což by toto potvrdilo. Dále je nezbytné, aby hned druhý den došlo ke spontánní defekaci alespoň 1 x a pokud se nucení nedostaví vyčistit střeva klystýrem. Sankhapraksalana, pití šťáv a úprava stravy spustí v těle masivní detoxikační reakce a je naprosto nezbytné mít alespoň 1 x denně stolici, nebo se vyprázdnit pomocí klystýru. Optimální frekvence defekace je 2 x – 3x denně a stolice nesmí být lepivá a zapáchající. Pokud se tělo takto samo, nebo za pomoci klystýrů nečistí, játra jsou značně zatížena a mohou se ozývat. Nepíšete co jste jedla a ani zda nastala defekace, ale domnívám se, že jste pouze pila, to defekaci nenavodí a je nutný klystýr. Střeva potřebují na práci vlákninu a tu pitím šťáv nedodáte. Nejlepší vlákninou pro práci střev je strouhaná mrkev, listový špenát a křížaté rostliny. Mohou sice zpočátku nadýmat a podle toho je třeba volit dávkování, ale i nadýmání je detoxikační reakce a po nějaké době zmizí, jak se střeva pročistí. Za jak dlouho uvedené projevy zmizí se špatně odhaduje, protože to značně závisí na výchozím stavu zanesení organizmu. Domnívám se, že otoky do 3 dnů a ostatní projevy tak 10 - 14 dní. Podle vhodnosti zvoleného dietního režimu.
Doporučuji následující postup. Ráno tělo dobře hydratovat, což zpravidla vyvolá i spontánní defekaci. Nejlépe cca 0,5 litru grepfruitové šťávy, která je vhodná k rozpouštění solných úsad, nejvhodnější jsou grepy červené, ale pokud je neseženete, tak to nijak nevadí. Dále 0,5 litru šťávy mrkev, jablko, pomeranč, poměr dle Vaší chuti. Já piji ráno 1,5 – 2 litry, než snídám, ale předpokládám, že na Vás bude 1 litr dost a postupně to zvyšujte. Pokud se nedostaví defekace proveďte klystýr a po 30 minutách se nasnídejte. Snídaně podle ( Příkladu denního jídelníčku), s menším množstvím oleje a ořechů, pro odlehčení jater. Zaměřte se na jablka, banán a borůvky, které zlepšují peristaltiku a dodají sacharidy. V průběhu dne popíjejte na odvodnění a odstranění překyselení šťávu z okurek, případně s cibulovou, která ředí hleny a umožní jejich vyloučení. Další dobrá diuretická šťáva je mrkev 3 díly, červená řepa 1 díl a okurka 1 díl, která čistí játra i ledviny. Velice dobrá je šťáva, mrkev 4 díly a endivie (štěrbák) 1 díl, která je sice hořká, ale velmi dobře rovná játra. Endivie se sice hůře shání a je drahá, ale vyplatí se ji někde vyšťourat a koupit. Uvedené šťávy střídejte dle chuti a potřeb organizmu. Do oběda, nebo před obědem vypijte cca 0,5 litru těchto šťáv a najezte se. Oběd musí obsahovat nejvíce mrkve a listového špenátu, dále křížaté rostliny dle chuti a snášenlivosti, 0,5 avokáda a lněné semínko viz. (Příklad denního jídelníčku). Ostatní zelenina na dochucení, okurka, rajčata, cibule. Zpočátku vynechat koření, česnek, ocet, kokos, luštěniny a oleje dávejte opatrně. Stejný postup je vhodný před večeří a večeře zhruba stejná jako oběd. Cca 1 hodinu po večeři, já ještě piji cca 0,5 - 1 litr šťávy většinou mrkev, jablko, pomeranč, ale není problém pít i šťávu zeleninovou. Zpravidla je vhodná mrkev 1/2, celer 1/4 a brambora 1/4,která dobře rovná kyselost i nervy. Jakmile se potíže upraví můžete stravu rozšířit dle (Příkladu denního jídelníčku ), případně opatrně přidávat rozumný podíl vařené stravy, ale čím méně tím lépe. Tento postup srovná velice rychle kyselost, což si naměříte pomocí proužků a upraví defekaci, předpokládám na 2 x denně. Ostatní se pomalu porovná samo, ale nějakou dobu to potrvá, nedá se odstranit 20 - 30 let špatné životosprávy za 3 dny. Hlavní je postup choroby stabilizovat a dát tělu potřebný čas na regeneraci. Pokud odpověď není vyčerpávající, znovu se ozvěte a upřesněte dotaz do větších podrobností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Strava a šťávy
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 1:59 pm 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Dobrý den pane Zajíčku, byla jsem u Vás před dvěma měsíci (chronické záněty v těle) ještě s přítelem (vysoký tlak). Ráda bych Vás poprosila o nějaké doplňující informace a rady. Za tuto dobu, kdy jsem vysadila všechny bílé jedy, začala s pitím šťáv a alespoň z větší části upravila stravu tak, jak jste doporučoval se mi zlepšila psychika a konečně mám možnost poznat, jaké to je, mít alespoň nějakou energii. Můj jídelníček - ráno 0,5 - 1 litr šťávy mrkev, jablko pomeranč. K snídani ovocný salát. K obědu zatím vařené jídlo. Snažím se alespoň oddělovat přílohy od masa a doplňovat všechno syrovou zeleninou, večer trošku zeleninového salátu a šťávu, někdy stačila i šťáva. Minulý týden jsem dokončila očistu střev hydrocolonem, kdy sestřička doporučovala stravu, které jsem odvykla, tzn. pečivo, vařené jídlo + příloha + maso, ne syrovou zeleninu. Dělala jsem také jaterní očistu. (také doporučovala). Po těchto kůrách a vysazení již pro mě tak přísného režimu, jsem zase díky mojí psychice začala mít občas ty moje "přežírací schopnosti" - přirovnala bych to tomu "nacpat to do zásoby, neboť měsíc nic nedostanu". Nemůžu dostat do sebe ovocný salát, olivový olej, málokdy také raní šťávu, která je chuťově výborná. Vím, že je to záležitost hlavně psychiky, s tím mi asi nepomůžete, možná poradíte ohledně žaludku, kdy již ty dva měsíce mám, myslím si, že pocit hladu, nebo přežrání - nedokážu to identifikovat, ale tento stav přetrvává před jídlem i po jídle. Pak bych ráda, pokud by jste mi mohl upřesnit - je jedno v jakém poměru mlít semena - mák, sezam, len? Místo výroby zeleného nápoje lze zatím oďšťavnit vše zelené, jetel, vojtěška at.? Množství je omezeno? K doporučené šťávě mrkev - špenát, lze špenát nahrazovat vojtěškou v tom samém množství? Přítel začal se šťávou půl cibule denně v okurkové šťávě (zdaleka ne 5 dkg denně, co jste doporučoval). Poté co to vypije, je mu hodně dlouho špatně. Dala by se užívat i s něčím jiným, kdy by neměla tak ostrou chuť? Děkuji moc předem za Vaše cenné rady. Petra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a šťávy
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 5:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Dobrý den pane Zajíčku, byla jsem u Vás před dvěma měsíci (chronické záněty v těle) ještě s přítelem (vysoký tlak). Ráda bych Vás poprosila o nějaké doplňující informace a rady. Za tuto dobu, kdy jsem vysadila všechny bílé jedy, začala s pitím šťáv a alespoň z větší části upravila stravu tak, jak jste doporučoval se mi zlepšila psychika a konečně mám možnost poznat, jaké to je, mít alespoň nějakou energii. Můj jídelníček - ráno 0,5 - 1 litr šťávy mrkev, jablko pomeranč. K snídani ovocný salát. K obědu zatím vařené jídlo. Snažím se alespoň oddělovat přílohy od masa a doplňovat všechno syrovou zeleninou, večer trošku zeleninového salátu a šťávu, někdy stačila i šťáva. Minulý týden jsem dokončila očistu střev hydrocolonem, kdy sestřička doporučovala stravu, které jsem odvykla, tzn. pečivo, vařené jídlo + příloha + maso, ne syrovou zeleninu. Dělala jsem také jaterní očistu. (také doporučovala). Po těchto kůrách a vysazení již pro mě tak přísného režimu, jsem zase díky mojí psychice začala mít občas ty moje "přežírací schopnosti" - přirovnala bych to tomu "nacpat to do zásoby, neboť měsíc nic nedostanu". Nemůžu dostat do sebe ovocný salát, olivový olej, málokdy také raní šťávu, která je chuťově výborná. Vím, že je to záležitost hlavně psychiky, s tím mi asi nepomůžete, možná poradíte ohledně žaludku, kdy již ty dva měsíce mám, myslím si, že pocit hladu, nebo přežrání - nedokážu to identifikovat, ale tento stav přetrvává před jídlem i po jídle. Pak bych ráda, pokud by jste mi mohl upřesnit - je jedno v jakém poměru mlít semena - mák, sezam, len? Místo výroby zeleného nápoje lze zatím oďšťavnit vše zelené, jetel, vojtěška at.? Množství je omezeno? K doporučené šťávě mrkev - špenát, lze špenát nahrazovat vojtěškou v tom samém množství? Přítel začal se šťávou půl cibule denně v okurkové šťávě (zdaleka ne 5 dkg denně, co jste doporučoval). Poté co to vypije, je mu hodně dlouho špatně. Dala by se užívat i s něčím jiným, kdy by neměla tak ostrou chuť? Děkuji moc předem za Vaše cenné rady. Petra

Pokud víte, že Vám něco pomohlo, tak nechápu, kde vidíte důvod poslouchat rady nějaké sestry na hydrocolonu. Hydrocolon nevypere tenké střevo, pouze tlusté a není žádný důvod k jakékoliv změně stravy, kterou jsem Vám doporučil. Nanejvýš by mělo význam cca 1x - 2x sníst rozvařenou bílou rýži, jako doporučuji při šankaprakšaláně, ale osobně to nepokládám za nezbytně nutné. Do tlustého střeva stejně postupuje obsah tenkého střeva a ten byl ze zeleniny, pokud jste před procedurou nejedla nic jiného, než jsem Vám doporučil. Vařená strava Vám zánětlivé procesy vyvolala a nechápu důvod, proč se jí nechcete zříci, alespoň na nezbytně nutnou dobu. Pouze si tak prodlužujete trápení, ale pokud Vám to tak vyhovuje, tak proč ne. Píšete, že jste prováděla jaterní očistu, není mi jasné, co by se dalo očistit na játrech při uvedené stravě, musíte mi popsat postup, abych to mohl nějak posoudit. Psychika souvisí se špatným stavem střeva a motáte se v začarovaném kruhu, kvůli špatnému stavu střeva se "přežíráte" a to Vám zase způsobuje psychické problémy. Po očistě střeva nesmí dojít k okamžitému zanesení, jinak se ničeho nezbavíte. Rozhozené pocity v žaludku, je nutné odstranit pravidelnou očistou žaludku a nevím zda jste ji dělala. Při našem setkání jsem Vám doporučoval, žaludek upravit pravidelným čištěním, po dobu cca 14 dnů a více.
Semena se nemelou v žádném poměru, to jste špatně pochopila, melou se samostatně do pastovitého stavu a teprve podle potřeby je použijete do jídla, buď samostatně, nebo podle chuti je můžete i smíchat. Umletá semena zásadně skladujte v mrazáku, ne v lednici, nebo dokonce na pokojové teplotě, rychle žluknou a pak mohou být velice škodlivá na játra.
Odšťavnit to samozřejmě lze, ale nevím, kde nyní na konci zimy seženete něco zeleného, to budete muset ještě dost počkat, než tyto plodiny budou adekvátně narostlé. Bez problémů můžete nahradit špenát vojtěškou, je to však mnohem méně chutné a zase o mnoho zdravější. Množství vojtěšky dejte stejné jako u špenátu.
Na snížení tlaku funguje právě ta cibule a nijak jsem Vám nezastíral, že tato šťáva není chuťově dobrá, ale zase výborně řeší uvedený problém. Právě látky z cibule dokáží porovnat cholesterol a vypudit hlenovité úsady z plicní tkáně a ostatních orgánů, to v kombinaci s okurkou, která je silně zásaditá a má vysoký obsah kyseliny křemičité, dobře ředí krev a umožní snížit tlak, zpravidla velice rychle. Špatně se po této šťávě dělá právě proto, že vyvolává silnou detoxikační reakci a pokud se současně jí stále nevhodná jídla a do toho pije tato šťáva, tak se není čemu divit. Nahradit se cibule ničím nedá, ale prodávají se různé druhy s různou pálivostí. Kupte si tedy nějakou nepálivou a tak by to mělo být více "pitné". Pod 5 dkg denně, ale nemá její užívání velký terapeutický význam, toto je minimální účinné množství a pak to funguje spolehlivě. Zatím jsem se nesetkal s případem, kdy by to nezabralo. Na svéráznou chuť si člověk postupně zvykne a pak s vyčištěním těla, odezní i nevolnost po vypití této šťávy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2009 1:22 pm 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Dobrý den pane Zajíčku, děkuji Vám informace. co se týká očisty žaludku, myslel jste tím 14 dní a více - předpokládám každý den? Dnes jsem dělala očistu po páté, konečně se mi podařilo dostat ven téměř všechno až ke značce. Je možné, že by po páté byla voda stále stejně zbarvená jako voda, max. je trošičku šlemovitá? Poslední zbytky byly zbarveny do žluta.
Co se týká semen, prosím Vás, jaký vlastníte mixér a mohu zatím, než ho budu mít doma, mlít v mlýnku na kávu, takže po rozemletí je to spíš suchá drť. Musím také skladovat v mrazáku?
Děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2009 3:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Dobrý den pane Zajíčku, děkuji Vám informace. co se týká očisty žaludku, myslel jste tím 14 dní a více - předpokládám každý den? Dnes jsem dělala očistu po páté, konečně se mi podařilo dostat ven téměř všechno až ke značce. Je možné, že by po páté byla voda stále stejně zbarvená jako voda, max. je trošičku šlemovitá? Poslední zbytky byly zbarveny do žluta.
Co se týká semen, prosím Vás, jaký vlastníte mixér a mohu zatím, než ho budu mít doma, mlít v mlýnku na kávu, takže po rozemletí je to spíš suchá drť. Musím také skladovat v mrazáku?
Děkuji za radu.

Ano každý den, čistý je žaludek v případě, že na závěr zvracení vyzvrátíte ostře hořkou tekutinu, v podstatě žluč a voda je lehce zbarvena do žluto hnědé barvy, obsahuje minimum hlenů ideálně žádné. Nepíšete, zda se cítíte lépe, ale zpravidla je ústup potíží již po 5 - 7 dnech u někoho i dříve. Není vhodné přestat, protože potíže se mohou rychle vrátit, naopak po delší době praktikování tohoto postupu, lze docílit trvalého výsledku.
Na značku mixéru se mě ptáte zbytečně, to je nějaký starý socialistický krám a já mixování semen uvádím jenom jako možnou variantu. Sám melu semena na kuchyňském robotu značky Zelmer Diana a asi ani toto není ideální řešení, protože je nutné to mlít vícekrát a opatrně, aby se strojek neucpal a ještě musím na opravdu jemné umletí nakonec vyměnit sítko za opravdu husté, které není součástí základního přístroje a musí se objednat zvlášť. Pokud bych to řešil nyní, asi bych zakoupil nějaký speciální mlýnek na olejnatá semena, který přímo s lepivostí hmoty počítá. Melu toho vždy velké množství a pak je mi to jedno, jde to celkem rychle. Semena by se měla rozemlít co nejlépe, protože tím významně stoupá využitelnost obsažených živin, jinak to nijak nevadí, ale využijete je méně. Jakákoliv rozemletá semena, podléhají velice rychle oxidaci a žluknou, což rozhodně zdravé není a místo léčivých účinků, pak poškozují játra, jednoznačně skladovat jakkoliv upravená olejnatá semena pouze v mrazáku, sám je mrazím na -25°C a méně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2009 8:35 pm 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Omlouvám se, asi jsem se špatně vyjádřila. Vyzvrácená voda byla jak po prvé, tak až po páté průhledná, pouze lehounce šlemovitá, ani jednou vůbec ne zbarvená, jak popisujete. Doufám, že nedělám nic špatně a že vytrvám. Dneska ráno po výplachu jsem se cítila lépe. Od včera nejím vůbec vařenou stravu a s hladem tedy dost bojuji, což u mě znamená, že jakmile si uvědomím pocit hladu, nemyslím dokola na nic jiného než na jídlo. Ráda bych zkusila, až se zase zlepší psychika, i šankaprakšalánu. Zatím si netroufám. Za týden jdu na poslední colon a ráda bych se s Vámi poradila, jestli je k něčemu udělat před tím ještě jednu jaterní očistu. Jedná se pití vody s glauber. solí - 4 hrnky + hrnek olivového oleje s grapefruitem (půl na půl). Pije se to v určitých intervalech. První voda se solí v 18 hodin, druhá ve 20 hodin. Ve 22 hodin oliv. olej s grepem. Pak ihned lehnout a zahřívat játra. Ráno po probuzení další hrnek se solí a za dvě hodiny poslední. Po vykonání potřeby zůstávají nahoře zelené kaménky a smetí, údajně je to cholesterol. Znovu moc díky a díky za Vaše stránky, dodávají mi sílu vytrvat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2009 8:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Omlouvám se, asi jsem se špatně vyjádřila. Vyzvrácená voda byla jak po prvé, tak až po páté průhledná, pouze lehounce šlemovitá, ani jednou vůbec ne zbarvená, jak popisujete. Doufám, že nedělám nic špatně a že vytrvám. Dneska ráno po výplachu jsem se cítila lépe. Od včera nejím vůbec vařenou stravu a s hladem tedy dost bojuji, což u mě znamená, že jakmile si uvědomím pocit hladu, nemyslím dokola na nic jiného než na jídlo. Ráda bych zkusila, až se zase zlepší psychika, i šankaprakšalánu. Zatím si netroufám. Za týden jdu na poslední colon a ráda bych se s Vámi poradila, jestli je k něčemu udělat před tím ještě jednu jaterní očistu. Jedná se o pití vody s glauber. solí - 4 hrnky + hrnek olivového oleje s grapefruitem (půl na půl). Pije se to v určitých intervalech. První voda se solí v 18 hodin, druhá ve 20 hodin. Ve 22 hodin oliv. olej s grepem. Pak ihned lehnout a zahřívat játra. Ráno po probuzení další hrnek se solí a za dvě hodiny poslední. Po vykonání potřeby zůstávají nahoře zelené kaménky a smetí, údajně je to cholesterol. Znovu moc díky a díky za Vaše stránky, dodávají mi sílu vytrvat.

Možná máte malou tvorbu žaludečních šťáv, ale i to se tímto postupem dá odstranit, čištěním se nic poškodit nedá. Pokud Vám to dělá lépe, tak není důvod o správnosti postupu nijak pochybovat. Při přechodu na syrovou stravu je pocit hladu normální, ale tělo je paradoxně zásobováno mnohem lépe, tak vytrvejte. Čištění nikdy neškodí, i když zde bych volil spíše jeden den po hydrocolonu, než předem, pak je očista jater účinnější.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: čtv dub 16, 2009 10:45 am 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Dobrý den pane Zajíčku, žádám opět o radu. Mám za posledních 14 dní pocit knedlíku v krku a zdá se mi, že víc zapomínám a mám problémy přemýšlet v práci. Myslíte, že by to mohlo souviset s přechodem na novou stravu? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: čtv dub 16, 2009 4:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Dobrý den pane Zajíčku, žádám opět o radu. Mám za posledních 14 dní pocit knedlíku v krku a zdá se mi, že víc zapomínám a mám problémy přemýšlet v práci. Myslíte, že by to mohlo souviset s přechodem na novou stravu? Děkuji

Pocit knedlíku v krku, je velice široký pojem a rozhodně ho potřebuji přesně definovat. Předpokládejme, že se jedná o zahlenění, které je běžným průvodním jevem očisty organizmu a pokud není prováděna pravidelně údržba střevního traktu, tak tělo pro vylučování odpadů otevírá další cesty, z nichž nejběžnější, je právě zahlenění horních cest dýchacích. Navíc to zapadá i s tím zapomínáním, protože pokud je střevo zaneseno toxiny, tak ani mozek normálně fungovat nemůže. Primární je tedy vnitřní čistota a pravidelná péče o tlusté střevo, teprve poté bych řešil potravu pro mozek, kde zabírají hlavně ořechy a olejnatá semena. Především velice snadno dostupné slunečnicové semínko, kterého můžete tak 3 - 4 lžíce rozmixovat do 0,5 litru mrkvové šťávy a přidat vrchovatou lžičku kakaa, nebo nepražené kakaové boby. Tuto kombinaci vypijte ráno a večer doplněnou vždy o 1 tabletu vitamínu C 1000 mg s šípky. Nijak nezkoumejte, že jde o 4 násobek doporučované denní dávky, pokud je tělo v deficitu, tak snese krátkodobě bez potíží i 50 násobné množství zcela bez komplikací. Teprve pokud se dostaví průjem, tak vitamín C tělo odmítá a poté jej omezte, nebo vynechejte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: pát dub 17, 2009 6:41 am 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Pocit knedlíku v krku je zřejmě tam, kde se nachází hrtan. Žádné hleny, rýma, nic takového nemám. Tenhle víkend jsem dokonala poslední očistu colonem + jaterní očistu. Co se týká další očisty, předpokládám čištění klystýrem alespoň 1 x týdně. Semena slunečnice můžu rozemlít jen do mrkvové nebo i do pravidelné ranní - mrkev, jablko, pomeranč? Ještě mám jeden dotaz, není na škodu, když jím podle vašeho jídelníčku, což je kolem 400-500 g na jedno jídlo, jen dvakrát denně? Večer si připravuji zeleninové šťávy a zatím k tomu nic nesním, ať je to po šťávě, nebo před šťávou. Pokud před šťávou, šťávu už nevypiju. Děkuji moc a hezký den.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: pát dub 17, 2009 6:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24166
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Pocit knedlíku v krku je zřejmě tam, kde se nachází hrtan. Žádné hleny, rýma, nic takového nemám. Tenhle víkend jsem dokonala poslední očistu colonem + jaterní očistu. Co se týká další očisty, předpokládám čištění klystýrem alespoň 1 x týdně. Semena slunečnice můžu rozemlít jen do mrkvové nebo i do pravidelné ranní - mrkev, jablko, pomeranč? Ještě mám jeden dotaz, není na škodu, když jím podle vašeho jídelníčku, což je kolem 400-500 g na jedno jídlo, jen dvakrát denně? Večer si připravuji zeleninové šťávy a zatím k tomu nic nesním, ať je to po šťávě, nebo před šťávou. Pokud před šťávou, šťávu už nevypiju. Děkuji moc a hezký den.

To je otázka, co může tento pocit způsobovat, ale napadají mě další dvě možnosti. Radil jsem Vám pravidelné čištění žaludku a je možné, že se příslušná oblast krku mechanicky podráždila, v tomto případě, bych na nějakou dobu očisty vynechal. Další varianta je trochu horší a může signalizovat nedostatek jódu, doporučuji zařadit do stravy, pravidelně každý den, mořské řasy, nelépe vločky Nori, tak zhruba rovnou kávovou lžičku do zeleninového jídla. Dále je možné si nechat udělat vyšetření na jód, případně na štítnou žlázu a ověřit tak, co se vlastně děje. Klystýr je možné dělat i častěji tím nic nezkazíte, ale pokud Vám bude dobře, tak 1x týdně stačí. Semena se nemelou, ale mixují, je třeba je co nejlépe rozmělnit, pro snazší vstřebatelnost a lepší využití. Typ šťávy na to nemá žádný vliv, to jde i do destilované vody. Pokud jíte méně a nijak Vám to nevadí, nic se neděje. Tělu zřejmě dodané množství potravy stačí a pokud nijak výrazně nehubnete, tak je menší množství stravy naprosto vyhovující.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 757 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz