Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned kvě 28, 2017 2:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 441 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon pro 22, 2008 11:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Nepřírodní, problematická, kyselinotvorná strava, často doporučovaná reklamou ve většině médií, ničí spolehlivě naše těla a umožňuje prosperovat celému zdravotnictví, vyvoláváním nesčetných civilizačních onemocnění. Pokud udržíte v těle geneticky daný poměr zásad a kyselin 80% ku 20% ve prospěch zásad máte téměř jisté, že se Vám civilizační nemoci vyhnou a dokonce pravděpodobně odstraníte i ty co již máte. Není to tak jednoduché, zpočátku je potřeba toho dost pochopit, sledovat a hlídat, ale stojí za to vyzkoušet, co taková změna dokáže. Postupně odpozorujete, jak která potravina v těle reaguje a jak se po ní cítíte. Navíc takováto strava má i nezanedbatelně menší cenu a ušetříte i na kuchyňské přípravě. U zásadotvorných potravin se ovšem většinou nemůžete spoléhat na dlouhé záruční lhůty a je třeba oželet tradiční chutě, kterými nás kyselinotvorné potraviny lákají. Předpokládám, že někteří z Vás již určité zkušenosti mají a mohou se o ně podělit, ať jsou pozitivní, nebo negativní. Já sám jím kyselinotvorné potraviny velice zřídka, téměř vždy v čisté přírodní neupravené formě jako ořechy a semena, případně naklíčené luštěniny. Běžné produkty potravinářského průmyslu jím jen naprosto výjimečně, z důvodu společenské nutnosti, na svatbách a narozeninách, kam jsem občas zván.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 27, 2009 1:43 pm 
Ve svém článku píšete, že mléko také patří mezi kyselinotvorné potraviny.
Na druhou stranu píšete, že vápník je třeba pro udržení správného pH. Ale jak mám tedy doplňovat vápník, když bych se měla vyhýbat mléčným výrobkům? A jiné potraviny jej neobsahují v takovém množství. Nebo jsem to pochopila špatně?
A ještě - myslíte, že se dá pH ovlivnit i užíváním probiotik a jiných výrobků, jako jsou Actimel nebo Activia?


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: úte led 27, 2009 4:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
Charlizee píše:
Ve svém článku píšete, že mléko také patří mezi kyselinotvorné potraviny.
Na druhou stranu píšete, že vápník je třeba pro udržení správného pH. Ale jak mám tedy doplňovat vápník, když bych se měla vyhýbat mléčným výrobkům? A jiné potraviny jej neobsahují v takovém množství. Nebo jsem to pochopila špatně?
A ještě - myslíte, že se dá pH ovlivnit i užíváním probiotik a jiných výrobků, jako jsou Actimel nebo Activia?

Co se týká mléka a vhodnosti jeho konzumace, podívejte se na (Potraviny jako jedy i léky), téma (Pohled na bílé jedy). Mléčné výrobky a mléko jsou tak kyselinotvorné, že veškerý obsah vápníku, který obsahují, tělo využije na neutralizaci kyselin, ba naopak, spotřebuje se dokonce i značné množství rezervního vápníku z tělesných zásob. Já tvrdím, že nejspolehlivější cesta k umělým kloubům v pozdějším věku, je pravidelná konzumace sýrů, nejlépe tavených. Navíc u běžně dodávaných mléčných produktů, je obsah vápníku pozměněn pasterizací a vápník je velice špatně vstřebatelný, protože jde o anorganickou formu. Jediné přijatelné mléko je kozí a naprosto čerstvé. Jinak produkty z kozího mléka, jsou již opět značně škodlivé, mimo jogurtů doma vyrobených z čerstvého kozího mléka, bez tepelné úpravy, kdy se zachovají enzymy, nutné pro zamezení hlenotvornosti.
Nevím, co všechno jste četla, ale určitě jste špatně pochopila, že mléko je potravina s nejvyšším obsahem vápníku. Jako živočišná potravina možná ano, ale naprostá většina syrové zeleniny obsahuje velká množství velice dobře vstřebatelného vápníku a to ani nehovořím o vápníkových bombách, jako je sezam, mák, mandle a většina dalších semen, které obsahují mnohonásobně více vstřebatelného organického vápníku, něž mléčné produkty. Můžete si doma vyrábět velice snadno ořechové mléko, které obsahem vápníku to kravské několikrát převyšuje. Večer namočte do menší skleničky 2 polévkové lžíce loupaných slunečnicových semínek, 2 polévkové lžíce neloupaného sezamu a 15 - 20 mandlí. Ráno to i s vyluhovanou tekutinou, ve které je množství hořčíku, nalijte do mixéru a cca 5 minut mixujte v 0,3 - 0,5 litru vody, nebo ještě lépe čerstvé mrkvové šťávy. Hustotu si postupně upravíte, podle své chuti a i suroviny lze podle chuti měnit. Podotýkám, že i toto mléko může být za určitých okolností kyselinotvorné, ale v mrkvové šťávě ne. Je po všech stránkách lepší, něž mléko kravské.
Ovlivnit pH užíváním probiotik a jiných výrobků, jako jsou Actimel, nebo Activia určitě lze, ale vždy negativně a to zřejmě není cílem vašeho dotazu. Navíc se zamyslete logicky nad skutečností, jestli je možné z hlediska fyzikálních zákonů zavařit víčkem kelímek z živou kulturou. Dle mého názoru by zákonitě musel poměrně rychle vybuchnout, ale to se nestává a i několika týdenní záruční lhůta přítomnost živých bakterií téměř vylučuje. Pokud chcete ovlivnit pH tak se zaměřte na zásadotvorné potraviny a přečtěte si kapitolu (Hydratace organizmu), téma (Šťávy ovocné a zeleninové). Navíc kontrolou pH moči, poměrně snadno postupně zjistíte, co Vás překyseluje a co ne. Velice důležité je mimo sledování pH, uvědomit si vysokou hlenotvornost mléčných produktů. Rostlinné zdroje vápníku tělo nezahleňují a to si myslím, že je velice užitečná vlastnost, zvláště u lidí, kteří trpí na různá respirační oněmocnění a zánětlivé procesy v těle.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2009 11:42 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 20, 2009 11:11 am
Příspěvky: 28
Bydliště: Praha
Potraviny je třeba řadit podle pH.
Potraviny zvyšující pH a tedy zásaditost organizmu, od nejzásaditějších k těm méně zásaditým:
40 - 35: Ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citrón
35 - 30: čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
30 - 25: sušené fíky, rajčata, mrkev,
25 - 20: celer, řepa, sojové boby, zeleninová nať, pampelišky,
20 - 15: hlávkový salát, kapusta, černá melasa, olivy, jablečný ocet
15 - 10: fazole, hrozinky, pomeranče
10 - 5: banány, hrušky, jablka, mrkev, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, mandle
5 - 0: brambory, nejlépe vařené ve slupce, proso (jáhly), pohanka, kokosový ořech

Potraviny snižující pH a tedy zvyšující kyselost v pořadí od těch nejkyselejších k těm méně kyselým:
40 - 35 : Vepřové, telecí, hamburgery, bílá rýže, hovězí, ústřice, uzeniny,
35 - 30: krabi, humr, mořští raci, krocan, kuře, káva, čaj černý, perlivé nápoje,
30 - 25: ryby, jiné maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdý sýr,
25 - 20: přírodní a divoká rýže, čočka, oves
20 - 15: pivo, víno, těstoviny, chleba,
15 - 10: celozrnný chleba, margarín, ořechy
10 - 5: máslo a smetana, ječmen,
5 - 0: tvaroh a měkký sýr, švestky
0: syrovátka, kravské a kozí mléko

Nejvíc vhodný z olejů je olivový - oleje jsou převážně neutrální
Zelené čaje a bylinné čaje jsou zásadité, ovocné čaje jsou v pořádku
Mléčné výrobky a mléko se blíží neutralitě s výjimkou tvrdých sýrů (kyselé) a proto nepředstavují z hlediska pH problém, pH sliny měřené ráno po probuzení lakmusovým papírkem ( jeho rozsah 6,3 - 7,5 pH apod.) optimálně neklesá pod 6,8 , pokud ano, je to varující a pokud klesá na 6,3 a níže, jedná se o acidosu, která je hlavním udržujícím faktorem chronických nemocí (v tradičních pojmech nerovnováha jin a jang). Nejlépe (u zdravých lidí) je pH sliny 7,1 (nebo i více), slina nejlépe vyjadřuje stav pH v buňkách těla.

Obecně:
Potraviny, zanechávající v těle zásaditou stopu (posílit příjem):
Všechna zelenina
Všechno ovoce s výjimkou švestek a brusinek
Jedlá soda
Ionizovaná (elektricky alkalizovaná) voda Ionizovaná , zásaditá- živá voda (získána diafragmatickou elektrolýzou). Nejjednoduší způsob, jak neutralizovat každodenní konzumaci stravy, která má kyslé pH.

Potraviny způsobující v těle okyselení (nutno omezit):
Všechno maso,
obilniny a rýže ( přičemž celozrnnost snižuje jejich kyselost)
černý čaj a káva,
perlivé, nebo alkoholické nápoje všeho druhu
z kyselé části tabulky jsou nejpřijatelnější potraviny, blížící se neutralitě, tedy nule

Tuto tabulku zpracoval Mgr. Jiří Čehovský

_________________
Voda neni lék ale má léčivé účinky.


Naposledy upravil viliro dne pát úno 20, 2009 3:53 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2009 2:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
viliro píše:
Potraviny je třeba řadit podle pH.
Potraviny zvyšující pH, a tedy zásaditost organizmu, od nejzásaditějších k těm méně zásaditým:
40 - 35: Ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citrón
35 - 30: čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
30 - 25: sušené fíky, rajčata, mrkev,
25 - 20: celer, řepa, sojové boby, zeleninová nať, pampelišky,
20 - 15: hlávkový salát, kapusta, černá melasa, olivy, jablečný ocet
15 - 10: fazole, hrozinky, pomeranče
10 - 5: banány, hrušky, jablka, mrkev, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, mandle
5 - 0: brambory, nejlépe vařené ve slupce, proso (jáhly), pohanka, kokosový ořech

Potraviny snižující pH a tedy zvyšující kyselost v pořadí od těch nejkyselejších k těm méně kyselým:
40 - 35 : Vepřové, telecí, hamburgery, bílá rýže, hovězí, ústřice, uzeniny,
35 - 30: krabi, humr, mořští raci, krocan, kuře, káva, čaj černý, perlivé nápoje,
30 - 25: ryby, jiné maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdý sýr,
25 - 20: přírodní a divoká rýže, čočka, oves
20 - 15: pivo, víno, těstoviny, chleba,
15 - 10: celozrnný chleba, margarín, ořechy
10 - 5: máslo a smetana, ječmen,
5 - 0: tvaroh a měkký sýr, švestky
0: syrovátka, kravské a kozí mléko

Nejvíc vhodný z olejů je olivový - oleje jsou převážně neutrální
Zelené čaje a bylinné čaje jsou zásadité, ovocné čaje jsou v pořádku
Mléčné výrobky a mléko se blíží neutralitě s výjimkou tvrdých sýrů (kyselé) a proto nepředstavují z hlediska pH problém, pH sliny měřené ráno po probuzení lakmusovým papírkem ( jeho rozsah 6,3 - 7,5 pH apod.) optimálně neklesá pod 6,8 , pokud ano, je to varující a pokud klesá na 6,3 a níže, jedná se o acidosu, která je hlavním udržujícím faktorem chronických nemocí (v tradičních pojmech nerovnováha jin a jang). Nejlépe (u zdravých lidí) je pH sliny 7,1 (nebo i více), slina nejlépe vyjadřuje stav pH v buňkách těla.

Obecně:
Potraviny, zanechávající v těle zásaditou stopu (posílit příjem):
Všechna zelenina
Všechno ovoce s výjimkou švestek a brusinek
Jedlá soda
Ionizovaná (elektricky alkalizovaná) voda Ionizovaná , zásaditá- živá voda (získána diafragmatickou elektrolýzou). Nejjednoduší způsob, jak neutralizovat každodenní konzumaci stravy, která má kyslé pH.

Potraviny způsobující v těle okyselení (nutno omezit):
Všechno maso,
obilniny a rýže ( přičemž celozrnnost snižuje jejich kyselost)
černý čaj a káva,
perlivé, nebo alkoholické nápoje všeho druhu
z kyselé části tabulky jsou nejpřijatelnější potraviny, blížící se neutralitě, tedy nule

Zajímavá tabulka, ale na pH se nedá dívat jako na jediný a nosný ukazatel. Vždy je třeba posuzovat zároveň radiovitalitu, enzymy a vhodnost té, které potraviny, nebo potravního doplňku pro tělo.
Asi největší výhrady bych měl ke konzumaci jedlé sody, mléčných výrobků, čajů a vařených potravin, naopak některé kyselinotvorné potraviny bych vyloženě doporučil ke konzumaci, ale jde o způsob úpravy. Vhodné jsou z mého pohledu švestky , brusinky, ořechy, syrová vajíčka, červené suché víno, klíčené obiloviny a luštěniny.
Také ionizovaná (elektricky alkalizovaná), zásaditá- živá voda (získaná diafragmatickou elektrolýzou), je sice, jak je uvedeno, nejjednodušší způsob, neutralizace každodenní špatné stravy, která má kyselé pH, ale neřeší žádný z dalších podstatných škodlivých vlivů těchto potravin, na lidský organizmus. Mnohé jsou daleko horší, než špatné pH a to v tabulce není nijak zohledněno. Není možné vytrhávat některé údaje z logických souvislostí a přikládat jim pak naprosto mimořádný význam. Systém léčby nemocí, pomocí živé a mrtvé vody, není špatný, ale také není univerzálně dokonalý, jak by mohl někdo snadno pochopit, je to jen jedna z mnoha možností.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 25, 2009 10:57 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 20, 2009 11:11 am
Příspěvky: 28
Bydliště: Praha
Jarda píše:
... ale na pH se nedá dívat jako na jediný a nosný ukazatel. Vždy je třeba posuzovat zároveň radiovitalitu, enzymy a vhodnost té, které potraviny... výhrady bych měl ke konzumaci jedlé sody...
Také ionizovaná (elektricky alkalizovaná), zásaditá- živá voda (získaná diafragmatickou elektrolýzou), je sice, jak je uvedeno, nejjednodušší způsob, neutralizace každodenní špatné stravy, která má kyselé pH, ale neřeší žádný z dalších podstatných škodlivých vlivů těchto potravin, na lidský organizmus. Mnohé jsou daleko horší, než špatné pH a to v tabulce není nijak zohledněno...


Použil jste slovo: radiovitalita, není nikde blíže popsán význam slova, pouze takto = „je to, co nás drží při životě, nebo zabíjí.“ Při životě mě drží správné tělní pH, klesne li pod hodnoty 6,3 , znamená to jistou smrt. Proto bych rád znal bližší význam Vámi použitého slova. Má možnost běžný smrtelník se zabývat nějakou radiovitalitou potravin ? O radiovitalitě se nezmiňuje ani jedna publikace http://nd.blog.cz/f/fot312.blog.cz/obrazky/40572962.jpg tato pojednává o jídle, http://nd.blog.cz/f/fot312.blog.cz/obrazky/40572878.jpg http://nd.blog.cz/f/fot312.blog.cz/obrazky/40572925.jpg ani všestranná obsáhlá encyklopedie DIDEROT, na počítači.
Jedlá soda je pouze pro jednorázové použití, při nadměrném překyselení organizmu stravou, která měla velmi nízké pH, a vyvolá pyrózu. Místo sody úspěšně použijeme živou vodu. Však při trvalém pití živé vody, k žádné pyróze nedochází, tento problém neznám. Právě pH, je ten nepodstatnější ukazatel pro konzumaci potravin pro naše tělo. Tělo můžete naprosto rovnocenně přirovnat ke kamnům. Pro správné hoření požadují 80 % hořlavých složek a 20 % hlušiny. Porušíme li tento poměr, větším množstvím hlušiny, kamna nedávají dostatek tepla, tvoří se škvára. Napravit to lze pouze tím, že přidáme lepší palivo, kde hlušina nebude. Opak, při kvalitnějším palivu, kamna se nepřetopí, pouze to kvalitní nespotřebované palivo bude tvořit odpad s hlušinou.
Podstatné u živé vody je krom pH také ORP, (redox potenciál ). O tom na mém webu.

_________________
Voda neni lék ale má léčivé účinky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Snídaně
PříspěvekNapsal: čtv úno 26, 2009 8:04 am 
Offline

Registrován: pát úno 06, 2009 8:04 am
Příspěvky: 46
Bydliště: Valašské Meziříčí - Hrachovec
Dobrý den pane Zajíčku, mohu do ovocné snídaně (jablko, pomeranč, banán) bez oleje a medu, s ořechy a semeny přidat namočené sušené švestky a brusinky, aniž by celé jídlo nepůsobilo kyselinotvorně? Děkuji, s podzravem Andrea Kubjátová


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Snídaně
PříspěvekNapsal: čtv úno 26, 2009 10:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
Andrea 81 píše:
Dobrý den pane Zajíčku, mohu do ovocné snídaně (jablko, pomeranč, banán) bez oleje a medu, s ořechy a semeny přidat namočené sušené švestky a brusinky, aniž by celé jídlo nepůsobilo kyselinotvorně? Děkuji, s podzravem Andrea Kubjátová

Na to odpovědět neumím, potřeboval bych znát příliš mnoho ukazatelů, na vyhodnocení toho, jak vzniklá kombinace zareaguje. Ovlivní to výchozí stav kyselin v těle, množství jednotlivých použitých surovin, pitný režim, jinak zareaguje tělo na konzumaci vody a jinak na vypití 1 litru pomerančové šťávy. Není žádný rozumný důvod, proč by jste neměla jíst tyto, velice zdravé potraviny, které tělu sice dodávají více kyselin, ale zase jsou v mnoha dalších směrech mimořádně zdravé. Švestky velice dobře regulují defekaci a brusinky jsou nejlepší prevence i léčba zánětlivých procesů močového měchýře. Mimochodem kyselinotvorné jsou i ořechy a jejich konzumace v rozumném množství je dokonce nezbytná. Vynechávat olej není moc rozumné, protože je nutný pro vstřebání vitamínů rozpustných v tucích a alespoň nějaké minimální množství používejte. Je potřeba postupovat metodou pokusů a omylů. Vždy si, po nějaké době, zkontrolovat pH moče a pokud je jasné, že směs reaguje v těle nevhodným způsobem, tak něco ubrat a něco jiného přidat. Ona totiž i naprosto stejná směs potravin, zareaguje u dvou konzumentů různě a tak určit, co bude fungovat zrovna u Vás a v daném momentě, je opravdu nemožné. Chce to pomalu získávat zkušenosti a pozorovat reakce těla, na tu kterou potravinu a kombinaci potravin. Zpočátku se to zdá složité, ale po krátké době, si to tak zažijete, že Vám přemýšlení nad jídlem ani nepřijde. Dokonce se Vám začnou postupně měnit i naučené chutě a některá jídla, co jste dosud jedla, Vám budou připadat nechutná a to jestli jste překyselená, poznáte i bez měření pH moči, jen na základě pocitů, které nám tělo dává, ale mi je neumíme vnímat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 26, 2009 11:29 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
viliro píše:
Použil jste slovo: radiovitalita, není nikde blíže popsán význam slova, pouze takto = „je to, co nás drží při životě, nebo zabíjí.“ Při životě mě drží správné tělní pH, klesne li pod hodnoty 6,3 , znamená to jistou smrt. Proto bych rád znal bližší význam Vámi použitého slova. Má možnost běžný smrtelník se zabývat nějakou radiovitalitou potravin ? O radiovitalitě se nezmiňuje ani jedna publikace http://nd.blog.cz/f/fot312.blog.cz/obrazky/40572962.jpg tato pojednává o jídle, http://nd.blog.cz/f/fot312.blog.cz/obrazky/40572878.jpg http://nd.blog.cz/f/fot312.blog.cz/obrazky/40572925.jpg ani všestranná obsáhlá encyklopedie DIDEROT, na počítači.
Jedlá soda je pouze pro jednorázové použití, při nadměrném překyselení organizmu stravou, která měla velmi nízké pH, a vyvolá pyrózu. Místo sody úspěšně použijeme živou vodu. Však při trvalém pití živé vody, k žádné pyróze nedochází, tento problém neznám. Právě pH, je ten nepodstatnější ukazatel pro konzumaci potravin pro naše tělo. Tělo můžete naprosto rovnocenně přirovnat ke kamnům. Pro správné hoření požadují 80 % hořlavých složek a 20 % hlušiny. Porušíme li tento poměr, větším množstvím hlušiny, kamna nedávají dostatek tepla, tvoří se škvára. Napravit to lze pouze tím, že přidáme lepší palivo, kde hlušina nebude. Opak, při kvalitnějším palivu, kamna se nepřetopí, pouze to kvalitní nespotřebované palivo bude tvořit odpad s hlušinou.
Podstatné u živé vody je krom pH také ORP, (redox potenciál ). O tom na mém webu.

Musíte nejdříve číst a potom kritizovat moje nedostatky. Na hlavních stránkách, pod tlačítkem (Potraviny jako jedy i léky) v tématu (Energie potravin a její vliv na zdraví) jistě snadno pochopíte, co chtěl básník říci a obsáhlý výběr z knihy MUDr. Kahuda, DrSC: Fundamentální záření hmot, 1980, doplněný o moje vlastní závěry, tento pojem popisuje snad dostatečně. Jde o problematiku poměrně málo známou a tudíž se i málo o ní píše, což naprosto neznamená, že je bezvýznamná, ba právě naopak. Rozhodně nepopírám Vaše informace o důležitosti pH a opět se odvolám na svůj text, který jste také zřejmě nečetl, nebo nezaznamenal. Pod stejným tlačítkem je i téma (Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny) a pokud je pečlivě pročtete, tak zjistíte toto.
Krev musí mít vyrovnané pH a veškerá činnost orgánů v těle je této logice podřízena. Kyselou krev tělo neutralizuje za každou cenu i když tím způsobuje deficit potřebného vápníku v ostatních částech a orgánech. Pokud by neutralizace nenastala, znamená to, že dojde k postupnému narušení rovnováhy, organizmus se dostane do stavu toxémie a v konečném důsledku nastane smrt. Krev musí mít velice stabilní pH 7,35-7,55 u všech lidí a za každých okolností. Při nižším pH hemoglobin totiž nepřenáší kyslík a dojde k zadušení.
Zde se lišíme v hodnotě pH, nikoliv v konečných důsledcích vysokého překyselení. Jedlá soda, je naprosto nepřirozená látka a její užívání je naprostý nesmysl, stejně jako jakákoliv jiná neutralizace pyrózy, která vzniká ze špatného stravovacího režimu. Normální člověk, na rozdíl od zvířete, ví kdy má dost a za tohoto stavu není žádná regulace pyrózy nutná. Druhá možnost je, že opravdu postrádá logické uvažování a skočí na reklamní spoty a podobné hovadiny, bude se stravovat jako hovado a také bude v konečném důsledku jako hovado trpět, až si podobnými nesmysly zničí zažívání. S pravidelným pitím živé vody zkušenosti nemám a dopad tohoto pravidelného užívání z takto nesmyslného důvodu, nedokážu objektivně posoudit. Osobně bych neutralizaci provedl, třeba mrkvovou šťávou a výsledek bude naprosto srovnatelný. Tělo potřebuje k dokonalému spalování více faktorů, než jen pH. Jsou to hlavně organické minerály, vitamíny, enzymy a ta zvláštní radiovitalita, které mimo pH udržují tělo zdravé. Použiji vaší logiku spalování nevhodného paliva. Podle ní v kotli na hnědé uhlí, pálím koks a abych ho nepropálil, tak trošku přilévám vodu ke zmírnění žáru.
Vaše webové stránky, jsem pročetl a nijak je nebudu kritizovat z pohledu na živou a mrtvou vodu. Většina informací zní logicky a celkem, až na malé rozdíly se shodují s mnoha dalšími pisateli. Není mým cílem neposkytnout tyto informace nemocným, jen jim doporučím maximální opatrnost, při experimentování s těmito produkty. Ze zkušenosti vím, že tyto vody, pokud jsou správně vyrobené, mají velice silné účinky a to jak dobré, tak špatné, pokud se používají nesprávně. Zrovna regulaci pH žaludku, po nevhodném jídle, vidím jako ten nesprávný příklad používání, protože logičtější mi připadá jíst normálně a nic nemusím pít na regulaci pyrózy. Je to stejná blbost, jako řešení zácpy užíváním laxativ, v konečném důsledku to organizmus stejně nevydrží a nastoupí nemoci. Jinak i na Vašem webu, tak při psaní Vašich příspěvků, je vidět obliba ve výrazné barevnosti jednotlivých sdělení, já se naopak snažím o maximálně střízlivý vzhled těchto stránek a poprosím Vás o minimální probarvování textů. Umím číst docela dobře a nepotřebuji nic barevně zvýrazňovat, abych si toho všiml.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2009 1:43 pm 
Offline

Registrován: pát úno 06, 2009 8:04 am
Příspěvky: 46
Bydliště: Valašské Meziříčí - Hrachovec
Dobrý den pane Zajíčku, jak dlouho lze uchovávat umletý mák bez zamrazení, aby se nezkazil a byl ještě poživatelný? Děkuji A.K.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2009 5:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
Andrea 81 píše:
Dobrý den pane Zajíčku, jak dlouho lze uchovávat umletý mák bez zamrazení, aby se nezkazil a byl ještě poživatelný? Děkuji A.K.

Při pokojové teplotě nejvýše dva dny. V lednici umletý mák vydrží týden, až 14 dní, ale déle bych to určitě nedoporučoval. Chuťové vlastnosti se sice příliš nemění, ale tuk obsažený v rozemletém makovém semínku, poměrně rychle oxiduje a jeho nutriční vlastnosti se značně mění. Z velice zdravého produktu, se stane potravina silně zatěžující játra a ty bych rozhodně netrápil, játra budete ještě potřebovat, tak ať jsou v pohodě. Totéž platí pro lněné semínko, sezam a různé druhy oříšků. Já osobně tato rozemletá semínka a ořechy, nikdy neskladuji ani v lednici, ale vždy v mrazáku, alespoň na -20°C a méně, kde mám jistotu, že nebudu játra trápit, ani po velice dlouhé době. S manipulací problém není, rozemletá drť se sype i na takto nízkých teplotách a do velkých hrudek se nelepí. Téměř vždy, jde bez rozmrazování nabrat lžící a zbytek ihned zase do mrazáku. Na skladování v mrazáku je nejvhodnější mikrotenový sáček, ale dávám dva do sebe, abych ho při dloubání lžící neprotrhl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 8:27 am 
Offline

Registrován: pát úno 06, 2009 8:04 am
Příspěvky: 46
Bydliště: Valašské Meziříčí - Hrachovec
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě bych se Vás zeptala na konzumaci syrového chřestu. Právě jsem na netu četla, že tepelně neupravený může způsobit žaludeční potíže a nevolnost. S pozdravem A.K.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 9:18 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
Andrea 81 píše:
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě bych se Vás zeptala na konzumaci syrového chřestu. Právě jsem na netu četla, že tepelně neupravený může způsobit žaludeční potíže a nevolnost. S pozdravem A.K.

Tady Vám moc nepomůžu, chřest jsem nikdy nejedl, ani syrový, ani vařený. Radit mohu pouze teoreticky a domnívám se, že nevolnost Vám může způsobit jakákoliv plodina, pokud je užívána neuváženě, chřest nevyjímaje. Domnívám se, že pokud nebude již dřevnatý a ten asi ani jíst nejde, tak není dle mého názoru, žádný důvod, proč by měl v rozumné dávce vyvolávat nevolnost, když ho pouze přidáte do zeleninového salátu. Dr. Norman Walker doporučuje, jednu polévkovou lžíci syrového chřestu do salátu, nebo 1 - 2 stvoly a ten tomu celkem rozuměl. Jiná věc by byla ho jíst samotný, ve velkém množství, to už nedokážu posoudit. Také se Dr. Norman Walker zmiňuje, že vařený chřest ztrácí nejen svoji výživnou hodnotu, ale může i dráždit ledviny, takže jak vidíte všeho s mírou, ale ne jako ten krejčí, kterého zavřeli, protože tou mírou pravidelně mlátil učedníka. No dosti srandy, možná tím, že jsem ho dosud nejedl a o nic jsem určitě nepřišel, jsem si ušetřil nějaké zdravotní potíže a domnívám se, že můj život na nějakém chřestu nestojí a Váš snad také ne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2009 10:22 am 
Offline

Registrován: pát úno 06, 2009 8:04 am
Příspěvky: 46
Bydliště: Valašské Meziříčí - Hrachovec
Dobrý den, jen bych upozrnila na potraviny, které kupujete. Právě jsem zjistila, že používám sice zdravé brusinky, ale slazené cukrem. Tak doufám, že ovocný salát, do kterého je přidávám, ve střevech moc nekvasil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2009 11:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23606
Bydliště: Poděbrady
Andrea 81 píše:
Dobrý den, jen bych upozrnila na potraviny, které kupujete. Právě jsem zjistila, že používám sice zdravé brusinky, ale slazené cukrem. Tak doufám, že ovocný salát, do kterého je přidávám, ve střevech moc nekvasil.

Slazení cukrem, nebo úprava sířením, jsou obvyklé konzervační postupy, které používá bohužel většina dodavatelů. Pokud tedy nemáte vlastní, zaručeně neupravené produkty, tak je velice dobrý způsob, sušené produkty omýt. Někde tu radím, jak na úpravu rozinek před konzumací a hodí se to na veškeré kupované sušené ovoce. Důkladně rozinky, nebo jiné plody, omýt teplou vodou a mýt je tak dlouho, až ztratí lesk a vypadají jako plesnivé, jsou jako do šeda. Jinak je to poměrně problém a kvašení, nebo zbytečná kontaminace těla konzervanty, jsou samozřejmě možné.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 441 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz