Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 11:33 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: stř pro 12, 2018 8:56 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Menma21 píše:
...Jarda chcem sa spýtať už keď píšem tu, tie lanové semiačka čo predávate na vašom e-shope je aká odroda? Viem že niektoré odrody sú s veľa omega 6 a do teraz, hoci v dobrej viere, som kupoval v obchode klasicke lanové semiačka no zrejme to boli práve tie, takže aj keď som si robil sirnúpatlanicu tak som si vlastne nepomáhal.

ďakujem.

Odrůdu bohužel nevím, ale ani nepředpokládám že by šlo o nějakou speciální odrůdu s vysokým podílem omega 3 mastných kyselin, takový druh semen snadno podléhá zkáze a je naprosto nevhodný pro tepelnou úpravu. Ono to je totiž vzhledem k aplikovanému množství celkem jedno protože omega 3 mastné kyseliny tam máte v použitém oleji a u něho právě musíte mít garantovaný vysoký obsah omega 3 mastných kyselin. U semínek to již tak nutné není ty slouží jako zdroj lignanů a poměr omega mastných kyselin vzhledem k dávce není zase tak zásadní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: stř pro 19, 2018 9:28 pm 
Offline

Registrován: stř zář 07, 2016 7:31 pm
Příspěvky: 186
[b:1u1ufxq7]pefi[/b:1u1ufxq7] - U mňa je teraz trochu problém že neplatím zdravotku a som dobrovoľne nezamestnaný, plánujem ísť na úrad práce a doplatiť to čo dlžím za zdravotku ale do tej doby asi k doktorom nemôžem, a čo mám skúsenosti tak vždy som sa musel doprosovať aby mi vôbec niečo dali spraviť, no proste príšerne skúsenosti, ja už mam niekedy aj strach tam chodiť aby so mňa zase nespravili debila že niečo od ních vôbec chcem... idealne ma pošlú na psychiatriu na ktorú sa už po tých rokoch v podstate aj hodím no.. chcem tým povedať že Testy budú najskôr asi až vo februáry.. tak sa chcem spýtať čo sa dá zatiaľ robiť ? Bol by som rád aspoň zmenil stravovanie ale tak ja už fakt neviem čo mám jest, čo je vhodné, čo neškodí, atď... stolicu mám veľké zápchy.. (skúsim ten horčík či to aspoň kúsok nepomôže) Robím si klystíry ale to je proste len riešenie dôsledku, aj keď klystíry mi fakt nevadia.

[quote:1u1ufxq7]Pokud máte výsledky vlasovky, tak se podívejte zda výsledky náhodou nenaznačují tzv. "hidden copper toxicity":.... Jak si ve vlasovce stojíte s poměry Ca/Mg, Ca/K, Na/Mg, Zn/Cu ?
Jak jste na tom s bórem ? [/quote:1u1ufxq7]
Dané hodnoty som myslím už tu dával, dokonca ste mi vy na ne odpovedal, no ja som vtedy mal obdobie kde som mal fakt zlé depresie, nechuť vôbec niečo robiť.. no v skratke na slučku... skopírujem to som nech nemusíte hľadať.

Namerané hodnoty z vlasov:

Ca + 438 %
Na - 48 %
K + 378 %
P + 79 %
Zn - 3
Mg + 216 %
Fe + 15 %
Cu - 10 %
Ni - 42 %
Mn - 55 %
Se - 86 %
Cr - 45 %
Mo - 44 %
Co - 32 %
Ag - 98 %
Si - 66 %
S + 3 %
I - 24 %
Sn - 73 %
[b:1u1ufxq7]B + 38 %[/b:1u1ufxq7]

Ca/P + 117 %
Na/K - 89 %
[b:1u1ufxq7]Ca/K - 6 %[/b:1u1ufxq7]
[b:1u1ufxq7]Zn/Cu + 79 %[/b:1u1ufxq7]
[b:1u1ufxq7]Na/Mg -62 %[/b:1u1ufxq7]
[b:1u1ufxq7]Ca/Mg + 180 %[/b:1u1ufxq7]
Fe/Cu + 94 %
Ca/Na + 401 %
Cu/Mo - 20 %
Fe/Co + 31 %
Ca/Sr +2 %
Ca/Fe +229 %
K/Li + 162 %
K/Co + 601 %
Ca/Si +1471 %
I/Se + 443 %

Ak by niečo chýbalo je možné že som to omylom vynechal keď som to tu prvý krát písal takže môžem to skúsiť dohladať ak bude treba. Výsledky sú z Augusta (Srpna) 2018

[quote:1u1ufxq7]2) Vyzkoušet jak reagujete na jednotlivé B-vitamíny a také na různé formy těchto vitamínů
Pomáhat, nebo naopak škodit mohou zejména: folát, B12, B3. [/quote:1u1ufxq7]
Mám doma osobitne Niacin B3 a ten na 100 % viem že reagujem nejak velmi zvláštne, neviem či je to dobrá reakcia alebo zlá, no 2x som si to dál a mal som zimomriavky po celom tele, alebo akési mravenčenie, pocit chladu, a únavy.. no fakt sila..

[quote:1u1ufxq7]Ikdyž by krev ukázala, že jste deficitní na folát, tak je potřeba zkusit poměrně opatrně (v malém množství) obě dostupné formy folátu (kyselina listová a methylfolát), jestli na nějakou nebudete reagovat lépe/hůře, než na jinou. Zcela bezpečná forma je konzumace většího množství zelené zeleniny, ale nemusí to stačit. [/quote:1u1ufxq7]
Takže môžem skúsiť ako reagujem na Folat B9 pomocou listovej zeleniny ? Aké su príznaky toho že reagujem na to zle ? Alebo to myslíte ako formou doplnania toho vitamínu ?

[quote:1u1ufxq7]Játra mohou s vašimi problémy souviset, protože spoustu chemických konverzí mají dělat právě

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2018 11:13 am 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Menma21 : Bol som mozno 3-4 roky v ketoze.... Treba vtedy akurat pit viac vody...
Mozes to skusit, ci ti to nepomoze s problemami ktore mas.
Akurat doplnat vlakninu.... 30g vareneho ovsa denne, lyzicka pektinu uvarena 10 minut v 3dcl vody (a vypit)... To by malo stacit...
Ale ako pises...nevonia a nechuti ti mäso... Tak to bude problem... Skodia ti syry, nie mäso. Nezabudaj, syry neutralizuju zaludocnu kyselinu...pre vysoky obsah vapniku. Ak mas k tomu navyse pasterizovane syry a od krav (typujem ze jes kravske) ktore sa nepasu na luke, tak...jes KONCENTROVANY BIELY JED.

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2018 1:14 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
menma: Zkuste si tedy znovu pečíst, co jsem vám tehdy napsal. Ve vašich výsledncích jsou nějaké náznaky možné disbalance Zn/Cu, konkrétně:
Na/K - 89 %
Ca/Mg + 180 %
Ca/všechno ostatní

Bohužel tato disbalance se špatně pozná z vlasů a špatně pozná z krve, takže není jiné cesty než zkusit ještě tu krev. Vzhledem ke stresu, který spotřebovává zinek, tomu, že nejste vášnivý masožravec, tak nadbytkem zinku netrpíte. Kde je deficit zinku, tam je nadbytek mědi. Nízký molybden může také ukazovat sníženou schopnost těla zbavit se mědi.

Blbý je, že ostatní zdroje zinku (jiné než červené maso), obsahují příliš mnoho mědi. Bez zinku se vám netvoří žaludeční šťávy, takže pak nejste schopen trávit to maso a ono vám nechutná.

Zkuste si v lékárně pořídit zinek a zkusit jak vám po něm bude - zkuiste ho s jídlem (cca 10 - 20 mg) a pokud nebudete mít nepříjemné pocity, tak pak ho zkuste nalačno. Pokud se vám po zinku nalačno udělá nevolno, tak je to jedna z dalších indícií deficitu zinku (já si myslím, že tělo dostane zinek a vyplaví do oběhu přebytečnou měď, protože některým lidem je prý takto nevolno i po dodání mědi).

Každopádně mi po zinku občas nevolno bylo (křeče v žaludku) a přešlo to, když jsem vydržel a zinek do sebe cca měsíxc (s drobnými přestávkami) ládoval napřed s jídlem v dávkách kolem 30-50 mg/den a pak klidně i nalačno.

Jakmile začnete dodávat zinek, tak by vám to mělo pomoci srovnat i Na/K.
[quote:1nk1pqjw]
Mám doma osobitne Niacin B3 a ten na 100 % viem že reagujem nejak velmi zvláštne, neviem či je to dobrá reakcia alebo zlá, no 2x som si to dál a mal som zimomriavky po celom tele, alebo akési mravenčenie, pocit chladu, a únavy.. no fakt sila..
[/quote:1nk1pqjw]
To je počátek tzv. Niacin Flush, je to normální - jakmile tělo dostane víc niacinu, než dokáže spotřebovat, tak dojde k vasodilataci a do tkání se dostane víc krve, než obvykle, což dostane do oběhu víc bordelu a to je součást té únavy. Taky tělo přestane triptofan používat na produkci niacinu, který potřebuje např. na boj se záněty, a může v klidu z triptofanu produkovat serotonin a to je ten příjemný pocit a schopnost usnout. Stačí se u toho nevylekat a je to docela příjemné.

Pokud ta reakce, kterou popisujete byla relativně lehká, tak dávka niacinu překročila potřebu těla jen o trochu. Když by ta dávka byla větší, tak byste byl celý (od hlavy až k patě) rudý jako rak cca 10 až 40 minut, měl byste pocit, že vám celé tělo hoří atd. Pokdu to bylo jen lehké svědění pravenčení a ne na celém těle, tak jste potřebu niacinu překročil jen o kousek. Každopádně prý je to zcela bezpečné, pouze se člověk nesmí vyděsit a musí se zabalit do deky, aby neprochladnul, protože překrvení periferií, byť je člověku vedro, znamená únik tepla do okolí.

Pokdu vám niacin vyvolá toto přervení a nedojde k nástupu záchvatu paniky, tak nemáte problém s nedostatečnou methylací. Pokud na vás přijde panická ataka a niacin nezabere na její potlačení, tak asi nemáte problém ani s příliš výkonnou methylací, protože nuiacin zpomaluj methylaci.

Taky je otázka jak velká dávka to byla - já mám k dispozici jen 500 mg balení niacinu, což je pro zcela zdravého docela koňská (ale bezpečná) dávka, protože flush by měla vyvolat už dávka kolem 100 mg a mi ho někdy nevyvolá ani ta pětistovka (to když tělo někde bojuje se zánětem).

Podstatné ale je, jak se po niacinu cítíte psychicky - hůř, líp, nebo stejně ?

[quote:1nk1pqjw]
Takže môžem skúsiť ako reagujem na Folat B9 pomocou listovej zeleniny ? Aké su príznaky toho že reagujem na to zle ? Alebo to myslíte ako formou doplnania toho vitamínu ?
[/quote:1nk1pqjw]
Pomocí listoivé zeleniny sice doplníte folát, ale asi moc toho nepoznáte. Ovšem folát v tabletce by s vámi zahýbat mohl (kyseklina listová nebo methylfolát) opět ovlivňuje methylaci - kdybyste měl problém deficitem folátu, tak po folátu bude psychicky lépe. Pokud vám bude hůře tak můžete trpět nedostatečně výkonnou methylací (anglicky undermethylation). Tady je potřeba uvědomovat si, že se mnou v tu chvíli cloumá dodaný folát (kyselina listiová z tabletky) a ne realita, protože dodání folátu může zvýšit agresi a nebo vyvolat sebevražedné nálady. To ej právě problém s nejrůznějšími B-komplexy - některým lidem mophou škodit. Pokud na folát nebudete reagovat nijak, tak opět příčina vašich problémů nebude ve folátu a methylaci, ale spíš v zinku a mědi a případně deficitu vitamínu B12.
Umíte-li anglicky, popsáno je to zde: https://www.biobalance.org.au/_download ... eiffer.pdf

1) Pokud máte nedostatečně výkonnou methylaci, pomůže vám dodávat: Vitamin C, vitamin B6, B6 jako P5P, Zinek, Methionine, SAMe, Vápník, Hořčík
2) Pokud máte nadměrně výkonou methylaci, pomůže vám dodávat: Vitamin C, vitamin B6, B6 jako P5P, Zinek, B3, Folát, vitamin B12, vitamin E (v krvi budete mít nízký folát a nízkou hodnotu B12 a zvyšený )
Pokud na folát ani B3 psychika nereaguje ani pozitivně, ani negativně a B3 nefunguje jako první pomoc při záchvatu paniky, tak další příčinou psychických potíží může být:
3) deficit B6 a zinku: Pomáhá dodávat: Vitamin C, vitamin B6 a P5P, Zinek
4) přebytek mědi (deficit zinku), pomáhá podpořit

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: sob pro 29, 2018 9:10 pm 
Offline

Registrován: stř zář 07, 2016 7:31 pm
Příspěvky: 186
[b:1osho587]Jednorazovy_Nick[/b:1osho587]
Ahoj ďakujem za informáciu, a pomohlo ti to ? Mal si nejaké problémy ktoré si vďaka tomu vyriešil alebo si hľadal len nejakú zmenu k lepšiemu ?

Uvažoval som nad tým no fakt niesom zrovna mäsový typ človeka.. nejak moc to nevyžadujem.. občas mi idú na chuť ryby, ale celkovo z mäsa mi občas ide na chuť jedine slanina.. teraz máme domácu slaninu a sú sviatky tak dokonca aj ja si doprajem, ale chuťovo mi tá "mŕtva" chuť na jazyku moc "nevonia" ale ako hovorím niekedy mam chuť tak si dám ale ja mam nejaký prirodzený "vegetarianizmus" v sebe .. povahovo a aj chuťovo to nejak nepreferujem ale potom neviem čo by som mal jesť, ale energiu mi to dodať vie. A keď si napríklad pozriem toto video - https://www.mojevideo.sk/video/2eaa6/ce ... uropy.html (dúfam že to tu môže byť )
a začnem zase pochybovať že čo vôbec jesť.. človek by potreboval tak 2500 eur mesačne a mať nejakú vysokú školu zdravého stravovania lebo inak časom prídu problémy.. v mojom prípade si dali teda na čas keďže mám 22...

Ohľadom syrov máš asi pravdu.. moc mi to nerobí ani dobre na žlčník.. asi ich fakt prestanem jesť.. a áno kravské.. aké mäso a olej si jedol vo väčšine ? Môžu byť napríklad len ryby ? a okrem toho zelenina a kokosový a olivový olej ? Dá sa to ? Nepocitoval si hlad keď si sa tak stravoval ?

[b:1osho587]pefi[/b:1osho587]
[quote:1osho587]menma: Zkuste si tedy znovu pečíst, co jsem vám tehdy napsal. Ve vašich výsledncích jsou nějaké náznaky možné disbalance Zn/Cu, konkrétně:[/quote:1osho587]
Vám podle vlasovky ze všeho nejvíc:
1. chybí křemík (viz Ca/Si)
2. chybí vitamín B12 (K/Co)
3. chybí selen (I/Se)
4. chybí sodík

toto ste tam napísal, a ešte toto :

[quote:1osho587]Vaše tělo by asi ocenilo kvalitní maso, kvalitní tuky (také nějaký ten rybí tuk), kefír nebo jogurt, méně sladkého ovoce a místo něho zelenou zeleninu ... Bezlepkové pečivo by asi bylo o kus lepší, než celozrnné a bez pečiva to také jde. Co těstoviny, ty jíte ? [/quote:1osho587]
Chápem, kvlitné mäso je kus problém, neviem kde zohnať kvalitné a určite nebude lacné .. kvalitne tuky.. no dávam si kokosový olej 1-2 lyžice denne a celkom dobre mi vie padnúť.. okrem toho chcem ešte objednať rybý olej, pečivo chcem tiež zmeniť, ale jediné čo ma napadá je pohánka a ďalej neviem. Chcel by som sa vyhnúť pečivu čo najviac no nemám tušenie čím to nahradiť aby to bolo zdravé a neškodilo to.. a hlavne aby som potom nehladoval a nemal nedostatok energie ktorej už aj tak mám malo a viem isto že takto sa žiť nedá.

[quote:1osho587]Blbý je, že ostatní zdroje zinku (jiné než červené maso), obsahují příliš mnoho mědi. Bez zinku se vám netvoří žaludeční šťávy, takže pak nejste schopen trávit to maso a ono vám nechutná.[/quote:1osho587]
Čoskoro mi príde zinok takže môžem skúsiť si všimnúť či sa nezlepší trávenie a chuť na mäso, ale toto mi úprimne moc nevadí že nemam chuť na mäso skôr som rád (som divný no ) Ten pokus so zinkom skúsim a dám vedieť či mi bude nevolno či nie.

[quote:1osho587]To je počátek tzv. Niacin Flush, je to normální [/quote:1osho587]
(odpíšem na celú tému odhladom B3 nech nezväčšujem správu citáciami oddelím ich odstavcami ako vy.

Jednalo sa o 500 mg niacin takže bolo to zrejme asi veľa a fakt som nevedel že je to bežné.. ja sa bojím to brať už aj do ruk ... Takže ak som pochopil správne tak niacin v prípade že niesu v tele zápaly môže pomôcť so spánkom a depresiami a ak človek nemá niacin flush tak sa dá predpokladať že má zápal v tele ? ( po dávke 500 mg)

[quote:1osho587]Když by ta dávka byla větší, tak byste byl celý (od hlavy až k patě) rudý jako rak cca 10 až 40 minut, měl byste pocit, že vám celé tělo hoří atd.[/quote:1osho587]
No presne toto som mal.. mna popadla únava (až pocit na spanie) a bola mi dokonca až zima.. sice som horel a mal mravce po celkom tele ale bola mi zaroven zima a jedine čo som zmoholje že som sa schoval pod perinu a po 30-40 minutach ležania som zaspal.. myslím si že išlo o väčšie prekročenie limitu.

No pocit úzkosti som nemal, aj keď tej methylacií moc nerozumiem takže neviem vám odpovedať

Po niacine som sa psychicky cítil viac menej rovnako, ak teda vylúčim tie "divne" stavy ten niacin flush.. tak som sa nijak extra zle necítil .. maximalne som bol trošku v šoku že čo sa to somnou deje či som niečo nedoje...

Tu methylaciu som pozrel, moc tomu nerozumiem po pravde som nevedel že niečo také existuje potrebujem asi viac času na to ale chápem čo mi chcete povedať, je doležite zistiť či mam nedostatotčnu alebo až moc silnu methylaciu a podla toho užívat B3 a B6 ak na všetko reagujem viac menej neutralne tak methylacia je pravdepodobne okej a problém bude skôr inde ako píšete, na B3 som reagoval mimo Niacin flush neutralne takže ešte by som mal zistiť ako som na tom s Folatom ? Pozrel som si aj tu anglicku stránku, niečo sa na mna hodí s under a niečo aj s over methylation aspon tie charasteristiky osobnosti, čo je divne \":D\" ale budem uprimný moc som tomu čas nevenoval niektorým pojmom trošku tažšie rozumiem, angličtinu viem viac menej kvoli tomu že som hrával často hry v angličtine, v škole som na nu kašlal čo celkom aj ľutujem a moja výslovnosť sa od toho aj celkom pekne odvíja

Takže zatiaľ si robím len kúry na pečeň, už som mal tretiu, zmenu moc nevidím čo je škoda \":(\" ešte skúsim tie tresčie

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: ned pro 30, 2018 9:40 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
[quote="Menma21":1q192ckl]
Chápem, kvlitné mäso je kus problém, neviem kde zohnať kvalitné a určite nebude lacné ..
kvalitne tuky..
[/quote:1q192ckl]
Úplně laciné není, ale dá se to. Například než za 170 Kč/kg vepřovou krkovici z Tesca, to radši za stejnou cenu může člověk zkusit mleté vepřové maso z přeštíka: https://www.svetbedynek.cz/product/vepr ... icke-0-5kg

Co se týče toho tuku, tak třeba sádlo z přeštíka chutná výborně, na první pokus zde. Levné to není, ale zase v 1 kg sádla je hromada energie:
https://www.rohlik.cz/1303115-trms-syro ... z-prestika

Výhodou vepřového z Přeštíka je, že toto plemeno prasete nejde krmit odpadky, takže pak slušně krmené prase pak i slušně chutná.

Sádlo se dá přidat třeba k zelí ( já si tuhle dělal červené zelí se sádlem a jablky), podle potřeby energie dáte sádla víc, nebo míň. Když je sádlo kvalitní, tak je i chutné.

Ale já nejsem žádný kuchař, k vaření mě dohání až hlad a pak sním skoro cokoliv, takže v tomto moc neporadím, byť se postupně zlepšuji.

[quote:1q192ckl]
Jednalo sa o 500 mg niacin takže bolo to zrejme asi veľa a fakt som nevedel že je to bežné.. ja sa bojím to brať už aj do ruk ... Takže ak som pochopil správne tak niacin v prípade že niesu v tele zápaly môže pomôcť so spánkom a depresiami a ak človek nemá niacin flush tak sa dá predpokladať že má zápal v tele ? ( po dávke 500 mg)
[/quote:1q192ckl]
Ano, je to běžné. To kdy a proč nastává a nenastává flush má několik růlzných vysvětlení a bůh ví, které je správné. Každopádně 50 mg by ještě flush vyvolat nemělo a naopak 100 mg by ho už vyvolat mělo. Mi 500 mg flush nevyvolá, když na mě leze migréna nebo když se mi zhorší chronická rýma.

[quote:1q192ckl]
No pocit úzkosti som nemal, aj keď tej methylacií moc nerozumiem takže neviem vám odpovedať
Po niacine som sa psychicky cítil viac menej rovnako, ak teda vylúčim tie "divne" stavy ten niacin flush.. tak som sa nijak extra zle necítil .. maximalne som bol trošku v šoku že čo sa to somnou deje či som niečo nedoje...
[/quote:1q192ckl]
V tom případě, pokud na vás půjde panická ataka (pokud se vám dějí), tak můžet zkusit použít niacin jako první pomoc a uvidíte, jestli zabere. Ale chtělo by to menší dávku, takže zkuste po vzoru narkomanů z TV vysypat obsah 500 mg tablety na talířek, rozdělit na čtvrtiny nebo i osminy a jednu čtvrtinu (osminu) zkonzumovat. Může to pomoci zahnrat ataku a případný flush bude také mnohem slabší.

[quote:1q192ckl]
som reagoval mimo Niacin flush neutralne takže ešte by som mal zistiť ako som na tom s Folatom ?
[/quote:1q192ckl]
Ano, ale pozor, folát může jak pomoci, tak taky depresi či agresi prohloubit, může vyvolat tendenci k sebevraždám. Proto je tak nešťastný ten b-komplex a proto je lepší vyzkoušet jednotlivé B-vitamíny odděleně.

[quote:1q192ckl]
Pozrel som si aj tu anglicku stránku, niečo sa na mna hodí s under a niečo aj s over methylation aspon tie charasteristiky osobnosti, čo je divne \":D\" ale budem uprimný moc som tomu čas nevenoval
[/quote:1q192ckl]
Pak taky můžete patřit do kategorie "Pyrrolurie - zinek/B6" nebo "Toxicita mědi" .
Zkuste si projít vlákno, kde jsem to popisoval. Začíná to tady:


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1q192ckl


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: úte led 22, 2019 8:30 pm 
Offline

Registrován: stř zář 07, 2016 7:31 pm
Příspěvky: 186
Zdravím, Tak som tu asi po 20 dnoch aj viac, chcel som odpisovať aj skôr ale proste není energia a často ani chuť riešiť problémy ktore v podstate riešim už dlho..

Prišlo mi to Bečko aj Zinok, Reakcia viac menej žiadná, po vit B mám strašne žltý moč, skoro ako nejaky žltý olej, je to normálne? Inakšie necítim sa horšie/lepšie ked to užívam, . Včera som si dal prvý krát jod a selen, selén je 200 mcg a jod som si dal taký prášok kde 3 gramy su vraj 970 % denna dávka, reakcia nejaká divna.. mal som pocit že mi to trochu ide na srdce \":D\" take jemne pichnutia v tej oblasti, dnes som to ešte nemal tak neviem povedať. Okrem toho občas dávam vitamin C (tak 2-3x do týždna) a Druhý den užívam horčík.. zatial takto.


Kupil som si tú tresčiu pečeň a chutí mi to je to dobré, celkovo som začal jest viacej mäso, v poslednej dobe jem skoro iba to, psychika/depresie sa trochu zlepšili ale unava je stále rovnaka a čo je horšie mozgová hmla sa zhoršila... posledné dni som jak keby mi niekto pravidelne každých 10 minut šlahne lopatou po hlave a ja som omamený a mam problém fungovať ako človek, kratkodobá a dlhodobá pamät je neexistujúca.. schopnost mysliet uplne znížena schopnost sústrediť sa tiež.. musim sa napriklad velmi sustredit aby som vedel čo robím, pokial si sam vhlave nepoviem čo robím tak v podstate ani neviem čo robim .. tažko sa to opisuje no v skratke je to tak zničujúce a uplne to znemožnuje normalny život.. ja už nemam sebavedomie vdaka tomu lebo sa bojim niečo robit ..kedže sa neda sustrediť poriadne.. + ked som začal jedávať viac mäsa a vajec tak sa moje agresie zase zväčšili.. niekedy proste ma nahnevá uplne nepodstatná vec.. a vytočí do neprítomnosti a dokonca aj ten hnev odznieva dlhšie.. hrozne niečo.... fakt mam niekedy chuť to skončit všetko.. aj ked nechcem.. ale ja som ako vezen vo vlasnom tele je mi v nom zle len trpím nie len fyzicky ale aj psychicky a dokonca aj mentálne... ako keby hlúpnem..

Uvažujem nad ketogenov dietou, ktoru tu spomínal jednorázovy nick, a budem jest len vajcia,mäso, občas zeleninu a kokosovy a olivový olej a občas maslo, myslíte že má cenu niečo také skúsiť ?? ja som zúfalý človek neviem čo dalej .. počas dna neviem fungovať ako ludska bytosť.. ani sa tak správať.. keby sa my ludia riadime zákonmi prírody tak už tu asi dávno niesom.. nechcem si tou ketto dietou ešte viac uškodiť ale musím niečo robiť.. mám to skúsiť ? Nemožem si nejak uškodiť ? Pitný režím by som dodržoval a snažil by som sa byt v ketoze čo najviac + by som užíval tie vitaminy čo užívam a aj tu vlákninu a probiotika.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2019 9:20 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Menma21 píše:
Zdravím, Tak som tu asi po 20 dnoch aj viac, chcel som odpisovať aj skôr ale proste není energia a často ani chuť riešiť problémy ktore v podstate riešim už dlho..

Prišlo mi to Bečko aj Zinok, Reakcia viac menej žiadná, po vit B mám strašne žltý moč, skoro ako nejaky žltý olej, je to normálne? Inakšie necítim sa horšie/lepšie ked to užívam, . Včera som si dal prvý krát jod a selen, selén je 200 mcg a jod som si dal taký prášok kde 3 gramy su vraj 970 % denna dávka, reakcia nejaká divna.. mal som pocit že mi to trochu ide na srdce \":D\" take jemne pichnutia v tej oblasti, dnes som to ešte nemal tak neviem povedať. Okrem toho občas dávam vitamin C (tak 2-3x do týždna) a Druhý den užívam horčík.. zatial takto.


Kupil som si tú tresčiu pečeň a chutí mi to je to dobré, celkovo som začal jest viacej mäso, v poslednej dobe jem skoro iba to, psychika/depresie sa trochu zlepšili ale unava je stále rovnaka a čo je horšie mozgová hmla sa zhoršila... posledné dni som jak keby mi niekto pravidelne každých 10 minut šlahne lopatou po hlave a ja som omamený a mam problém fungovať ako človek, kratkodobá a dlhodobá pamät je neexistujúca.. schopnost mysliet uplne znížena schopnost sústrediť sa tiež.. musim sa napriklad velmi sustredit aby som vedel čo robím, pokial si sam vhlave nepoviem čo robím tak v podstate ani neviem čo robim .. tažko sa to opisuje no v skratke je to tak zničujúce a uplne to znemožnuje normalny život.. ja už nemam sebavedomie vdaka tomu lebo sa bojim niečo robit ..kedže sa neda sustrediť poriadne.. + ked som začal jedávať viac mäsa a vajec tak sa moje agresie zase zväčšili.. niekedy proste ma nahnevá uplne nepodstatná vec.. a vytočí do neprítomnosti a dokonca aj ten hnev odznieva dlhšie.. hrozne niečo.... fakt mam niekedy chuť to skončit všetko.. aj ked nechcem.. ale ja som ako vezen vo vlasnom tele je mi v nom zle len trpím nie len fyzicky ale aj psychicky a dokonca aj mentálne... ako keby hlúpnem..

Uvažujem nad ketogenov dietou, ktoru tu spomínal jednorázovy nick, a budem jest len vajcia,mäso, občas zeleninu a kokosovy a olivový olej a občas maslo, myslíte že má cenu niečo také skúsiť ?? ja som zúfalý človek neviem čo dalej .. počas dna neviem fungovať ako ludska bytosť.. ani sa tak správať.. keby sa my ludia riadime zákonmi prírody tak už tu asi dávno niesom.. nechcem si tou ketto dietou ešte viac uškodiť ale musím niečo robiť.. mám to skúsiť ? Nemožem si nejak uškodiť ? Pitný režím by som dodržoval a snažil by som sa byt v ketoze čo najviac + by som užíval tie vitaminy čo užívam a aj tu vlákninu a probiotika.

Krátkodobě praktikovaná ketodieta vám nemá co pokazit, nějaké komplikace naskakují sice hned po nasazení, ale to je spíše důsledek vymírání kvasinek a dalších šmejdů nicméně i tito šmejdi se postupně dovedou naučit žít na ketonech a pak už není co jim nabídnout. Já jako rozumnější vidím provádět nějaké cyklické diety kde si cyklus zvolíte tak aby tělo fungovalo a šmejdům dáte minimum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2019 10:14 am 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
[quote="Menma21":1zfccagm]Prišlo mi to Bečko aj Zinok, Reakcia viac menej žiadná, po vit B mám strašne žltý moč, skoro ako nejaky žltý olej, je to normálne? [/quote:1zfccagm]
Ano, je to úplně normální - dělá to tuším že vitamín B2. Ten B-komplex berte radši jen několikrát týdně, ne každý den. Zinek ideálně odděleně od jídla, klidně spolu s vitamínem C a hořčíkem.

[quote="Menma21":1zfccagm]Včera som si dal prvý krát jod a selen, selén je 200 mcg a jod som si dal taký prášok kde 3 gramy su vraj 970 % denna dávka, reakcia nejaká divna.. mal som pocit že mi to trochu ide na srdce \":D\" take jemne pichnutia v tej oblasti, dnes som to ešte nemal tak neviem povedať. Okrem toho občas dávam vitamin C (tak 2-3x do týždna) a Druhý den užívam horčík.. zatial takto.[/quote:1zfccagm]
970procent bude cca 1 mg jódu, to je sice oficiálně hodně, ale fakticky to je docela rozumná a přitom bezpečná dávka. Jen k tomu poctivě berte ten selen.
Píchnutí a divné pocity může být jen to, že tělo zamakalo a imunitní systém zaútočil na nějaké ložisko.

[quote="Menma21":1zfccagm]Kupil som si tú tresčiu pečeň a chutí mi to je to dobré, celkovo som začal jest viacej mäso, v poslednej dobe jem skoro iba to, psychika/depresie sa trochu zlepšili ale unava je stále rovnaka a čo je horšie mozgová hmla sa zhoršila... [/quote:1zfccagm]
Tresčí

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: ned led 27, 2019 6:03 pm 
Offline

Registrován: stř zář 07, 2016 7:31 pm
Příspěvky: 186
Dobre ďakujem za rady, tak to Bečko budem užívať asi tak 2-3x do týždna, zinok mam užívať každý deň? Selen a Jod budem užívať každý den teda, horčík som si dal a som velmi prekvapený že asi len po par gramoch som mal 2 dnove hnačky čo som v minulosti mohol dat o dosť viac a nič.. je sice pravda že v priebehu mesiaca som mal 3x očistu pečene a užíval som epomsku sol. takže s horčikom mam teraz kus pauzu.

Tak ten jod mam užívať ten 1 gram alebo aj viac ?


No zápchy mávam furt nie len po mäse, mam pocit že je probém v tukoch... je možné že ich mám málo v strave a s tým súvisí aj mozgová hmla ? Aj ked je pravda že po väčšiej dávke kokosoveho oleja ma začne boliet nad bruchom a citim sa kusok zle.. väčšinou po 2 lžičkach kopcovitých už viem že je to veľa trochu ma to znervoznuje. Vody pijem pomerne dosť, tam si nemyslím že je problém, ale dosť často si robím klystíry čiže moc dlho mi to v črevách nehnísa aj tak, sice je to len vypomoc od dôsledku ale lepšie ako nič.

Chcel by som začať s ketogennov dietov, proste bez pečiva, len mäso,vajcia,tuky a nejaku zeleninu, v skratke by som chcel vedieť či mozgová hmla, unavy boleti uší .. problémy s močním nemôžu mať súvis práve v sacharidoch/cukroch.. dokonca ma ta dieta uspech pri liečbe epilepsie a iných psychických problémoch čo by nemuselo byť na škodu.. tuky len kokos a olivový olej a okrem toho živočíšne tuky, mäso by som jedával také aké by bolo po ruke a vajcia, čo si o tom myslíte ? Podla mna to za skúšku stojí, časom ak by to bolo fakt dobré nahradiť menej kvalitne potraviny kvalitnými a mäso vo väčšine prípadov nahradiť rybami to by mi snad aj vyhovovalo... občas nejake sacharidové dni kde by som si skôr doprial vela zeleniny prípade ovocia a zase sa vratil do ketózy, má s týmto nejaké skúsenosti ?

V podstate ide o niečo podobné ako maš ty Pefi - myslím že ty maš paleo kde maš možnosť jesť aj sacharidy ale len nižšie množstvo a nie také ako pšenicu, keby ja sa dám na paleo a viem že možem určite typy sacharidov tak by sa to po chvilke stalo moje prímárne jedlo a mäso a tuky ako sekundárne v skraatke lepšie mi bude asi ked viem žeto nemôžem, v ketóze vraj ludia nepocitujú taký hlad čo ani nemusí byť potom tak tažké dodržovať. Spýtam sa aj tu ale ešte si to dohladám aj inde, či treba doplnovať (vitamíny či minerály ) nejak extra pri takej strave ? jednorázový nick písal o varených ovsených vločkach len sa bojím či by ma to nevyhodilo z tej ketózy pri väčšiom množstve sacharidov.

Ďakujem za rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: pon led 28, 2019 12:06 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
Každý den má smysl užívat pouze to, v čem je člověk prokazatelně deficitní. Já se držím toho, že radši nic nekonzumuji úplně každý den, pokud neřeším nějaký konkrétné akutní problém. Takže i ten jod jsem užíval tak 5x týdně.

Menma21 píše:
Tak ten jod mam užívať ten 1 gram alebo aj viac ?

Nemám tušení jaký zdroj jódu máte. Dlouhodobě bezpečná dávka jódu je kolem 1 miligramu/den, přičemž na likvodaci deficitu se dá příjmat podstatně víc, ale musí se ta dávka zvyšovat postupně za současného doplňování selenu, zinku a vitamínu A.

Ovšem jeden gram jódu je celkem šílená dávka. Asi máte na mysli jeden gram nějakého prášku ve kterém je jód, nikoliv jeden gram jódu.
Mimochodem, levný zdroj jódu je lugolův roztok.

Jakmile se člověk zbaví závislosti na pečivu, tak stojí za to zkusit naslouchat na co by tělo asi tak mělo chuť.
Mozková mlha jsou podle mě toxiny v oběhu, jedním ze zdrojů je to co bydlí a žije ve střevech. Trochu mi na mlhu pomohl termentýn.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2019 10:20 pm 
Offline

Registrován: stř zář 07, 2016 7:31 pm
Příspěvky: 186
Tak som skúsil ketogennu dietu a po 6 dnoch som musel prestať, posledný deň som pil už len čistú vodu pretože mi nič nešlo na chuť.. v ketoze som podla prúžkov bol dokonca som nepocitoval už ani hlad ale okrem toho neustála unava a svalová slabosť.. v noci sa mi nedalo ani spať a bolela ma často hlava, viem že to mohli stále byť tie prvotne priznaky ale nepestrosť stravy mi vadila.. na treti den ma už pri pomyslení na syr, tvaroh takmer napínalo.. no v skratke nič mi nešlo na chuť, zistil som aj že môj pankreas alebo nejaký tráviaci orgán nedokáže zniesť tuky alebo nie väčšie množstvo.. par lyžičiek kokosoveho oleja a už mi je zle.. dost ma bolelo miesto nad pupkom po stlačení a nejak "pulzovalo" odtial vychádzala ta divná bolesť a nechuť jesť.. dokonca mi z toho aj bilo silnejšie srdce.. mam podozrenie na nejaky zápal alebo čo.. čo si myslite vy?

Každopádne ku ketto diete s vrátit kvoli tej bolesti a neschopnosti mojho tela spracovávať väčšie množstvo tukov nemôžem aj keby chcem, a to som si fakt myslel že by som sa mohol pomocou toho vyzdravieť.

Zaujímalo by ma jak si dat do poriadku pankreas alebo celkovo zápal v žaludku?? Chcem zmeniť stravu aj kvoli mozgovej hmle čiže vylúčiť najviac také potraviny čo by to mohli spôsobovať.. na keto diete som si všimol že ked som zjedol syr tak sa mi vratila mozgova hmla (predtým som bol den aj dačo na velmi slabej mozgovej hmle) takže syr by som chcel vynechať, takmer všetko okrem masla, tak isto by som prešiel na bezlepkové sacharidy a skúsil dodržovať nízku glykemickú zataž nech mi nekolísa krvný cukor, zemiaky, ryžu moc nemusím, pečivo mam rád ale vzdám sa ho.. ale neviem čo by som jedol za obilniny, v tej tresčiej pečeni je vraj veľa omega 3 nemohlo by to pomôcť na zápal aj ked je to olej? V nejakých rozumných dávkach ? Mám pocit že kvoli z časti aj kvôli neschopnosti mojho tela využivať tuky môžem mať mozgovú hmlu, tak isto možno aj ten lepok... pšenicu jedávam furt .. zeleninu a ovocie by som si v strave nehal, samozrejme ovocia menej, ma cenu skúsiť niečo takéto? nechcem další neuspech chcem aspon nejaký z problémov vyriešit a začať fungovať tak trochu ako človek, musím uznať že ako som začal jest viacej mäsa atď.. tak mam menej depresie a podobné nalady ale rozhodne to není vyriešené.. občas to na mna príde ... Aby som to zdrhnul, tak zdravé tuky, (kokosový,olivový,maslo doplnovať omega 3 a zraoven dodržoval ten pomer omega 3 a 6 ) čo najmenej škodlivé obilniny najlepšie bezlepkové (nemožem ich vyhodiť zo stravy kvoli tomu že čisto na tukoch a bielkovinách nevydržím) a nejake bielkoviny, asi ryby a mäso. Vynechal by som omega 6 tuky (mimo dennej dávke pre dodržanie pomeru 1:1 omega 3a 6 ) samozrejme žiadne smažene veci atd.. cukor a tieto veci ako sladke vody.. to je u mna samozrejmost už par rokov.. takže tam žiadna zmena. Má to cenu ? či je tam niečo zle ?

Na paleo strave jedávaš aké obilniny ? Uvažoval som že by som skúsil niečo podobné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2019 10:56 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
Menma21 píše:
Tak som skúsil ketogennu dietu a po 6 dnoch som musel prestať, posledný deň som pil už len čistú vodu pretože mi nič nešlo na chuť.. v ketoze som podla prúžkov bol dokonca som nepocitoval už ani hlad ale okrem toho neustála unava a svalová slabosť.. v noci sa mi nedalo ani spať a bolela ma často hlava, viem že to mohli stále byť tie prvotne priznaky ale nepestrosť stravy mi vadila.. na treti den ma už pri pomyslení na syr, tvaroh takmer napínalo.. no v skratke nič mi nešlo na chuť, zistil som aj že môj pankreas alebo nejaký tráviaci orgán nedokáže zniesť tuky alebo nie väčšie množstvo.. par lyžičiek kokosoveho oleja a už mi je zle.. dost ma bolelo miesto nad pupkom po stlačení a nejak "pulzovalo" odtial vychádzala ta divná bolesť a nechuť jesť.. dokonca mi z toho aj bilo silnejšie srdce.. mam podozrenie na nejaky zápal alebo čo.. čo si myslite vy?

Každopádne ku ketto diete s vrátit kvoli tej bolesti a neschopnosti mojho tela spracovávať väčšie množstvo tukov nemôžem aj keby chcem, a to som si fakt myslel že by som sa mohol pomocou toho vyzdravieť.

Zaujímalo by ma jak si dat do poriadku pankreas alebo celkovo zápal v žaludku?? Chcem zmeniť stravu aj kvoli mozgovej hmle čiže vylúčiť najviac také potraviny čo by to mohli spôsobovať.. na keto diete som si všimol že ked som zjedol syr tak sa mi vratila mozgova hmla (predtým som bol den aj dačo na velmi slabej mozgovej hmle) takže syr by som chcel vynechať, takmer všetko okrem masla, tak isto by som prešiel na bezlepkové sacharidy a skúsil dodržovať nízku glykemickú zataž nech mi nekolísa krvný cukor, zemiaky, ryžu moc nemusím, pečivo mam rád ale vzdám sa ho.. ale neviem čo by som jedol za obilniny, v tej tresčiej pečeni je vraj veľa omega 3 nemohlo by to pomôcť na zápal aj ked je to olej? V nejakých rozumných dávkach ? Mám pocit že kvoli z časti aj kvôli neschopnosti mojho tela využivať tuky môžem mať mozgovú hmlu, tak isto možno aj ten lepok... pšenicu jedávam furt .. zeleninu a ovocie by som si v strave nehal, samozrejme ovocia menej, ma cenu skúsiť niečo takéto? nechcem další neuspech chcem aspon nejaký z problémov vyriešit a začať fungovať tak trochu ako človek, musím uznať že ako som začal jest viacej mäsa atď.. tak mam menej depresie a podobné nalady ale rozhodne to není vyriešené.. občas to na mna príde ... Aby som to zdrhnul, tak zdravé tuky, (kokosový,olivový,maslo doplnovať omega 3 a zraoven dodržoval ten pomer omega 3 a 6 ) čo najmenej škodlivé obilniny najlepšie bezlepkové (nemožem ich vyhodiť zo stravy kvoli tomu že čisto na tukoch a bielkovinách nevydržím) a nejake bielkoviny, asi ryby a mäso. Vynechal by som omega 6 tuky (mimo dennej dávke pre dodržanie pomeru 1:1 omega 3a 6 ) samozrejme žiadne smažene veci atd.. cukor a tieto veci ako sladke vody.. to je u mna samozrejmost už par rokov.. takže tam žiadna zmena. Má to cenu ? či je tam niečo zle ?

Na paleo strave jedávaš aké obilniny ? Uvažoval som že by som skúsil niečo podobné.

zkuste jist dobroty. asi v duchu https://www.uzdravtesejidlem.cz/category/recepty/
zkuste pust at se telo muze cistit.
zkuste ocisty vsechny ktere jdou. nejak bych vas tipoval na potrebu jaterni ale zacit asi lepe sankou.

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: úte úno 05, 2019 2:30 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
[quote="Menma21":36zflr03]
Na paleo strave jedávaš aké obilniny ? Uvažoval som že by som skúsil niečo podobné.[/quote:36zflr03]
V podstatě když už pokud obilniny, tak ideálně bezlepkové a snažím konzumovat je v omezeném množství, to znamená snažím jim vyhýbat nebo je omezit.
Takže si dám řízek v trojobalu, ale nedám si kynuté knedlíky. A pokdu zhřešíám, tak se to snažím kompenzovat zelenou zeleninou dřív, než si toho tělo všimne a vrátí mi to v podobě migrény.
Z toho co jsi napsal, mi to taky přišlo jako že ti možná

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aminokyseliny
PříspěvekNapsal: úte úno 05, 2019 7:53 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
[quote="pefi":3007kx3n]V podstatě když už pokud obilniny, tak ideálně bezlepkové a snažím konzumovat je v omezeném množství, to znamená snažím jim vyhýbat nebo je omezit.
Takže si dám řízek v trojobalu, ale nedám si kynuté knedlíky. A pokdu zhřešíám, tak se to snažím kompenzovat zelenou zeleninou dřív, než si toho tělo všimne a vrátí mi to v podobě migrény.
Z toho co jsi napsal, mi to taky přišlo jako že ti možná

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 25 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz