Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 2:17 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2015 7:11 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 4:55 pm
Příspěvky: 60
Nazdar chlape.
Nemusíš být za každou cenu militantní. Ani neustále v opozici.
Myslím, že dobře víš, že každý je individuální (evidentně máš ponětí o ajurvédě). Proto bych si rady o jediné zdravé a univerzální dietě nechal... mno možná sám pro sebe. Ano tobě to může fungovat, jiným lidem už třeba méně. Důležité je naslouchat vlastnímu organismu. A celoživotně zkoušet a učit se poznávat nové poznatky a tyto zapracovávat do svého jídelníčku.
Nizko sacharidová dieta, proč ne. Ale už i v tomto směru se začínají objevovat zjíštění, že to zas tak ideální asi nebude. Dostáváš se tím na stejnou úroveň jako tebou tolik kritizování vegani.
NEchci radit, ani se necítím natolik povolaný abych to dělal. Mám spoustý poznatku načtených, ale ty nejcenější jsou mnou odzkoušené v praxi. Toto samozřejmě nelze aplikovat na každého.
Doporučuju přečíst mýtus o stravě od Adma Česlíka, taky prošel zajímavým progresem http://www.ronnie.cz/adam-ceslik

Vše nové je ze začátku přijímáno s odporem, proto máš můj obdiv, že ses pustil do boje s větrnýmí mlýny.
Hodně štěstí přeju na životní cestě plné překážek a držím palec aby sis udržel své zdraví.

David


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2015 7:12 pm 
Offline

Registrován: úte bře 10, 2015 6:07 pm
Příspěvky: 78
[quote="Kosican87":nlasi76v]Oboch poznám.
Mimochodom, olivový olej je veľmi špecifický, skoro nikomu nechutí vo väčšom množstve. A daj si dajme tomu 100-150g olivového oleja do jedla (ja si bežne dávam toľko tuku do jedla ako prílohu), pravdepodobne sa povraciaš. Ja by som sa povracal. Je zvláštne, že keď si dám 150g živočíšneho tuku ako prílohu ku živočíšnemu jedlu, brucho ma nebolí...........ČÍM TO ASI BUDE ??? No asi tým, že je to pre človeka oveľa prirodzenejší tuk, ako rastlinný. [u:nlasi76v]Kedy to už niektorí ľudia pochopia....[/u:nlasi76v]
Ty si vegetarián, dotyčná je vegánka.... Keď si vegetarián, môžeš ládovať masla koľko chceš. Seung nie. Jedávaš aj vajíčka, jedávaš asi aj mliečne výrobky s bielkovinami (možno syr), tak potom tu nepíš voloviny, lebo dotyčná VEGÁNKA keď prejde na nízkosacharidovú stravu, nebude mať S ČÍM si dávať tie tuky... So zeleninou či ovocím si ich má dávať ? ...
[u:nlasi76v]Seung[/u:nlasi76v], nič živočíšne nekonzumuješ od detsta, a preto vyzeráš ako vyzeráš, tak "poďakuj" rodičom, ktorý ťa na to naviedli.... \":wink:\" Alebo mi chceš povedať že je to čisto tvoja vina (tvoj súčasný fyzický stav), lebo si odmietala jesť všetko okrem chleba, pečiva, zemiakov, ryže, zeleniny, ovocia, a tvojim rodičom sa nepodarilo do teba dostať vajíčko, mäso, a dokonca ani maslo ???...Asi ťažko \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2015 8:02 pm 
Offline

Registrován: ned lis 23, 2014 2:05 pm
Příspěvky: 207
Bydliště: Košice - Ťahanovce
Jonys : Dnes som bol u psychologičky, pretože si idem meniť priezvisko na také aké ja chcem mať (s mojim aktuálnym nesúhlasím, som aj tak jediný muž v Košiciach s takým priezviskom, no aj teraz budem jediný, ale na celom Slovensku...Bližšie špecifikovať dôvod nebudem). Ku psychologičke ma poslala pani z matričného úradu, odkiaľ sa posielajú žiadosti na zmenu mena/ mena a priezviska (ja si krstné meno ponechávam). Je to proste aký zákon, psychologička musí urobiť posudok. Psychologičku som milo prekvapil tým, že som bol "o krok vpred" než ostatní bežní pacienti. Súhlasila so mnou, že v mojom prípade nebudeme brať do úvahy ten asi 80 otázkový "test" na štýl "áno-nie", kde mi vyšlo, že trpím možnými závislosťami na hracích automatoch alebo psychotropných látkach, že som introvert, a že mám kriminálne sklony....... Smial som sa na tom z dôvodov : Introvert asi ťažko bude kecať s polkou posilňovne, ozývať sa dievčatám (zoznamovať sa), cítiť sa medzi ľuďmi ako doma... Ďalej - opitý som bol tri krát za život, nehrám ani HRY NA POĆITAČI, nie to ešte v herni, nefajčím, nehúlim, neberiem drogy. Ďalej - keď som pred asi dvoma mesiacmi našiel v posilňovni keď som bol sám v šatni na lavičke obstojný MP3 prehrávač so slúchadlami, neváhal som ani sekudnu, a ešte neprezutý a neprezlečený do cvičiaceho, v bunde a v ponožkách, som obišiel posilňovňu, že komu patrí ten MP3 prehrávač (a našiel som). TAKŹE TO CELÉ PADÁ, AKO AJ XY TEÓRII OHĽADOM STRAVY, ktoré sa tu často omieľajú....
Ďalej : Psychologičke som povedal, že s testom absolútne nesúhlasím, a že test je tvorený pre obyčajných "normovaných" ľudí, a nie pre mňa. Z celkového dojmu zo mňa so mnou súhlasila, ešte to dokonca aj zdôraznila. Zapla počítač so špeciálnou klávesnicou (čísla), a riešil som niečo ako kombinatoriku (matematiku som vždy neznášal, proste ma to nezaujíma, neučil som sa ju). Zvládol som všetkých 15 kombinácií. Pri posledných asi siedmych odpovedala "výborne", čím mi dala najavo, že zďaleka nie každý na to príde (netvrdím ale, že jeden zo 100, určite ich je o dosť viac, teda aspoň dúfam). Čiže - NADPRIEMER.
14 mesiacov prijímam denne max 25g sacharidov (skôr ale tých 15g), a 5 rokov predtým som denne prijímal zhruba 70-80g sacharidov, vždy samozejme s dostatkom tukov.... Jonys, si vedľa ako tá bedľa. PEKNE MI TO MYSLÍ, dokonca som inteligentnejší ako kedykoľvek predtým (ale áno, som ešte "neprebudený" v praktickom živote). Takže ďalšia teória ktorá padá.
Moje pôsobenie na tejto stránke skončilo.
Svoje foto som konečne po rokoch sľubovania (vynúteného, to sa nepočíta \"8)\" )postol, môžeme to považovať za moje rozlúčenie.
Aj naďalej budem držať hladovky (v teplejšom období len jednodňovky, aby som bol v tričku a hore bez medzi ľuďmi atraktívnejší než schudnutý...), v neskoršiu jeseň až neskorú zimu to budú hlavne suché trojdňovky.
Na mojej SUPER strave ostávam, vďaka nej mám aj ako vietor vymakanú postavu, a ťažko niekto uverí, že toto je 78kg na 190cm. Holt, som asi riadne prečistený a o to ľahší, keď ostatní 78kg vážiaci 190cm vysokí sú prakticky bez svalu (výnimku sa samozrejme nájdu, ale je ich absolútne minimum).
Detox typu derivačný kúpeľ, mlganie oleja, kúpele 2 krát týždenne ponechávam tiež. Rovnako jogínske asány. Proste ponechávam všetko, ale potrebjem viac času (začínam aktívne pracovať na vystupovaní z komfortnej zóny - to sa nedá pri PC \":D\"), prestávam chodiť na fóra.
A ajurvéda mi hovorí veľa - LEN AJ ONI VEDIA HOVNO O TOM, že samotný tuk nezvyšuje cholesterol.... Vraj zatemňuje myseľ veľa živočíšnej stravy......Preto som stále "vnímavejší" ? .... Môj štýl komunikácie je môj štýl, tak to cítim, nezabúdaj, že sa takto ako sa vyjadrujem, vyjadrujem k vašim tézam, názorom, ktorých ste ako osoby nosiče. Ja tu nepením ani nič podobné, a nikomu z vás neprajem zle, dokonca ani aby sa na verejnosti pokakal, alebo doma... Len proste "NO MERCY", mne vyhovuje narovinu a bez pretvárky (keby som písal inak, pretvaroval by som sa) napísať svoj názor za ktorým si pevne stojím, a nemusím to kombinovať s hanou taktnosťou, lebo taktnosťou NIKOHO neprebudím z omylov.
Píšeš, že každý potrebuje inú stravu ......ÁNO - INÉ MNOŽSTVO TUKOV, BIELKOVÍN A SACHARIDOV.....POMER ALE OSTÁVA ROVNAKÝ = NAJVIAC TUKOV, STREDNE BIELKOVÍN (v prípade tučného viac bielkovín než tukov - NA ČAS, KÝM NESCHUDNE), MINIMUM SACHARIDOV. To znamená, že vietor potrebuje tukov dajme tomu 300g denne (dospelý muž, aj taký ktorý necvičí), bielkovín dajme tomu 1,5g/kg váhy, sacharidov MINIMUM. Nejaký tučko bude poterbovať tukov možno 100g/deň (aj menej, aby spaľoval svoje), bielkovín možno 1g/kg (lebo má veľa tuku a nie veľa svalov + je ťažký), a minimum sacharidov........Neviem kde v lese a na lúke si chceš zabezpečiť 130g sacharidov denne ? \":D\" \":D\"
Toto si zapíš za uši : Neexistuje typ človeka, ktorý potrebuje prijímať viac sacharidov v strave, než tukov (výnimku môže tvoriť zloženie materinského mlieka v určitom období). NIKTO NETLÚSTNE Z TUKOV, ALE ZO SACHARIDOV - a to ten, kto ich zle metabolizuje. NIKTO nemá zvýšený inzulín z tukov, ale z prebytku sacharidov. Nikto nedostane cukrovku z tukov, ale z prebytku sacharidov. Nikto nedostane alzheimera či rakovinu z tukov, ale zo sacharidov. Nikto nemá zodraté cievy z tukov, ale zo sacharidov či z nedostatku tukov.
Pre každého je najvhodnejšie sacharidy znížiť na minimum, ideálne tak na 20g/deň, aby bol v nutričnej ketóze tak, ako by bol v prírode, lebo tam by nemal inú možnosť, pokiaľ nežije v oblasti banánov. Tučný človek má konzumovať viac bielkovín ako tukov kým neschudne, a sacharidov stále minimum. Človek "netučný" má konzumovať viac tukov ako bielkovín, a sacharidov minimum. Tuky len živočíšne, prípadne v malom množstve ako doplnok kokosový či olivový tuk.

TO JE CELÁ "VEDA"...............
Ďalej - kebyže chcem, môžem písať príspevky ako "spisovateľ". pekne dodržiavať skladbu vety, atď, lenže pointa je v tom, že NEMÁM TÚ POTREBU. No mojich 20g sacharidov denne by mi na to mentálne úplne stačilo.
JONYS, JE MI ĽÚTO, ALE SI ÚPLNE VEDĽA. Tvoja teória o tom, že môj mozog pôjde "do kytek".

K mojim ramenám : TO SÚ KULTURISTICKÉ PÓZY - TO NIE JE UVOĽNENÝ POSTOJ, KAPIŠTO ? Pozri si kulturistov v týchto pózach - každý jeden ich takto robí, takto sa demonštruje chrbát z predu a zo zadu, takto sa aktivuje jeho šírka V uvoľnenom postoji ich mám nižšie položené, o to sa ty neboj \":wink:\"
Na medzilopatkových svaloch pracujem, takže to bude pekne vyvážené - tak či tak, 90% mužov má menej svalstva na chrbte ako ja, a 98% má objektívne menej esteticku postavu ako ja, tak čo riešime (nie, nevystatujem sa, konštatujem). Nechceš zo mňa náhodou nejakého fitness modela ? Nepreháňaj, o to neusilujem, je mi to proti srsti. Môžem mať slabinu, dokonalé telo nemám.

HSS cvičím 50-55 minút týždenne (rozdelené do troch častí). Neviem presne ako sa tie cviky volajú (videl som videá, neviem ani ako sa volajú asány ktoré cvičím roky, nezáleží mi na tom), ale "z každej strany", ako z boku, tak z predu a zo zadu, patrí tu aj L-sit, atď...

V prkne ako dlho vydžím ? .... Jonys, ja robím prkno na dlaniach, a ešte s tým, že ľavú ruku + pravú nohu (a potom opačne) dám do vzduchu..... Také oveľa ťažšie prkno vydržím 1 minútu (nezvyšujem čas, preto nie dlhšie). Rovako robím "bočné prkno" na hlavne bočné hlboké stabilizátory, a to mám v ruke 5kg činku pri tom, a vydržím kedykoľvek hravo 90 sekúnd (lebo dĺžku nezvyšujem, proste nie som typ, čo sa chce stále prekonávať vo fyzických veciach). V L-site s nohami nedotýkajúcimi sa zeme vydržím 20 sekúnd (typujem že 99% bežnej populácie nevydrží ani 5 sekúnd, takže....). TAKŽE ZNOVA SI MIMO. Nevadí, NIČ SA NEDEJE.
Držte sa tu chlapci a dievčatá (radšej dievčatá a chlapci, ale viac tu komunikujem s mužmi než so ženami, tak preto také poradie), ja sa lúčim, idem teraz popri zdravom životnom štýle riešiť aj sebazdokonaľovanie iného rázu, lebo bez toho je to nuda......
Tešilo ma, Košičan87 & NOWOCAYN & NOWOCAYN_2 sa tu s vami lúči navždy, ale vždy nás bude spájať to, že máme záujem o čo najlepší zdravotný stav - a AKTÍVNE na tom pracujeme. \":)\"

\"8)\"

_________________
Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.


Naposledy upravil Kosican87 dne stř dub 01, 2015 8:15 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2015 8:09 pm 
Offline

Registrován: ned lis 23, 2014 2:05 pm
Příspěvky: 207
Bydliště: Košice - Ťahanovce
Jonys píše:
Dál ti vysvětlím jak na ty mezilopatkové svaly. Je to jasné z fotek. Máš ramena hrozně vytažená nahoru. Takže už pěkně zkrácený horní trapéz, skaleny, SCM (ten je hezky vidět na fotu z boku)....

No, ja som ti to už vysvetlil, a PRESNE TU VIDÍME, AKO VZNIKAJÚ FÁMY...............Viem že si to myslel v dobrom, ale si proste úplne mimo, lebo tieto "kulturistické pózy" sa práve takto robia - každý kulturista pr inich zdvihne ramená takým spôsobom, aby sa jeho horné trapézy "zploštily" (lebo inak to nejde, trapézy mu vyniknú pri póze "most muscular" - pozri si na googli napríklad).
Aspoň sme sa teda dozvedeli (alebo aspoň ja), že pózuješ horšie ako ja, keď si to vôbec niekedy skúšal hoci len pred zrkadlom. Asi ale nie, lebo keby si si obzeral z predu svoje latissimy (lebo oči máš v predu na hlave), tak "aktivovať" ich môžeš len spôsobom, že zdvihneš ramená + potom sa ti "podsadia" trapézy.
No vidíš, si o čosi múdrejší teraz, tak sa maj.
Majte sa všetci.

_________________
Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř dub 01, 2015 8:11 pm 
Offline

Registrován: sob pro 06, 2014 12:26 pm
Příspěvky: 24
Kosican87 píše:
Seung : Niet ti pomoci, zle metabolizuješ sacharidy....... Z rastlinnej "ríše" si nemôžeš dovoliť užívať žiaden tuk v dostatočnej dávke na to, aby si mohla ostať na nízkosacharidovej rastlinnej strave s dostatkom tuku rastlinného pôvodu na energiu. Neexistuje.
Buď prejdeš na mnou uvedenú stravu (A POOKREJEŠ CELKOVO), alebo sa tráp s týmto možno po zbytok života.
Každý sa sám rozhoduje.
Ahoj.

Nehľadám cestu ako sa to nedá, ale ako sa to dá na rastlinnej strave. Ale Ďakujem Ti za tvoj čas a snahu. Cením si toho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: ned dub 05, 2015 4:14 pm 
Offline

Registrován: úte bře 10, 2015 6:07 pm
Příspěvky: 78
Košičan: Já e s tebou nehodlám přít, je to tvoje tělo a zdraví. Já jen říkám, že glukóza je v krvi nezbytná, při deficitu hrozí značné zdravotní problémy, pokud už ji tělo nebude moct brát ani z jater, nebude rádo...Přeju ti tedy, aby tvé mladé tělo co nejdéle zvládalo extrémní zátěž, které ho příjmem 20g sacharidů vystavuješ (pokud tedy v těle nemáš tajný orgán, co ti dokáže tvořit glukózu z prány), snad ti začne varovné signály dávat dřív, než ve formě nějaké těžké mozkové či neurologické choroby.
Sportu zdar!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2015 12:26 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 26, 2015 11:52 am
Příspěvky: 10
na růst hmoty je třeba jíst hodně bílkovin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2015 8:48 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Seung píše:
Veľmi rada behávam a pred pár týždňami som začala posilňovať s väčšími váhami. Svaly naberám rýchlo, ale neviem si rady s neodbytným tukom. Som žena, nemám ani 25 rokov a stravujem sa tak na 70% vitariánsky a ostatných 30% prísne vegánsky (žiaden glutén, mliečne výrobky ani cukor). Potrebovala by som radu ako si upraviť jedálniček, aby som mala svaly vyrýsovanejšie. Môj jedálniček je v mnohom podobný tomu, ktorý pán p. Jarda, na hlavnej stránke, len nie je úplne vitariánsky, ale čiastočne aj vegánsky. Ženám sa tuk ukladá trochu inak ako mužom a tak, ak by niekto vedel ako na to...

To může být i otázka hormonů, pokud jíte kaloricky málo, štítná tolik nemaká a pak se balí tuk na tělo. Další možnost je vyšší estradiol a to pak balí tuk na břicho, boky a zadek, ne rovnoměrně na tělo a cvičením se to spíše zhoršuje, protože roste kortizol a ten dělá to samé. Naopak delší chůze lesem pálí hlavně špek a svaly zachovává.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2015 5:25 pm 
Offline

Registrován: úte bře 10, 2015 6:07 pm
Příspěvky: 78
Seung píše:
Veľmi rada behávam a pred pár týždňami som začala posilňovať s väčšími váhami. Svaly naberám rýchlo, ale neviem si rady s neodbytným tukom. Som žena, nemám ani 25 rokov a stravujem sa tak na 70% vitariánsky a ostatných 30% prísne vegánsky (žiaden glutén, mliečne výrobky ani cukor). Potrebovala by som radu ako si upraviť jedálniček, aby som mala svaly vyrýsovanejšie. Môj jedálniček je v mnohom podobný tomu, ktorý pán p. Jarda, na hlavnej stránke, len nie je úplne vitariánsky, ale čiastočne aj vegánsky. Ženám sa tuk ukladá trochu inak ako mužom a tak, ak by niekto vedel ako na to...

Tak já taky zkusím nějaké moudro \":-)\"
1. Tuky hoří v plamenu cukrů. Pokud máte malý příjem sacharidů, tuky dolů nepůjdou, tečka.
2. Růst svalové hmoty je záležitostí testosetronu. Pokud jej jako žena máte víc, uberte na těch váhách, přidejte na vytrvalosti.
3. Tělu je jedno, co se spalování týká, zda jde o zátěž v lese nebo v posilovně, je to asi takový rozdíl jako jestli máte modré či červené tričko. Důležitá je intenzita, ale není to zcela jednoduché - takové ty poučky o 70% maxima už jsou trochu pasé, ukazuje se že co člověk to originál. Pro lepší efekt by to chtělo vlastní vyšetření - tepy, anaerobní prahy, laktáty, VO2max atd. Ale nehrajme si na profíky, laik by měl zkusit asi 2 cesty, o kterých se tvrdí, že fungují: jedna je těch 50-70% max tepů (max je 220-věk), v této zátěži se při tréninku držet a sledovat efekt. Druhá cesta je tzv. HIIT - přečtěte si vše zde:
http://www.coretraining.cz/2014/04/high ... smus-tuku/
Dobře je tam taky popsána důležitost změn - tělo je mazaný a umí se adaptovat a pak už výsledky nejsou...
nechce se mi to rozepisovat. Pokud jste mladá a máte zdravé srdíčko, hiitu bych se nebál. Pozor ovšem na techniku cvičení abychom za chvíli neřešili bolavá záda aj \":-)\"
4. Plně souhlasím s panem Jardou ve věci nedostatečného příjmu kalorií jako problému!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2015 6:39 pm 
Offline

Registrován: úte bře 05, 2013 8:33 am
Příspěvky: 112
1. Tuky hoří v plamenu cukrů. Pokud máte malý příjem sacharidů, tuky dolů nepůjdou, tečka.


Tohle není pravda, je to jen mýtus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2015 11:56 pm 
Offline

Registrován: sob pro 06, 2014 12:26 pm
Příspěvky: 24
Jonys píše:
Tak já taky zkusím nějaké moudro \":-)\"
1. Tuky hoří v plamenu cukrů. Pokud máte malý příjem sacharidů, tuky dolů nepůjdou, tečka.
2. Růst svalové hmoty je záležitostí testosetronu. Pokud jej jako žena máte víc, uberte na těch váhách, přidejte na vytrvalosti.
3. Tělu je jedno, co se spalování týká, zda jde o zátěž v lese nebo v posilovně, je to asi takový rozdíl jako jestli máte modré či červené tričko. Důležitá je intenzita, ale není to zcela jednoduché - takové ty poučky o 70% maxima už jsou trochu pasé, ukazuje se že co člověk to originál. Pro lepší efekt by to chtělo vlastní vyšetření - tepy, anaerobní prahy, laktáty, VO2max atd. Ale nehrajme si na profíky, laik by měl zkusit asi 2 cesty, o kterých se tvrdí, že fungují: jedna je těch 50-70% max tepů (max je 220-věk), v této zátěži se při tréninku držet a sledovat efekt. Druhá cesta je tzv. HIIT - přečtěte si vše zde:
http://www.coretraining.cz/2014/04/high ... smus-tuku/
Dobře je tam taky popsána důležitost změn - tělo je mazaný a umí se adaptovat a pak už výsledky nejsou...
nechce se mi to rozepisovat. Pokud jste mladá a máte zdravé srdíčko, hiitu bych se nebál. Pozor ovšem na techniku cvičení abychom za chvíli neřešili bolavá záda aj \":-)\"
4. Plně souhlasím s panem Jardou ve věci nedostatečného příjmu kalorií jako problému!

Čo si mám pod pojmom nedostatočného príjmu kalórií predstaviť? Môj jedálniček je ráno: ovocie, semienka, namočené orechy a/alebo semienka ako slnečnica s konopným proteínom poprípade zelené smoothie taktiež s konopným proteínom; obed: šalát s naklíčenou mungo fazuľkou/vareným cícerom alebo fazuľou/namočené semienka či orechy; večera: niečo podobné ako obed, napr. strúhaná mrkva s vareným cícerom a pod. Mám pocit, že nedodávam kvalitné bielkoviny alebo ich jednoducho jem málo? Jedna vec, ktorú som vypozorovala je, že pri jedení bio arašidového masla (áno, viem, že nie je tak zdravé) sa mi zdalo, že sa mi nielen spevnila viac pokožka, ale aj tie svaly boli akosi pevnejšie alebo to bolo iba zdanie? Mám trošku obmedzený výber potravín, pretože som momentálne bez práce, takže si môžem robiť len tie najjednoduchšie jedlá.. HIIT pomaličky skúšam, je to skvelé a najmä namáhavé. Trošku som ubrala na váhach, ale ešte je priskoro povedať, že je vidieť nejaký rozdiel, uvidím za mesiac. Zápasím s otázkou ako dostať do tela naozaj všetko čo potrebuje..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: pon kvě 25, 2015 9:58 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Seung píše:
Zápasím s otázkou ako dostať do tela naozaj všetko čo potrebuje..

Odpoveď je jednoduchá - živočíšne bielkoviny a tuky (mäsko, vajíčka, maslo...)....
Keď sa ti to nepáči, TVOJ PROBLÉM. Na otázku som ti odpovedal, nič viac nevymyslíš, všetko ostatné (absencia mäsa, vajec, masla) bude len na prd alternatíva. \":wink:\"

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2015 4:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Seung píše:
Čo si mám pod pojmom nedostatočného príjmu kalórií predstaviť? Môj jedálniček je ráno: ovocie, semienka, namočené orechy a/alebo semienka ako slnečnica s konopným proteínom poprípade zelené smoothie taktiež s konopným proteínom; obed: šalát s naklíčenou mungo fazuľkou/vareným cícerom alebo fazuľou/namočené semienka či orechy; večera: niečo podobné ako obed, napr. strúhaná mrkva s vareným cícerom a pod. Mám pocit, že nedodávam kvalitné bielkoviny alebo ich jednoducho jem málo? Jedna vec, ktorú som vypozorovala je, že pri jedení bio arašidového masla (áno, viem, že nie je tak zdravé) sa mi zdalo, že sa mi nielen spevnila viac pokožka, ale aj tie svaly boli akosi pevnejšie alebo to bolo iba zdanie? Mám trošku obmedzený výber potravín, pretože som momentálne bez práce, takže si môžem robiť len tie najjednoduchšie jedlá.. HIIT pomaličky skúšam, je to skvelé a najmä namáhavé. Trošku som ubrala na váhach, ale ešte je priskoro povedať, že je vidieť nejaký rozdiel, uvidím za mesiac. Zápasím s otázkou ako dostať do tela naozaj všetko čo potrebuje..

Jednoznačně spočítat na nutriční kalkulačce třeba cronometer.com a uvidíte. Většina lidí si neuvědomí, že pokud je výdej, musí být i příjem a to musí sedět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: ned srp 09, 2015 10:52 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Jonys píše:
Seung píše:
Veľmi rada behávam a pred pár týždňami som začala posilňovať s väčšími váhami. Svaly naberám rýchlo, ale neviem si rady s neodbytným tukom. Som žena, nemám ani 25 rokov a stravujem sa tak na 70% vitariánsky a ostatných 30% prísne vegánsky (žiaden glutén, mliečne výrobky ani cukor). Potrebovala by som radu ako si upraviť jedálniček, aby som mala svaly vyrýsovanejšie. Môj jedálniček je v mnohom podobný tomu, ktorý pán p. Jarda, na hlavnej stránke, len nie je úplne vitariánsky, ale čiastočne aj vegánsky. Ženám sa tuk ukladá trochu inak ako mužom a tak, ak by niekto vedel ako na to...
Tak já taky zkusím nějaké moudro \":-)\"
1. Tuky hoří v plamenu cukrů. Pokud máte malý příjem sacharidů, tuky dolů nepůjdou, tečka.
2. Růst svalové hmoty je záležitostí testosetronu. Pokud jej jako žena máte víc, uberte na těch váhách, přidejte na vytrvalosti.
3. Tělu je jedno, co se spalování týká, zda jde o zátěž v lese nebo v posilovně, je to asi takový rozdíl jako jestli máte modré či červené tričko. Důležitá je intenzita, ale není to zcela jednoduché - takové ty poučky o 70% maxima už jsou trochu pasé, ukazuje se že co člověk to originál. Pro lepší efekt by to chtělo vlastní vyšetření - tepy, anaerobní prahy, laktáty, VO2max atd. Ale nehrajme si na profíky, laik by měl zkusit asi 2 cesty, o kterých se tvrdí, že fungují: jedna je těch 50-70% max tepů (max je 220-věk), v této zátěži se při tréninku držet a sledovat efekt. Druhá cesta je tzv. HIIT - přečtěte si vše zde:
http://www.coretraining.cz/2014/04/high ... smus-tuku/
Dobře je tam taky popsána důležitost změn - tělo je mazaný a umí se adaptovat a pak už výsledky nejsou...
nechce se mi to rozepisovat. Pokud jste mladá a máte zdravé srdíčko, hiitu bych se nebál. Pozor ovšem na techniku cvičení abychom za chvíli neřešili bolavá záda aj \":-)\"
4. Plně souhlasím s panem Jardou ve věci nedostatečného příjmu kalorií jako problému!

To jsou poněkud překonané názory. Hlavně ten první je zcela zcestný. Když budu držet hladovku, půjdou dolů tuky jako nic a sacharidy nebudou žádný:)

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: pon srp 10, 2015 10:13 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Kreatín monohydrát "CreaPure" (nemecký, vysoká kvalita - bez stôp ťažkých kovov)..........Vševěd (alebo aj niekto iný), čo na to hovoríš ? Rád by som sa trochu zavodnil do svalov (také 3-4 kilečká navrch)....a pritom ostal na jednom jedle denne.... \":D\"

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 30 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz