Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 4:29 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vyčerpanost
PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 11:52 am 
Offline

Registrován: ned čer 10, 2012 3:57 pm
Příspěvky: 16
Pavel Veselý píše:
Odpovím přes SZ,tohle není vůbec dobré.

Dobrý den Pavle,
můžete mi obecně objasnit nějaké údaje v tabulkách vlasové analýzy? Mám zájem si vlasovou analýzu nechat udělat a zajímalo by mne, jak je možno výsledky analyzovat.
Je možno si nechat obdobnou analýzu udělat na přístroji Salvia? Má s tím někdo zkušenosti? Chodím občas na Salvii, ale spíše na kontrolu a podrobný rozbor prvků jsem si ještě nenechala dělat. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyčerpanost
PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 8:48 am 
Offline

Registrován: sob srp 23, 2014 11:11 am
Příspěvky: 7
petes31 píše:
Dobrý den Pavle,
můžete mi obecně objasnit nějaké údaje v tabulkách vlasové analýzy? Mám zájem si vlasovou analýzu nechat udělat a zajímalo by mne, jak je možno výsledky analyzovat.
Je možno si nechat obdobnou analýzu udělat na přístroji Salvia? Má s tím někdo zkušenosti? Chodím občas na Salvii, ale spíše na kontrolu a podrobný rozbor prvků jsem si ještě nenechala dělat. Děkuji.

Nějaké informace jsou sekci Základ našich nemocí, kde je přímo vlákno Analýza prvků z vlasů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2014 12:17 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Oscar píše:
Všem příjemný den,

prosím Vás o radu resp. o Váš názor resp. názory členů na níže uvedené, jde o mou manželku. Je jí 54 let a již 17 let trpí těžkými únavovými stavy, které jsou posléze spojeny s úzkostmi a žaludečními problémy, prvotní je však vždy únava. Zpočátku (cca 10 let) se tyto stavy objevovaly pravidelně na jaře a trvaly cca 3 - 4 měsíce (březen - červen), což jsme dávali do souvislosti s její alergií na jarní pyly. Od roku 2006 se únavové stavy objevují nepravidelně, jejich intenzita se stupňuje a doba prodlužuje. Každoročně bývala několik měsíců v pracovní neschopnosti, logicky následovala výpověď (práce ji bavila a uspokojovala), v současnosti trvá únavový stav už 14. měsíc! a přestože je doma a nic v zásadě nemusí, situace se nelepší. Cítí se špatně fyzicky i psychicky(problém je např. i při rozhodování – z pohledu zdravého člověka - naprostých banalit), prakticky celý den proleží a není schopna nic dělat.

V minulosti byla veškerá vyšetření (krevní testy, imunologie, CT, ledviny) negativní. Chodila cca 2 roky k psychologovi, celkově byly výsledky spíše pozitivní, ale na únavové stavy to vliv žádný nemělo. Poté začala chodit k psychiatrovi, který diagnostikoval depresi a nasadil antidepresiva. Během cca 10 let vyzkoušela několik druhů (argofan apod), ale žádné nezabíralo. V současné době všechna antidepresiva vysadila, užívá jen anxiolitikum (Xanax), který jí pomáhá na úzkostné stavy.
Obdobnými stavy s mírnějším projevem trpí i její matka a intenzivní je měla i její babička.
Vedle klasické léčby jsme zkoušeli i alternativní medicínu. Mj. dr. Fildán - akupunktura (alergie) a především od roku 2009 dr. Jonáš (EAV), který jako jediný tvrdil, že jí dokáže natrvalo pomoci. Diagnóza zněla endogenní deprese. Nicméně po cca 3 letech se stav spíše pomalu zhoršoval. Dle dr. Jonáše se nejedná o CFS. Zkusila i Bachovu květovou terapii – bez efektu. Abychom vyloučili možný nedostatek některého prvku resp. vitamínu či enzymu nechala si - inspirováni vašimi stránkami - udělat vlasovou analýzu (biomolmed) a posléze i kompletní analýzu všeho možného u firmy Premedical (automatic noninvasive express screening analyzer) opět bez zjištění nějakého významného deficitu resp. nefunkčnosti nějakého orgánu. Z vlasové analýzy je zvláštní pouze vysoká hodnota Ca, díky které vychází logicky „špatně“ i poměry Ca s jinými prvky. Rovněž homocystein rel.v normě (8,4 umol/l). Dle doporučení z výsledků vlasové analýzy suplementuje hořčík (375 mg) s B6 a železo (14 mg) s kyselinou listovou. Bohužel ani po cca 5 měsíční suplementaci se situace významně nemění. Rovněž rozchodnice růžová (váš článek) nemá na její stav prakticky žádný efekt. V minulých letech užívání vitamínů (C, beta karoten, B komplex, B12, E), minerálů (Mg, Zn, Fe), tobolek omega 3 nemělo na její stav žádný vliv. Z pohledu klasické medicíny je zdráva,má pouze nízký tlak – v rozmezí 80–90/ 50-60.
Strava je díky žaludečním nevolnostem v současnosti nezdravá a jednostranná (rohlíky, kukuřičné suchary, banány, coca-cola (té bohužel hodně – dělá dobře na žaludek a dodává energii), mrkev a v teď v létě na eliminaci překyselení meloun). Pozn. v obdobích bez únav byla strava „klasická“ převážně tepelně upravená, nedělená, rel. pestrá, ale spíše kyselinotvorná (hodně pečiva s převahou chleba). V minulé neúnavové etapě jsme ale - inspirování těmito stránkami - koupili odšťavňovač a připravovali šťávy.
S Ing. Bláhovou jsme řešili i možnost zamoření parazity. Měření EAV sice na nic konkrétního neukazovalo, na doporučení Ing. Bláhové jsme nasadili yvermectin a hetrazan a MMS1. Opět bez znatelného efektu ( po cca 2 měsíčním braní MMS letos v lednu a únoru v relativně malé dávce – 3 x denně 2 kapky – nastoupily v souvislosti s nástupem jarních pylů extrémní alergické projevy, takže bylo nutné MMS vysadit).
Zamoření kvasinkou? Asi ano, stolice (spíše řidší) lepivá je, na druhé straně únavy časově omezené, nezdá se mi to jako hlavní příčina potíží. Až na tom bude trochu lépe, zkusím přemluvit na očistu střeva, prozatím to nelze.

Neumíme si představit žádný důvod jejích potíží (máme velmi dobré rodinné vztahy - partnerské, s dětmi, nemáme žádné finanční či jiné problémy). Z výše uvedeného se jeví, že problém je velmi pravděpodobně v psychice. Tomu nasvědčuje i skutečnost, že pokud se v odpoledních hodinách doslova přinutí k vycházce spojené s plaváním – vše ve volné přírodě, tak se její stav výrazně zlepší, ovšem druhý den je vše ve starých kolejích. Stav se mírně zlepší i po večerních vycházkách, které zařazujeme prakticky denně. Dříve jsem byl přesvědčen, že několikaměsíční odpočinek situaci vyřeší, ale jak vidno ne. Mimochodem spává cca 10 hod denně. Zkusili jsme před lety i hlubinnou psychoterapii, ale manželka je výrazně rozumově založena a její organismus to nepřijímal. Je i silně introvertní a odmítá v poslední době s výjimkou nejužší rodiny téměř s kýmkoli komunikovat. Možná by pomohl psycholog-psychosomatik, ke kterému by pojala důvěru, rádi si necháme poradit (jsme z Brna).

Obávám se, že zde psycholog může vykonat pouze podpůrnou terapii, nikoliv nosnou, zde jde o velice vážné a podle všeho dlouhodobé nutriční deficity a bez jejich srovnání se vám moc nehne ani ta psychika. Paradoxně se vám sice špatná střeva nezdají jako příčina problémů, ale pokud jsou špatná střeva zvětšují se nutriční deficity a navíc psychika jde do háje, následují deprese migrény a jiné špatně řešitelné stavy. Opatření by se určitě muselo udělat relativně hodně, ale stav jednoznačně zlepší velké dávky hořčíku na samé hranici snesitelnosti bez průjmu, což může být u vážně deficitních jedinců i 1,5 g čistého hořčíku denně a souběžně pro lepší vstřebávání dávat tak 100 mg vitamínu B6 denně. Oboje je vhodné rozložit pro lepší vstřebání do celého dne a klidně ještě k tomu dodávat hořčík přes pokožku potíráním hořčíkového oleje. Nesnažit se suplementovat vitamín D, pokud není silně deficitní, spíše se spolehnout na opalování a přírodní zdroje. Prakticky ihned se snažit pomocí vyčištění střev a masivní dodávky laktobacilů cca 500 mld denně, pokud to snese tak klidně i více, nahodit střeva a stav udržet na formované kvalitní stolici, kde ideální četnost stolic je jednou až třikrát denně. Pokud budete mít další dotazy klidně mě zavolejte a celou věc se pokusím vysvětlit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyčerpanost
PříspěvekNapsal: čtv zář 18, 2014 7:12 am 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Ještě bych doplnil že při takto vysokých dávkách hořčíku je potřeba doplňovat extrakty z nadledvinek a snažit se malinko víc solit,protože hořčík dokáže velmi účinně zpomalit nadledvinky takže výsledek může být nakonec horší než na začátku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyčerpanost
PříspěvekNapsal: čtv říj 09, 2014 12:43 pm 
Offline

Registrován: stř zář 24, 2014 9:17 pm
Příspěvky: 6
Jestli se mohu zeptat, co je myšleno oním malinko víc solit, obecně je v běžné stravě soli spíše nadbytek, takže dal by se tento stav považovat za zmíněné malinko víc solit?

_________________
I biblické jablko je ovoce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyčerpanost
PříspěvekNapsal: čtv říj 09, 2014 1:39 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
V běžné stravě možná ano ale zde nejsme na běžném fóru tudíž nepředpokládám že je tu někdo na běžné stravě.V tomto nelze dát jednoznačný návod,člověk by si to měl vysledovat sám-Jako indikátor nedostatku bych považoval studené ruce,časté močení ale i zadržování vody,nízký tlak, nelze toto chápat jako nedostatek sodíku ale spíš poškození metabolismu které by se mělo řešit komplexně.Ale pokud chci dávat ve velkém množství hořčík,jako v tomto případě, tak je dobré vědět že z těla vytlačuje sodík(který je hodně důležitý) ale i třeba vápník a i jiné minerály.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: pát lis 14, 2014 6:34 pm 
Offline

Registrován: pát lis 14, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 8
Dobrý den, chtěl bych váš požádat o radu. Ve věku 29 let jsem se po nástupu do stresujícího zaměstnání přestal o sebe starat. Práce mě baví a nerad bych ji měnil. Za cca poslední rok jsem stres řešil přejídáním, alkoholem, úplně jsem se přestal věnovat bojovým uměním a cvičení. Minulý týden jsem byl na pravidelné kontrole u doktora a výsledky nebyly moc dobré. Za poslední rok jsem přibral 30 kilogramů, udělali se mi strije kvůli velké změně váhy, krevní tlak mi vyskočil na 150/100, mám problémy se spaním a s erekcí. Navíc s příchodem zimy trpím zahleněním, kašel a škrábání v krku, což se mi dříve vůbec nestávalo. Navíc jsem pořád unavený, nemám náladu chodit do společnosti a přátelé mi říkají, že jsem v poslední době dost změnil.
Zatím jsem začal řešit spánek, zatemnil jsem pokoj, spím se špunty v uších, vypnul jsem všechnu elektroniku v ložnici, před spaním si dávám meduňku nebo kozlík, takhle dostanu cca 6 hodin spánku, než se vzbudím a už pak nemůžu spát. Samozřejmě chci ještě omezit alkohol a změnit stravování, dříve jsem úspěšně držel paleo dietu a nyní ji chci zavést znovu.

Chtěl bych se zeptat:
1. Jak řešit vysoký krevní tlak? Někde jsem tu četl, že je na to výborný draslík. Černou kávu jsem nahradil zeleným čajem, místo coly a sladkých limonád piju vodu. V mém věku nechci brát prášky na vysoký tlak.
2. Jak vylepšit spánek? Šest hodin je údajně málo. Doplnit hořčík?
3. Jak posílit imunitu? Zatím beru L glutamin, co mi zbyl z doby, kdy jsem intenzivně cvičil. Začal jsem pít zázvor, podběl nebo jitrocel, podle toho na co je chuť, výsledky to zatím žádné nepřineslo.
4. Problémy s erekcí a celkově nízkým libidem?
5. Alkohol by bylo asi nejlepší úplně nepít, ale to nevydržím. Co páchá nejméně škod, pivo nebo víno?
6. Jaký máte názor na meditaci? Poslední týden jsem dokopal k 15 minutám před spaním.
7. Celková únava, nemám dost energie podnikat cokoliv po práci, nemám chuť cvičit, dojdu si koupit ty svoje "dobroty", zpravidla sednu k počítači, a proflákám celý večer. V podobném duchu jsou i víkendy a dovolené.

Děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: pát lis 14, 2014 10:47 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Máme stejné či podobné problémy, se zaměstnáním či prací, která nás baví a přináší hafo podnětů, nezvyklých a (nikoliv samozřejmý) stres. Pokusím se odpovědět (po svém) na vaše otázky:

1) Vysoký tlak je dán jednak fysikálními vlivy (ty jsou u vás zřejmě malé), jednak psychinou. Černou kávu, colu a sladké limči pije akorát blázen, takže tyto věci naprosto nepotřebujete, naopak vám bude velmi dobře, když budete pít obyčejnosti. Voda dobrá není. Pít musíte, při vaší práci, hodně, voda se velmi špatně vstřebává. Mimoto nepředstavuje žádané povyražení a zpříjemnění jinak stresující činnosti. Vodu si ochutíte čímkoliv, limetka a máta jsou mazec (vyluhovat v lednici přes noc na každý příští den), jinak slabý černý čaj s kolečkem zázvoru také neuškodí).

2) 6 hodin spánku je až dost. Jde o to, zda opravdu spíte. Uléhati musíte s dobrou myslí. Něco málo musí spánku předcházet, přemýšlení o dni, o sobě, nějaké projekce, mazlivé smyšlenky, povídání si s předměty či vlastními čátmi těla, s orgány, které vás zlobí, s lidmi, kteří třeba již zemřeli nebo nikoliv, ale nejsou zrouna s vámi. Musí to býti ale hezké. Nejlepší je spát venku, je to dostupnější, než si myslíte, pokud vám to nejde, buďte venku alespoň před spaním. Je dobré, že jste zatemnil a vypnul vše, špunty ale vynechte. Meduňka nemá žádný vliv, ale je fajn, pokud vám to takto funguje a dělá dobře.

3) Imunita je o psychině. Zapracujte na svých postojích k jinak proklamované oblibě svého zaměstnání.

4) Erekce a libido jest o psychině a také o lidech, kteří jsou okolo vás. Zřejmě tam nemáte tu pravou (nic proti vám blízkým lidem, jen to tak je a bylo a bude). Tou pravou myslím tu, kterou doopravdy chcete, nikoliv tu, která chce vás.

5) Pivo a píno žádné škody nepáchají, jde o to, jak je přijímáte, zda v dobré víře a v rozumný čas a množství nebo nějak jinak. Jde o to, abyste byl spokojený, ale nikoliv odevzdaný či naopak nasraný. Tam alkohol nepatří a uškodí vám. Alkohol je dobré palivo, pokud makáte a jste pozitivní. Pokud již nemůžete či se vám práce nelíbí, nepijte. A nepijte před spaním, nevyspíte se.

6) K meditaci se nedokopáváme, ta se taknějak dostaví sama (nutnost). Je to velmi dobré. O čas nejde, jde o opravdové pohroužení se do sebe či do jiných, spojení se všehomírem, s velmi rychlými a hmatatelnými fysickými důsledky. Jen houšť, přidat prostoru.

7) Z vašeho popisu důsledků jest zjevno, že vás práce nebaví, nemáte žádnou motivaci a perspektivu, žádnou sounáležitost s vedením firmy a předmětem její činnosti, vaše loajalita je na vážkách, resp. jest jen proklamativní, a máte sklon hledati a řešiti problémy u sebe osobně (což jest mimo mísu).

Dle mého názoru jste šoumen, který si jezdí na divokém hřebci, ale nikterak po koních nikdy netoužil a také ho nikterak nezaujali ani nyní, snad kvůlivá tomu, že majitel hřebčína (či případný trenér ježdění) na něj úplně kašle, takže jste jako jezdec na to úplně sám.

Firma, která přivodí svému zaměstnanci tyto stavy a on to místo s přímými šéfy, nejbližšími partnery v businesu, konsultuje zde, je nanic a je radno ji opustit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: sob lis 15, 2014 12:43 am 
Offline

Registrován: pát lis 14, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 8
Rady jsem obdržel v soukromé zprávě a děkuji uživateli miram, že si našel čas na sepsání odpovědi.

A teď k příspěvku, vezmu to popořadě.
1) Zkusím zařadit tu limetku do vody. Akorát se chci zeptat, jak to působí na zuby, nebudou potom přecitlivělé?
2) Bydlím v Praze na hlučné ulici, proto ty špunty. Do jedné v noci pořád venku něco jezdí. Před spaním jsem zařadil meditaci, protože mi to v hlavě po meditaci tolik nešrotuje a pak lépe usínám.
3) Ve firmě jsem pět let, od minulého roku jsem dostal práci po svém kolegovi, co šel na rodičovskou. Dělám to co předtím a bavilo mě to, po kolegovi mi k tomu přibylo chození na jednání, mailování, telefonování, což mi tolik nevadí. Ale přibyla bohužel ta odporná ekonomika, kterou teda rozhodně nemusím, pořád mám problémy se vyrovnat se zodpovědností za prachy, technické věci řeším rád.
4) Přítelkyni teď nemám. Rěším ručně, stačí mi jednou do týdne.
5) Piju hlavně večer, asi hodinu před spaním přestávám.
6) K meditaci se stále ješte dokopováme \":)\"
7) V práci už jsem to řešil, dostal jsem k sobě člověka, kterému postupně předávám část svých úkolů. Chci se dopracovat do stavu, kdy v sedm přijdu a ve čtyři vždy odejdu. Chci tady konzultovat hlavně své zdraví.

martina72 píše:
Máme stejné či podobné problémy, se zaměstnáním či prací, která nás baví a přináší hafo podnětů, nezvyklých a (nikoliv samozřejmý) stres. Pokusím se odpovědět (po svém) na vaše otázky:

1) Vysoký tlak je dán jednak fysikálními vlivy (ty jsou u vás zřejmě malé), jednak psychinou. Černou kávu, colu a sladké limči pije akorát blázen, takže tyto věci naprosto nepotřebujete, naopak vám bude velmi dobře, když budete pít obyčejnosti. Voda dobrá není. Pít musíte, při vaší práci, hodně, voda se velmi špatně vstřebává. Mimoto nepředstavuje žádané povyražení a zpříjemnění jinak stresující činnosti. Vodu si ochutíte čímkoliv, limetka a máta jsou mazec (vyluhovat v lednici přes noc na každý příští den), jinak slabý černý čaj s kolečkem zázvoru také neuškodí).

2) 6 hodin spánku je až dost. Jde o to, zda opravdu spíte. Uléhati musíte s dobrou myslí. Něco málo musí spánku předcházet, přemýšlení o dni, o sobě, nějaké projekce, mazlivé smyšlenky, povídání si s předměty či vlastními čátmi těla, s orgány, které vás zlobí, s lidmi, kteří třeba již zemřeli nebo nikoliv, ale nejsou zrouna s vámi. Musí to býti ale hezké. Nejlepší je spát venku, je to dostupnější, než si myslíte, pokud vám to nejde, buďte venku alespoň před spaním. Je dobré, že jste zatemnil a vypnul vše, špunty ale vynechte. Meduňka nemá žádný vliv, ale je fajn, pokud vám to takto funguje a dělá dobře.

3) Imunita je o psychině. Zapracujte na svých postojích k jinak proklamované oblibě svého zaměstnání.

4) Erekce a libido jest o psychině a také o lidech, kteří jsou okolo vás. Zřejmě tam nemáte tu pravou (nic proti vám blízkým lidem, jen to tak je a bylo a bude). Tou pravou myslím tu, kterou doopravdy chcete, nikoliv tu, která chce vás.

5) Pivo a píno žádné škody nepáchají, jde o to, jak je přijímáte, zda v dobré víře a v rozumný čas a množství nebo nějak jinak. Jde o to, abyste byl spokojený, ale nikoliv odevzdaný či naopak nasraný. Tam alkohol nepatří a uškodí vám. Alkohol je dobré palivo, pokud makáte a jste pozitivní. Pokud již nemůžete či se vám práce nelíbí, nepijte. A nepijte před spaním, nevyspíte se.

6) K meditaci se nedokopáváme, ta se taknějak dostaví sama (nutnost). Je to velmi dobré. O čas nejde, jde o opravdové pohroužení se do sebe či do jiných, spojení se všehomírem, s velmi rychlými a hmatatelnými fysickými důsledky. Jen houšť, přidat prostoru.

7) Z vašeho popisu důsledků jest zjevno, že vás práce nebaví, nemáte žádnou motivaci a perspektivu, žádnou sounáležitost s vedením firmy a předmětem její činnosti, vaše loajalita je na vážkách, resp. jest jen proklamativní, a máte sklon hledati a řešiti problémy u sebe osobně (což jest mimo mísu).

Dle mého názoru jste šoumen, který si jezdí na divokém hřebci, ale nikterak po koních nikdy netoužil a také ho nikterak nezaujali ani nyní, snad kvůlivá tomu, že majitel hřebčína (či případný trenér ježdění) na něj úplně kašle, takže jste jako jezdec na to úplně sám.

Firma, která přivodí svému zaměstnanci tyto stavy a on to místo s přímými šéfy, nejbližšími partnery v businesu, konsultuje zde, je nanic a je radno ji opustit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: ned pro 07, 2014 12:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
kyska85 píše:
Dobrý den, chtěl bych váš požádat o radu. Ve věku 29 let jsem se po nástupu do stresujícího zaměstnání přestal o sebe starat. Práce mě baví a nerad bych ji měnil. Za cca poslední rok jsem stres řešil přejídáním, alkoholem, úplně jsem se přestal věnovat bojovým uměním a cvičení. Minulý týden jsem byl na pravidelné kontrole u doktora a výsledky nebyly moc dobré. Za poslední rok jsem přibral 30 kilogramů, udělali se mi strije kvůli velké změně váhy, krevní tlak mi vyskočil na 150/100, mám problémy se spaním a s erekcí. Navíc s příchodem zimy trpím zahleněním, kašel a škrábání v krku, což se mi dříve vůbec nestávalo. Navíc jsem pořád unavený, nemám náladu chodit do společnosti a přátelé mi říkají, že jsem v poslední době dost změnil.
Zatím jsem začal řešit spánek, zatemnil jsem pokoj, spím se špunty v uších, vypnul jsem všechnu elektroniku v ložnici, před spaním si dávám meduňku nebo kozlík, takhle dostanu cca 6 hodin spánku, než se vzbudím a už pak nemůžu spát. Samozřejmě chci ještě omezit alkohol a změnit stravování, dříve jsem úspěšně držel paleo dietu a nyní ji chci zavést znovu.

Chtěl bych se zeptat:
1. Jak řešit vysoký krevní tlak? Někde jsem tu četl, že je na to výborný draslík. Černou kávu jsem nahradil zeleným čajem, místo coly a sladkých limonád piju vodu. V mém věku nechci brát prášky na vysoký tlak.
2. Jak vylepšit spánek? Šest hodin je údajně málo. Doplnit hořčík?
3. Jak posílit imunitu? Zatím beru L glutamin, co mi zbyl z doby, kdy jsem intenzivně cvičil. Začal jsem pít zázvor, podběl nebo jitrocel, podle toho na co je chuť, výsledky to zatím žádné nepřineslo.
4. Problémy s erekcí a celkově nízkým libidem?
5. Alkohol by bylo asi nejlepší úplně nepít, ale to nevydržím. Co páchá nejméně škod, pivo nebo víno?
6. Jaký máte názor na meditaci? Poslední týden jsem dokopal k 15 minutám před spaním.
7. Celková únava, nemám dost energie podnikat cokoliv po práci, nemám chuť cvičit, dojdu si koupit ty svoje "dobroty", zpravidla sednu k počítači, a proflákám celý večer. V podobném duchu jsou i víkendy a dovolené.

Děkuji za odpověď

Na mnoho věcí vám dobře odpovídá člen martina72 a hlavně tu poslední větu bych zdůraznil, ta opravdu sedí. Nebudu probírat jednotlivé body, ty stejně vypovídají o jednotné příčině a tou je patrně adrenální únava. Prostě musíte vysadit a relaxovat. Tlak sundáte sice draslíkem, ale pokud máte adrenální únavu, volil bych raději hořčík pomocí koupelí, to srazí tlak naprosto fantasticky a velice rychle. Musíte ovšem dávat pozor, aby jste to nepřehnal, tak 30 minut a zase příště. Jeden klient, kterému jsem koupele ve vodě z mrtvého moře doporučil, dal 3 hodiny a málem z vany nevylezl, tlak měl 90/60 a motal se jak nudle v bandasce. Navíc se tělo koupelí zrelaxuje, zlepší se spánek a pokud dlouho a dobře spíte, nemusíte tolik jíst a dochází tak automaticky k regulaci váhy. Patrně bych přidal v rozumném množství taurin, ten celkově zklidní a nahodí energii. Meditace jsou výborné, ale dost pochybuji, že ji v daném stavu dáte. Patrně by dost poladilo se uzemnit-Grounding, na to se na netu podívejte, zvláště u kompu to je mocná zbraň.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: pon pro 08, 2014 7:49 pm 
Offline

Registrován: pát lis 14, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 8
Jarda píše:
Na mnoho věcí vám dobře odpovídá člen martina72 a hlavně tu poslední větu bych zdůraznil, ta opravdu sedí. Nebudu probírat jednotlivé body, ty stejně vypovídají o jednotné příčině a tou je patrně adrenální únava. Prostě musíte vysadit a relaxovat. Tlak sundáte sice draslíkem, ale pokud máte adrenální únavu, volil bych raději hořčík pomocí koupelí, to srazí tlak naprosto fantasticky a velice rychle. Musíte ovšem dávat pozor, aby jste to nepřehnal, tak 30 minut a zase příště. Jeden klient, kterému jsem koupele ve vodě z mrtvého moře doporučil, dal 3 hodiny a málem z vany nevylezl, tlak měl 90/60 a motal se jak nudle v bandasce. Navíc se tělo koupelí zrelaxuje, zlepší se spánek a pokud dlouho a dobře spíte, nemusíte tolik jíst a dochází tak automaticky k regulaci váhy. Patrně bych přidal v rozumném množství taurin, ten celkově zklidní a nahodí energii. Meditace jsou výborné, ale dost pochybuji, že ji v daném stavu dáte. Patrně by dost poladilo se uzemnit-Grounding, na to se na netu podívejte, zvláště u kompu to je mocná zbraň.

Já jsem začal provozovat, to co máte na hlavních stránkách. Změnil jsem rapidně jídelníček, beru vysoké dávky vitamínu C, D3, B komplex, hořčíku, draslíku a experimentuji s DSMO. Začal jsem čistit střevo klystýry, chystám se na očistu jater. Ty vaše návody jsou užitečné, nálada se mi postupně lepší, v noci se mi spí o něco lépe, krevní tlak klesnul, ale chápu, že je to běh na dlouhou trať. O adrenální únavě mi říkal i pan doktor, když jsem naposled daroval krev, mám v plánu si přečíst něco o nadledvnikách.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: ned pro 14, 2014 2:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
kyska85 píše:
Já jsem začal provozovat, to co máte na hlavních stránkách. Změnil jsem rapidně jídelníček, beru vysoké dávky vitamínu C, D3, B komplex, hořčíku, draslíku a experimentuji s DSMO. Začal jsem čistit střevo klystýry, chystám se na očistu jater. Ty vaše návody jsou užitečné, nálada se mi postupně lepší, v noci se mi spí o něco lépe, krevní tlak klesnul, ale chápu, že je to běh na dlouhou trať. O adrenální únavě mi říkal i pan doktor, když jsem naposled daroval krev, mám v plánu si přečíst něco o nadledvnikách.

Tak o nadledvinkách je zde celé vlákno, tak si ho projděte, ale to D3 opatrně, pouze podle vyšetření, jinak je ho nebezpečné brát dlouhodobě velké dávky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: pát dub 17, 2015 2:13 pm 
Offline

Registrován: úte bře 31, 2015 3:38 pm
Příspěvky: 10
Jarda píše:
Na mnoho věcí vám dobře odpovídá člen martina72 a hlavně tu poslední větu bych zdůraznil, ta opravdu sedí. Nebudu probírat jednotlivé body, ty stejně vypovídají o jednotné příčině a tou je patrně adrenální únava. Prostě musíte vysadit a relaxovat. Tlak sundáte sice draslíkem, ale pokud máte adrenální únavu, volil bych raději hořčík pomocí koupelí, to srazí tlak naprosto fantasticky a velice rychle. Musíte ovšem dávat pozor, aby jste to nepřehnal, tak 30 minut a zase příště. Jeden klient, kterému jsem koupele ve vodě z mrtvého moře doporučil, dal 3 hodiny a málem z vany nevylezl, tlak měl 90/60 a motal se jak nudle v bandasce. Navíc se tělo koupelí zrelaxuje, zlepší se spánek a pokud dlouho a dobře spíte, nemusíte tolik jíst a dochází tak automaticky k regulaci váhy. Patrně bych přidal v rozumném množství taurin, ten celkově zklidní a nahodí energii. Meditace jsou výborné, ale dost pochybuji, že ji v daném stavu dáte. Patrně by dost poladilo se uzemnit-Grounding, na to se na netu podívejte, zvláště u kompu to je mocná zbraň.

o adrenalinové únavě slyším poprvé


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Únava, vysoký tlak, spánek
PříspěvekNapsal: pát dub 17, 2015 2:24 pm 
Offline

Registrován: ned črc 21, 2013 3:24 pm
Příspěvky: 136
Bydliště: Slovensko
adelaflickova píše:
o adrenalinové únavě slyším poprvé

nie adrenalinova ale adrenalna - adrenal fatigue syndrome - vycerpane nadoblicky

_________________
Zlavovy kod na iherb VGN243


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2017 11:05 am 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 9:24 am
Příspěvky: 68
Dobrý deň, mojim hlavným problémom je už roky to,že sa zobúdzam dolámaná, unavená aj keď spím dostatočne, začne ma často po zobudení bolieť hlava, som taká vnútorne nervózna. Na minimálny stres(stačí napr. silnejšie svetlo,trochu hlasnejší zvuk) reagujem stuhnutím trapézov a často bolesťou hlavy, ktorá prechádza do migrény.Rozmýšľala som nad nadobličkami, kortizolom,...vyšetrenia u lekárov nič nepriniesli. Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz