Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 12:16 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv lis 28, 2013 6:02 pm 
Offline

Registrován: pon zář 09, 2013 8:51 pm
Příspěvky: 188
A neco jineho je mleko cerstve od kravy, ktera se volne pohybuje a papa travicku atd..a neco jineho je ta obarvena voda pod nazvem mleko z obchodu ktera je plna sra*ek a humusu od chudinek vystresovanejch kravicek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv lis 28, 2013 6:41 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Požívání kravského mléka nemá žádnou přímou vazbu na kvalitu kostí či zubů, tělo rozhodně vyživí tyto části těla z čehokoliv jiného, třeba z mrkve nebo hrachu. Mléko jest obecně zátěží, mnoho lidí ho špatně snáší. To z krabic, z krámu, je samozřejmě nejhorší, to mléko není, jest odstředěné, odtučněné, homogenizované, přehřáté na více než sto stupňů, má zničené enzymy a také živé bakterie, které by jakžtakž pomohly při trávení a spolupracovaly s vaším imunitním systémem. Na druhou stranu je obecně jakžtakž snášeno a pokud dovolíte bakteriím, plísním, houbám a kvasinkám, a jiným zvířátkům, ho opanovat, pak máte hmotu nafutrovanou docela dobrými věcmi. Kvašené a zakysané věci jsou obecně řečeno blahodárné. Je celkem fuk, zda to je mléko nebo zelí nebo bobule vinné révy. Princip je tentýž.
Jen si, proboha, nemyslete, že je mléko nějak zvlášť zdravé. Je prostě normální. Ovšem jen to normální. Ne to, co kupujete v krámě s názvem mléko, to mléko není.
Já měl moc rád zchlazené kozí mléko. Pár hodin po nadojení, trošku odstáté na sedmém schodě.
Krávy jsou v Indii adorovány z úplně jiných důvodů než si my běloši dovedeme představit. Kráva představuje, filosoficky vzato, dar Boha lidem. Je to tvor, který je dobromyslný, pokorný, hezky vypadá i voní, je stádový, vděčný za zájem, lze s ním rozmlouvati a ještě k tomu, za člověka, za druhé, provádí v podstatě fotosyntézu, které my nejsme schopni. Kráva přeměňuje několik málo prvků na máslo, mléko, sýry, tvarohy, mýdlo, lepidla, hudební nástroje, oděvy, palivo do sporáku atd. Ukažte mi člověka, který dokáže z trávy udělat to vše. Proto je adorována. Žádný člověk nevymyslel stroj, který ze slunečního svitu, z minerálů a nějaké nezměřené všeprostupující boží energie udělá mléko a maso a rohy a kopyta a kůži a srst a hnůj.
Krávy jsou krásné. Ale zcela nepotřebné, pokud jejich produkt a tu službu vysloveně, vy osobně, nepotřebujete. A to čistě technicky vzato, chemicky a fysikálně, nepotřebujete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pát lis 29, 2013 10:57 am 
Offline

Registrován: pát říj 19, 2012 2:00 pm
Příspěvky: 43
No právě, snažím se jí dávat potraviny které vápník obsahují: brokolice, květák, sezam, kakao nepražené. Ale snažím se jí dávat i jogurty. Luštěniny, ovoce. Tvaroh s medem - tam nevím zdali jí neubližuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob lis 30, 2013 10:38 am 
Offline

Registrován: pon zář 09, 2013 8:51 pm
Příspěvky: 188
Lucindo a co takhle zkusit i stavicky?Treba mrkvova apod.?Myslim odstavnene ne kupovane \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob lis 30, 2013 10:39 am 
Offline

Registrován: pon zář 09, 2013 8:51 pm
Příspěvky: 188
A mleko- co ji zkusit udelat mandlove? \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob lis 30, 2013 9:06 pm 
Offline

Registrován: pát říj 19, 2012 2:00 pm
Příspěvky: 43
Ja, ja, naturlich, šťávy připravuji našem drahém pomalém odšťavňovači. Mandlové mléko je vynikající, ale drahé. Dělám rýžové.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob lis 30, 2013 10:18 pm 
Offline

Registrován: pon zář 09, 2013 8:51 pm
Příspěvky: 188
Nechtela by jste mi napsat Vas recept na to ryzove? \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř pro 18, 2013 9:43 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 26, 2011 11:26 am
Příspěvky: 150
Bydliště: Košice
dovolte aby som prispel do mlína o mlieku.
Takže tu je názor CDC (Centrum pre kontrolu a prevenciu kvality potravín, USA) Citát:

"Späť k prírode" - to je to, čo mnoho Američanov sa snažia urobiť s potravinami, ktoré si kupujú a jedia. Sú nakupovanie na farmárskych trhoch, vyberanie biopotraviny vo svojich obchodoch, na potravinárskych družstvách a niektoré z nich sú dokonca rastie ich vlastné jedlo. Mnoho ľudí sa snaží jesť potraviny, ktoré sú vyrábané s minimálnym spracovaním.

Avšak, mlieko a výrobky z mlieka (vrátane niektorých syrov, zmrzliny a jogurty) sú potraviny, ktoré, keď konzumujú v surovom stave, môžu predstavovať vážne zdravotné riziko. Mlieko a výrobky z mlieka, je potrebné minimálne spracovanie, tzv pasterizáciou, ktoré možno vykonať zahrievaním krátko mlieka (napr. zahriatie na 161 ° F po dobu 20 sekúnd), zabije patogénne baktérie (napr. Salmonella , Escherichia coli O157, Campylobacter ), ktoré možno nájsť v surovom mlieku.

Pred vynálezom pasterizácii surového mlieka bolo surove mlieko zdrojom baktérií, ktoré spôsobovali tuberkulózu, záškrt, ťažké streptokokovej infekcie, týfus a ďalšie choroby z potravín. Tieto ochorenia zabili v tom čase mnoho ľudí každý rok, a to najmä malé deti. V roku 1900 mnoho matiek uznalo toto riziko a začalo prevarať mlieko (na teplotu 212 ° F) ešte predtým, ako ho podali svojím dojčatám a malým deťom.

Mnohé štúdie preukázali, že pasterizácia výrazne nemení nutričnú hodnotu mlieka - pasterizované mlieko je bohaté na bielkoviny, sacharidy a ďalšíe živiny. Teplom mierne ovplyvňujeme niekoľko vitamínov nájdených v mlieku - tiamín, vitamín B12, a vitamín C - ale mlieko je len aj tak malým zdrojom týchto vitamínov.


Chorobz ktoré sa môžu objaviť od rovnakej značky a zdroja surového mlieka, ktoré ľudia pili po dlhú dobu, bez toho, aby im bolo zle.
Široká škála baktérií, ktoré sa niekedy nachádzajú v surovom mlieku, vrátane baktérií (napr. Brucella , Campylobacter , Listeria , Mycobacterium bovis (spôsobuje tuberkulózu), Salmonella , Shiga toxín produkujúca Escherichia coli [napríklad E . coli O157 ], Shigella , Yersinia ), parazity (napr., Giardia ), a vírusy (napr. Norovirus ).
Príznaky: Každý chorý človek môže líšiť v závislosti od typu klíčkov, množstvo znečistenia a imunitný obrany osoby.

Kto je najväčšie riziko, že ochorie z pitia surové mlieko?

Riziko nakazenia od pitia surového mlieka je väčšie pre dojčatá a malé deti, seniorov, tehotné ženy a osoby s oslabeným imunitným systémom, ako sú ľudia s rakovinou, transplantácii orgánov, alebo HIV / AIDS, ako je tomu u zdravej detí školského veku a dospelých. Ale je dôležité si uvedomiť, že zdraví ľudia akéhokoľvek veku môže byť veľmi chorý, alebo dokonca zomrieť, ak pijú surové mlieko kontaminované škodlivými zárodkami.

Poznám ľudí, ktorí požili surového mlieka pre rokov, a nikdy sa urobilo zle. Prečo je to tak?


Prítomnosť baktérií v surovom mlieku je nepredvídateľný. Počet baktérií spôsobujúcich ochorenie v surovom mlieku môže byť príliš nízka, aby sa človek chorý dlhú dobu, a neskôr dostatočne vysoká, aby tá istá osoba vážne chorá. Pre niektorých ľudí, pitie kontaminovanej surové mlieko len raz mohol urobiť je naozaj chorý. Dokonca aj keď veríte farmára a svoj obchod, surové mlieko nie je nikdy zaručené bezpečný výrobok. Pitie surového mlieka znamená, že pri skutočnej riziko, že veľmi chorý.

Je pravda, že surové mlieko má viac enzýmov a živín ako pasterizované mlieko?


Aj keď je pravda, že vykurovací proces pasterizácie sa inaktivujú niektoré enzýmy v mlieku, enzýmy v surovom živočíšneho mlieka, nie sú považované za dôležité pre ľudské zdravie. Niektoré živiny sú trochu znížená surového mlieka, ale Spojené štáty strava má všeobecne mnoho ďalších zdrojov týchto živín. Napríklad vitamín C sa zníži o pasterizácia, ale surové mlieko nie je významným zdrojom vitamínu C.

Ako može byt mlieko kontaminované?

Kontaminácie mlieka môže dôjsť z týchto dôvodov:


Krava výkaly prichádzajú do priameho styku s mliekom,
Infekcie z kravského vemena (mastitída)
Ochorenie Cow (napr. bovinná tuberkulóza)
Baktérie, ktoré žijú na koži kráv
Životné prostredie (napr. výkaly, špina, zariadenia na spracovanie)
Hmyz, hlodavce, a iné látky živočíšneho vektory
Ľudia, napríklad tým, že krížovej kontaminácie znečistené oblečenie a topánky

Pasterizácia je jediný spôsob, ako zabiť mnoho baktérií v mlieku, ktoré môžu ľudia veľmi zle.

(http://www.cdc.gov/foodsafety/index.html)

Tolko cittát s CDC.

_________________
PRED NAKUPEM V OBCHODNYCH RETAZCOCH SI POZRI STRANKU: http://www.potravinynapranyri.cz/
Výrobca vakcín Merck (MSD) v 2. polroku 2009 zaplatil lekárom najmenej 18,8 milióna dolárov:
http://bit.ly/OuRIXq


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř pro 18, 2013 10:18 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Hezký neslovenský google překlad. Většina textu se vůbec nevztahuje k běžným tématům či problémům, diskutovaným zde na foru. K mléku za mne asi tolik:
Když pomineme to, že kravské mléko je pro lidské zdraví naprosto zbytečné, není tedy nevyhnutelno ho požívat, když pomineme to, že mnoho lidí má alergii na laktozu, podívejme se na užití mléka v kuchyni a jídelníčku.
Především, mléko přímo od krávy, je dnes jedinou možností, jak si pochutnat a získat za levný peníz obsažnou potravinu. Ty břečky z krámu jsou ošizené, předražené, mléko je homogenizované, je přežahlé na více než sto stupňů, tedy má zničené mnohé enzymy, které napomáhají jeho stravitelnosti a též jeho přirozenému kysání, z mléka z továrny a z krámu se nedá samovolně vyrobit ani dobrý jogurt, ani kefír, ani podmáslí, ani tvaroh, ani sýr. Těmi se tedy nemá cenu zabývat.
Co takhle čerstvé mléko od krávy, pouze zachlazené, jsou ho k mání stovky tisíc litrů každé ráno, čekají v konvích či tancích na návsích vesnic? Sedlák své krávy miluje, mají čistou podestýlku, denně se hodiny a hodiny pasou, jsou očkovány, ustájení a stav zvířat je pravidelně kontrolován. Co chcete více?
Z tohoto mléka si vyrobíte máslo, smetanu, šlehačku, jogurt, tvaroh, sýr, dle libosti. Také ho můžete pít čerstvé, ale je příliš tučné, strašně sladké, málokomu to chutná.
Dle mého názoru syrové mléko nepije skoro nikdo, tedy zmíněná nebezpečí jsou marginalitou. Malé děti by ostatně mléko pít vůbec neměly, z důvodu špatné snášenlivosti laktosy člověkem, Zatěžujete jim imunitní systém a ledviny. Tož tak.
Článek se mi tedy zdá zbytečný.
Nu, a nakonec, jsme na foru, kde adorujeme rostlinnou stravu. Luštěniny a obilniny a semena a kdejaké lupení a hafo zeleniny všeho druhu, případně semotamo dobrý kousek masa či živočišného tuku, vám opravdu udělají lépe než litry mléka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob pro 28, 2013 6:31 pm 
Offline

Registrován: úte zář 25, 2012 9:55 am
Příspěvky: 166
martina72 píše:
Pancreolan?
Mám ho doma ještě za několik tisíc korun. Pošlu zadarmo.
Nebudu ho jíst už vůbec a nedoporučuji nikomu.
Na slinivku je mrkev, pampelišky, čekanka a ostropestřec.

A proč jste tolik proti pancreolanu-neudělal vám dobře?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned úno 09, 2014 11:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
chiqui255 píše:
Zdravím opět pana Jardu,
vzhledem k tomu, že kravské mléko neprospívá našemu trávení, chtěla jsem se zeptat, jak je na tom smetana, syrovátka, kefíry, podmáslí a třeba i jogurty. Předpokládám, že tvaroh díky obsahu kaseinu asi moc vhodný není. Prosím o odpověď pana Jardu.
díky

Pokud jde o mléko jako takové, tak naprosto čerstvé, těsně po nadojení, nemá mnoho negativních vlastností, ale velice rychle přijde o své dobré stránky a pak již je dosti problémové. Jiná věc jsou kysané výrobky, tím se negativní vlastnosti opět celkem slušně eliminují a zase máte celkem zdravý produkt, ovšem zase to platí pouze pro konzumaci samotného výrobku, třeba jogurtu. Jakmile se k tomu přidá obilí, již se dostavují negativní reakce a u většiny lidí takový postup doporučit nejde. Smetany mají vysoký obsah tuku, což je zase docela velká výhoda a já osobně je za škodlivé nepovažuji. Ještě lepší jsou produkty kozí, nebo ovčí, tam se dá tvrdit, že negativních vlastností je minimum a dají se celkem obecně doporučit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte úno 18, 2014 10:42 am 
Offline

Registrován: úte úno 18, 2014 10:20 am
Příspěvky: 2
nevím, jestli z Vás někdo narazil na novou aktivitu EU ,,Bílé plus,, -ve které si unie klade za cíl zvýšit spotřebu mléka u všech věkových skupin! k tomu jim samozřejmě nahrávají naslovozvatí ,,odborníci,,, kteří mají dlouholeté zkušenosti s výzkumem mléka nebo s výživovým poradenstvím. doporučuji všem zavítat na tyto stránky a zameditovat nad odbornou masáží mozku např. na téma: chcete vitamínovou bombu? Dejte si mléko a mléčné výrobky!


http://www.bileplus.cz/o-projektu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř úno 19, 2014 4:51 pm 
Offline

Registrován: úte bře 05, 2013 8:33 am
Příspěvky: 112
Teodor Pištěk píše:
nevím, jestli z Vás někdo narazil na novou aktivitu EU ,,Bílé plus,, -ve které si unie klade za cíl zvýšit spotřebu mléka u všech věkových skupin! k tomu jim samozřejmě nahrávají naslovozvatí ,,odborníci,,, kteří mají dlouholeté zkušenosti s výzkumem mléka nebo s výživovým poradenstvím. doporučuji všem zavítat na tyto stránky a zameditovat nad odbornou masáží mozku např. na téma: chcete vitamínovou bombu? Dejte si mléko a mléčné výrobky!


http://www.bileplus.cz/o-projektu

Když je potřeba prodat více mléka, tak se "vypracují odborné studie" na základě kterých se hloupým lidem vtluče do hlavy, že pasterizované a homogenizované mléko je nezdravější potravina na světě. \":-)\" Na druhou stranu je nám zase utajeno, že pasterizované mléko je příčinou rakoviny prsu a prostaty, kalcifikace měkkých tkání a dokonce osteoporózy. Z toho důvodu se tyhle nemoci nevyskytují v Asii. Ovšem, dlouho nebudeme muset asiatům závidět, že těmito nemocemi netrpí, protože mléčná reklama nedávno dorazila už i do této oblasti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2014 3:02 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 20, 2014 6:57 pm
Příspěvky: 43
Dobrý den,
takže je špatně když si doma sám peču chleba z různých celozrnných muk? Četl jsem, že celozrnné mouky nejsou až tak zlé. Nahradil jsem takto pečeným chlebem veškeré pekařské a pšeničné produkty z obchodu v mém jídelníčku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob dub 26, 2014 8:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Teodor Pištěk píše:
nevím, jestli z Vás někdo narazil na novou aktivitu EU ,,Bílé plus,, -ve které si unie klade za cíl zvýšit spotřebu mléka u všech věkových skupin! k tomu jim samozřejmě nahrávají naslovozvatí ,,odborníci,,, kteří mají dlouholeté zkušenosti s výzkumem mléka nebo s výživovým poradenstvím. doporučuji všem zavítat na tyto stránky a zameditovat nad odbornou masáží mozku např. na téma: chcete vitamínovou bombu? Dejte si mléko a mléčné výrobky!


http://www.bileplus.cz/o-projektu

Tak to víte, za peníze se vždy nějaký odborník najde a vypracuje jasně nastavenou vědeckou studii. Jak moc bude mimo reál, to víceméně záleží na částce, která mu bude k tomu účelu přidělena.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz