Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 1:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob črc 27, 2013 8:54 pm 
Offline

Registrován: ned črc 21, 2013 9:07 pm
Příspěvky: 28
Pv33 máš pravdu, bohužel najít lékaře, kteří jsou ochotni Tě vyslechnout a nenutit Ti hnedka injekci nebo HA je hrozně málo, zatím jsem na takového nenarazila. Příjde mi, že je to všechno byznys... U jedné doktorky mě ani pořádně nevyslechli, ale co dokonce, tak ani nevyšetřili a hned mi cpali HA a injekci. Říkali to jako nee, aby jsi neměla MS, to musíš hnedka na injekci a začít brát HA, jinak to nejde. Jen jsem na ně koukala, že mě ani nevyšetřili, tak jsem se obrátila a říkala tak to ne, sem už nejdu. Byla jsem na sonu a říkali, že je vše OK. Že tam není žádný problém. Každopádně teď jsem našla (snad) dobrého gynekologa, který mě kompletně vyšetří. Jen má teď dovču, tak mu budu zkoušet volat příští týden a přihlásím se k němu... Prý je moc milý a sympatický a lidi vyslechne. Což potřebuju. Aby mě hned nezavrhl když mu řeknu, že bych ráda zkusila něco jiného než HA nebo injekci, nějakou alternativu. Připadá mi, že gynekologové píšou HA všem. Máš problém, vyřeší to HA. Sice HA Ti udělá MS, ale umělou.
Já si chci nechat změřit bazální teplotu a nechat si udělat úplné vyšetřením ať vím, jestli tam není fakt nějaký problém a případně podle závažnosti se rozhodnout, co dál. Ale mám silnou předtuchu že je to tím tukem. Protože mi tyto problémy začaly, až když jsem začala jíst makrobioticky (tak cca rok po jezení makrobioticky), a těch tuků jsem v té době měla málo. Ona makrobiotika obecně používá málo tuku. Protože MS jsem měla, ale pak prostě postupně vymizela...

Ram děkuji Vám moc za Váš komentář. Problém chci co nejdříve vyřešit. Snad se během příštího týdne dostanu ke gynekologovi na to vyšetření abych věděla, co a jak. A snad to nebude nic vážného. Měla jsem i problémy se štítnou žlázou. Nějaký zánět tam byl no. Měla bych si zajít i tam, jestli už se mi to zlepšilo. Měla jsem brát nějaké prášky na ty hormony, ale nebrala jsem je. Doufala jsem, že to makrobiotika spraví. Tak to mi připomíná, že bych si tam měla zajít a nechat si to znovu zkontrolovat, jestli se to zlepšilo. Možná ta štítná žláza má nějakou souvislost s tou menstruací?

Jinak ohledně mého stavu.. [b:o057z3ky]Nevím co se stalo, ale musím říct, že plynatost je PRYČ![/b:o057z3ky] Sama tomu vůbec nechápu \":shock:\" Přitom už jsem se zase vrátila k vařenému 3x denně, ale přidávám navíc každý den čerstvé ovoce, "oživená" (namočená) semínka a oříšky. Dnes jsem měla bílou mořskou rybu a grilovanou cuketu - vše s olivovým olejem (takže zdravé tuky). Do jídla si přidávám i 100 % rakytníkový olej, který jsem koupila ve zdravé výživě. Celkově si dávám !mnohem! menší porce. A snažím se moc nekombinovat. Takže když si napařuji zeleninu k jídlu, tak jen např. 1 růžičku brokolice (předtím jsem napařovala třeba 3 druhy zeleniny a ve velkém množství). Z té plynatosti podezírám velké porce (jedla jsem opravdu dost, necítila jsem sytost..) - tzn. velké množství bílkoviny a obiloviny, což asi mé tělo nebylo schopno zpracovat a asi malé množství enzymů a taky málo pohybu. Ale nevím přesně, co mi pomohlo \":lol:\" Jsem zvědavá, jak to bude dál pokračovat... Hýbat se snažím, ale v práci sedím u PC, takže toho pohybu moc nemám, ale když jsem mimo práci, tak se snažím co nejvíce stát na nohou - jen na kole, jít na procházku, uklízet atd. Abych měla pořád nějakou činnost, nějaký pohyb. Alespoň trošku \</div

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 27, 2013 9:34 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Laika,
ja som stratila menzes po prechod na vita stravu, takze ak uvazujes tymto smerom, opatrne.
velmi som vtedy schudla a to som fakt nehladovala.
menzes sa mi podarilo vratit po 2mesacnom uzivani kotvicnika. nerobila som caj, iba som si dala 3x denne rozmixovanu lyzicku byliniek.
tiez poznam nafukovanie po prilis velkych porciach.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 28, 2013 5:15 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 05, 2012 8:09 pm
Příspěvky: 86
Ram děkuji Vám moc za Váš komentář. Problém chci co nejdříve vyřešit. Snad se během příštího týdne dostanu ke gynekologovi na to vyšetření abych věděla, co a jak. A snad to nebude nic vážného. Měla jsem i problémy se štítnou žlázou. Nějaký zánět tam byl no. Měla bych si zajít i tam, jestli už se mi to zlepšilo. Měla jsem brát nějaké prášky na ty hormony, ale nebrala jsem je. Doufala jsem, že to makrobiotika spraví. Tak to mi připomíná, že bych si tam měla zajít a nechat si to znovu zkontrolovat, jestli se to zlepšilo. Možná ta štítná žláza má nějakou souvislost s tou menstruací?

Toho gynekologa opravdu doporučuji, když nebude vyhovovat jeden, hledejte dál. HA se mi také nezdá jako řešení. Nutno zjistit hladinu ženských hormonů a podle toho dál postupovat. Je zde rada kotvičník, ten dokáže vyvolat menstruaci i v menopauze, to se Vás ještě naštěstí netýká, ale třeba Vám pomůže. Zkuste nejdříve menší dávky a uvidíte jestli nebude dělat problémy. Kdysi jsem s ním taky experimentovala, v podstatě mne po něm bylo skvěle, ale nevím dodnes proč, měl na mne hodně vedlejších účinků (pocení, bušení srdce atd.) Tak jsem s ním přestala. Na každého působí jinak.
Ještě mne napadá obrátit se na někoho kdo se dobře vyzná v bylinkách. Spousta bylinek obsahuje estrogeny, které by mohly pomoci. K té štítné žláze, je to velmi důležitá žláza, která řídí metabolismus v celém těle. Takže určitě má vliv i na menstruaci. Dokáže napáchat dost velké zlo, ale dá dnes již dobře léčit a snad i regulovat stravou. Ale zkuste ať Vám endokrinolog zkotroluje i ostatní hormony. Někde je nějaký problém. A vědět kde, tak již se cíleně zaměříte na problém. A srovnáním tohoto problému, by se mělo srovnat postupně i ostatní. Na ty střeva spíše jednoduchou stravu a vypozorovat co Vám nedělá dobře. Takže jíst častěji a menší porce, abyste mohla sledovat, tělo si samo řekne a pohyb.
PS kdysi jsem taky zkoušela makrobiotiku, ale hodně rychle přestala, protože jsem po ní byla celá jakoby vosková a nažloutlá. Již nikdy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 30, 2013 11:14 am 
Offline

Registrován: stř kvě 22, 2013 12:04 pm
Příspěvky: 23
Laika tvoj stav bez plynatosti ma tesi a ver mi ze nie je nic lepsie ako si tento pocit uchovat po rokoch trapenia!
Ovocie je ultimatne, nepriberas z neho-uz nemusis sledovat ziadne tabulky,ak ho papas dostatok tak nechudnes, vzdy mas po nom energiu na rozdavanie, lepsie spis, detoxikujes neustale a podporujes ekologiu lebo sadit stromy je rozhodne setrnejsie ako chovat dobytok.

Buď fit! \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 30, 2013 1:38 pm 
Offline

Registrován: sob srp 07, 2010 10:13 pm
Příspěvky: 205
Bydliště: Horoměřice
zdravim Laiko,
tak jsem si vicemene procetl celou diskuzi a zkusim take trochu prispet troskou do mlyna.
(asi to bude trochu na preskacku, ale myslim ze to zas tak nevadi)
1) pises ze si jedla velke porce -> zacal bych si vazit jidlo (alespon pro zacatek aby mel clovek odhad), jedna porce by nemela presahnout vahu 500g, (pokud se totiz clovek stale prezira pak neprichazi pocit sytosti = pokud mas roztazenej zaludek je sytost uplne jinde, nez kdyz ho mas v poradku), proto je dobre jidlo minimalne ze zacatku vazit.

2) plynatost = kvasinka + nedostatek laktobacilu ve streve -> pises ze mas alergii na mlecne vyrobky, zkusil bych kefir (ne z obchodu, ale doma delany, ten spousta lidi s alergii na mlecne vyr. snese. Pokud se ti do nej nechce, tak si ale rozhodne porid nejake laktobacily v tobolkach -> treba z lekarny a k nim i probiotika, ze zacatku je rovnez dobre pouzivat Lepicol a doporucil bych ti take Sanogel, ktery vyborne detoxikuje strevo -> laktobacily bych bral 3x denne min. 30min pred jidlem, aby se stihly dostat do streva driv nez se najis (zaludecni kyseliny je dost likviduji). Vecer vem tobolku laktobacilu a tobolku probiotik, oboje vysyp spolecne do sklenice a zalej 2dcl vlazne vody (ne teplejsi nez 37stupnu) a nech pres noc (nemichat nicim kovovym , to laktobacily likviduje) a rano vypij (opet min. 30min pred jidlem)
ad 2) po kazdem klystyru dopln laktobacily (bud pomoci mikroklyzmatu a nebo normalne oralne!!

3) pises ze si mela/mas problemy se stitnou zlazou -> je treba se zamerit hlavne na tyto mineraly : horcik, jod, selen -> jod a selen je treba dodavat spolecne! horcik bych zacal dodavat napr. chloridem horecnatym ,ktery zde na foru nabizi Jarda
ad 3) problemy se stitnou zlazou jsou rovnez casto z duvodu jejiho napadeni parazity, takze to je rovnez take treba casem poresit (antihelmintika ci trojcatko)

4) tuky ve strave a co (ne)jist kvuli knadide
-> tady je spousty teorii a zpusobu, avsak treba podotknout, ze co vyhovuje(funguje) jednomu nemusi vyhovovat druhemu, dale bych upozornil, ze zbavit se kandidy nemusi byt u spousty jedincu jednoduche (me se to take zatim nepodarilo, ale dulezite je to vedet a prubezne ji likvidovat nebo alespon nezivit gulasem, chlastem atd.)
-> pises zde, ze si jedla obilniny s ovocem a take jak to dopadlo (aby ne \":)\" ), ale ani ted se mi nezda uplne rozumna kombinace ovoce a orechu ci seminek co si psala -> obecne plati ze ovoce se nema michat s tukem (pri kandidoze) ale vyjimka by byla a to jest kokos, kokosovy olej a mandle (to kandida nesnasi, takze by to nemelo vyvolavat kvaseni pri traveni a tim plyny(pamatuj: smradlave plyny s hnijicim zapachem znamenaji, ze je treba doplnit strevni mikrofloru!! )
-> nakonec jedna dulezita informace o tucich -> nastuduj si omega 6 a omega 3 mastne kyseliny, omega 6 obsahuje slunecnice, dyne, kesu,kokos... (a samozrejme jejich oleje) a jejich prebytek vubec neni dobry -> proto je treba spolecne s nimi jist potraviny bohate na omega 3, napr. len, vlasske orechy...a jejich oleje ->vysledek: lepsi plet, vyrazne snizuje riziko jakychkoli zanetu v tele ( zde je ovsem treba dodavat take B1 a B5(nadlevinky), odstranuje zacpu(spolecne s horcikem) a mnoho a mnoho dalsich pozitivnich vlivu na telo
-> dale pises ze si jedla kase (uz nevim z ceho vseho) -> upozornuji ze kase z cehokoli je velmi spatne stravitelna, takze bych kase radeji nejedl vubec (neni to dobre ani pro zdrave jedince, natoz pro ty kteri ,,hnijou" ) a rovnez bych nekonzumoval smoothie (maximalne banan+mata).
-> vynech smazene jidla (jakekoli) je to zbytecna zatez pro jatra a kandida si krasne pochutna

>> tak to by bylo zatim asi vse. urcite sem spoustu veci v prubehu psani zapomel, ale to nejdulezitejsi pro zacatek sem ti snad shrnul

PS. jo a nejedl bych soju ani jeji produkty (GMO)
PPS. pokud jis varene jidlo, je dobre ho jist v pomeru 2:3 varene:syrove potraviny

Mej se a at se zdravi navraci \</div

_________________
Walker: "zelenina a saláty tělo budují, kdežto ovoce ho čistí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř črc 31, 2013 9:04 pm 
Offline

Registrován: ned črc 21, 2013 9:07 pm
Příspěvky: 28
ovekyska: děkuji moc za tip, určitě ten kotvičník vyzkouším. Uvidíme, co to se mnou udělá \":)\" Hned zítra se na něj zeptám - snad ho budou mít v lékárně?

Ram: víš o nějakém bylinkáři, kterého bych se mohla zeptat? Ve zdravé výživě určitě nic vědět nebudou.. K té štítné žláze. Dnes mi brali krev a zítra budu mít výsledky na štítnou žlázu, různé vitamíny a minerály a další testy a za měsíc na celiakii a různé intolerance na potraviny. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne, třeba mi to něco prozradí... Doktorka mi říkala, že nejspíše trpím chudokrevností (jsem prý bledá), ale uvidí se zítra podle těch testů (dočetla jsem se, že anémie může mít příčinu i tu plynatost).

Jinak plynatost se mi zase vrátila.. \":?\" Byl to jen nějaký výjimečný den, kdy to "zmizelo". Doktorka mi říkala, že jím hodně nadýmavých potravin a CZ potraviny obsahují hodně vlákniny, která mě hodně prožene, takže to může být i tím.. Každopádně je hrozně ochotná a budeme to řešit, tak jsem zvědavá. Gynekolog má ještě pořád dovolenou, takže objednat mu můžu až další týden. A s tím endokrinologem uvidím, co mi řekne zítra doktorka a s těmi testy.. Jestli to bude nějaké špatné, tak mě tam určitě pošle. Budu informovat, jak to se mnou vypadá.

6ma: Děkuji moc za Tvou odpověď. 1) Jím teď mnohem menší porce. To znamená třeba dneska: na snídani 3 lžíce CZ rýže + 3 kousky napařeného květáku, "oživená" dýňová semínka, petrželka. Na oběd 3 palačinky (špaldová, pohankouvá mouka, sůl, voda) plněné pomazánkou ze zeleniny (dýně, cibule) a nastrouhanou syrovou mrkví a salátem; na svačinu kousek melounu a 6 ks meruněk. Na večeři misečka: CZ rýže, prohazovaná zelenina ne oleji ve woku (cuketa, dýně, fazolky) s troškou červené čočky a 1 růžička napařené brokolice + jako salát nastrouhaná syrová mrkev zakapnutá citronem.

2) Na tu střevní mikroflóru. Stačila by domácí kvašená zelenina - např. kysané zelí?
Zmínila jsem se před doktorkou, že jsem si dělala plivací test na kvasinku a jestli tu plynatost nemůžu mít z přemnožení kvasinky. Ona mi říkaal, že kvasinka je normání a není parazit a navíc že plivací test není 100 % tní, že můžu mít i něco v ústní dutině. Nějak jsem to nepochopila, tak nevím. Existuje nějaký test na kvasinku, který by mi doktorka mohla udělat, nevíte někdo?

3) Děkuji moc. Raději bych ale tyto minerály doplnila stravou než preparáty. Mrknu, co vše obsahuje tyto minerály a budu to jíst častěji, abych je doplnila \":)\"

4) To jsem vůbec nevěděla, že ořechy/semínka se nesmí kombinovat s ovocem. Už nebudu \":-)\" Kandida nesnáší mandle? To je super, mandle miluji, budu je jíst častěji, abych jí pěkně "zavařila" život \":)\"
S těmi vitamíny a minerály je to pěkně komplikované. Vše se vším souvisí.. Pokusím si o tom něco najít a nastudovat si to!
Těmi kašemi jsem myslela: např. vařenou CZ rýži v poměru 1:1,5 s vodou v tlakovém hrnci (nebo tím samým způsobem vařené kroupy, jen s větším poměrem vody nebo jáhly, kombinace jáhly + rýže, kroupy + lněné semínko atd.). Není to přímo kaše (ta má kašovitou konzistenci a to moje kaše rozhodně nemá..), ale já tomu tak říkám \":-D\" Tu samou rýži jím i jako přílohu na oběd nebo večeři.
Ad. smažené - Mám moc ráda "řízečky" - např. obalím kolečka cukety (nebo jinou zeeninu - květák, nebo nať z mrkve) v těstíčku z Hrašky (nebo CZ mouky + vody) a hodím do vysoké vrstvy oleje.. To těstíčko se zatáhne a nepustí do sebe tuk. Nechám okapat, dám na ubrousek (většinou tam není žádný tuk, pokud se dobře udělají). Myslíš, že toto kvasince také "šmakuje" a měla bych to vynechat?

Ještě mě napadla jedna věc.. Nedávno jsem měla bílé těstoviny. Hned po tom jsem cítila v krku takové škrábání, takový divný pocit. Nemocná jsem nebyla a druhý den už to bylo OK (jen ten večer po snězení těch těstovin). Dnes jsem měla ty palačinky z CZ mouky + pohankové a cítila jsem zase takové hleny v krku, musela jsem si chvilku pokašlat... Je možné, že bych byla celiak? Dělali mi sice na celiakii testy, ale výsledky budu mít až za měsíc.

K sóje. Jím tofu, tempeh - ty, které kupuji, jsou GMO free. Pak občas sójovou smetanu BIO Provamel (do omáček) nebo tofunézu (občas do něčeho nebo jen tak lžičku k jídlu, kupujeme opravdu sporadicky). Ty jsou také GMO free. Jiné sojové produkty nejím právě kvůli GMO (také nejím kukuřičné produkty - občas pouze polentu, tam je psáno GMO free).

Syrový salát nebo něco se vždy snažím k vařenému mít \":)\" Ale teď to mám spíš opačně vařené 3 : syrové 2. Zvýším dávku syrového salátu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř črc 31, 2013 10:18 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
nemozes mat celiakiu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 01, 2013 7:04 am 
Offline

Registrován: ned črc 21, 2013 9:07 pm
Příspěvky: 28
No právě, o tom přemýšlím... Ale výsledky na celiakii budu mít až za měsíc.

Ale tu plynatost jsem měla i po CZ rýži, červené čočce a zelenině. A tam žádný lepek není. Ale to v tom krku co tak vzpomínám už jsem měla po mouce několikrát... I třeba když jsem měla v jedné zdravé restauraci nějaká zeleninová hnízda - bylo to obalený v bílé mouce a smažené a to samé jsem cítila taky.. Ale co si vzpomínám, tak jsem to začala mít až tento půlrok. O vánocích jsem si dělala své cukroví z CZ mouky a bez problémů a předtím jsem si také různé věci z mouky dělala (často kváskové CZ chleby do školy) a taky jsem s tím neměla problémy..... Hmmm.. Jedině, že by se mi to objevilo až prostě teď. No uvidím na konci srpna, co ty testy..

Chci zkusit ty klystýry (a šanku), ale když se to musí dělat každý den.. Bohužel nemám prázdný byt \":?\" Pořád tu někdo je z rodiny.. Napadla mě ještě hydrokolonterapie. To je to samé, ne? Ale dělají to odborníci. Sice to stojí peníze, abych tak bych měla jistotu, že neudělám žádnou chybu.. Až budu mít výsledky těstů, domluvím se s doktorkou ať mě tam pošle.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 01, 2013 12:07 pm 
Offline

Registrován: ned črc 21, 2013 9:07 pm
Příspěvky: 28
Takže všechny testy na vitamíny a minerály dopadly dobře. Krom štítné žlázy. Normální hodnota je 4,2 a já mám 6,51 - tedy zvýšenou. Takže prý dostanu prášky Letrox. Nevíte někdo, jestli se to nedá nějak obejít? Nerada bych brala prášky. Neexistují nějaké přírodní "léky", bylinky nebo co zařadit do stravy? Děkuji moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 01, 2013 1:58 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
[quote="Laika":3vf5dewu]Takže všechny testy na vitamíny a minerály dopadly dobře. Krom štítné žlázy. Normální hodnota je 4,2 a já [b:3vf5dewu]mám 6,51 [/b:3vf5dewu]- tedy zvýšenou. Takže prý dostanu prášky Letrox. Nevíte někdo, jestli se to nedá nějak obejít? Nerada bych brala prášky. Neexistují nějaké přírodní "léky", bylinky nebo co zařadit do stravy? Děkuji moc.[/quote:3vf5dewu]
Treba si naštudovať,je tu veľa info:


Naposledy upravil janin dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 01, 2013 2:13 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 21, 2012 11:08 am
Příspěvky: 43
Bydliště: Brno, Znojmo
Laika píše:
Takže všechny testy na vitamíny a minerály dopadly dobře. Krom štítné žlázy. Normální hodnota je 4,2 a já mám 6,51 - tedy zvýšenou. Takže prý dostanu prášky Letrox. Nevíte někdo, jestli se to nedá nějak obejít? Nerada bych brala prášky. Neexistují nějaké přírodní "léky", bylinky nebo co zařadit do stravy? Děkuji moc.

Zkusil bych se nejprve vyladit autopatií. Je to jednoduché a při troše filipa i levné. A v dalším bych pokračoval podle výsledků.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 01, 2013 3:29 pm 
Offline

Registrován: pon čer 03, 2013 9:09 pm
Příspěvky: 58
Laiko, u těch testů na celiakii je potřeba dát pozor na jednu věc, a to že existuje i tzv. "skrytá" celiakie, která se ve výsledcích neprojeví.

Jinak to zahlenění by mohl způsobovat i škrob.

Mně osobně občas lehce zahlení krk i větší množství ořechů. Čili bych řekla, že tělo takhle reaguje na všechno hůře stravitelné - tj. že pokud sníš něco těžšího nebo víc než je třeba, tak se organismus prostě brání.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 01, 2013 3:32 pm 
Offline

Registrován: pon čer 03, 2013 9:09 pm
Příspěvky: 58
Jinak bych si dala pozor nejen na COKOLIV moučného, ale i na vařením/pečením pozměněný tuk, byť i původně panenský.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 02, 2013 2:17 am 
Offline

Registrován: pon čer 04, 2012 12:54 am
Příspěvky: 25
Ahoj Laiko,

nedá mi to abych ti něco nenapsal.

1) jesti ti doktor říkal, že kvasinka je normální, tak ti doporučuju, abys změnila doktora. Mě se kvasinka rozlezla po celém těle a to nikdy nikomu nepřeju. Nejen že mi zrudl obličej a nevratně popraskaly žilky na nose, ale tu "neškodnou" kvasinku jsem měl i v rozkroku a v podpaždí a na hrudíku a trvalo mi 2 roky než jsem to zklidnil. Střeva sem měl děravá jak cedník.

2) vyplatilo se mi v jednom jídle jíst pouze jednu koncentrovanou potravinu. To znamená nejíst např čočku a rýži dohromady. Tyto kombinace mi nedělají vůbec dobře. Vůbec luštěniny jsem se naučil jíst jenom klíčené a takto jsou pro mě nejlépe stravitelné. Rýže mi nikdy nedělala dobře a proto jsem ji už asi přes rok neměl a vůbec mi nechybí.

3) také jsem měl podezření, že jsem celiak, ale byl to jen důsledek těch děravých střev z kvasinky. Když už se mi stane, že nějaký kousek pečiva do sebe dostanu, tak dnes už mi to neudělá naprostro nic.

4) tuku bych se vůbec nebál. Měl jsem období, kdy jsem měl naprosto šílenou chuť na vepřové sádlo a taky jsem ho hodně snědl a toto období se můj stav neustále zlepšoval. Po čase to přešlo a dnes už na něj nemám chuť. Z mé zkušenosti můžu říci, že právě když sníš co nejméně složek v jednom jídle, tím více se tělo naučí rozeznávat, co doopravdy chce.

5) veškerá zelenina co konzumuji, chci konzumovat syrovou a když už je tepelně upravená, nepovažuji ji za zeleninu a ani se k ní tak nechovám a beru jí jako hmotu k zaplácnutí žaludku.

6) nikdy nevěř ostatním lidem, zvláště pak na internetových diskuzích, že máš nějakou nemoc atd. Nikdy tě neviděli, vůbec nic o tobě neví, raději se koukni sama do zrcadla a zeptej se sama sebe. Všechny informace co ti lidé v dobré víře zde poradí ber pouze jako vodítka o kterých musíš rozhodnout sama, jestli jsou pravdivá či nikoliv.

7) tělo je jen polovina celku...

8 ) osobně bych ti poradil ještě spoustu věcí, ale z mě zkušenosti je dobré si nejdříve srovnat jídelníček co ti dělá dobře a k ostatním věcem co ti pomohou dospěješ až postupně. Já sám po cca 3 letech usilovného studování zdravého životního stylu nemohu vůbec říct, že v tom mám jasno. Každá nastudovaná a vyzkoušená informace tě potom posouvá tam, kam doopravdy chceš. Pokovaď nemáš opravdu závažné zdravotní komplikace, není kam spěchat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 02, 2013 11:01 am 
Offline

Registrován: ned črc 21, 2013 9:07 pm
Příspěvky: 28
Tak od včerejška od oběda držím půst, nějak si o to řeklo tělo samo, nemám na nic chuť. Dnes ráno jsem si udělala klystýr (voda a sůl), po asi půl hodině, možná i víc (nechtělo se mi) ze mě vyšla špinavá voda a trošku stolice. Ale celou tu dobu klystýru jsem "vypouštěla plyny".. Spojila jsem to se šankou. Udělala jsem klystýr a pak dělala ty cviky ze šanky, aby to projelo tělem - asi 4x jsem tu sestavu cviků opakovala a pak asi 3 svíčky, ležení na každém boku.

Teď trochu "něco" cítím v levé části břicha. Jinak je mi celkem fajn, ale jak nejím, tak se cítím taková slabá... A teď navíc ještě po tom klystýru. Ale byl to zážitek \":lol:\"

Martt: děkuji za velmi zajímavé informace! Musím se k tomu nějak sama dokopat, máš pravdu. Musím si na vše přijít sama... Ale když já už si nejsem ničím jistá, všichni mě straší, že budu mít problémy, že štítná žláza je důležitá a že nebudu moci mít děti atd. Prášky brát nechci, ale zase se bojím, že co když se sama nevyléčím, co když si pak zapříšiním to, že fakt nebudu moci mít děti? Je to všechno experimentování.. Vůbec nevím, no.
Zatím chci zkusit nějaké ty očisty a uvidíme. Mě právě syrová zelenina vůbec nevyhovuje, je mi z ní špatně a těžko. Snesu jen syrové ovoce. Syrovou zeleninu snesu jen v kombinaci s vařenou - tedy např. po obědě jakkýkoliv syrový salát (okurkový, ředkvičkový, jen jako příloha třeba rajče, salát atd.).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz