Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 1:48 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 297 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: pát kvě 24, 2013 3:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Toto téma otevírám samostatně i přesto, že se zde některé poznatky k tomuto druhu klystýrů již roztroušeně vyskytují. V poslední době jsem totiž zaznamenal dost dotazů na toto téma a myslím, že někteří členové tohoto fóra mají s uvedeným druhem klystýrů solidní zkušenosti, proto vidím jako rozumné dopřát této špičkové očistné technice více prostoru. Každý kdo kávový klystýr někdy vyzkoušel ví, že jde přeci jen o něco jiného oproti ostatním druhům klystýrů a hlavně špičkový detoxikační efekt si všichni pochvalují, což mohu pouze potvrdit. Zde se již nejedná pouze o očistu střeva, ale dosah očisty je nesrovnatelně širší, hlavně svojí podporou a citelným zlepšením funkce jater a díky mimořádnému antioxidačnímu efektu kávy zavedené do těla touto cestou. Ono kávu nelze vždy hodnotit pouze negativně i když zrovna z této strany si ji asi uživatel tolik nevychutná, ale zase o to více pozitiv takto káva uživateli přinese.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: pát kvě 24, 2013 5:08 pm 
Offline

Registrován: úte zář 22, 2009 10:10 am
Příspěvky: 160
Oceňuji Jardův záměr rozproudit diskuzi na toto téma. Přestože byla předmětná záležitost již několikrát rozebírána jinde na těchto stránkách, vytvořením samostatného vlákna dojde, jak doufám, ke tříbení zkušeností s procedurou, která co do významu pro organismus nijak zvlášť nezaostává za očistou jater. Spíš bych si troufl tvrdit, že na ni svým způsobem navazuje a celkový efekt pro organismus násobí.
U mě došlo v rámci aktivit "sám sobě pokusným králíkem" k seznámení se s kávovým klystýrem cca před dvěma roky, kdy jsem zkoušel podle různých, někdy dosti odlišných (zhlediska dávkování kávy) návodů účinek této procedury na sobě. Pro ty, kdo mají za sebou již desítky, neřku-li stovky provedených klystýrů, se jedná o zcela standardní záležitost, která, když nepočítám přípravu kávy ve formě klasického "turka", obnáší proceduru, provedenou řádově v několika minutách, včetně "zametení stop". Účinek je ovšem poměrně výrazný jak v případě detoxikace jater "z druhé strany" tak i ve smyslu dočasné vzpruhy organismu účinkem kofeinu, jak je běžně známo a očekáváno při konzumaci kávy "vrchem".
Jednou se mi stalo při záměrné maximalizaci "dávky" v rámci očekávání účinků (dal jsem 0,75 l poměrně "silné kávy", tj. 6 plných polévkových lžic čerstvě mleté kávy na dané množství vody), že jsem pak zůstal bez problémů v bdělém stavu celou noc (klystýr cca v 16h) a druhý den ráno jsem fungoval jako bych se vyspal, až do večera.
Efekt na jaterní očistu není vizuálně tak patrný jako při klasické jaterce, nicméně u mě se opakovaně jednalo o výskyt známého "smetí", a protože Psyllium jsem v dané době nebral, a nemohlo se tedy ve střevě vyskytovat, předpokládám že se jednalo o podobný "materiál" jako při některých jaterkách. Pocitově ovšem tato očista přináší poměrně příjemný efekt, jakoby "odlehčení" v podžebří. Problémy se žlučníkem nemívám, tak by mě zajímalo, co to udělá s někým kdo je má, aktuálně při nějaké menší krizi.
Někdy je to pro mě dobrý recept pro krizové řešení nutné mobilizace sil (občas jsem nucen pracovně "přetáhnout" aktivity do noci a dopingu kávou "vrchem" jsem si už z různých, vesměs dobrých důvodů dávno odvykl). Primárním účelem je ovšem odlehčení játrům, což se taky prokazatelně děje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 1:26 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Z vlastní zkušenosti bych chtěla upozornit ty, kteří mají problém se srdíčkem při pití kávy, stejné problémy se vyskytují i při kávovém klystýru, je jedno, jestli to jde vrchem nebo spodem, srdíčko to může rozhodit oběma způsoby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 3:07 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 29, 2011 1:13 pm
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha
Dovolte mi přispět se svojí troškou do mlýna. Klystýry provádím roky, vyzkoušel jsem všechny možné druhy od odvaru z heřmánku, po česnekový, přes klystýr s kokosovým olejem (mimochodem také skvělý) až po kávový, který je co do účinku a zdravotního benefitu opravdu fantastický hned po urinových.

[b:31or8cli]Kávový klystýr je zcela jedinečná očista tlustého střeva, při které dochází zejména ke:
[/b:31or8cli][list:31or8cli]Zlepšení funkce peristaltiky tl. střeva
Likvidaci parazitů a Candidy
Snížení cukru v krvi (na to pozor, pokud s tímhle máte problém tak se najezte před i po)
Stimulaci produkce Glutathione S-transferázy v játrech (tímto se tedy silně detoxikují

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: sob kvě 25, 2013 10:52 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
Já teda už vyzkoušel hodně různých druhů klystýrů a můžu říct, že kávový hodnotím jako nejlepší .. podle všeho se tam projevují i pozitivní účinky kofeinu na

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: ned kvě 26, 2013 6:47 pm 
Offline

Registrován: pát zář 30, 2011 9:02 pm
Příspěvky: 129
Tak jsem dnes jel můj první kávový podle zdejšího návodu od uživatele Whitemagic a určitě je fajn, nicméně by mne zajímalo proč používat těch prvních 500ml-1,5l kávy? Nebylo by lepší dát urinu?! Když jde v této fázi jak jsem pochopil hlavně o pročištění střeva. Urina bude přeci jen na to pročištění šetrnější a účinější (nebo ne?!) navíc člověk ušetří litr kávy což v dlouhodobějším horizontu také ušetří nějaké peníze... Ještě u tohoto prvního nálevu mi přijde zbytečné ho vyhazovat hned co jsem ho napustil... Nebylo by lepší ho podržet jako při klasickém klizmatu aspoň 15-20 minut na pořádné zředění stolice a následně aplikovat tu kávu, která by se tak mohla lépe vstřebávat, jelikož bude střevo čistější?! Dále mne napadlo, jestli by nebylo lepší vařit to kafe též v urině místo vody. Co říkáte?! Mohl by se tak ještě zlepšit účinek?! Dále je v návodu zmíněno, že je nejlepší držet tu kávu v S záhybu hned za konečníkem. Z toho mi tedy vyšlo, že nejlepší bude ležet na levém boku, že ano?! A poslední věc. V návodu je uvedeno, že by se měl ještě po tom kávovém 500ml klyzmatu ještě aplikovat další s heřmánkem, urinou atd... Zajímalo by mne proč? Není lepší nechat ve střevě zbytek kávy, než si zavádět další klyzma? Zvedne se tak účinek kávy a pro střevo je to zase šetrnější, jelikož do něj nemusíme nalévat další tekutiny a zbytečně ho dále roztahovat...
Můj postup by byl tedy následujicí, tak mi prosím řekněte který se vám více zamlouvá a proč.
Do hrnce dát vařit 500ml uriny a 3 polévkové lžíce kafe na 3 minuty. Mezitím si připravíme vše potřebné na celý proces. Hrnec s kafem odstavíme a aplikujeme klasický klystýr s urinou o tělesné teplotě. Podržíme aspoň 15 minut.{{ Já většinou ležím prvních pár minut na zádech, pak dělám svíčku (kdo nedá svíčku tak zaujmout pozici, která je uvedena na hlavních stránkách v tématu klystýr a mikroklyzma) a následně si lehám na pravý bok, aby se tak urina dostala všude možně. Toto kolečko se dá během procesu i opakovat, ale přednost má vždy pohodlí... Když uplyne 12 minut začnu různě vtahovat a uvolňovat břicho, popř. masírovat a jakmile je to k neudržení (pozor!!! nikdy nesmíte jít přes bolest) vyprázdním se. }} U toho vyprázdnění je dobré maximální uvolnění a snažit se co nejhlouběji dýchat, popřípadě zase vtahovat a uvolňovat břicho, což vede dle mého názoru k důkladnějšímu vypráznění. Toho nám zabralo zhruba 20 minut a mezitím nám kafe vychladlo snad na ideální teplotu (to si musíte trochu vychytat \":-)\" ) pokud ne tak dolejeme trochu filtrované vody na tělní teplotu a aplikujeme urinovou kávičku. \":-)\"... Držíme 11 minut v S záhybu, tedy ležíme na levém boku. Což je fajn i z toho pohledu, že nám tam doteče zbytek nepořádku z předchozího urinového klyzmatu. Pokud ale cítíme tlak je lepší přelehnout na záda, popř i na pravý bok, dokud tlak neustane. Po 11 minutách vyprázdníme poklidíme a užíváme si ten pocit, že jsme udělali zase něco správného pro své tělo \":-)\" ...

_________________
Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: ned kvě 26, 2013 6:55 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 1:54 pm
Příspěvky: 85
Moc se mi to nezdá, všude se píše, že kofein je pro tělo špatný a lidi např. se špatnou prostatou by neměli pít kávu apod.... vím jen, že kofein je silný stimulant, ale o léčebných účincích jsem dosud neslyšel. Nebude to třeba jen subjektivní pocit navozený zesílenými účinky kofeinu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: úte kvě 28, 2013 9:07 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Pre trochu neskúsených čo to je ten s záhyb?
Kupovať kávu celú a pomlieť alebo môžem kúpiť už pomletú?
Je aj nejaký rozdiel v sile kávy stupnice 1 až 6? 1-slabá, 6-extra silná
Pochopil som správne 4x klystír za sebou? Koľko času to zaberie? Zdá sa mi to trochu veľa. Najprv rýchlovka moč alebo citrón, potom káva, potom zase káva a nakoniec zase moč ,citrón alebo bylinky. Nestačilo by jeden kávový alebo prvý s močou na vyprázdnenie a potom kávový?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: úte kvě 28, 2013 10:44 pm 
Offline

Registrován: stř dub 06, 2011 8:30 am
Příspěvky: 31
Jo, určitě pomáhá.... ze svých jater jsem kavovýma klystýrama vykutal několikrát "obláčky" kandidy \":-)\"

Tady velmi dobrý článek o kávovém klystýru: 7 příznivých zdravotních účinků kávových klystýrů

http://www.naturalnews.com/038429_healt ... detox.html

Kávové klystýry:

http://www.naturalnews.com/022905_coffe ... water.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: stř kvě 29, 2013 4:15 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 29, 2011 1:13 pm
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha
Filip08 píše:
Tak jsem dnes jel můj první kávový podle zdejšího návodu od uživatele Whitemagic a určitě je fajn, nicméně by mne zajímalo proč používat těch prvních 500ml-1,5l kávy? Nebylo by lepší dát urinu?! Když jde v této fázi jak jsem pochopil hlavně o pročištění střeva. Urina bude přeci jen na to pročištění šetrnější a účinější (nebo ne?!) navíc člověk ušetří litr kávy což v dlouhodobějším horizontu také ušetří nějaké peníze... Ještě u tohoto prvního nálevu mi přijde zbytečné ho vyhazovat hned co jsem ho napustil... Nebylo by lepší ho podržet jako při klasickém klizmatu aspoň 15-20 minut na pořádné zředění stolice a následně aplikovat tu kávu, která by se tak mohla lépe vstřebávat, jelikož bude střevo čistější?! Dále mne napadlo, jestli by nebylo lepší vařit to kafe též v urině místo vody. Co říkáte?! Mohl by se tak ještě zlepšit účinek?! Dále je v návodu zmíněno, že je nejlepší držet tu kávu v S záhybu hned za konečníkem. Z toho mi tedy vyšlo, že nejlepší bude ležet na levém boku, že ano?! A poslední věc. V návodu je uvedeno, že by se měl ještě po tom kávovém 500ml klyzmatu ještě aplikovat další s heřmánkem, urinou atd... Zajímalo by mne proč? Není lepší nechat ve střevě zbytek kávy, než si zavádět další klyzma? Zvedne se tak účinek kávy a pro střevo je to zase šetrnější, jelikož do něj nemusíme nalévat další tekutiny a zbytečně ho dále roztahovat...
Můj postup by byl tedy následujicí, tak mi prosím řekněte který se vám více zamlouvá a proč.
Do hrnce dát vařit 500ml uriny a 3 polévkové lžíce kafe na 3 minuty. Mezitím si připravíme vše potřebné na celý proces. Hrnec s kafem odstavíme a aplikujeme klasický klystýr s urinou o tělesné teplotě. Podržíme aspoň 15 minut.{{ Já většinou ležím prvních pár minut na zádech, pak dělám svíčku (kdo nedá svíčku tak zaujmout pozici, která je uvedena na hlavních stránkách v tématu klystýr a mikroklyzma) a následně si lehám na pravý bok, aby se tak urina dostala všude možně. Toto kolečko se dá během procesu i opakovat, ale přednost má vždy pohodlí... Když uplyne 12 minut začnu různě vtahovat a uvolňovat břicho, popř. masírovat a jakmile je to k neudržení (pozor!!! nikdy nesmíte jít přes bolest) vyprázdním se. }} U toho vyprázdnění je dobré maximální uvolnění a snažit se co nejhlouběji dýchat, popřípadě zase vtahovat a uvolňovat břicho, což vede dle mého názoru k důkladnějšímu vypráznění. Toho nám zabralo zhruba 20 minut a mezitím nám kafe vychladlo snad na ideální teplotu (to si musíte trochu vychytat \":-)\" ) pokud ne tak dolejeme trochu filtrované vody na tělní teplotu a aplikujeme urinovou kávičku. \":-)\"... Držíme 11 minut v S záhybu, tedy ležíme na levém boku. Což je fajn i z toho pohledu, že nám tam doteče zbytek nepořádku z předchozího urinového klyzmatu. Pokud ale cítíme tlak je lepší přelehnout na záda, popř i na pravý bok, dokud tlak neustane. Po 11 minutách vyprázdníme poklidíme a užíváme si ten pocit, že jsme udělali zase něco správného pro své tělo \":-)\" ...

Je to tak Filipe, určitě je možné na to prvotní vyčištění využít ne zrovna to kafe, takhle to dělám já což automaticky neznamená, že je to zákonitě správně a každému bude vyhovovat. Beru to tak, že anti-Candida účinek prostě stojí za to využít do maxima, když to jde, a když už toho kafe je uděláno tolik tak proč ne. Úsporu jsem neřešil neboť ta je relativní.
Zase nějak dlouho (15-20min) bych ten větší objem kávy zpočátku ale taky nedržel, člověk bude zbytečně hodně nadopovaný a to není primární účel. S urinou to je tak, že je lepší si ji nechat na konec, protože nasbírat čerstvou v objemu třeba 3-4 to není tak jednoduché takže je jí spíše vždy nedostatek. Jinak vařit kafe v urině to je originální nápad, proč ne, akorát to už by mě manželka asi úplně zakousla \":o\"
Finální dočištění je individuální věc, rozhodně to také není nutné, ovšem já mám zkušenost takovou, že je to prostě lepší a pokud se objeví žlučové kameny, urina je perfektně vytáhne pryč.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: ned čer 02, 2013 5:51 am 
Offline

Registrován: čtv lis 18, 2010 9:05 pm
Příspěvky: 22
Dovolim si pridat svoju trosku do mlyna. Kavove klystiry robim uz zopar rokov a ako navod pouzivam Dr. Gersona. Teda 15 minut varit 3 lyzice kavy a potom podrzat 12-15 minut.
Tak ako Jarda aj ja si myslim, ze "organic" alebo "bio" je len vytahovanie penazi z vacku spotrebitela. Pokial si to nedopestujem sama, tak si nie som ista, ze je to bio. Bio jablka v Tescu su len 5x striekane.
ALE kava je vraj najviac striekana plodina, takze tu som sa ulakomila na organicku. Pokial s tym nerobim cirkusy ako whitemagic (tym nemyslim, ze je to zle), tak za pol hodinu od napustenia uz mozem opustit dom. To si pri urine alebo pri sanke jednoducho nedovolim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: pon čer 03, 2013 2:03 pm 
Offline

Registrován: pon lis 21, 2011 2:48 pm
Příspěvky: 73
Bydliště: Krnov
Po prvém kávovém klystýru z této soboty nemůžu říct, že bych viděl větší rozdíl oproti třeba s citrónem, ale vyšlo candidy dost a byla černá - asi se jí to nelíbí nebo se maskovala:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: úte čer 04, 2013 10:20 am 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Odporúčam si kúpiť nové číslo časopisu nová REGENA -červen 2013.Je tam teraz článok o kávových klystýroch aj s postupom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: úte čer 04, 2013 6:04 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 29, 2011 1:13 pm
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha
janin píše:
Odporúčam si kúpiť nové číslo časopisu nová REGENA -červen 2013.Je tam teraz článok o kávových klystýroch aj s postupom.

Poprosim, jestli byste mohl(a) clanek nascanovat a prilozit sem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kávový klystýr
PříspěvekNapsal: úte čer 04, 2013 8:07 pm 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
ano suhlasim....neviem, ci na Slovensku by som casopis zohnala.....diky..


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 297 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz