Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob dub 27, 2024 3:49 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1091 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 73  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 11:13 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Výborné video o ortuti v amalgámoch:

http://www.kickstarter.com/projects/mer ... n-my-mouth


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 11:59 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
bludicka píše:
Výborné video o ortuti v amalgámoch:

http://www.kickstarter.com/projects/mer ... n-my-mouth


Je to šílené, čím více toho člověk ví, tak mu připadá, že ho chcou zabít skoro všude. Voda je toxická, naše ústa jsou toxické, jídlo je toxické, vzduch je toxický.
Já mám v puse 6 amalgámů, ale na odstranění peníze nemám (student). Každý den jím chlorellu, ale pochopil jsem, že to není moc účinné, když to člověk nekombinuje s více postupy, které jsou zase hodně nákladné.
Vím, že David Wolfe to vyřešil tak, že si nechal všechny plomby odvrtat a má tam teď v puse díry :- ).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 1:50 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
AMALGÁM

Jutta Altmann – Brewe
Volba materiálu, sloužícího k vyplňování zubů, stavěla stomatologii vždycky tváří v tvář jistým problémům. Na předvědeckém stupni znalostí byly kovy ještě z alchymie celkem dobře prozkoumány. Bohatí pacienti si mohli dovolit drahou zlatou fólii, chudým dříve či později vypadly. Není divu, že vědci vyzkoušeli všechno možné s fascinující, stříbřitě se lesknoucí rtutí, která sama ztvrdne po smíchání s jinými kovy. V roce 1820 byla ve Francii vytvořena směs z 8 dílů vizmutu, 5 dílů olova, 3 dílů cínu a jedné desetiny rtuti, nazývaná D´Arcets Mineralzement. Tyto kovy se po roztavení vlily do vyvrtaného zubu.

V roce 1833 otevřeli bratři Crowcourové v New Yorku zubní praxi. Při své reklamní akci, podobné polnímu tažení, nabízeli nový zázračný materiál – bez bolestivé přípravy zubu a mnohem levnější než zlato. Děravé zuby prostě vyplnili amalgámem. Tito bratři byli dva dobrodruhové z Anglie, bez jakéhokoli vzdělání, zkušeností a obratnosti.

V letech 1840 až 1855 byl amalgám v USA zakázán. Pacienti byli před ním varováni, neboť působením rtuti docházelo k otravám, projevujícím se těmito symptomy: slabost nervů, poruchy soustředění, oslabení srdce a krevního oběhu, duševní a nervové poruchy, jakož i poruchy zraku a sluchu. (Od té doby se vlastně nic nezměnilo).

V roce 1855 byl amalgám opět povolen. Americká zubní společnost (ADA) organizovala propagaci tohoto dříve zakázaného materiálu.

Po řadě experimentů vytvořil dr. E. Townson slitinu velmi podobnou té dnešní. ADA tvrdila, že je amalgám hodnotnou výplní zubů a zprávy o jeho údajném ohrožování zdraví pacientů jsou nepravdivé a nevědecké (stejně jako dnes). Ale kritici se dále snažili varovat před jedovatou rtutí.
Druhá amalgámová válka trvala od roku 1926 do roku 1945 a vedl ji skoro sám profesor dr. Alfred Stock. Vyučoval chemii na Institutu císaře Wilhelma v Berlíně a po 25 let práce v laboratoři byl vystaven účinku rtuti. Roku 1926 zveřejnil své osobní zkušenosti se rtutí, jež záporně ovlivnila velkou část jeho života. Popsal vědecké experimenty, potvrzující jeho nálezy, že amalgámové plomby vylučují rtuťové výpary. Jeho článek končí následujícími větami:

Zubní lékařství by mělo úplně upustit od používání amalgámu na plomby. Nelze pochybovat o tom, že mnohé symptomy jako únava, deprese, podrážděnost, závratě, oslabení paměti, záněty v ústech, průjmy, nechutenství a chronické katary vyvolává právě rtuť, vylučovaná v malém množství, ale trvale z amalgámu do těla.

V roce 1939 zveřejnil profesor Stock článek, obsahující další poznatky o amalgámu. Označil ho za nestálou slitinu, trvale vylučující rtuť v podobě odloučených částeček a plynných iontů. Následky tohoto jevu nazývá mikromerkurialismus a dělí ho do 3 skupin.

Mikromerkurialismus prvního stupně: způsobuje sníženou výkonnost, rostoucí vyčerpanost, nervózní podrážděnost.

Mikromerkurialismus druhého stupně: zduření nosní sliznice, rostoucí ztráta paměti, strach, ztráta sebedůvěry, podrážděnost a bolesti hlavy. Dále se mohou objevit záněty, potíže při dýchání, změny na sliznici, krvácení dásní, srdeční tíseň, třes, zrychlený puls a sklon k průjmům.

Mikromerkurialismus třetího stupně je charakterizován projevy, odpovídajícími běžné chronické otravě rtutí, jako např. slabost, nespavost, snížení duševní výkonnosti, deprese, křečovitý pláč, průjem, časté močení, mrazení a poruchy srdečního rytmu.

Veškeré výsledky zkoumání, vypracované profesorem Stockem, byly v podstatě potvrzeny i jinými vědci. Druhá sv.válka umlčela veškeré spory o amalgám. Po roce 1945 se začalo opět diskutovat. Do poloviny 80. let se spor na toto téma rozvinul ve studenou válku. Pak začala třetí světová válka, jež trvá dodnes.

Od roku 1986 je amalgám zakázán v zemích bývalého Sovětského svazu.

V Japonsku platí pokladny amalgámové plomby hůř než z umělé hmoty; proto je nikdo nepoužívá.

Švédsko stojí krátce před zákazem amalgámu, protože ho skupina odborníků prohlásila za z toxikologického hlediska nevhodný.

Rakouský ministr zdravotnictví chtěl do roku 2000 postupně přejít ve stupňovitém plánu na méně rizikové materiály – pak by se měla stát tato sporná směs zbytečnou.

Ve Spojených státech jsou dnes zubaři povinni pacienta následovně poučit: Teď vám dám amalgámovou plombu, obsahující rtuť. Musíte vědět, že tento těžký kov je jedovatý. Přeje-li si ji pacient přesto a právě proto, že je nejlevnější, nechá si zubař od něj toto přání ze soudně lékařských důvodů podepsat.

Amalgám a jeho účinky
Těžké kovy v životním prostředí jsou daní naší moderní doby. Od doby industrializace se uvolňuje stále více těžkých kovů ze zemské kůry a ty nakonec přistávají na celé Zemi. Částečně ve vzduchu, částečně vodě a v potravinách. Postupem času se usazují v těle a dají se jen těžko vyloučit. Dnešní městský člověk je asi 500 až 1000krát silněji zatížen nežli člověk před dobou industrializace. I při „nepatrném“ zatížení přispívají jedovaté kovy k mnoha civilizačním nemocem.

Následující informace by chtěly dát krátký náhled speciálně na problematiku rtuti jako jednoho z těchto těžkých kovů. Opírají se o knihu od Dr. Muttera: „Amalgám – riziko pro lidstvo“ stejně jako o zveřejnění paní Dr. Schreiber: „Amalgám a jeho následky“.

Co je to amalgám?
Amalgám označuje slitinu kovů se rtutí (latinsky amalgama). Z poloviny se skládá ze rtuti, zbytek se dělí mezi stříbro, cín a měď. Všechny součásti patří k těžkým kovům. Amalgám je dnes největší zdroj zamoření rtutí. 80 až 90% obyvatel spolkových zemí Německá má průměrně až 12 zubních výplní z amalgámu. Každý rok se zde na výrobu 53 miliónů amalgámových plomb spotřebuje 20 tun rtuti. Po deseti letech se v plombách nachází už jen polovina původní rtuti. Tím se výplně zmenšují a vznikají okrajové trhliny, v nichž se usazují baktérie. Tak musí být staré výplně čas od času nahrazovány.

Dějiny amalgámu
Číňané léčili už o 2000 let dříve než Evropané syfilis rtutí, také hnilobu zubu kurýrovali již pomocí plomb. Řekové a Římané používali rtuť ke kultovním účelům. Od 9. století používali Arabové masti obsahující rtuť a ještě dnes používají prášek obsahující rtuť proti vším ve vlasech. V 16. století byla známá léčebná kůra (kalomel- chlorid rtuťnatý) proti syfilidě. V Evropě známe amalgám 150 let. V 19. století zavedli Francouzi Regnat a Taveau tuto techniku jako zubní výplň. První lékaři, kteří přinesli amalgám do Ameriky, byli zatýkáni jako šarlatáni („mastičkáři“) a jeho používání bylo zakázáno. V Americe se vedla válka o amalgám, v Německu naproti tomu Hitler nařídil amalgám jako povinnou výplň. Je levnější než zlato a ještě dnes jej zubaři používají a zdravotní pokladny jej proplácejí.

Jak se dostává rtuť do těla?
Uvolňování rtuti z amalgámu se děje díky žvýkání a skřípání zubů, horkým či kyselým jídlům a nápojům (kola, limonáda, kafe, ocet, kyselé ovoce atd.) a díky cukru a potravě obsahující cukr, který bakterie během 5 minut zpracují na kyselinu. Čištění zubů zubní pastou, která obsahuje fluorid a brusivo k tomu přispívá právě tak jako skutečnost, že v puse máme legované zlato a můstky obsahující kovy. Elektromagnetické záření obrazovek a mobilů k tomu také může přispívat, a také bychom neměli podceňovat kouření jako dávkovač kyselin. Znáte to jistě ze školy: kyseliny rozpouští kovy.

Rozšíření rtuti v těle

82% rtuti je přijímáno jako pára plícemi a ukládá se v nervové soustavě. 7 % se dostává s jídlem do těla, z toho je vstřebáno jen málo, zbytek se vyloučí stolicí. Ionizovaná (elektricky vodivá) rtuť je přijímána od 10 do 15%. Dostává se do krve, plic, střeva a ledvin, přičemž ledviny často reagují alergicky až k selhání ledvin, pokud je zatížení vysoké. Těžké kovy patří k nejdůležitějším faktorům, které buňkám způsobují oxidační stres a spotřebovávají antioxydanty. Vysoká hodnota tuku v krvi a zvýšení cholesterolu může být rovněž způsobeno těžkými kovy. Kolem usazenin těžkých kovů se v těle tvoří místní nádory. Způsobují ostatně emocionální nestabilitu a nespokojenost. Z amalgámových plomb se průběžně uvolňuje rtuť jako pára, která se při nadechování plícemi dostává do krve nebo přímo přes čichové nervy do mozku. Ostatní části amalgámu se korozí rozpouštějí a dostávají se do střeva. Tam se vytváří díky střevním bakteriím jedovatý metyl rtuti, který se odtud dostává do ledvin, mozku a jater a většinou způsobuje neurologické poruchy.

Proč rtuť škodí tělu?
Jedovatost rtuti je způsobena především díky jejímu sklonu vázat se na síru. Síra je součástí mnoha proteinů v těle, např. cystinu, cysteinu a methioninu. Proteiny jsou zase hlavní části enzymů, které provádějí látkovou výměnu, produkují energii a hormony a likvidují nestravitelné zbytky potravy. Rtuť se váže na skupiny síry v enzymech a tím je blokuje. Kromě toho může tento těžký kov vytlačit stopové prvky jako selen a zinek z jejich vazeb v enzymech, čímž tyto ztratí svou působnost. Vznikne tím nedostatek stopových prvků. Díky vazbě na proteiny buněčné membrány brzdí rtuť – ale též hliník, olovo a kadmium – transport vápníku, draslíku a sodíku do buněk, což omezuje jejich funkčnost. Ke vší bídě vytváří ještě v zesílené míře volné radikály, které mohou všem tkáním a orgánům způsobovat škody. Účastní se na vzniku nemocí autoimunitního systému, urychluje stárnutí, rakovinu, artritidu, nemoci oběhového systému a srdce atd.

Novým poznatkem je, že baktérie se za přítomnosti amalgámu stávají rezistentní proti rtuti a současně také nereagují na různá antibiotika.

Rtuť poškozuje imunitní systém
Ve vnějším buněčném obalu se nacházejí mnohá bílkovinná spojení jako zprostředkovatelé informací nebo také jako poznávací známky pro imunitní systém. Rtuť se na ně může vázat a ničit jejich funkci, takže např. imunitní systém náhle považuje vlastní buňky za nepřátele a pokouší se je zničit. To může vést k nemocem autoimunitního systému. Těžký kov může navíc vniknout do imunitních buněk a může je zničit.

Poškozování nervových buněk
Rtuť se shromažduje na nervových buňkách. Usadí se na tubulinu (globulární protein) na místě zprostředkování povelů a překáží jeho schopnosti provádět transport. Následkem toho nerv nemůže správně přijímat výživné látky a posílat své příkazy dále, nakonec jej to může usmrtit. Rtuť je nadto schopna zničit myelinovou pochvu, která zahaluje nerv.

Další škody
Přišlo se na to, že rtuť brání v příjmu aminokyselin do mozku a vylučování zplodin metabolického procesu a jedů z něj a že vede k zmenšenému příjmu energie a též k propustným místům v kapilárních stěnách.

Lidé zatížení amalgámem přijímají ve zvýšené míře také jiné jedy z životního prostředí, protože tento těžký kov brání buňkám v tom, aby se izolovaly, a nechává těžké kovy, pesticidy a formaldehyd snadněji vnikat. Takto se mohou jedy hromadit 30 až 100krát více než u lidí bez amalgámu a jedovaté účinky se mohou potencovat až 2000krát.

Jedovatost rtuti
Otrava nositelů amalgámu probíhá chronicky. Rtuť je plíživý jed, o němž nikdo neví, kde se přesně usadí a kdy ukáže své účinky. Pokud vám zubař například odstraní plomby, musí je odstranit jako zvláštní odpad, aby se nezamořila voda (nositelé amalgámu jako zvláštní odpadní deponie?) Během kousání se z plomb uvolňuje 20 až 100, ojediněle dokonce až 700 mikrogramů rtuti. Předpis týkající se pitné vody dovoluje 1 mcg na litr vody. - Pokud by naše sliny byly pitnou vodou, nesměli bychom ji pít. Akumulační orgány

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 7:40 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
smajliss píše:
Je to šílené, čím více toho člověk ví, tak mu připadá, že ho chcou zabít skoro všude. Voda je toxická, naše ústa jsou toxické, jídlo je toxické, vzduch je toxický.
Já mám v puse 6 amalgámů, ale na odstranění peníze nemám (student). Každý den jím chlorellu, ale pochopil jsem, že to není moc účinné, když to člověk nekombinuje s více postupy, které jsou zase hodně nákladné.
Vím, že David Wolfe to vyřešil tak, že si nechal všechny plomby odvrtat a má tam teď v puse díry :- ).

Z môjho pohľadu je ortuť najväčšie zlo, ktoré moderná civilizácia spáchala na ľuďoch, čo sa týka toxických látok, je to druhý najtoxickejší kov na zemi za plutóniom a my ho máme priamo v ústach a tá ortuť sa tam odparuje prakticky stále a to už nehovorím o tom, že ju dávajú do úst malým deťom. Zo mňa ortuť urobila dementa a zdravotného kripla. IQ sa mi po troch rokoch chelácie už obnovilo skoro na pôvodný level, ale boli časy, keď som nebola schopná prečítať tri vety bez toho, aby som nestratila cestou zmysel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 11:07 am 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Bludička,koľko si mala amalg. výplní?Ty si zistila zaťaženie ortuťou tuším cez vlas. analýzu.Ja rozmýšĺam,nakoko mám ešte tri veľké výplne,že si dám urobiť testy z krvi v jednom súkromnom laboratóriu,kde vyšetrenie síce stojí 100eur,ale nenašla som na Slovensku nikoho druhého.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 12:32 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 480
Bydliště: Nové Město na Moravě
inzenyr píše:
Dalsi informace o ockovani muzete ziskat zde:
http://www.slobodavockovani.sk/
podle doktorky Elekove, s kterou jsem si vymenil nekolik mailu, bude nesestrihana verze jejiho televizniho vystoupeni uverejnena na tomto serveru.
Inzenyr

Paní Elekové vyšly velmi zajímavé články v posledních třech číslech časopisu Meduňka. Taky si s ní mailuju a mmj. mi na rovinu napsala svůj názor, že "doktoři mají hrůzu z toho, když onemocní. Vědí totiž, že léčba je k ničemu a současně vědí, co nemoc dokáže."
Velmi rozumná paní, jj.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 1:27 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
janin píše:
Bludička,koľko si mala amalg. výplní?Ty si zistila zaťaženie ortuťou tuším cez vlas. analýzu.Ja rozmýšĺam,nakoko mám ešte tri veľké výplne,že si dám urobiť testy z krvi v jednom súkromnom laboratóriu,kde vyšetrenie síce stojí 100eur,ale nenašla som na Slovensku nikoho druhého.

Amalgámové výplne nemusia ani zďaleka byť jediným zdrojom ortute, môžu to byť rôzne očkovania, otrava počas vnútromaternicového vývoja od matky, ja som mala len štyri amalgámy a mám veľmi ťažkú otravu ortuťou, takže ani počet amalgámov nemusí byť až taký smerodatný.

Test z krvi pri chronickej otrave ortuťou je úplne bezpredmetný, pretože väčšina ortute je už dávno uložená v orgánoch a mozgu.

Vlasový test neslúži na priame určenie ortuti vo vlasoch - veľa ľudí je práve preto otrávených, lebo má zníženú vylučovaciu schopnosť ortuti, takže nedokážu tú ortuť ani vylúčiť do vlasov. Vo vlasoch môžem mať ortuť nedetekovateľnú a napriek tomu môžem mať ťažkú otravu (mne vo vlasoch nenašli žiadnu ortuť), vlasový test slúži na diagnostiku otravy ortuťou v tom zmysle, že ortuť vážne dokáže narušiť hospodárenie s minerálmi v tele - takže väčšina minerálov je tam pod normou, ja som ich mala napriek zdravej strave skoro všetky znížené a hlavne sodík, draslík - adrenálna únava. Ja som zistila zaťaženie ortuťou jednoducho užitím chelačných látok - DMSA, DMPS, ALA, silnou elektrosenzitivou a podľa príznakov, ktoré sa nedali nijak inak vysvetliť a žiadny lekár mi nevedel diagnostikovať príčinu silnej chronickej únavy, jediné na čo prišli, bola anémia.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 2:47 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Preziti v centru pozaru
Zpomaleni casu
Zmena chuti pod tlakem okolnosti
Pust
Cokolada
Plazi mozek
Denni objem kalorii a delka zivota
Rezervni objem kalorii v tele
Mozek zpracovava 100 trilionu instrukci za vterinu
Chlazeni mozku pri zpracovavani velkeho mnnozstvi informaci
Ladeni mozku
Sneni
REM spanek
Nove myslenky pri sneni
MATRIX



Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 7:34 pm 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
bludicka píše:
Amalgámové výplne nemusia ani zďaleka byť jediným zdrojom ortute, môžu to byť rôzne očkovania, otrava počas vnútromaternicového vývoja od matky, ja som mala len štyri amalgámy a mám veľmi ťažkú otravu ortuťou, takže ani počet amalgámov nemusí byť až taký smerodatný.

Test z krvi pri chronickej otrave ortuťou je úplne bezpredmetný, pretože väčšina ortute je už dávno uložená v orgánoch a mozgu.

Vlasový test neslúži na priame určenie ortuti vo vlasoch - veľa ľudí je práve preto otrávených, lebo má zníženú vylučovaciu schopnosť ortuti, takže nedokážu tú ortuť ani vylúčiť do vlasov. Vo vlasoch môžem mať ortuť nedetekovateľnú a napriek tomu môžem mať ťažkú otravu (mne vo vlasoch nenašli žiadnu ortuť), vlasový test slúži na diagnostiku otravy ortuťou v tom zmysle, že ortuť vážne dokáže narušiť hospodárenie s minerálmi v tele - takže väčšina minerálov je tam pod normou, ja som ich mala napriek zdravej strave skoro všetky znížené a hlavne sodík, draslík - adrenálna únava. Ja som zistila zaťaženie ortuťou jednoducho užitím chelačných látok - DMSA, DMPS, ALA, silnou elektrosenzitivou a podľa príznakov, ktoré sa nedali nijak inak vysvetliť a žiadny lekár mi nevedel diagnostikovať príčinu silnej chronickej únavy, jediné na čo prišli, bola anémia.

PS administrated to a mercury poisoned animal model failed to
remove the mercury from tissues and reduce the inorganic mercury burden in the brain.[4][5] A 2008 study reported a case of Stevens– Johnson syndrome (SJS), a potentially serious disease, in a child undergoing chelation therapy with DMPS; the SJS resolved gradually after the chelation therapy was stopped.

Vygoogluj si vice.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 8:25 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Kup si maso u ceskeho reznika:

http://www.zvedavec.org/prispevky/2012/ ... 6d71bbbhi6

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2012 1:07 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Zivot bez starosti - Leo Babaut:
http://bezstarosti.zenclub.cz/wp-conten ... 10/ZBS.zip

Revolucia jednej slamky - Masanobu Fukuoka:
http://gorvin.mysteria.cz/knihy/revoluc ... ka/RJS.zip

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2012 9:31 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
[quote="bludicka":dh2b2f5t]Amalgámové výplne nemusia ani zďaleka byť jediným zdrojom ortute, môžu to byť rôzne očkovania, otrava počas vnútromaternicového vývoja od matky, ja som mala len štyri amalgámy a mám veľmi ťažkú otravu ortuťou, takže ani počet amalgámov nemusí byť až taký smerodatný.

Test z krvi pri [b:dh2b2f5t]chronickej [/b:dh2b2f5t]otrave ortuťou je úplne bezpredmetný, pretože väčšina ortute je už dávno uložená v orgánoch a mozgu.

Vlasový test neslúži na priame určenie ortuti vo vlasoch - veľa ľudí je práve preto otrávených, lebo má zníženú vylučovaciu schopnosť ortuti, takže nedokážu tú ortuť ani vylúčiť do vlasov. Vo vlasoch môžem mať ortuť nedetekovateľnú a napriek tomu môžem mať ťažkú otravu (mne vo vlasoch nenašli žiadnu ortuť), vlasový test slúži na diagnostiku otravy ortuťou v tom zmysle, že ortuť vážne dokáže narušiť hospodárenie s minerálmi v tele - takže väčšina minerálov je tam pod normou, ja som ich mala napriek zdravej strave skoro všetky znížené a hlavne sodík, draslík - adrenálna únava. Ja som zistila zaťaženie ortuťou jednoducho užitím chelačných látok - DMSA, DMPS, ALA, silnou elektrosenzitivou a podľa príznakov, ktoré sa nedali nijak inak vysvetliť a žiadny lekár mi nevedel diagnostikovať príčinu silnej chronickej únavy, jediné na čo prišli, bola anémia.[/quote:dh2b2f5t]
Bludičko, čím víc čtu příspěvky od tebe, tím víc tě chápu, ale jak píšu v jiném vlákně, mám pocit, že se ve všem zbytečně štouráš a je také potřeba rozlišovat " cenzuru a objektivitu na webech ". Tvoje postupy jsou mnohdy na bázi drahých přípravků, zatímco já jsem vyhledávala vždy to nejlevnější, nejlépe gratis přírodní. Ted budu zkoušet bentonitovou kůru - z kočičí podestýlky za 18 kč, no okolí jde opravdu do kolen a sklízím posměch a varování \":lol:\"

Zkus si přečíst můj příspěvek z jiného vlákna, snad sem i zkopčí, nechci zde plenit 2x stejným příspěvkem.


Naposledy upravil jani dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2012 10:21 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Citace:
Chtěla jsem se tě zeptat, klidně do sz, jak se zminuješ, že máš chorobu, kterou u vás neuměj léčit, o co se jedná? Tu otravu rtuti jsi si diagnostikovala - vsugerovala ty sama (?), já jsem prakticky nevyčetla nic, z čeho bys mohla vycházet k jejímu stanovení.

Len Vás chcem ešte raz poprosiť, nereagujte už na moje príspevky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2012 11:47 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
http://www.osud.cz/bolesti-krece-transf ... zkymi-kovy

samozřejmě na cokoliv je nutné přidání minerálních látek, i draslíku a to i při zdravé stravě nebo spíš hlavně při " zdravé stravě ", to neplatí jen při otravě rtuti, vyváženost sodíku a draslíku je velmi důležitá. Neuvádím, že u mě byla prokázaná ani mnou diagnostikovaná otrava rtutí, jen jsem měla pocitové vjemy, které jsem eliminovala výše popsanými metodami v mém příspěvku, zde v tomto krátkém článku se prakticky doporučují podobné postupy, pro bludičku a ostatní silně otrávené lidi je to metoda nedostačující, ale např. mě a pár ostatním lidem s únavou, vyčerpaností, nesoustředěností a pod. to pomohlo bez podrobnějšího zkoumání obsahu. Mám celkem 10 amalgámových výplní, za sebou kdejaké očkování včetně těch " nadstandardních pro těžce nemocné " z dob, kdy jsem ještě věřila, že mi budou přínosem a přesto se mi příznaky otravy rtuti velmi eliminovali a nepocituji je - pokud ovšem příznaky otravy rtuti byly \":idea:\" . Jak si tedy vysvětlit, že někdo je těžce otráven i při tom, že dělá maximum a větrá peněženku za drahé praparáty, má nižší počet plomb i očkování a podobně a druhý je celkem v cajku, tomu vážně moc nerozumím. Více se zde léčí lidé, kteří mají problémy s nadýmáním, trávicím traktem, kandidou, kardiovaskulárními chorobami, překyselením organismu, rakovinou a dalšími civilizačními chorobami, kterým určitě zaberou postupy pana Jardy a dalších členů tohoto fora, spíše vždy zabraly a to už před tím, než sem vstoupila bludička se svými příspěvky, které prakticky začínají tyto postupy popírat .... tak to cítím já a pokud jsem těm z vás, kteří mi kdy psali do SZ se žádostí o radu poradila a vy jste na mou radu či doporučení kladně reagovali, pak bude asi potřeba přehodnotit a začít se zabývat podrobnostmi, které snad doznají lepšího výsledku, ted tedy nevím, jestli se mám vám všem omluvit za doporučení např. diety budwig, lněného oleje, rybího oleje a podobných " škodlivostí " nebo se držet rady Bludičky a více nereagovat na její příspěvky a tím smést i zkušenosti mé a ostatních, kterým kdy tyto věci pomohly \":?:\"
Ale na druhé straně toto forum je veřejné a asi nikdo nemá právo někomu něco diktovat ... kritika i pochvala jdou ruku v ruce a prospěšnost každého člena na tomto foru si musí každý přebrat sám, nikdo není dokonalý a nikdo zde nechce záměrně někoho klamat, někomu škodit, někoho podceňovat ...

Ještě mě tedy vrtá hlavou, jak zjistím svoji otravu rtutí když:
Test z krvi pri chronickej otrave ortuťou je úplne bezpredmetný
Vlasový test neslúži na priame určenie ortuti vo vlasoch


Bludička zistila zaťaženie ortuťou jednoducho užitím chelačných látok - DMSA, DMPS, ALA, silnou elektrosenzitivou a podľa príznakov, ktoré sa nedali nijak inak vysvetliť a žiadny lekár ji nevedel diagnostikovať príčinu silnej chronickej únavy, jediné na čo prišli, bola anémia.

Silnou chronickou únavu má dnes téměř každý, nazve se mudrlanty únavovým syndromem a je vystaráno, anemie má také své stránky. Takže pořád nechápu, jak seriozním způsobem diagnostikovat, že mám tu otravu rtutí silnější jak kdokoliv jiný a to nemyslím ironicky, opravdu se v tom nevyznám, příznaky uváděné výše jsem měla, už nemám, udělala jsem to, co bludička při odstranování této diagnosy popírá. Jediné co s jistotou můžu říct, že jsem laik, který nemá přehled v tomto směru, chytla jsem se prvních doporučení, které jsem si " někde " dohledala a výsledkem je, že už to nemusím řešit, takže to vlastně otrava rtutí asi ani nebyla a já si můžu dál nechat blombovat další zuby popř. se nechat očkovat ....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 22, 2012 2:11 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Užívateľovi "jani":

Drzosť niektorých ľudí naozaj nemá hranice, v príspevkoch ma pourážate a to myslím aj iné vo vlákne "ľanový olej", "viete" o mojej chorobe a diagnostike pomaly viac, než ja sama a vzápätí v ďalšej vete idete písať o tom, že sa ma chcete spýtať na nakličovanie formou SZ?!? Takto nemôžete jednať s ľuďmi a čakať, že oni Vás budú potom akceptovať, to robíte aj v reálnom živote alebo si to dovolíte len pod rúškom internetovej anonymity?

Toto fórum a ani toto vlákno nie je o otrave ortuťou. A ja som tu nikdy nepísala svoju anamnézu liečby z otravy ortuťou, svoju diagnostiku a celý priebeh mojej liečby, napísala som tu len zopár rád o chelácii ťažkých kovov, zopár zdrojov a akým smerom by sa ľudia asi mali uberať, keď toto chcú riešiť. To, že Vy ste si z toho zase niečo len dezinterpretovali a usúdili, že moja otrava ortuťou je vsugerovaná, je len a len Váš problém a Váš deficit informácií o tejto problematike. Takže diagnostiku otravy ortuťou si môžete vygooglovať, rovnako prečo niekto má štyri amalgámy a môže byť na tom horšie ako ten, čo ich má desať. Ja Vám to tu už vysvetlovať nebudem.

A ešte ak ste aj prípadne mali nejakú otravu ortuťou, tak vyliečiť sa za pol roka..hmm, to je už dosť rekord, minimálne liečba trvá tak jeden rok, obvykle aj 2 až 5 rokov.

Ja som tu nikdy nepopierala účinnosť a efektivitu Jardových metód, jediné, čo som napísala, že nie je možné porovnávať v podstate jednoduchosť a vysokú efektivitu očistných procedúr a liečby a tak komplikovaných ochorení ako liečba napr. boreliózy, otravy ortuťou, ALS, Multiple Chemical Sensitivity.... Každé má svoje miesto a svoju platnosť v rámci určitých postupov, ja som takisto pár krát robila očistu pečene v rámci chelačnej terapie.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1091 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 73  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz