Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 11:37 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 153 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: pon bře 09, 2009 5:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Prokop píše:
Zdravím ještě jednou,
děkuji za Vaši rychlou reakci ve fóru. Uvedl jste hledisko, se kterým nedokážu jako laik přes medicínu a biochemii polemizovat, ale v zásadě to chápu, asi máte pravdu. Rozhodně nejsem nekritický obdivovatel techniky, ale princip ionizace, jak zde funguje, se mi zdá docela vhodný pro řešení problému. Filtraci vody hodnotit neumím (někdo zde kritizuje filtr naopak jako zdroj zachycených bakterií a nečistot).
V mém případě rozhodně nejde o přístup "jím a piju co chci a pak se spravím zásaditou vodou", chtěl bych jen optimalizovat zdroj vody k pití (zatím beru z veřejného vodovodu, ale nemám moc důvěru k těm aditivům (F,Cl), možná bych mohl uvažovat o vrtané studně na vlastní zahradě (kvůli hloubce zdroje a tím jeho předpokládané větší čistotě v porovnání se standardní kopanou studnou) ... zatím zvažuju možnosti. Mrknu se i na tu RO, o které se zmiňujete, ale jsem v tomto ohledu deformován stávající osvětou (RO a Demineralizace je všeobecně považována za průmyslové řešení úpravy vody - výroba polovodičů atd.). Každopádně budu vděčný za Vaše případné další postřehy a názory k tomuto tématu.
Jinak Vám musím vyslovit uznání za zpracování jednotlivých témat na Vašich stránkách - pro mě jako "hledajícího" jsou komplexně a velice profesionálně sestaveny. Rád se zde budu často vracet a sledovat doplnění a jednotlivá fóra. Jsem totiž bohužel (jako ostatně téměř všichni) oběť systému, doby, vlastní pohodlnosti a hlavně neinformovanosti. Pokouším se to nicméně aspoň trochu eliminovat sběrem dostupných informací a dle možností regulací životosprávy a profylaxí (zrovna teď v předjaří řeším jak provést optimálně "totální detoxikaci" vlastní tělesné schránky, zatím vycházím z G.P.Malachova, ale dívám se i na jiné zdroje).
Ještě jednou dík za Váš názor na ionizátor vody, ještě to zvážím,možná bude řešením ta studna ...

Filtr je něco jiného, než reverzní osmóza a může skutečně být semeništěm bakterií. Reverzní osmóza je velice jednoduché zařízení, které pracuje s polopropustnou membránou, jako buňky lidského těla a v tomto jednoduchém zařízení, se mohou množit nějaké bakterie, pouze na straně nevyfiltrované vody, ale přes membránu rozhodně projít nemohou. Zařízení má většinou i proplachovací ventil, který zajišťuje omývání povrchu membrány v průběhu provozu čistou vodou a pokud jste navíc napojen na vodovodní městský řád, tak v něm ani dodavatel žádné bakterie mít nesmí. Čistě teoreticky se mohou množit bakterie, i na druhé straně reverzní osmózy, ale ne v případě, že zakoupíte pouze základní sadu, složenou ze tří válců, kde se jedná o hrubou filtraci, aktivní uhlí a osmózu. Množení bakterií je možné, pokud je za osmózou ještě namontována zásobní jímka, kde voda stojí a je připravena k okamžitému použití. Toto co nejjednodušší zařízení, kde za osmózou je vlastně jen kus trubičky a kohoutek, nic víc, nedává bakteriím téměř žádný prostor. Pokud vždy necháte odtéci malou část vody z trubičky a kohoutku, tak vlastně jde o čerstvě vyfiltrovanou vodu a jak jsem řekl membrána nepropustí nic, tak kde by se tam ta bakterie vzala. Z vody odstraní cca 98 % všech nečistot, včetně aditiv (F,Cl) a obávám se, že mnoho jiných, tak komfortních řešení, za docela dobrou cenu, asi nenajdete.
Rozhodně to nejde cenově porovnávat s pořízením vrtané studny a to také není zcela bez problémů. Jednak je otázka z jaké hloubky by jste chtěl vlastně vodu získávat, protože,tady v Poděbradech, Vám více jak 25 metrů nepovolí úřady, kvůli minerálním vodám a i v této hloubce, je již voda také kontaminovaná. Potom je nutné vrty podle tvrdosti vody cca 1x za 2 roky čistit kyselinou a to není zrovna levné, jinak vrt zaroste vodním kamenem. Další problém je nutná akumulace, vzhledem k malé okamžité zásobě vody ve vrtu, ta je semeništěm bakterií a bez chlórování se provozovat nedá. Dle mého názoru, je to opravdu drahé blbnutí s velice diskutabilním výsledkem, který ještě časově nelze garantovat, protože škodliviny prosakují přirozenou cestou stále hlouběji a je jen otázkou času, kdy proniknou do Vámi dosažené hloubky.
Dle mojí logiky se snažím o řešení levné a napořád, z čehož mi stále vychází nejlépe vlastní kopaná studna a ta reverzní osmóza, ale pouze na pití, nikoliv jako komplexní úprava vody pro celý dům. Zde by zase musela být jímka a úprava vody, což mi na užitkovou vodu a splachování záchodu, připadá docela zbytečné. Kopaná studna Vám vyřeší akumulaci, zde není problém mít zásobu až 6 kubíků, zcela zdarma a tu trochu vody na pití a vaření, si natočíte z třetího kohoutku u kuchyňského dřezu, sice podstatně pomaleji, než jste zvyklý, ale 8 - 10 litrů za hodinu, není tak špatné.
Děkuji za uznání mojí piplavé práce se stránkami, je v tom opravdu mraky hodin práce, ale takovéto uznání rozhodně potěší, protože alespoň mám dobrý pocit, že to snad nedělám, až tak špatně. Obětí systému, doby, vlastní pohodlnosti a hlavně neinformovanosti je každý, kdo chce spokojeně zahnívat ve všeobjímající péči státní správy a hlavně proboha nic nedělat, nebo dokonce nedej bože uvažovat, což evidentně bolí většinu lidí nejvíce. Již to, že si to uvědomujete, je důkazem, že mezi stádo nepatříte a pokud dokonce přemýšlíte nad vlastní cestou, tak jste daleko od stáda, což není vždy jednoduché, ale například mě se to zatím vždy líbilo víc. Pokud totiž děláte to, co ostatní, tak máte i stejné problémy, jako ostatní a jediná cesta jak se stejným problémům vyhnout, je mít vlastní názor i vlastní cestu. G.P.Malachov je opravdový tvrďák a jeho metody jsou také velice tvrdé, zase mají skutečně výborné účinky, ale připravte se na možné, docela nepříjemné, detoxikační reakce, které mohou být velice silné. Možná, pokud začínáte, bych zvolil pozvolnější metody a vyvaroval se případných nepříjemných pocitů, ale záleží, jak jste tvrdý, já nemám problém v podstatě s ničím a těžko posuzuji odolnost ostatních. Počítejte, že odhodlání, je minimálně polovina úspěchu a jen pravidelný cvik, dělá mistra.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 3:17 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Klikol som na odkaz na "Reverznú osmózu" na Vašej stránke a rád by som si ju zaobstaral, ale neviem si vybrat je tam riešnie za 1890, 3000 a aj 7990 atd. Mám záujem tú vodu pit, príp. z nej varit. Mohli by ste mi poradit, ktorú z týchto variánt pre domáce použitie mám zvolit? Ešte mám otázku ku kojeneckej vode. Oplatí sa ju kupovat? Píšete, že je takmer nezávadná ale...
Je problém v tej PET vlaši v ktorej sa predáva alebo? Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 9:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Klikol som na odkaz na "Reverznú osmózu" na Vašej stránke a rád by som si ju zaobstaral, ale neviem si vybrat je tam riešnie za 1890, 3000 a aj 7990 atd. Mám záujem tú vodu pit, príp. z nej varit. Mohli by ste mi poradit, ktorú z týchto variánt pre domáce použitie mám zvolit? Ešte mám otázku ku kojeneckej vode. Oplatí sa ju kupovat? Píšete, že je takmer nezávadná ale...
Je problém v tej PET vlaši v ktorej sa predáva alebo? Ďakujem

Pokud budete používat vodu pouze na pití, tak je zbytečné kupovat nějaké dražší zařízení, než to za 1890,- Kč. Prostudujte si denní výkon těchto zařízení a zjistíte, že i toto nejlevnější a tím pádem velice jednoduché zařízení, Vám dá cca 8 - 10 litrů vody za hodinu a to snad vypít nedokážete. Tato voda je hladová a velice intenzivně detoxikuje tělo, ale nesmí se jí pít moc najednou, tak 0,2 - 0,5 litru, na jedno napití a v žádném případě se nesmí uchovávat v plastu. Osobně doporučuji pít čerstvé šťávy, ředěné touto vodou v poměru 2 : 1, nebo 1 : 1 a pak se toho dá vypít, co kdo snese. Kojenecká voda, je na rozdíl od této velice drahá a je určitě horší, než produkt z tohoto zařízení, který dosahuje až 98% čistoty. Jedná se tedy o opravdovou H2O, takovou, která dosud teče například na svazích Himalájí, ale v naší přírodě se už bohužel nevyskytuje. Navíc stojí tak 5 - 10 haléřů za litr, což je z mého pohledu velice sympatická cena, na rozdíl od drahého baleného čehosi, co určitě není pitná voda. V plastech, které se v přírodě nevyskytují, je problém vždy a pokud nikdo neví jaký vliv na zdraví tyto plasty mají, tak není důvod, abych to testoval zrovna na své osobě a ještě dobrovolně a zdarma. Dejte ostatním hlupákům, tu skvělou šanci si zničit zdraví a sám pijte ze skla, nerezu, či porcelánu, to je již vyzkoušené opravdu dobře a rizika Vám nehrozí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 9:52 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ďakujem, budem sa uberat týmto smerom a ignorovat predajcov balenej vody.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2009 10:50 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat na rozdíl mezi pitím destilované vody (třeba z domácího destilačního přístroje) a vody vyrobené pomocí reverzní osmózy. Všude jsem dosud četla o doporučení pít destilovanou vodu buď samotnou nebo smíchanou s čerstvou zeleninovou šťávou (Dr. N. Walker, Malachov, Bragg, R.S. Morse apod.). Vy naopak doporučujete přístroj na výrobu vody reverzní osmózou. V čem je rozdíl a proč dáváte přednost reverzní osmóze?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: pát kvě 15, 2009 5:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat na rozdíl mezi pitím destilované vody (třeba z domácího destilačního přístroje) a vody vyrobené pomocí reverzní osmózy. Všude jsem dosud četla o doporučení pít destilovanou vodu buď samotnou nebo smíchanou s čerstvou zeleninovou šťávou (Dr. N. Walker, Malachov, Bragg, R.S. Morse apod.). Vy naopak doporučujete přístroj na výrobu vody reverzní osmózou. V čem je rozdíl a proč dáváte přednost reverzní osmóze?

Pokud jste správně četla, tak voda má mít pro správné vstřebávání do tkání zachovány klastery, což je vlastně zachovaná struktura ledové mřížky. Tato mřížka, se pomocí parní destilace odstraní a je potřeba ji obnovit zmrazením a rozmrazením destilované vody. Čili tento proces je v první i druhé fázi výroby, náročný na spotřebu energie a Váš čas, což reverzní osmóza nepotřebuje ani jedno, je to prostě moderní, komfortní zařízení, které šetří jak energii, tak Váš čas. Také si musíte trochu pouvažovat, zda toto zařízení, mohli uvedení pánové, používat ve své době a zjistíte, že ještě neexistovalo. Voda nemá tu absolutní čistotu, jako parní destilace, ale rozdíl je asi jen 2%, což je rozdíl zanedbatelný, má však strukturální mřížku ledu zachovanou a není na její výrobu potřeba žádná energie, ani čas. Je to prostě zařízení, ze kterého si vodu natočíte, skoro jako z kohoutku a je to voda v kvalitě ledovcové vody.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: pát kvě 15, 2009 8:38 am 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Děkuji za vysvětlení (krystalická mřížka apod.). Nejsem profesí chemik, takže se v této problematice příliš neorientuji. Jen jsem četa řadu názorů v tomto oboru vzdělaných odborníků v tom smyslu, že třeba destilovaná voda je prý škodlivá, protože z těla vytáhne potřebné minerály mj. z kostí apod....Četla jsem ale knihy Dr. Walkera, který ji k pití doporučoval - a zcela evidentně mu nijak neublížila, když se dožil ve zdraví tak vysokého věku.
Co se týče reverzní osmózy, tak jsem měla zato, že minimálně G. Malachov a R. S. Morse jsou našimi současníky, takže by o jejím použití mohli něco vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: pát kvě 15, 2009 11:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Děkuji za vysvětlení (krystalická mřížka apod.). Nejsem profesí chemik, takže se v této problematice příliš neorientuji. Jen jsem četla řadu názorů v tomto oboru vzdělaných odborníků v tom smyslu, že třeba destilovaná voda je prý škodlivá, protože z těla vytáhne potřebné minerály mj. z kostí apod....Četla jsem ale knihy Dr. Walkera, který ji k pití doporučoval - a zcela evidentně mu nijak neublížila, když se dožil ve zdraví tak vysokého věku.
Co se týče reverzní osmózy, tak jsem měla zato, že minimálně G. Malachov a R. S. Morse jsou našimi současníky, takže by o jejím použití mohli něco vědět.

Berte to tak, že každý má zažité nějaké zvyklosti a názory, v obou případech se nejedná o mladíky a každý si svůj názor, na to co je dobré a co ne, upravuje v průběhu celého života. Někteří autoři, se ani krystalickou mřížkou nezabývají a ta je nepochybně velice důležitá. Například kolem roku 1950, naprostá většina propagátorů zdravé stravy, doporučovala mléko a nyní to již nedoporučuje, mimo mlékárenské loby, skoro nikdo. Destilovanou vodu někteří, jako zmíněný Dr. Walker, pili celý život a většinou byl velice dlouhý. Proti tomu si přečtěte, oficiální názor hlavního hygienika naší civilizované země, jistě Vás nijak nepřekvapí, že zní, destilovaná voda, je zdraví škodlivá. Dobré je, vždy porovnat jakého věku se dožije, propagátor toho, či jiného stylu stravování a principů života. Osobně se domnívám, že hlavní hygienik, jen těžko přežije na tomto světě déle, než zmíněný Dr. Walker a potom jsou jeho názory mylné i když je šíří jako oficiální stanovisko. Podobných zavádějících názorů najdete celkem hejno, v každé oblasti lidského života, kde se točí nějaké peníze a oficiální názor je může úspěšně přesunout, do té správné kapsy. K tomu pouvažujte, co stojí balená voda a kolik na hlavním hygienikem doporučené konzumaci, této vody, někdo vydělá. Pokud si doma vyrobíte destilku, tak již nevydělá nic a to mu bude určitě dost vadit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: úte črc 07, 2009 11:36 am 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Velmi oceňuji vaše stránky, které jsou cenným zdrojem mnohých, hlavně již osobně vyzkoušených informací a zkušeností. Vysoce si cením lidí, jako jste Vy, kteří nejdou s davem, ale hledají vlastní cestu pro svůj život a takto získané poznatky jsou ochotni předávat i ostatním.
Chtěla jsem se také zeptat, jak řešíte, případně byste doporučil řešit úpravu vody pro koupel nebo sprchu. Dost mi vadí a moji pokožku vysušuje chlorovaná voda, tak bych ráda nalezla nějaké dobré řešení tohoto problému. Třeba nechala na vodovodní rozvod namontovat nějaké čistící zařízení apod.. Bratranec to řeší tak, že si z Českých Budějovic, kde je měkká voda, třeba vozí tamní vodu v kanystru na mytí hlavy do Prahy, kde pracuje a kde je voda podstatně tvrdší. Já ale neřeším tvrdost vody, ale hlavně tu chlorovou úpravu a další nečistoty. Měla by i v tomto směru třeba význam ta reverzní osmóza, nebo něco jiného?
Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: úte črc 07, 2009 4:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Velmi oceňuji vaše stránky, které jsou cenným zdrojem mnohých, hlavně již osobně vyzkoušených informací a zkušeností. Vysoce si cením lidí, jako jste Vy, kteří nejdou s davem, ale hledají vlastní cestu pro svůj život a takto získané poznatky jsou ochotni předávat i ostatním.
Chtěla jsem se také zeptat, jak řešíte, případně byste doporučil řešit úpravu vody pro koupel nebo sprchu. Dost mi vadí a moji pokožku vysušuje chlorovaná voda, tak bych ráda nalezla nějaké dobré řešení tohoto problému. Třeba nechala na vodovodní rozvod namontovat nějaké čistící zařízení apod.. Bratranec to řeší tak, že si z Českých Budějovic, kde je měkká voda, třeba vozí tamní vodu v kanystru na mytí hlavy do Prahy, kde pracuje a kde je voda podstatně tvrdší. Já ale neřeším tvrdost vody, ale hlavně tu chlorovou úpravu a další nečistoty. Měla by i v tomto směru třeba význam ta reverzní osmóza, nebo něco jiného?
Děkuji za odpověď.

V tomto směru mě zrovna přeceňujete, zde mohu poradit pouze teoreticky a osobně to vyzkoušené nemám, protože používám vlastní studnu a tu rozhodně nechlóruji. Domnívám se, že reverzní osmóza není asi to nejlepší řešení, ta má příliš malý průtok na nějaký přijatelný komfort a vanu by jste takto napouštěla celý den. Předpokládám, že zrovna chlór se z pitné vody odstraní uhlíkovým filtrem, ale jistě to nevím. Pokud je to tak, jak říkám, tak by stačilo instalovat na přívod vody filtr s aktivním uhlím a máte po problému. Je ovšem otázkou, jak často by bylo nutné jej měnit a jak to prodraží cenu vody. Pokuste se o problému pohovořit telefonem s panem Tučkem, který prodává i reverzní osmózy a kontakt na něj najdete na mých stránkách když kliknete na baner reverzní osmózy. Je to celkem seriózní člověk a určitě Vám poradí lépe než já.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: stř črc 15, 2009 2:39 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Dobrý den,
Tak jsem na Vaše doporučení dotyčného pána kontaktovala. Ale moc jsem se nedozvěděla, protože prý po podobných zařízeních není poptávka...
Zajímavé, že to lidem nevadí, koupat se a sprchovat se v chlorované vodě, s příměsí těžkých kovů aj.. \":roll:\"
Jediné, co mi poradil, je že podobné látky by měl odchytit uhlíkový filtr.
Tak budu ještě dále pátrat. \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: stř črc 15, 2009 10:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Dobrý den,
Tak jsem na Vaše doporučení dotyčného pána kontaktovala. Ale moc jsem se nedozvěděla, protože prý po podobných zařízeních není poptávka...
Zajímavé, že to lidem nevadí, koupat se a sprchovat se v chlorované vodě, s příměsí těžkých kovů aj.. \":roll:\"
Jediné, co mi poradil, je že podobné látky by měl odchytit uhlíkový filtr.
Tak budu ještě dále pátrat. \":wink:\"

Dotaz je potřeba velice přesně formulovat, z minulého jsem pochopil, že řešíte pouze chlór a na ten uhlíkový filtr skutečně stačí, jak jsem sám s panem Tučkem probral. Pokud toho chcete odstranit více, tak musíte vědět co chcete odstranit a na to je nezbytný rozbor vody, podle kterého se zjistí o jaké nečistoty Vám vlastně jde. V takovémto případě jsou subjektivní pocity zbytečné, chce to objektivní informace, jinak se nikam dopátrat nemůžete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: pon srp 17, 2009 3:42 am 
Offline

Registrován: pon srp 17, 2009 3:24 am
Příspěvky: 22
Bydliště: Jizni Kalifornie
Tady je neco od Viktora Shaubergera. Je to sice v anglickem jazyce, ale docela poucne. Na jeho web. strance se muzete docist jak znovu ozivit mrtvou vodu, jak skladovat vodu, filtry atd. Myslim, ze je to docela poucne.
http://www.schauberger.co.uk/vortexjug.shtml

_________________
HAVE ANOTHER BEAUTIFUL DAY IN PARADISE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: pon srp 17, 2009 3:51 am 
Offline

Registrován: pon srp 17, 2009 3:24 am
Příspěvky: 22
Bydliště: Jizni Kalifornie
Why is water important?
Water's reputation as a powerful solvent derives from its particular electromagnetic and
chemical qualities, which make it able to break down substances into their constituent parts,
and to absorb energy vibrations. It acts like a magnetic tape, absorbing both harmful or beneficial
energies; and like a tape, this energy can be erased and new energy introduced.
Naturally flowing water creates complex structures: microclusters of vibrating energy centres,
constantly receiving and transmuting energy from every contact the water body makes; and
laminar structures which generate energy from the interaction of the planes against each
other.
Healthy water carries nutrients, minerals, dissolved salts and trace elements, the
building blocks of growth, and healing energies; it disposes of waste and is constantly cooling,
cleansing and purifying itself. Our bodies depend on intercellular water and blood (which is basically
water) as a catalyst, a transport system, to maintain our correct body temperature, to
supply nutrients and electrical impulses.
Dehydration is a common source of illness. We should drink 1 - 2 litres of good quality water
every day, more especially as we grow older, or if we are unwell. Tea, coffee and alcohol all
dehydrate the body; therefore, if we take them we need to drink more good water to compensate.
In order to maintain its quality, water needs to behave as it does in a natural stream,
dancing and cavorting in spirals and vortices, or in the ground, constantly moving sinuously in
capillaries or circulating within its storage chambers. In a youthful stream water is most active,
and it has the best opportunity to self-purify, thanks to the particular properties of the vortex,
which is to access energies of a higher dimension that can transform degenerate energies carried
by pollutants.
We treat our water supplies very badly, using it mostly to dispose of wastes. We store it in
reservoirs where it overheats; we shatter its natural structure in turbines and generators,
making it run through straight pipes that destroy its energy. Worst of all, we allow it to become
contaminated with pathogenic bacteria, so we have to add chlorine; we allow agricultural
chemicals, organic toxins, industrial and hospital wastes to pollute our water. As you may
know, water also has a memory, which means it can absorb the energy of its misuse (e.g.
hormones, pesticides) that is retained after many recyclings by the water board, and which is
not erased by filters.
Domestic water supplies may be recycled as many as 20 times - particularly in cities. Efforts
are made to remove physical pollutants, but none to remove the energy vibrations, the
memory of the water's history of misuse.
How to Improve Water's Quality
Our tap water is dead and polluted. We try to improve its often appalling quality with jug
filters or by switching to bottled water. The smaller filter jugs with carbon cartridges are adequate,
and remove some chlorine and heavy metals.
Bottled 'spring' water is expensive and varies a lot in quality. The main problem is when it
comes in soft plastic bottles; you don't know for how long or at what temperature they've been
stored. The water will inevitably absorb chemicals from the plastic. If you buy spring water,
make sure it's in glass bottles.
The symbol H2O represents distilled water, considered chemically the purest form of water.
However, it is basically immature; its nature is to extract, or attract to itself, all the substances
it needs to become mature, and therefore absorbs everything within reach. Schauberger called
it juvenile water, because it has no developed character or qualities. It is raw and hungry.
Distilled water is really quite dangerous if drunk continuously long-term, because it can leach
out the minerals and trace elements from your body. We therefore don't recommend this form
of water treatment. The Kneipp cure uses distilled water for short-term therapeutic effect, to
purge the body of excessive deposits of particular substances.
Reverse osmosis filters remove pollutants which we can do without, but they also remove
typically 90% of the vital minerals and trace elements that we actually need. Taking supplementary
minerals cannot compensate for their removal and makes no sense as long as you
can get them naturally in the water, and in your food.
A good carbon water filter may significantly reduce chlorine and dissolved organic pollutants,
as well as bacteria and suspended solids (the plumbed-in ones are the best). Some kind
of ion exchange is required to deal with metals. Massive amounts of chlorine ensure that bacteria
isn't a problem in public water supplies, but ultra-violet light will destroy bacteria in private
supplies.
Tap water is so bad, a good filter is a necessity. We recommend a good quality plumbed-in filter
to take care of the physical pollutants To improve the vibrational energy, the quality of water,
you can't beat the way Nature does it.
How Nature improves Water's quality
The science of working with Nature, called Eco-technology, was developed by Viktor
Schauberger, whose painstaking observations of living water earned him the title of 'The Water
Wizard'. He realised that the key to energy restoration is the Vortex. His motto was 'Comprehend
and copy Nature'. He invented a machine based on the movements of a natural stream
that spun water in a vortical movement, transforming degraded water into spring quality water
with healing properties.
[DRAWING]
In a healthy stream (see illustration above) the vortical action rolls the water filaments centripetally
in a spiral motion, cooling the water, breaking down pollutants into harmless substances.
More importantly, the vortex channels into the water memory energies of higher frequency
directly from the quantum ocean of energy (the Ether), which is all around us. This input of
higher energy cancels out the degraded memory; rather as allowing brilliant sunlight and fresh
air into a musty room will quickly transmute the stale energy, so the more refined energy always
prevails over the coarser. (The Vortex acts like a gate between energy levels.
Photographs taken of the crystalline structure of water, above and below a point of input
of industrial effluents show that, after few miles of naturally moving water, the effect of the
toxic effluent has been metamorphosed by the vortical movement, and the natural structure
has been restored.
Living spring water has a positive and uplifting effect on humans, long recognised by all
cultures and acknowledged by water experts. Living water gives your body energy, life force
and vitality, while quenching a natural thirst and helping to detoxify the body. Living water also
tastes better and our bodies crave this health-enhancing substance.
What happens in a healthy stream (see illustration above) is that the vortical action rolls
in the water filaments centripetally, cooling the water, breaking down pollutants into harmless
substances.
More importantly, the vortex channels into the water memory energies of higher frequency
directly from the quantum ocean of energy (the Ether), which is all around us. This input of
higher energy cancels out the degraded memory. Rather as allowing brilliant sunlight and fresh
air into a musty room will quickly transmute the stale energy, so the more refined energy always
prevails over the coarser. (The Vortex acts like a gate between energy levels)
Photographs taken of the crystalline structure of water above and below a point of input
of industrial effluents show that, after few miles of naturally moving water, the effect of the
toxic effluent has been metamorphosed by the vortical movement, and the natural structure
has been restored.
Living spring water has a positive and uplifting effect on humans, long recognised by all
cultures and acknowledged by water experts. Living water gives your body energy, life force
and vitality, while quenching a natural thirst and helping to detoxify the body. Living water also
tastes better and our bodies crave this health-enhancing substance.
[Copyright Alick Bartholomew]
Note: This article is drawn from HIDDEN NATURE: The Startling Insights of Viktor
Schauberger, by Alick Bartholomew [link to the relevant book page]

_________________
HAVE ANOTHER BEAUTIFUL DAY IN PARADISE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skutečně zdravá voda - zdroj
PříspěvekNapsal: pon srp 17, 2009 4:59 am 
Offline

Registrován: pon srp 17, 2009 3:24 am
Příspěvky: 22
Bydliště: Jizni Kalifornie
Nasel jsem knihu Viktora Shaubergera v cestine:
Tady je odkaz na internetovy obchod:
http://www.poznani-knihy.cz/detail/3/18934/schauberger-viktor-tajuplna-a-leciva-sila-vody

_________________
HAVE ANOTHER BEAUTIFUL DAY IN PARADISE


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 153 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz