neti píše:
Ďakujem za tip. Moja babka robí domácu tlačenku, do ktorej dáva aj kúsky kože ~ nedá sa porovnať s tou z obchodu..
Alebo robievame držkovú polievku ~ držky je slang pre odrezky (niečo ako kúsky) kože, tuším aj nejaké vnútornosti..
Je to lacné jedlo, zdravé a hlavne chutí skvele..
http://www.pepato.eu/2010/09/drstkova-polevka.htmlhttps://varecha.pravda.sk/recepty/drzko ... ecept.html-----------------------
Je pravda, že na bolesti v ramene mi pomohol Enzycool (brutálne drahé tobolky). A samozrejme cvičenie (čiže pravideľný pohyb). No a konzumácia kože a kadejaného "odpadu" zo svine.
Máte plnou pravdu veškerý ten v podstatě řeznický odpad je v zásadě lék na mnoho zdravotních komplikací a navíc cena minimální a chuť se dá naladit správným kořením. Je velká škoda že tyto potraviny moderní stravování vyřadilo a lidi si je často bezdůvodně hnusí, třeba dříve se navařil po zabijačce sulc a jedl se celou zimu a jak byl dobrej.