Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte bře 19, 2024 10:21 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 346 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte dub 11, 2017 11:46 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Dobrý den,
na internetu jsem se dočetla, že ganoderma lucidum roste i v ČR, je to pravda? Dá se přidat například do polévky? Výluh děláte ze sušené nebo čerstvé ganodermy? Jak často a dlouho ho pijete a jak výluh připravujete? Je vhodná pravidelná konzumace?
Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 13, 2017 9:15 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
[quote="krasnagadgetka":1fvvj6li]Dobrý den,
na internetu jsem se dočetla, že ganoderma lucidum roste i v ČR, je to pravda? Dá se přidat například do polévky? Výluh děláte ze sušené nebo čerstvé ganodermy? Jak často a dlouho ho pijete a jak výluh připravujete? Je vhodná pravidelná konzumace?
Moc děkuji.[/quote:1fvvj6li]
se sbiranim nemam zkusenosti ale kupuji u p. Jardy:
http://www.pro-zdravi-az.cz/125-lesklok ... kla-reishi
a delam tento dvojity vyluh ktery je popsany ruzne na webu. jen s tou upravou ze vyvaruji jen jednou tak aby mi vzniklo cca 3 dcl odvaru. vse se mi pak vejde do 0,7 sroubovaci sklenice a skladuji v lednici. tuhle sklenici spotrebuju radove behem 14 dnu. a pak nalozim dalsi...

„Elixír dlouhého života“ jeho výroba
Víme, že některé léčivé složky z Reishi jsou rozpustné v lihu a ostatní ve vodě, tak je musíme i takto z houby uvolnit. Po uvolnění těchto látek oba získané koncentráty smícháme a tak utvoříme univerzální lék ne dlouhověkost.

První složka: je tvořena látkami, které působí protinádorově, protizánětlivě a antialergicky a dalšími léčebnými látkami, které jsou rozpustné v destilátu. Ideální je 50 % pálenka, pokud ji nemáme, tak postačí 40 % vodka. Do litrové sklenice vložíme Reshi v množství 50 g, kterou nadrtíme (například tříštivý kavomlýnek Bosch) na kousky nebo ji máme nakrájenou na jemné plátky a zalijeme destilátem. Uzavřeme a necháme luhovat při pokojové teplotě, na tmavém místě, po dobu 4 – 6 týdnů. Destilát se zbarví dohněda. Po ukončení této první akce vše přecedíme tak, abychom obdrželi čistý hnědý destilát (platynko nebo velmi husty cednik).

Druhá složka: je tvořena vyluhovanou a vymačkanou houbou vyjmutou z destilátu. Tu vložíme do hrnce a zalijeme 0,5 litrem vody a vaříme 2 hod. tak, aby se nám voda nevyvařila, musíme kontrolovat a případně trochu dolít, aby při ukončení akce bylo v hrnku asi 0,3 l vývaru. Houby scedíme, vývar si dáme stranou a akci znovu opakujeme, to znamená, že houby zalijeme opět 0,5 litrem vody, ale stačí již vařit jenom 1 hodinu. Opět scedíme, vývar uchováme a houby již vyhodíme. Oba vývary smícháme a dále vyvařujeme na prudkém ohni tak dlouho, abychom získaly z obou vývarů asi 0,5 litrů. Necháme vychladnout a potom tento vodný vývar můžeme smíchat s lihovým destilátem. Výsledná tinktura obsahuje ty nejdůležitější léčebné složky z Reshi, které se uvolnily do lihu a vody. Líh provede konzervaci a uchová extrakt po několik let.

Užívání a dávkování.
Při preventivním užívání na povzbuzení imunity a jako protinádorová prevence se doporučuje 2 čajové lžičky extrátu 2 až 3 x denně. Tímto způsobem pokračujeme každý den po dobu, 3 až 9 měsíců, potom uděláme přestávku na 3 měsíce. Je prokázáno, že Reishi je pro dlouhodobé užívání vhodná a nemá žádné vedlejší účinky.

ps: mozna by bylo dobry prehodit to cele jinam - prece jen vysledek neni zeleny napoj.. \</div

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 05, 2017 4:12 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Pane Jardo, prosím Vás, jakou zeleninu mohu přidat do zeleného nápoje? Mohu do něj přidat lychořeřišnici? Jsou lichořeřišnice a Polníček kozlíček vhodné na dlouhodobé a pravidelné užívání? Jaký svízel užíváte do nápoje? Je více druhů. Kolik bylinek mohu smíchat?

Mohu smíchat?:
jetel luční
Maliník
Jahodník
Ostružiník
Špenat
Lychořeřišnice
Hluchavka
Sedmikrásky
Jitrocel kopinatý


Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 07, 2017 3:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28234
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Dobrý den,
na internetu jsem se dočetla, že ganoderma lucidum roste i v ČR, je to pravda? Dá se přidat například do polévky? Výluh děláte ze sušené nebo čerstvé ganodermy? Jak často a dlouho ho pijete a jak výluh připravujete? Je vhodná pravidelná konzumace?
Moc děkuji.

Volně v přírodě asi sotva ale pěstuje se zde a jinak vám dobře odpověděl člen ash.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 07, 2017 3:17 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28234
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, prosím Vás, jakou zeleninu mohu přidat do zeleného nápoje? Mohu do něj přidat lychořeřišnici? Jsou lichořeřišnice a Polníček kozlíček vhodné na dlouhodobé a pravidelné užívání? Jaký svízel užíváte do nápoje? Je více druhů. Kolik bylinek mohu smíchat?

Mohu smíchat?:
jetel luční
Maliník
Jahodník
Ostružiník
Špenat
Lychořeřišnice
Hluchavka
Sedmikrásky
Jitrocel kopinatý


Moc děkuji.

Pokud vám to bude chutnat tak proč ne, ale jetel může zvedat estradiol, tedy s rozumem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 12, 2017 5:09 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1950
Jarda píše:
krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, prosím Vás, jakou zeleninu mohu přidat do zeleného nápoje? Mohu do něj přidat lychořeřišnici? Jsou lichořeřišnice a Polníček kozlíček vhodné na dlouhodobé a pravidelné užívání? Jaký svízel užíváte do nápoje? Je více druhů. Kolik bylinek mohu smíchat?

Mohu smíchat?:
jetel luční
Maliník
Jahodník
Ostružiník
Špenat
Lychořeřišnice
Hluchavka
Sedmikrásky
Jitrocel kopinatý


Moc děkuji.

Pokud vám to bude chutnat tak proč ne, ale jetel může zvedat estradiol, tedy s rozumem.

Nerad bych měl po tom "pivní" kozy a těch možností na sladký zelený nápoj zase tak moc není - červený jetel ředí krev, tolice vojtěška se pro změnu váže na estrogenové receptory a používají se pro období menopauzy, zbývá zelený ječmen a velmi chutná kapusta -vysoký obsah vápníku a zároveň špatný poměr k hořčíku. Listy krmné řepy nedoporučuji - obsahuje šťavelany a ještě nějaký jed, po kterém mi nebylo dobře. Mezi 40 až 80 mg čistých izoflavonoidů by to mělo být v pořádku.

"Obsah flavonoidů a izoflavonoidů je poměrně vysoký a uvádí se obsah 1 až 2 % hm. v sušině. V kořenech je přibližně stejné množství jako ve stoncích a v listech, v květech je jejich obsah výrazně nižší." - See more at: http://www.galenus.cz/clanky/vyziva/pripravky-menostabil#sthash.oyUlzRAq.dpuf


http://foodsforliving.com/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=f491b142fa784f2cbdf1e053a643a6a7&DocID=basic-interactions-redclover
http://www.foodsforliving.com/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=f491b142fa784f2cbdf1e053a643a6a7&DocID=basic-interactions-alfalfa
https://draxe.com/red-clover/
http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/223-vojteska-tolice-seta-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 15, 2017 3:36 am 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Alopat píše:
Nerad bych měl po tom "pivní" kozy a těch možností na sladký zelený nápoj zase tak moc není - červený jetel ředí krev, tolice vojtěška se pro změnu váže na estrogenové receptory a používají se pro období menopauzy, zbývá zelený ječmen a velmi chutná kapusta -vysoký obsah vápníku a zároveň špatný poměr k hořčíku. Listy krmné řepy nedoporučuji - obsahuje šťavelany a ještě nějaký jed, po kterém mi nebylo dobře. Mezi 40 až 80 mg čistých izoflavonoidů by to mělo být v pořádku.

"Obsah flavonoidů a izoflavonoidů je poměrně vysoký a uvádí se obsah 1 až 2 % hm. v sušině. V kořenech je přibližně stejné množství jako ve stoncích a v listech, v květech je jejich obsah výrazně nižší." - See more at: http://www.galenus.cz/clanky/vyziva/pripravky-menostabil#sthash.oyUlzRAq.dpuf


http://foodsforliving.com/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=f491b142fa784f2cbdf1e053a643a6a7&DocID=basic-interactions-redclover
http://www.foodsforliving.com/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=f491b142fa784f2cbdf1e053a643a6a7&DocID=basic-interactions-alfalfa
https://draxe.com/red-clover/
http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/223-vojteska-tolice-seta-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

Moc Vám děkuji za info. Děláte si tedy zelený nápoj?

Pokud ano, z čeho si ho připravujete?

Myslíte, že mohu smíchat níže uvedené byliny?

Mohu dát do zeleného nápoje třeba okurku, brokolici, zelí, salát? No prostě zelenou zeleninu? \":-D\"

Nechci nějak riskovat, třeba u té lychořeřišnice si nejsem jistá, jestli je dobrá na dlouhodobé a pravidelné užívání?

U té vojtěšky jsem na internetu četla: vojtěška, u které testy prokázaly, že negativně ovlivňuje imunitní systém a může přispívat k zánětlivým procesům u chorob jako je artritida nebo lupus. Vojtěšce se raději vyhněte. Pravidelná konzumace vojtěšky může zhoršit projevy některých autoimunitních onemocnění (například SLE - systémový lupus erythematodes) nebo se může vyskytnout zvýšená přecitlivělost na některé složky rostliny. Takže ji asi taky do nápoje raději nezařadím.

U toho zeleného ječmenu, ten je lepší než chllorela?

Kapustu užíváte? Pokud ano, jak řešíte ten hořčík?

Maliník
Jahodník
Ostružiník
Špenat
Lychořeřišnice
Hluchavka
Sedmikrásky
Jitrocel kopinatý
zelený ječmen
kapusta -vysoký obsah vápníku a zároveň špatný poměr k hořčíku.


moc děkuji!


Naposledy upravil krasnagadgetka dne úte kvě 16, 2017 2:28 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 15, 2017 12:19 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
krasnagadgetka píše:

Moc Vám děkuji za info. Děláte si tedy zelený nápoj?
Pokud ano, z čeho si ho připravujete?
Myslíte, že mohu smíchat níže uvedené byliny?
Mohu dát do zeleného nápoje třeba okurku, brokolici, zelí, salát? No prostě zelenou zeleninu? \":-D\"
Nechci nějak riskovat, třeba u té lychořeřišnice si nejsem jistá, jestli je dobrá na dlouhodobé a pravidelné užívání?
U té vojtěšky jsem na internetu psala, že se zjistilo při nějakých nových studiích, že narušuje imunitu, nebo něco takového, tak taky nevím, jestli ji zařadit do jídelníčku.
U toho zeleného ječmenu, ten je lepší než chllorela?
Kapustu užíváte? Pokud ano, jak řešíte ten hořčík?

Maliník
Jahodník
Ostružiník
Špenat
Lychořeřišnice
Hluchavka
Sedmikrásky
Jitrocel kopinatý
zelený ječmen
kapusta -vysoký obsah vápníku a zároveň špatný poměr k hořčíku.


moc děkuji!

RIEŠIŠ (pekne povedané) SPROSTOSTI.......

Normálne jedz kvalitné mäso, kvalitné maslo, kvalitnú masť, kvalitný kefír, kvalitnú bryndzu, kvalitné vajíčka, kvalitnú nízkosacharidovú zeleninu, ak môžeš tak aj vývary z kostí a koží...
(poradil by som aj namáčanú a jemne klíčenú ryžu natural či pohánku, ale máš premnoženú candidu, takže...)
A dodržuj Intermittent Fasting aspoň o protokole 18/6.........
Urob si detoxikácie organizmu (urinové klystíry, sankhapraksalanu, očisty pečene, derivačný kúpeľ, mlganie oleja)........
POUŽÍVAJ TRÁVIACE ENZÝMY (napríklad od firmy NOW, názov PLANT ENZYMES", kúpiš na iherb.com)
Nerieš hlúposti......... Čo ťa sledujem, 95% vecí na ktoré sa pýtaš sú NEPOTREBNÉ pre teba.....
Tvoje problémy sa riešia inak....

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 15, 2017 12:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28234
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Nerad bych měl po tom "pivní" kozy a těch možností na sladký zelený nápoj zase tak moc není - červený jetel ředí krev, tolice vojtěška se pro změnu váže na estrogenové receptory a používají se pro období menopauzy, zbývá zelený ječmen a velmi chutná kapusta -vysoký obsah vápníku a zároveň špatný poměr k hořčíku. Listy krmné řepy nedoporučuji - obsahuje šťavelany a ještě nějaký jed, po kterém mi nebylo dobře. Mezi 40 až 80 mg čistých izoflavonoidů by to mělo být v pořádku.

"Obsah flavonoidů a izoflavonoidů je poměrně vysoký a uvádí se obsah 1 až 2 % hm. v sušině. V kořenech je přibližně stejné množství jako ve stoncích a v listech, v květech je jejich obsah výrazně nižší." - See more at: http://www.galenus.cz/clanky/vyziva/pripravky-menostabil#sthash.oyUlzRAq.dpuf


http://foodsforliving.com/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=f491b142fa784f2cbdf1e053a643a6a7&DocID=basic-interactions-redclover
http://www.foodsforliving.com/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=f491b142fa784f2cbdf1e053a643a6a7&DocID=basic-interactions-alfalfa
https://draxe.com/red-clover/
http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/223-vojteska-tolice-seta-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

Tak jistě ne vše zdravé je zdravé vždy a jakémkoliv množství. Nakonec rozumný člověk by měl poznat že je něco blbě pokud chlap má pěkné trojky jak od Měšťáka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 13, 2019 9:46 pm 
Offline

Registrován: pát bře 23, 2012 7:57 pm
Příspěvky: 24
Pane Jardo, dávalo by smysl dělat šťávu z vojtěšky pro koně (viz obrázek)? Třeba namočit před lisováním na nějaký čas. Bude to mít nějakou hodnotu?


Přílohy:
61894_luzerne_nah_1.jpg
61894_luzerne_nah_1.jpg [ 50.61 KiB | Zobrazeno 16820 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2019 10:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28234
Bydliště: Poděbrady
mdavid626 píše:
Pane Jardo, dávalo by smysl dělat šťávu z vojtěšky pro koně (viz obrázek)? Třeba namočit před lisováním na nějaký čas. Bude to mít nějakou hodnotu?

Pochybuji, já myslím že z toho nevymačkáte prakticky nic. Něco naprosto jiného je vyždímat čerstvou bylinu, nebo prakticky dřevěný klacek sice namočený ale neživý. Jednou jsem zkoušel vyždímat nějakou namočenou bylinu určitě ne vojtěšku co to bylo už přesně nevím, ale Angel to nedal, prostě se kousnul, ono je to sice mokré seno, ale stále seno.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2020 9:40 pm 
Offline

Registrován: stř led 08, 2020 10:16 pm
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
Pokud momentálně nemám žádný mixér, kterým bych to udělal, mohu použít maceraci ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2020 1:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28234
Bydliště: Poděbrady
VitekH píše:
Pokud momentálně nemám žádný mixér, kterým bych to udělal, mohu použít maceraci ?

To asi moc fungovat nebude, ale vyzkoušejte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 04, 2020 8:21 pm 
Offline

Registrován: stř úno 05, 2014 5:02 pm
Příspěvky: 21
Zdravim vsetkych, nechala som sa tu inspirovat (dakujem) a od dnes som pravidelna uzivatelka zeleneho napoja pripraveneho vo vysokootackovom mixeri Philips, ktory som si na tento ucel kupila. Stal (len) cca 140€, ale zmixuje jacmen tak dobre, ze po 2-3 minutach mixovania, ked ho prelejem cez platno (hned, bez odstatia v chladnicke, -to som skusala vcera) mi ostane v platne len vyzmykana bezfarebna celuloza (do biela) a krasne (tmavo ale syto) zeleny napoj v pohari - cize v porovnani so vcerajsim odstatim to iste, - teda zhrnutie, - s tymto mixerom nemusim nechat vobec vyluhovat, co som obrovsky rada, lebo chladnickovy chlad je mi velmi neprijemny na pitie a myslim ze aj dost sok pre organizmus, -rano som ten neprijemny chlad vnutri citila este hodiny.

Nasiala som si lucernu (vojtesku) aj jacmen a mam ich v umysle striedat, co som rada, ze mam tu moznost. Date mi niekto tip, ze v akych intervaloch? (1,2, ci 3 tyzdne?) Pripadne nechavat aj uplne pauzy v zelenom? Myslim ze to striedanie je dost dolezite a po precitani o skodlivosti pretazenia organizmu z dlhodobejsieho uzivania alkaloidmi z jedneho typu rastliny, by som dokonca privitala este viac rastlin na striedanie, - neviete niekto nahodou o dalsej dlhodobejsie uzivatelnej zelenej "superfood" ako su tieto dve? \":-)\" Ci skusit datelinu (jetel)? - nie je prilis pribuzna s lucernou co do alkaloidov a teda bez vacsieho zmyslu striedat ich dve? Alebo nejake ine tipy? (liecivky su samozrejme co do sily alkaloidov este horsie) Pripadne myslite, ze striedanie tychto dvoch pomerne odlisnych rastlin bude v pohode? Pripadne ma niekto nieco este k "straseniu" ohladom skodlivosti vojtesky (z jedneho prispevku)? (Pan Jarda, Vy uzivate vojtesku co citam dlhodobo, bez striedania, prestavok - a ziaden problem, ze..) Vopred velmi pekne dakujem za reakcie.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 05, 2020 6:18 am 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 325
Co koprivy, pampelišku, travu, popenec, brslici, listy ovocnych stromu, listy lipy, vyhonky jehlicnanu, atd... V podstate jakekoliv jedle rostliny. Taky se mrknete na jedle kvety. Taky fajn zpestreni jidelnicku. Vse je treba z cisteho prostredi v biokvalite.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 346 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz