Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Jak na očistu šťávami?
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=9&t=4114
Stránka 33

Autor:  Jarda [ sob črc 15, 2017 1:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na očistu šťávami?

Alopat píše:
To abych si k tomu dal pivovarské kvasnice a v podstatě tak doplnil vlákninu, kterou jsem před tím odstranil. Ještě si ověřím, zda-li v nich po sušení zbyla kyselina listová. V merku mám i ty lahůdkové, pokud půjdou coby omáčka k brokolici a nahradí poloviční (a více) ztrátu B9 vařením (pozn. tuto zeleninu pouze na páře, jinak hrozí vyluhování draslíku), i když tam je i možnost použít měkký zrající či fermentovaný tvrdý sýr sic s menším množstvím folátů než u droždí, ale zato s Vitamínem K2 (přičemž u těch nepasterizovaných je větší předpoklad tradičního způsobu výroby).

http://veg-ethique.blogspot.cz/2013/09/syrova-kesu-omacka.html
http://www.livestrong.com/article/453954-brewers-yeast-vitamin-b12/

Tak vše má své řešení, akorát si to člověk musí spočítat nebo odtestovat co vlastně řeší a jde to vyřešit.
Jinak ta sýrová omáčka bez sýra je super vychytávka, kešu například prospívají zubům, pochopitelně ty nudle už nebrat, ale na zeleninu si myslím to bude dobré.

Autor:  Jarda [ sob črc 15, 2017 1:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na očistu šťávami?

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, je pravda, co píše člen alopat? :

A dělenou stravou si možná přivoláváš cukrovku 2. typu, což je inzulinová rezistence a obalení slinivky tukem, když se nacpeš celou dávkou sacharidů místo obvyklého rozdělení do 3 jídel, ale u psa to tak praktikuji - ráno rohlík s paštikou a večer masové kousky. Už dlouho mám podezření, že dělenou stravu vymyslely slabé kusy, kterým se netvoří žaludeční kyselina. Tudíž se nepřeruší aktivita enzymu amyláza vypínaná nízkým Ph HCl a škroby rozkládané na jednoduché cukry začnou již v žaludku kvasit a živit patogenní bakterie a kvasinky. Rada dlouze žvýkat a proslinit amylázou sacharidovou potravu se tak při deficitu žaludeční kyseliny doprovázeném kolonizací patogenními mikroorganismy jeví kontraproduktivní.

Moc děkuji.

Vy opravdu musíte zkoumat každou ptákovinu která se okolo vás jenom mihne. Docela rozumným způsobem vám to vysvětluje člen Xion a zase jako u všeho jde o extrémní pojetí nějaké diety, což já osobně nikomu nedoporučuji, nebo určitě ne dlouhodobě. Každopádně stresem, sezením a blbou stravou se dá navodit cukrovka stejně jako se dá klidem, pohybem a správnou stravou odstranit.

Autor:  Pontiac07 [ sob říj 13, 2018 8:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na očistu šťávami?

Příčinu vzniku cukrovky vysvětluje zajímavě jeden z největších českých léčitelů minulého století pan Zezulka. Tvrdil, že tato nemoc vůbec nesouvisí s konzumací sladkostí, nýbrž její přímou příčinou je pojídání masa. Podle něj nenalezneme jediného vegetariána s cukrovkou. Dále tvrdil, že predispozice k cukrovce, se u maso pojídajících lidí přenáší na potomky. Jestliže se již více generací živilo pravidelně velkým množstvím masa a zanedbávali stravu rostlinného původu, jejich děti si dispozici k cukrovce přinášejí dědičně a nemoc u nich propuká již v dětském věku. Už za života pana Zezulky bylo maso na jídelníčku většiny lidí i několikrát denně a tak často upozorňoval na přímou úměru s nárůstem výskytu cukrovky, již i u mladých lidí.

Tuto teorii potvrzuje fakt, že jednou z nejčastěji používaných metod léčby (v lidovém léčitelství) je radikální změna stravovacích návyků, ve prospěch syrové rostlinné stravy.

Autor:  Alopat [ ned říj 14, 2018 12:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na očistu šťávami?

Z tepelně neopracovaného masa je možné se nakazit stejně snadno jako z neočištěné syrové zeleniny, kde moc nepomáhá ani omytí kontaminovanou vodou. Viz. neblahý osud veganského milovníka suši Steva Jobse a vegetariánky Lindy McCartney. Jiná věc je, že některé rostlinné látky dokáží při dosažení potřebné plazmatické koncentrace breberky pozabíjet a tudíž raka a cukrovku zkrotit, zatímco jiné obvykle nedostatkové výživové látky chrání buňky zpevněním. Posilovat imunitu pak umí látky z rostlinné i živočišné říše. Klíčová je také oboustranná tvorba HCL (žaludek a slinivka) a vitamínu D.

Stránka 33 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/