Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte bře 19, 2024 7:40 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: pát črc 15, 2011 12:50 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 4:55 pm
Příspěvky: 60
Varim vodu na kombuchu pouze v nerezove konvici a naprosto bez problemu prospiva a roste do solidnich sirek \":-)\".Je fakt,ze nasledne caj vyluhuju uz ve sklenene nadobe,takze ten do styku s nerezem neprijde.A kombucha uz vubec ne,tu chovam jak v bavlnce \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: sob črc 16, 2011 7:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28233
Bydliště: Poděbrady
Dave píše:
Varim vodu na kombuchu pouze v nerezove konvici a naprosto bez problemu prospiva a roste do solidnich sirek \":-)\".Je fakt,ze nasledne caj vyluhuju uz ve sklenene nadobe,takze ten do styku s nerezem neprijde.A kombucha uz vubec ne,tu chovam jak v bavlnce \":-)\"

Ono tam ani tak nejde o růst samotné houby, jako o výslednou skladbu bakterií v roztoku, což se může dost měnit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 16, 2012 10:09 am 
Offline

Registrován: pon led 16, 2012 9:38 am
Příspěvky: 2
dobrý deň,som štastna ze som nasla Vasu stranku.len nedavno som objavila temu o alkalických potravinach,konkretne tento clanok-http://www.diacom.sk/zaujimavosti_alkalicky_zivotny_styl_liek_na_rakovinu.html ,v snahe o rozsirenie informacii som patrala ale nasla som vela odlisnosti na nete,az som narazila na tuto stranku \":)\" .chcela by som sa poradit,lebo v tom clanku co som pridala je len par odlisnosti od vasich postupov.pisu tam,ze ovocie by sa tiez velmi nemalo konzumovat-nakolko obsahuje cukor,aj ked prirodný.ja som davnejsie objavila knizku o rozlisovani potravin,kde bol jednoduchy system,jeden den bielkoviny,druhy skroby,treti sacharidy,stvrty ovocie a zelenina.a rano sa jedlo len ovocie.co som si osvojila a citim sa tak vyborne.ina strava ma velmi zatazovala.takze mi to rano ovocie velmi vyhovuje.
a dalej by som rada vedela,co s rybami-o tom pisu,ze je to jedina zivocisna bielkovina,ktora sa moze jest obcasne,ako aj napr.tofu.tak isto tam hovoria o uzivani soli a sode-ako dobrom rieseni.ja pijem vacsinou mineralne vody a vela nesolim,takze to asi necham zatial tak.
a este moja velka dilema je,co si myslite o piti kombuchy.jej zlozenie-http://www.kombucha.sk/kombucha.php#Zlozenie
koli blahodarnych ucinkom kombuchy by som sa jej nechcela vzdat.dokonca ak sa necha kvasit az 15dni,normalne je to 8-10.ma efekt odburavania tuku v tele.ja už niekolko dni skusam tuto alkalicku stravu a zatial som kombuchu teda vyradila.inak som ju pila pred ovocnými ranajkami a pred alebo po obede a veceri. mam 164cm a vahu mam vyssiu-okolo 65kg-aj ked sportovo aktivna dlhe roky,nespravna strava a chut po sladkom sa odrazili navahe.
posledne 2 rokysportujem pravidelne ,a nedavno som si zadovazila aj doplnok stravy pre sportovcov-proteiny a aminokyseliny.
a to aj moja posledna prosba o radu---myslite si,ze to mozem pouzivat aj nadalej?su vyborne na svalstvo-a vidim rozdiel ked som cvicievala bez toho ako ked cvicim s podporou týchto produktov.
alebo sa mam vseobecne proste sledovat,kontrolovat ten moc..a uvidim ake hodnoty budu pri uzivani kombuchy a tých doplnkov pre sportovcov s alkalickou stravou?v ramci prechodu na tuto stravu si teraz davam aj prhlavový caj(koprivovy) na lepsie precistenie.
dakujem Vam vopred ak mi mozete poradit .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 16, 2012 11:35 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28233
Bydliště: Poděbrady
lenkasonne píše:
dobrý deň,som štastna ze som nasla Vasu stranku.len nedavno som objavila temu o alkalických potravinach,konkretne tento clanok-http://www.diacom.sk/zaujimavosti_alkalicky_zivotny_styl_liek_na_rakovinu.html ,v snahe o rozsirenie informacii som patrala ale nasla som vela odlisnosti na nete,az som narazila na tuto stranku \":)\" .chcela by som sa poradit,lebo v tom clanku co som pridala je len par odlisnosti od vasich postupov.pisu tam,ze ovocie by sa tiez velmi nemalo konzumovat-nakolko obsahuje cukor,aj ked prirodný.ja som davnejsie objavila knizku o rozlisovani potravin,kde bol jednoduchy system,jeden den bielkoviny,druhy skroby,treti sacharidy,stvrty ovocie a zelenina.a rano sa jedlo len ovocie.co som si osvojila a citim sa tak vyborne.ina strava ma velmi zatazovala.takze mi to rano ovocie velmi vyhovuje.
a dalej by som rada vedela,co s rybami-o tom pisu,ze je to jedina zivocisna bielkovina,ktora sa moze jest obcasne,ako aj napr.tofu.tak isto tam hovoria o uzivani soli a sode-ako dobrom rieseni.ja pijem vacsinou mineralne vody a vela nesolim,takze to asi necham zatial tak.
a este moja velka dilema je,co si myslite o piti kombuchy.jej zlozenie-http://www.kombucha.sk/kombucha.php#Zlozenie
koli blahodarnych ucinkom kombuchy by som sa jej nechcela vzdat.dokonca ak sa necha kvasit az 15dni,normalne je to 8-10.ma efekt odburavania tuku v tele.ja už niekolko dni skusam tuto alkalicku stravu a zatial som kombuchu teda vyradila.inak som ju pila pred ovocnými ranajkami a pred alebo po obede a veceri. mam 164cm a vahu mam vyssiu-okolo 65kg-aj ked sportovo aktivna dlhe roky,nespravna strava a chut po sladkom sa odrazili navahe.
posledne 2 rokysportujem pravidelne ,a nedavno som si zadovazila aj doplnok stravy pre sportovcov-proteiny a aminokyseliny.
a to aj moja posledna prosba o radu---myslite si,ze to mozem pouzivat aj nadalej?su vyborne na svalstvo-a vidim rozdiel ked som cvicievala bez toho ako ked cvicim s podporou týchto produktov.
alebo sa mam vseobecne proste sledovat,kontrolovat ten moc..a uvidim ake hodnoty budu pri uzivani kombuchy a tých doplnkov pre sportovcov s alkalickou stravou?v ramci prechodu na tuto stravu si teraz davam aj prhlavový caj(koprivovy) na lepsie precistenie.
dakujem Vam vopred ak mi mozete poradit .

Pokud nemáte kvasinky, což se dá vytestovat, tak ovoce klidně jezte, ovšem jinak je to blbost. Maso a to jakékoliv je vždy otázkou vyspělosti jedince, což ryba řeší tak nějak napůl a není tedy vhodná, pouze méně špatná. Kombucha je dobrá, ale zase jak pro koho a u někoho podporuje kvasinky. Proteiny jsou ke stavbě těla nutné a vhodná dávka je do 1 g na kilo váhy a den, přičemž je skoro jedno v jaké formě je dodáte. Osobně se domnívám, že není třeba za tím hledat složitost a udělejte si to tak jednoduché jak to jenom jde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: pon led 16, 2012 1:16 pm 
Offline

Registrován: pon led 16, 2012 9:38 am
Příspěvky: 2
dakujem velmi pekne za odpoved,kvasinky nemam,zatial som myslim zdrava.a ovocia sa teda zriekat nebudem \":)\" ale tej kombuchy ano.už som si presla aj ine vase prispevky takze sa mi zda rozumne ju zbitocne nepit.
myslite ze produkty zo soje ako sojove mlieko,tofu a podobne sa moze konzumovat?
a este mi hlavou vrta,ze ked už zhresim-a dam si raz za cas trebars morske plody alebo predsa nejaku rybu.chapem to spravne ze ked to skonzumujem s dostatocným mnozstvom trebars udusenej zeleniny,cerstvých stiav,
a pri fyzickom pohybe ,ktorý mam...telo to nejako nerarusi sem tam taký vykyv?
som v tejto strave uplný zaciatocnik tak mam vela otazok. \":)\" dakujem pekne za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: úte led 17, 2012 9:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28233
Bydliště: Poděbrady
lenkasonne píše:
dakujem velmi pekne za odpoved,kvasinky nemam,zatial som myslim zdrava.a ovocia sa teda zriekat nebudem \":)\" ale tej kombuchy ano.už som si presla aj ine vase prispevky takze sa mi zda rozumne ju zbitocne nepit.
myslite ze produkty zo soje ako sojove mlieko,tofu a podobne sa moze konzumovat?
a este mi hlavou vrta,ze ked už zhresim-a dam si raz za cas trebars morske plody alebo predsa nejaku rybu.chapem to spravne ze ked to skonzumujem s dostatocným mnozstvom trebars udusenej zeleniny,cerstvých stiav,
a pri fyzickom pohybe ,ktorý mam...telo to nejako nerarusi sem tam taký vykyv?
som v tejto strave uplný zaciatocnik tak mam vela otazok. \":)\" dakujem pekne za odpoved.

Soja není vhodná v jakékoliv formě a ryby kvalitní a ne denně klidně ano, navíc pokud se pohybujete, tak to nebude vůbec problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 5:20 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 4:55 pm
Příspěvky: 60
Pridavam sem jeste dve knihy o kombuche.Plno podnetnych rad a napadu,vcetne podrobneho popisu ucinku.

ObrázekObrázek

Kód:
http://www.uloz.to/12979912/kombucha-rar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2012 9:12 am 
Offline

Registrován: úte srp 24, 2010 1:55 pm
Příspěvky: 40
Bydliště: Štarnov 53,Bohuňovice 783 14,okr.Olomouc
Jardo, můžete odpovědět prosím, zda se může současně, (během dne), pít Kombucha, Tibetská houba a Tibi nápoj z mořských krystalků? Mám doma přebytky z této výroby a tak jsem nabídl, že poskytnu tyto produkty zájemcům. Jedna paní se mi ozvala s dotazem, cituji:
Dobrý den,
nezlobte se,že Vás obtěžuji,ale nevím, kdo by mi mohl poradit.Na stránkách TIBI jsem si všimla,že nabízíte tibi krystaly, kombuchu i tibetskou houbu.
Chtěla jsem se zeptat,zda je možné užívat všechny tři najednou. Každý má totiž něco do sebe,ale jak se říká "všeho moc škodí". Pokud máte nějakou zkušenost,prosím Vás o radu.Mockrát Vám děkuji....
Chci té paní odpovědět, ale nevím, zda by se to všechno spolu nějak nepralo nebo nerušilo. Díky. M.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: ned kvě 06, 2012 4:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28233
Bydliště: Poděbrady
Milan píše:
Jardo, můžete odpovědět prosím, zda se může současně, (během dne), pít Kombucha, Tibetská houba a Tibi nápoj z mořských krystalků? Mám doma přebytky z této výroby a tak jsem nabídl, že poskytnu tyto produkty zájemcům. Jedna paní se mi ozvala s dotazem, cituji:
Dobrý den,
nezlobte se,že Vás obtěžuji,ale nevím, kdo by mi mohl poradit.Na stránkách TIBI jsem si všimla,že nabízíte tibi krystaly, kombuchu i tibetskou houbu.
Chtěla jsem se zeptat,zda je možné užívat všechny tři najednou. Každý má totiž něco do sebe,ale jak se říká "všeho moc škodí". Pokud máte nějakou zkušenost,prosím Vás o radu.Mockrát Vám děkuji....
Chci té paní odpovědět, ale nevím, zda by se to všechno spolu nějak nepralo nebo nerušilo. Díky. M.

Jistý si sice nejsem, ale patrně v tom není problém, jde prakticky o stejný proces výroby a nemělo by to nijak vadit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 9:08 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
zaujímavé porovnanie kombuchy a vodného kefíru:

http://www.commonsensehome.com/water-ke ... -kombucha/

Ja osobne vnímam kombuchu ako celkom fajn na trávenie, je kyslá a zvyšuje kyslé prostredie v žalúdku potrebné pri trávení, možno niečo podobné ako jablčný ocot. Dávam jej ale cukrovú diétu, používam ca. 1/2 cukru z toho, čo sa bežne doporučuje a prežíva v pohode. Výsledný sfermentovaný nápoj je minimálne sladký a mne osobne veľmi chutí.

Kombucha a aj vodný kefír majú ale jedno zaujímavé použitie, ono tie kultúry, ktoré sú tam obsiahnuté vedia veľmi dobre "vydolovať" a vylúhovať rôzne látky napr. z byliniek a zvýšiť ich účinnosť. Napr. ak dáte do kombuchového nápoja alebo do vodného kefíru čerstvý kvet z bazy, za pár hodín je z toho bazový nápoj vyrobený za studena. Takto sa dajú pridávať rôzny bylinky a korene do kombuchového a kefírového nápoja a získať výživný koncentrát. To bol aj jeden z dôvodov, prečo som si obe kultúry ponechala. Dávam do nich často medovku, čerstvé byliny, koreń zázvoru a pod.

Ak hotový kombuchový nápoj dáte do fľašky s kvasným ventilom (aby unikal nahromadený kysličník uhličitý a fľaša nevybuchla a zároveň sa vyrábal bublinkový nápoj) niekde na studené miesto - do pivnice, ja ju mám len v komore na dlažbe, vydrží bez zmeny kvality prakticky aj dva mesiace.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 9:40 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
bludicka píše:
zaujímavé porovnanie kombuchy a vodného kefíru:

http://www.commonsensehome.com/water-ke ... -kombucha/

Ja osobne vnímam kombuchu ako celkom fajn na trávenie, je kyslá a zvyšuje kyslé prostredie v žalúdku potrebné pri trávení, možno niečo podobné ako jablčný ocot. Dávam jej ale cukrovú diétu, používam ca. 1/2 cukru z toho, čo sa bežne doporučuje a prežíva v pohode. Výsledný sfermentovaný nápoj je minimálne sladký a mne osobne veľmi chutí.

Kombucha a aj vodný kefír majú ale jedno zaujímavé použitie, ono tie kultúry, ktoré sú tam obsiahnuté vedia veľmi dobre "vydolovať" a vylúhovať rôzne látky napr. z byliniek a zvýšiť ich účinnosť. Napr. ak dáte do kombuchového nápoja alebo do vodného kefíru čerstvý kvet z bazy, za pár hodín je z toho bazový nápoj vyrobený za studena. Takto sa dajú pridávať rôzny bylinky a korene do kombuchového a kefírového nápoja a získať výživný koncentrát. To bol aj jeden z dôvodov, prečo som si obe kultúry ponechala. Dávam do nich často medovku, čerstvé byliny, koreń zázvoru a pod.

Ak hotový kombuchový nápoj dáte do fľašky s kvasným ventilom (aby unikal nahromadený kysličník uhličitý a fľaša nevybuchla a zároveň sa vyrábal bublinkový nápoj) niekde na studené miesto - do pivnice, ja ju mám len v komore na dlažbe, vydrží bez zmeny kvality prakticky aj dva mesiace.

Kombucha se mně osobně zamlouvá víc. Kolik je cca ve výsledných nápojích cukru a jak působí na pH organizmu?

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 10:09 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Aj mne sa kombucha viac pozdáva, neviem koľko je vo výslednom nápoji cukru, tie moje sú len minimálne sladké, ale napr. tu je pomerne presne zdokumentované koľko cukru požerú vodné kryštáliky počas fermentácie a čo tam vlastne zostane:

http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html

"Most concern regarding sugar content of water kefir that I've experience, is from folks believing that because a reasonable amount of sugar is used for water kefir, then water kefir must contain a large amount of sugar. Folks on an anti-candida diet fit this category, for sugar is recommended as a no-no for candidiais [yeast infection]. Diabetic also share the same concern. I thought the best way to demonstrate sugar percentage of ready-to-drink water kefir [a beverage fermented for 2 days with SKG], is to show a photo of my evaluation [left].

The thick, not-so-sweet, but quite appealing flavoured thick syrup, was extracted from water kefir by reducing ready-to-drink [strained] water kefir by boiling under vacuum. The water kefir recipe involved 6 cups water, 1/2 cup raw sugar, 1 tsp blackstrap molasses, 1/8 tsp each of eggshell and oceanic coral powder, 1/8 tsp sodium bicarbonate, prepared with 1 cup SKG brewed for 2 days. The SKG increased from 1 cup to 2 1/2 cups at day 2, which is common growth-rate with the above recipe cultured with my exceptionally good growing SKG.

We can clearly note the initial amount of sugar and the resulting reduction of more than 80% of the original sugar content. The fact is that the less-than 20% sugar left in the water kefir after a 2 day ferment, is mostly fructose, a mono-saccharide [single sugar]. "

PH kombuchy sa mení podľa toho v akom štádiu fermentácie kombucha je, čím viac sfermentované tak tým kyslejšie:

http://www.organic-kombucha.com/kombucha_and_ph.html

ale tak to by si človek aj sám jednoducho otestoval testovacími prúžkami.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 10:18 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
bludicka píše:
PH kombuchy sa mení podľa toho v akom štádiu fermentácie kombucha je, čím viac sfermentované tak tým kyslejšie

On je rozdíl mezi kyselým/zásaditým a kyselinotvorným/zásadotvorným. Jde mi o to jestli kombucha zvyšuje nebo snižuje pH organizmu (moči).

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 10:35 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
neviem, vypi kombuchu a zmeraj si ph moču


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombucha
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 10:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28233
Bydliště: Poděbrady
bludicka píše:
zaujímavé porovnanie kombuchy a vodného kefíru:

http://www.commonsensehome.com/water-ke ... -kombucha/

Ja osobne vnímam kombuchu ako celkom fajn na trávenie, je kyslá a zvyšuje kyslé prostredie v žalúdku potrebné pri trávení, možno niečo podobné ako jablčný ocot. Dávam jej ale cukrovú diétu, používam ca. 1/2 cukru z toho, čo sa bežne doporučuje a prežíva v pohode. Výsledný sfermentovaný nápoj je minimálne sladký a mne osobne veľmi chutí.

Kombucha a aj vodný kefír majú ale jedno zaujímavé použitie, ono tie kultúry, ktoré sú tam obsiahnuté vedia veľmi dobre "vydolovať" a vylúhovať rôzne látky napr. z byliniek a zvýšiť ich účinnosť. Napr. ak dáte do kombuchového nápoja alebo do vodného kefíru čerstvý kvet z bazy, za pár hodín je z toho bazový nápoj vyrobený za studena. Takto sa dajú pridávať rôzny bylinky a korene do kombuchového a kefírového nápoja a získať výživný koncentrát. To bol aj jeden z dôvodov, prečo som si obe kultúry ponechala. Dávam do nich často medovku, čerstvé byliny, koreń zázvoru a pod.

Ak hotový kombuchový nápoj dáte do fľašky s kvasným ventilom (aby unikal nahromadený kysličník uhličitý a fľaša nevybuchla a zároveň sa vyrábal bublinkový nápoj) niekde na studené miesto - do pivnice, ja ju mám len v komore na dlažbe, vydrží bez zmeny kvality prakticky aj dva mesiace.

To hodnotím jako výborný nápad hodný vyzkoušení, určitě lepší než spařovat byliny na čaj.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz