Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=8&t=769
Stránka 34

Autor:  Jarda [ stř kvě 01, 2013 5:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

muflon píše:
Jak to vidíte s INULINEM z čekanky ... \":?:\" : (i když nepřehánět - hlavně opatrně asi u těch s kandidozou...)
(dá se pít jako pražená "cikorka" (pít raději vlažnou či vychladlou)...ale v Meltě už tam cpou i pražený ječmen a žito.... \":mrgreen:\" , ale NEJLÉPE ASI v ČISTÉ PODOBĚ JAKO BÍLÝ PRÁŠEK je čistý inulin k dostání jako potravní doplňěk na: http://www.4fitness.cz/produkty/inulin-400g-95kc-p-247/
obsah sušiny 99,0 %
z toho Inulín 90,0 %
z toho Sacharóza 3,4 %
z toho Fruktóza 2,2%
z toho Glukóza 0,6 %
sodík 40mg / 100g
vápník 11,5mg / 100g
draslík 7,5mg / 100g

Inulín je čistě přírodní, prebiotický, rostlinný produkt získaný pomocí horkovodní extrakce z kořenů Čekanky. Inulín - tento bílý ,nasládlý, zcela rozpustný prášek je velmi oblíbenou složkou dietních koktejlů a zdravé výživy. Nejenže konzumace Inulínu zvyšuje vstřebatelnost kalcia, ale má i prebiotické účinky ( pomáhá obnovovat střevní mikroflóru ). Pro člověka jsou oligosacharidy Inulínu složité - nestravitelné, avšak pro střevní kultury ( střevní mikroflóru ) představují životně důležitý zdroj energie. Inulínové oligosacharidy jsou palivem střevní mikroflóry, díky tomu Inulín velmi příznivě utváří střevní prostředí. Jako plně rozpustná vláknina rostlinného původu hraje Inulín svoji roli též v nízkokalorické dietě a ve stravě diabetiků.

Inulín pomáhá vyrovnat a udržovat stálý krevní cukr.

V potravinářství se Inulínu používá jako nízkokalorické náhražky: cukru, tuku v krémových výrobcích, či mouky v zákuscích. Výhodami Inulínu jsou: nízký obsah kalorií ( pouze 25% kalorií řepného cukru ), mírná sladivost, pozitivní vliv na trávení a zažívání, pocit sytosti při požití i příjemná chuť. Inulín má význam i jako ochranný faktor před znečišťujícími vlivy. Za přítomnosti dostatečného množství vlákniny v potravě nedochází k takovému vstřebání jedovatého olova do organismu, které se bohužel vyskytuje jak v potravě tak ve vzduchu.

V neposlední řadě dostatek vlákniny znamená zdravé zažívání a snížení rizika rakoviny střeva! Což je v současnosti aktuální problém ČR. Zdravý člověk by měl denně přijmout minimálně 30g vlákniny v potravě. Vrchovatá polévková lžíce Inulínu = 14g rozpustné vlákniny

Tak cikorka byla a asi vždy i bude nejzdravější káva vůbec, čili proti ní nemám připomínek, nicméně sám rezatou vodu nemusím, tedy osobně ozkoušené nemám.

Autor:  bio pepa [ úte črc 02, 2013 1:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Funkce bakterii ve streve(i tech "skodlivych")

Jarda píše:
muflon píše:
Zaujali mne nektere info (z jinak asi spise trochu komercne ladeneho webu(HOLISTICKA MEDICINA.Sanogel,Enterosgel,TCM,endogenni dychani,akupunktura, biorezonance...apod)):
http://primar.sme.sk/c/5463875/obnovuje ... -tela.html

Vo všeobecnosti vieme, že hrubé črevo je zanesené odpadom a plné baktérií, je ich až okolo 400 druhov...

Je komerčný ťah, že laktobacil je dobrý a ostatné baktérie sú škodlivé. Všetky baktérie rozkladajú vlákninu a môžu byť prospešné. Záleží od teploty v hrubom čreve, ako sa bude určitý druh baktérií vyvíjať. Najmenej agresívne sa správajú baktérie, ktoré žijú v optimálnych podmienkach, ak sa tie budú zhoršovať, o to viac prežijú agresívne baktérie. Každá baktéria je nám prospešná, kým žije a pracuje. A každá baktéria, keď umiera, uvoľňuje membrány endotoxínov. Z tohto dôvodu používame gélový adsorbent - pohlcovač, a nie preto, že máme v organizme toxické produkty. Každý deň rutinne likvidujeme a regulujeme počet buniek, či sú to mikroorganizmy alebo naše vlastné bunky a regulácia toho počtu je vlastne najvzácnejšou prácou protilátok - tzv. imunoglobulínov. Na sliznici hrubého čreva sa nachádza tzv. enterohematická bariéra. Keď je poškodená, prepúšťa toxíny do nášho organizmu. Preto používame spomínaný gél. Vďaka nemu dochádza už do dvoch dní k regenerácii tejto bariéry na sliznici čreva, pretože pohlcuje v črevách toxíny, naviac viaže produkty nedokonalého rozkladu žlče a zároveň sliznicu chráni. Vhodný je aj pre pacientov, ktorí majú problémy s vylučovaním - buď majú spomalenú peristaltiku alebo dráždivý zápal. Možno ho použiť aj pri otvorených vredoch. Čiastočne reguluje aj teplotu, a o to menej musíme použiť akupunktúru, aby sme zharmonizovali všetky časti hrubého čreva.

Tak fungovat to určitě bude, jakákoliv úleva od toxinů je vhodná, také střevo si odpočine a s ním i celý organizmus, ovšem cena je opravdu nekřesťanská.

Já jsem dlouho hledal různé způsoby jak vyčistit svoje tělo od toxinů a plísni, které se do nas dostávají stravou. Najlepší zdravotně výsledky, vitalitu, mam po užívání Chlorelly Yaeyama z Japonska. Doporučuji http://www.superfood-eshop.sk, presne http://www.superfood-eshop.sk/e-shop/yaeyama-chlorella -posílají i do Čech a dopravu maji zdarma \":wink:\" Ceny mají supr, nakolik je to nejvyšší kvalita na světovém trhu tak su samozřejmě vyšší sko ty čínske chlorelly co jsou na našem trhu. Ale výsledky stojí za to. Jejich Chlorellou jsem se mi taktéž mnohem zlepšily alergické reakce na trávy (což byva také zpusobené toxiny a cizími látkami v střevech) a už nemusim používat léky na alergie .. Je supr si to zmíchat s banánem, pak máš skvelí šhejk! \":wink:\"

Autor:  muflon [ úte črc 02, 2013 2:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Funkce bakterii ve streve(i tech "skodlivych")

[quote="bio pepa":9v62mb27]
Já jsem dlouho hledal různé způsoby jak vyčistit svoje tělo od toxinů a plísni, které se do nas dostávají stravou. Najlepší zdravotně výsledky, vitalitu, mam po užívání Chlorelly Yaeyama z Japonska. Doporučuji http://www.superfood-eshop.sk, presne http://www.superfood-eshop.sk/e-shop/yaeyama-chlorella -posílají i do Čech a dopravu maji zdarma \":wink:\" Ceny mají supr, nakolik je to nejvyšší kvalita na světovém trhu tak su samozřejmě vyšší sko ty čínske chlorelly co jsou na našem trhu. Ale výsledky stojí za to. Jejich Chlorellou jsem se mi taktéž mnohem zlepšily alergické reakce na trávy (což byva také zpusobené toxiny a cizími látkami v střevech) a už nemusim používat léky na alergie .. Je supr si to zmíchat s banánem, pak máš skvelí šhejk! \":wink:\"[/quote:9v62mb27]
Když dáš do Hledej na tomto fóru (link vedle FAQ) slovo hledat " Yaeyama chlorella ", zjistíš že už o tom tady je psáno, a nemusíš to cpát do každého vlákna, kde to ani nepatří ! Navíc Chlorella má i svá rizika (železo, a jiná), co prospěje jednomu nemusí zabrat u jiného...Odpovídej prosím kdyžtak ve vlákně vhodnějším (můžeš třeba i na níže uvedeném) :

+ viz také moje odpověď ve vlákně Vytrvalostní sport :

Autor:  Danny_70 [ ned črc 21, 2013 10:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Funkce bakterii ve streve(i tech "skodlivych")

[quote="muflon":18cr9oxx][quote="bio pepa":18cr9oxx]
Já jsem dlouho hledal různé způsoby jak vyčistit svoje tělo od toxinů a plísni, které se do nas dostávají stravou. Najlepší zdravotně výsledky, vitalitu, mam po užívání Chlorelly Yaeyama z Japonska. Doporučuji http://www.superfood-eshop.sk, presne http://www.superfood-eshop.sk/e-shop/yaeyama-chlorella -posílají i do Čech a dopravu maji zdarma \":wink:\" Ceny mají supr, nakolik je to nejvyšší kvalita na světovém trhu tak su samozřejmě vyšší sko ty čínske chlorelly co jsou na našem trhu. Ale výsledky stojí za to. Jejich Chlorellou jsem se mi taktéž mnohem zlepšily alergické reakce na trávy (což byva také zpusobené toxiny a cizími látkami v střevech) a už nemusim používat léky na alergie .. Je supr si to zmíchat s banánem, pak máš skvelí šhejk! \":wink:\"[/quote:18cr9oxx]
Když dáš do Hledej na tomto fóru (link vedle FAQ) slovo hledat " Yaeyama chlorella ", zjistíš že už o tom tady je psáno, a nemusíš to cpát do každého vlákna, kde to ani nepatří ! Navíc Chlorella má i svá rizika (železo, a jiná), co prospěje jednomu nemusí zabrat u jiného...Odpovídej prosím kdyžtak ve vlákně vhodnějším (můžeš třeba i na níže uvedeném) :

+ viz také moje odpověď ve vlákně Vytrvalostní sport :

Autor:  Xion [ úte črc 23, 2013 6:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

jj, je to dealer.

Autor:  pve [ čtv srp 08, 2013 12:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

Ptal jsem se přímo u výrobce laktobacilů "Ultra Laktobacily 40mld Forte", zda je vhodnější brát je před jídlem nebo během jídla. Protože tyto silné laktobacily dodává i přímo Jarda a má je tak spousta lidí, odpověď od výrobce dávám i sem:

Dobrý den, je správně uvedeno, že tobolky se doporučují užívat při jídle. Kmeny bakterií v našich výrobcích Valosun, jsou chráněny želatinovou tobolkou, která je ochrání před žaludečními kyselinami. Navíc jsou samotné bakterie v tobolce ochráněny tzv enterickým povlakem, který pomůže tomu, aby se bakterie dostaly nepoškozené až do střeva, kde začnou púsobit – tzv. micro N kapsulace.
Jídlo slouží zároveň jako potrava pro bakterie, díky které se začnou rychleji množit a narůstat, proto není vhodné tobolky polikat bez jídla a už vůbec né na lačno.

S pozdravem

Ivona Jadamusová
Valosun a.s.
zákaznické centrum


Ještě jsem se zeptal, jak je to v kombinaci s HCl+Pepsin, zda můžu brát oboje zaráz během jídla.

Autor:  Vševěd [ pon srp 12, 2013 8:23 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

pve píše:
Ptal jsem se přímo u výrobce laktobacilů "Ultra Laktobacily 40mld Forte", zda je vhodnější brát je před jídlem nebo během jídla. Protože tyto silné laktobacily dodává i přímo Jarda a má je tak spousta lidí, odpověď od výrobce dávám i sem:

Dobrý den, je správně uvedeno, že tobolky se doporučují užívat při jídle. Kmeny bakterií v našich výrobcích Valosun, jsou chráněny želatinovou tobolkou, která je ochrání před žaludečními kyselinami. Navíc jsou samotné bakterie v tobolce ochráněny tzv enterickým povlakem, který pomůže tomu, aby se bakterie dostaly nepoškozené až do střeva, kde začnou púsobit – tzv. micro N kapsulace.
Jídlo slouží zároveň jako potrava pro bakterie, díky které se začnou rychleji množit a narůstat, proto není vhodné tobolky polikat bez jídla a už vůbec né na lačno.

S pozdravem

Ivona Jadamusová
Valosun a.s.
zákaznické centrum


Ještě jsem se zeptal, jak je to v kombinaci s HCl+Pepsin, zda můžu brát oboje zaráz během jídla.


Na tohle téma jsem komunikoval s jedním pánem z firmy, která se zabývá výrobou probiotických mixů, napsal mi

Citace:
Dobrý den,

naprostá většina kapslí se v žaludku rozpadne. Lze použít speciální DR,
ale ty jsou jen u malého množství produktů.
Vhodnou alternativou je rozpustit probiotika ve velkém množství tekutiny a
vypít. Tím, je pH změna docela omezena.

Autor:  Jarda [ ned srp 18, 2013 6:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Funkce bakterii ve streve(i tech "skodlivych")

Danny_70 píše:
bio pepa bude asi dealer zmíněného e-shopu, 11 příspěvků v jednom dni v různých tématech, všechny stejného znění jako tento \":-)\"

Tak máte pravdu zamořil, to zde docela slušně a je to již druhý případ za tento víkend, kdy jsem toho musel tolik promáznout a jednomu jsem smazal dokonce všechno včetně registrace. Lidská drzost je dnes prakticky neomezená a bohužel lidé již nerespektují ani základní pravidla slušnosti, což by bylo se zeptat.

Autor:  Jarda [ ned srp 18, 2013 6:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

pve píše:
Ptal jsem se přímo u výrobce laktobacilů "Ultra Laktobacily 40mld Forte", zda je vhodnější brát je před jídlem nebo během jídla. Protože tyto silné laktobacily dodává i přímo Jarda a má je tak spousta lidí, odpověď od výrobce dávám i sem:

Dobrý den, je správně uvedeno, že tobolky se doporučují užívat při jídle. Kmeny bakterií v našich výrobcích Valosun, jsou chráněny želatinovou tobolkou, která je ochrání před žaludečními kyselinami. Navíc jsou samotné bakterie v tobolce ochráněny tzv enterickým povlakem, který pomůže tomu, aby se bakterie dostaly nepoškozené až do střeva, kde začnou púsobit – tzv. micro N kapsulace.
Jídlo slouží zároveň jako potrava pro bakterie, díky které se začnou rychleji množit a narůstat, proto není vhodné tobolky polikat bez jídla a už vůbec né na lačno.

S pozdravem

Ivona Jadamusová
Valosun a.s.
zákaznické centrum


Ještě jsem se zeptal, jak je to v kombinaci s HCl+Pepsin, zda můžu brát oboje zaráz během jídla.

Ono je otázkou, co je pravda a co reklamní tvrzení. Já klientům doporučuji je vzít těsně před jídlem, než se vlastně vůbec začnou tvořit kyseliny a ihned začít jíst, což umožní jejich průchod do zásaditějšího prostředí i když ani zde není plná jistota, ale docela to funguje. Na závěr jídla si pak vzít enzymy, nebo betain, případně HCl a pepsin.

Autor:  Ÿura [ pon led 20, 2014 12:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

Chtel jsem se zeptat jak fungule v tele psyllium, když se konzumuje v namocenem stavu, kdy se z nej stane tzv. gel? Mam dostatek vlakniny, dostatek tekutin, ale presto jde defekace dost obtizne...

Autor:  Danny_70 [ pon led 20, 2014 12:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

Ÿura píše:
Chtel jsem se zeptat jak fungule v tele psyllium, když se konzumuje v namocenem stavu, kdy se z nej stane tzv. gel? Mam dostatek vlakniny, dostatek tekutin, ale presto jde defekace dost obtizne...

Funguje naprosto skvěle \":-)\" Já ho tedy používám na opačný problém. Jen je třeba opravdu dodržet pokyny a zapít velkým množstvím tekutin. Vypiju ho raději ihned po přisypání do vody, když ho necháte chvíli stát stane se z něj taková slizká kaše, která se mi těžko polyká.

Autor:  Ÿura [ pon led 20, 2014 12:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

Danny_70 píše:
Funguje naprosto skvěle \":-)\" Já ho tedy používám na opačný problém. Jen je třeba opravdu dodržet pokyny a zapít velkým množstvím tekutin. Vypiju ho raději ihned po přisypání do vody, když ho necháte chvíli stát stane se z něj taková slizká kaše, která se mi těžko polyká.

Obavam se ze nectete co pisu? \":)\" Ja se ptam jak funguje konzumace jiz nasakleho psyllia v podobe gelu, stejne jako to delaji lide z lnenym seminkem... Ja mam take problem zjistit, jestli nahodou te vlakniny neprijimam potravou uz moc. Kdy ani dostatek tekutin nepomaha. Je nekde nejaka tabulka, kde clovek napise co jedl a ze by mu to vyhodilo obsah vlakniny atd..? To by byl uznasny pomocnik.

Autor:  Danny_70 [ pon led 20, 2014 1:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

Ÿura píše:
Obavam se ze nectete co pisu? \":)\" Ja se ptam jak funguje konzumace jiz nasakleho psyllia v podobe gelu, stejne jako to delaji lide z lnenym seminkem... Ja mam take problem zjistit, jestli nahodou te vlakniny neprijimam potravou uz moc. Kdy ani dostatek tekutin nepomaha. Je nekde nejaka tabulka, kde clovek napise co jedl a ze by mu to vyhodilo obsah vlakniny atd..? To by byl uznasny pomocnik.

Aha, myslel jsem, že braním psyllia chceš vyřešit tuhou stolici a ono ti jí teda způsobuje? S tím problém nemám, ale opravdu potom vypiju hodně vody, tak 0,5-0,75L.

Autor:  Ÿura [ pon led 20, 2014 2:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

Ted si tak od oka pocitam obsah vlakniny v jidle a hledim jak puk. Napr. 30g rozemleteho lneneho semínka, 130g mrkve a 130g cervene repy a mam tam kolem 20g vlakniny? To jsou dve tretiny DDD. Když k tomu pripocitam vsechnu zeleninu za cely den, tak jsem tak na 50g minimalne a to si nepripadam, ze bych se prejidal tou zeleninou. Ted mi reknete jak to dela někdo, kdo se stravuje jen syrovou stravou, kde ma plno orechu, ovoce atd.. Tam musí byt ten prijem vlakniny nekolikanasobny k DDD. Vzdyt to pak musi snižovat vstrebavani mineralu atd.. \":?:\"

Autor:  Jarda [ ned dub 06, 2014 5:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Psyllium,Laktobacily,Prebiotika,Lepicol

Ÿura píše:
Ted si tak od oka pocitam obsah vlakniny v jidle a hledim jak puk. Napr. 30g rozemleteho lneneho semínka, 130g mrkve a 130g cervene repy a mam tam kolem 20g vlakniny? To jsou dve tretiny DDD. Když k tomu pripocitam vsechnu zeleninu za cely den, tak jsem tak na 50g minimalne a to si nepripadam, ze bych se prejidal tou zeleninou. Ted mi reknete jak to dela někdo, kdo se stravuje jen syrovou stravou, kde ma plno orechu, ovoce atd.. Tam musí byt ten prijem vlakniny nekolikanasobny k DDD. Vzdyt to pak musi snižovat vstrebavani mineralu atd.. \":?:\"

U vlákniny je vše o individuální snášenlivosti, ale obecně se dá říci, že zde více nemusí znamenat lépe a mnohdy lidé mají problémy právě z vysokého příjmu vlákniny.

Stránka 34 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/