Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Probiotika
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=8&t=3364
Stránka 38

Autor:  andreat [ stř lis 07, 2018 12:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vetom

Reaguji na poznámku, že produkty Vetom jsou na trhu nové. Když si projedete google, zjistíte, že je užívá mnoho lidí již mnoho let (Vetom se vyrábi skoro už 20 let, ale dlouho byl dostupný jen pro "vyvolené", teprve před pár lety byl "odtajněn" a nabídnut veřejnosti) a mají s nimi skvělé zkušenosti. Vetom se vyrábí na Sibiři a prodává se již v mhoha zemích celého světa. Mně osobně Vetom krásně srovnal zařívání a celý střevní trakt a od té doby, co si jednou ročně udělám kůru, vůbec nemarodím. Moje sestra si vyléčila alergii a kamarádka dokonce endometriózu. Nedám na Vetom dopustit! Více informací o něm se můžete dozvědět zde: www.vetom.club, tam si ho v e-shopu můžete i objednat \":D\" \":D\" \":D\"

Autor:  Jarda [ stř lis 07, 2018 2:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vetom

andreat píše:
Reaguji na poznámku, že produkty Vetom jsou na trhu nové. Když si projedete google, zjistíte, že je užívá mnoho lidí již mnoho let (Vetom se vyrábi skoro už 20 let, ale dlouho byl dostupný jen pro "vyvolené", teprve před pár lety byl "odtajněn" a nabídnut veřejnosti) a mají s nimi skvělé zkušenosti. Vetom se vyrábí na Sibiři a prodává se již v mhoha zemích celého světa. Mně osobně Vetom krásně srovnal zařívání a celý střevní trakt a od té doby, co si jednou ročně udělám kůru, vůbec nemarodím. Moje sestra si vyléčila alergii a kamarádka dokonce endometriózu. Nedám na Vetom dopustit! Více informací o něm se můžete dozvědět zde: http://www.vetom.club, tam si ho v e-shopu můžete i objednat \":D\" \":D\" \":D\"

Já jsem tam psal že je neznám a že asi jsou na místním trhu nové, což odpovídá tomu co nyní uvádíte. Pokud jsou dobré zkušenosti proč ne, ale zmiňovaná dominantní bakterie může být jako každá jiná za určitých podmínek problematická a pokud to nesedne je velice obtížně odstranitelná, tedy je dobré si načíst i negativní reference které předpokládám také budou.

Autor:  eliota [ úte říj 01, 2019 10:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

Dobry večer , chcela by som sa spytat, je vhodné zapíjať probiotika s hcl ? ( probiotika papam spolu s jedlom )
alebo ako to nakombinovat ked jem len 3x denne a s kazdym jedlo musim doplnať probiotika... ale aj hcl kvoli zlemu traveniu.
dakujeme

el.

Autor:  Jarda [ stř říj 02, 2019 1:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

eliota píše:
Dobry večer , chcela by som sa spytat, je vhodné zapíjať probiotika s hcl ? ( probiotika papam spolu s jedlom )
alebo ako to nakombinovat ked jem len 3x denne a s kazdym jedlo musim doplnať probiotika... ale aj hcl kvoli zlemu traveniu.
dakujeme

el.

Jde o to jaká probiotika, některá kyselé prostředí snesou a jiná ho snáší špatně. Já bych spíše dával probiotika do prázdného žaludku, zapil a umožnil jim tak hladký průchod kyselým prostředím. Najíte se cca 30 minut poté a to by již neměl být problém.

Autor:  eliota [ stř říj 02, 2019 2:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

Jarda píše:
Jde o to jaká probiotika, některá kyselé prostředí snesou a jiná ho snáší špatně. Já bych spíše dával probiotika do prázdného žaludku, zapil a umožnil jim tak hladký průchod kyselým prostředím. Najíte se cca 30 minut poté a to by již neměl být problém.

este ze vas mame \":)\"

+ ešte mala podotázka k HCI a k postupu ... Dáme 20 minúť pred jedlom probiotiká ... 10 minúť pred jedlom dávame HCL 3,5% 10 kvapiek do 200ml vody... dopapame a ihned zapijeme dalsimi 200ml 3,5% HCI... správny je tento postup ?

Autor:  Jarda [ stř říj 02, 2019 6:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

eliota píše:
este ze vas mame \":)\"

+ ešte mala podotázka k HCI a k postupu ... Dáme 20 minúť pred jedlom probiotiká ... 10 minúť pred jedlom dávame HCL 3,5% 10 kvapiek do 200ml vody... dopapame a ihned zapijeme dalsimi 200ml 3,5% HCI... správny je tento postup ?

Tak lze to takto provádět i když vždy je lepší být v klidu a pohodě a HCl se pak tvoří dostatečně sama.

Autor:  eliota [ stř říj 02, 2019 6:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

dobry podvečer, ano rozumieme co tym myslite, aj grgaci test mi vysiel hrozne , grgnutie po 4 minútach... avsak diagnostikovali mi HIT a chcem nejako aspon na mesiac podporit HCI a probiotikami nech sa mi to travenie rozbehne a spravi ak to je tym travením.

Autor:  Jarda [ stř říj 02, 2019 8:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

eliota píše:
dobry podvečer, ano rozumieme co tym myslite, aj grgaci test mi vysiel hrozne , grgnutie po 4 minútach... avsak diagnostikovali mi HIT a chcem nejako aspon na mesiac podporit HCI a probiotikami nech sa mi to travenie rozbehne a spravi ak to je tym travením.

Tak to na to jdete správně většinou se stav dá srovnáním střeva a HCl dostat do normálu.

Autor:  Tony210 [ čtv pro 05, 2019 9:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

Zdravím, mám doma knihu, Mystický Léčitel ( Anthony William ), Tam píše že, nejlepší mikroorganismy se nacházejí na čerstvých, živých potravinách, ovoci - zelenine, Vrcholným zdrojem jsou klíčky ( naklíčená semena ).
Tyto prospěšné bakterie se liší od půdních organismů.
Ušlechtilé mikroorganismy se nacházejí výhradně nad zemí, na listech a slupkách ovoce a zeleniny.
Málo se o ních ví a bereme je jako samozřejmost. Jsou však podivuhodně silná a dokážou takřka nepředstavitelně změnit zdraví a život. Zůstanou ve střevě živá a zajistí obnovu střevní flóry.
Mikroorganismy na čerstvém listu zeleniny nebo slupce plodu se rovnají výkonu devíti tísíc koní, kdežto probiotika z obchodu vydají za miniaturního oslíka.
Průmyslově připravená probiotika nikdy nepřejdou do poslední části tenkeho strěva, do ilea, jež je oblastí, kde jsou nejvíce potřeba.

Takzvaná probiotika obsažená ve fermentovaných jídlech nejsou životodárná. Přítomné bakterie jsou hnilobné, jinými slovy tyjí ze smrti, nikoli ze života.
Bakterie používané při konzervaci potravin kvašením jsou totožné s těmi, které rozkládají těla zvířat uhynulých v lese.
Patří do jiné skupiny bakterií než ty prospěšné, o nichž jsme hovořili dříve v této kapitole. Ušlechtilým mikroorganismům se na živém ovoci a zelenině daří v živoucích podmínkách, trávicí ústrojí regeneruji, protože člověk je živá bytost. Mají životní sílu, kterou bakterie ve fermentovaných potravinách postrádají.


A pokud si myslíte, že vám nějak prospívají, jste obětí omylu. Kyselina chlorovodíková v žaludku je vůči bakteriím v kvašených jídlech velmi agresivní, takže je rozkládá i v případě, že jsou neškodné; chová se k nim jako ke škůdcům. Je to v přímém rozporu s životodárnými bakteriemi z čerstvých, živých potravin. Prospěšné bakterie na kousku kapusty ze zahrádky jsou kyselinou solnou naprosto nezničitelné, takže pokud toužíte po požehnání pro zažívací systém, měli byste obrátit pozornost tímto směrem.

Autor:  ash [ čtv pro 05, 2019 11:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

Tony210 píše:
Zdravím, mám doma knihu, Mystický Léčitel ( Anthony William ), Tam píše že, nejlepší mikroorganismy se nacházejí na čerstvých, živých potravinách, ovoci - zelenine, Vrcholným zdrojem jsou klíčky ( naklíčená semena ).
Tyto prospěšné bakterie se liší od půdních organismů.
Ušlechtilé mikroorganismy se nacházejí výhradně nad zemí, na listech a slupkách ovoce a zeleniny.
Málo se o ních ví a bereme je jako samozřejmost. Jsou však podivuhodně silná a dokážou takřka nepředstavitelně změnit zdraví a život. Zůstanou ve střevě živá a zajistí obnovu střevní flóry.
Mikroorganismy na čerstvém listu zeleniny nebo slupce plodu se rovnají výkonu devíti tísíc koní, kdežto probiotika z obchodu vydají za miniaturního oslíka.
Průmyslově připravená probiotika nikdy nepřejdou do poslední části tenkeho strěva, do ilea, jež je oblastí, kde jsou nejvíce potřeba.

Takzvaná probiotika obsažená ve fermentovaných jídlech nejsou životodárná. Přítomné bakterie jsou hnilobné, jinými slovy tyjí ze smrti, nikoli ze života.
Bakterie používané při konzervaci potravin kvašením jsou totožné s těmi, které rozkládají těla zvířat uhynulých v lese.
Patří do jiné skupiny bakterií než ty prospěšné, o nichž jsme hovořili dříve v této kapitole. Ušlechtilým mikroorganismům se na živém ovoci a zelenině daří v živoucích podmínkách, trávicí ústrojí regeneruji, protože člověk je živá bytost. Mají životní sílu, kterou bakterie ve fermen-tovaných potravinách postrádají.


A pokud si myslíte, že vám nějak prospívají, jste obětí omylu. Kyselina chlorovodíková v žaludku je vůči bakte-riím vkvašených jídlech velmi agresivní, takže je rozkládá i v případě, že jsou neškodné; chová se k nim jako ke škůdcům. Je to v přímém rozporu s životodárnými bakteriemi z čerstvých, živých potravin. Prospěšné bakterie na kousku kapusty ze zahrádky jsou kyselinou solnou naprosto ne-zničitelné, takže pokud toužíte po požehnání pro zažívací systém, měli byste obrátit pozornost tímto směrem.

neprisli na to lidi po generace a cpou se kyselym zelim a kimci a pritom maji reseni na listu kapusty?
experimentalne jsem si na sobe ucinnost fermentovanych i praskovych probiotik overil. co delam spatne ze mi to funguje?

Autor:  Jarda [ pát pro 06, 2019 8:41 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

Tony210 píše:
Zdravím, mám doma knihu, Mystický Léčitel ( Anthony William ), Tam píše že, nejlepší mikroorganismy se nacházejí na čerstvých, živých potravinách, ovoci - zelenine, Vrcholným zdrojem jsou klíčky ( naklíčená semena ).
Tyto prospěšné bakterie se liší od půdních organismů.
Ušlechtilé mikroorganismy se nacházejí výhradně nad zemí, na listech a slupkách ovoce a zeleniny.
Málo se o ních ví a bereme je jako samozřejmost. Jsou však podivuhodně silná a dokážou takřka nepředstavitelně změnit zdraví a život. Zůstanou ve střevě živá a zajistí obnovu střevní flóry.
Mikroorganismy na čerstvém listu zeleniny nebo slupce plodu se rovnají výkonu devíti tísíc koní, kdežto probiotika z obchodu vydají za miniaturního oslíka.
Průmyslově připravená probiotika nikdy nepřejdou do poslední části tenkeho strěva, do ilea, jež je oblastí, kde jsou nejvíce potřeba.

Takzvaná probiotika obsažená ve fermentovaných jídlech nejsou životodárná. Přítomné bakterie jsou hnilobné, jinými slovy tyjí ze smrti, nikoli ze života.
Bakterie používané při konzervaci potravin kvašením jsou totožné s těmi, které rozkládají těla zvířat uhynulých v lese.
Patří do jiné skupiny bakterií než ty prospěšné, o nichž jsme hovořili dříve v této kapitole. Ušlechtilým mikroorganismům se na živém ovoci a zelenině daří v živoucích podmínkách, trávicí ústrojí regeneruji, protože člověk je živá bytost. Mají životní sílu, kterou bakterie ve fermen-tovaných potravinách postrádají.


A pokud si myslíte, že vám nějak prospívají, jste obětí omylu. Kyselina chlorovodíková v žaludku je vůči bakte-riím vkvašených jídlech velmi agresivní, takže je rozkládá i v případě, že jsou neškodné; chová se k nim jako ke škůdcům. Je to v přímém rozporu s životodárnými bakteriemi z čerstvých, živých potravin. Prospěšné bakterie na kousku kapusty ze zahrádky jsou kyselinou solnou naprosto ne-zničitelné, takže pokud toužíte po požehnání pro zažívací systém, měli byste obrátit pozornost tímto směrem.

Zajímavá teorie, která v praxi dnes skoro nemůže fungovat protože původní organickou cestou se již nepěstuje prakticky nic, tedy je otázkou jak je prakticky uplatnitelná. Netvrdím že není pravdivá, to bezpochyby je, protože některé bakterie nelze získat jinak než pojídáním nemytého ovoce a zeleniny, což je ovšem dnes prakticky vyloučené protože skoro všechno je nějak chemicky ošetřováno a desinfikováno kvůli komerčním účelům a debilním hygienickým předpisům.
Pokud jde o přímou škodlivost probiotik z kvašených potravin tam bych to viděl stejně jako člen ash protože se nedomnívám že by našim předkům za stovky a možná i tisíce let nedošlo že provádějí něco co jim škodí. Navíc existují rozsáhlé studie a na netu najdete i obrovské množství příspěvků lidí kde pomocí těchto bakterií došlo k uzdravení z prakticky smrtelných onemocnění a to mnohdy i v případě že medicína už to vzdala. Za mě bych to viděl na rozumný kompromis tedy něco z té syrové kvalitní stravy, hlavně z divoce rostoucích plodin a zbytek z kvašených jídel.

Autor:  Tony210 [ pát pro 06, 2019 9:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

ash píše:
neprisli na to lidi po generace a cpou se kyselym zelim a kimci a pritom maji reseni na listu kapusty?
experimentalne jsem si na sobe ucinnost fermentovanych i praskovych probiotik overil. co delam spatne ze mi to funguje?

Težko říct, je to v textu napsaný, jste obětí omylu, to už se někdy stává.
Ono taky neznamená že to dělá většina, že to je správně.

Autor:  ash [ pát pro 06, 2019 10:53 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

Tony210 píše:
Težko říct, je to v textu napsaný, jste obětí omylu, to už se někdy stává.
Ono taky neznamená že to dělá většina, že to je správně.

knihu neznam. nevim jestli je to vasi interpretaci ale stavi proti sobe veci ktere nejsou v rozporu (bakterie z listu a plodu proti bakteriim z kvaseni). to proste nedava smysl...
bohuzel otazky a argumentace je k nicemu pokud jsou informace predkladany zastitene vyssi pravdou a virou.

Autor:  Tony210 [ sob pro 07, 2019 11:17 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

ash píše:
knihu neznam. nevim jestli je to vasi interpretaci ale stavi proti sobe veci ktere nejsou v rozporu (bakterie z listu a plodu proti bakteriim z kvaseni). to proste nedava smysl...
bohuzel otazky a argumentace je k nicemu pokud jsou informace predkladany zastitene vyssi pravdou a virou.

Nedělejte tlaky do hlavy.

Je to celé text z knihy, je to tam rozepsano mnohem víc v souvislostech.
Vybral jsem jen to podstatné, abych sem nemusel kopirovat celé stránky.
Jinak argument ze to dělali naši předci, je fakt o ničem, naši předkové dělali mraky dalších věcí, to neznamená že to musí byt hned zázrak a zdravé.
Kvašené potraviny prostě pomáhaly přežít. Samokonzervované potraviny znamenaly rozdíl mezi životem a smrtí hladem. Lepší je tedy pohlížet na tyto poživatiny jako na nouzové řešení, jež sehrálo v historii lidsrva důležitou úlohu, než jako na podporu zdraví.

Autor:  Alopat [ sob pro 07, 2019 3:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

Dokážu si představit přežití na energeticky vysoce koncentrovaných potravinách - fermentované klobáse a nakládaném sýru, tucích, obilovinách a luštěninách, ale ne na kvašené zelenině, takže využívání tohoto způsobu konzervace muselo krom trvanlivosti sledovat i jiné, spíše zdravotní cíle a chuť. Rozdíl mezi životem a smrtí hladem u lupení snad pouze pro paní Slimákovou, pro ostatní to bude spíše rozdíl mezi zdravím a kurdějemi. Čerstvou zeleninu mohou přes zimu do určité míry nahradit také brambory. Vlastně bych se mohl připojit k tomu náhradnímu řešení pro lidi (vegetariány) s narušenou střevní mikroflórou, vzhledem ke strumigenům je však třeba při konzumaci zelí a sóji přijímat větší množství u nás už tak nedostatkového jódu, což se projevuje dosti častou poruchou funkce štítné žlázy.

https://www.vitalia.cz/clanky/recky-jogurt-nebo-jogurt-reckeho-puvodu-neni-to-totez/
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001130494927
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001000122424
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001018163358

Stránka 38 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/