Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Laktobacily
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=7&t=412
Stránka 610

Autor:  Honza92 [ ned led 11, 2015 3:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Chci se zeptat, jaké laktobacily doporučíte užít po šance ? Tablet je spousta, tak bych rád věděl, které jsou kvalitní a se kterými máte zkušenosti. Děkuji

Autor:  Jarda [ ned úno 15, 2015 6:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Honza92 píše:
Chci se zeptat, jaké laktobacily doporučíte užít po šance ? Tablet je spousta, tak bych rád věděl, které jsou kvalitní a se kterými máte zkušenosti. Děkuji

Asi bych zde neprotlačoval konkrétní výrobek, ale je vhodné se řídit cenou vztažmo k výkonu, tedy mít miliardu za co nejméně a dodat co nejvíce miliard. Vycházet z toho co dodá lékárna ve vašem okolí, protože i doprava něco stojí. Na našem trhu stejně toho na výběr moc není, protože ta běžně prodávaná balení s obsahem ve stovkách miliónů můžete rovnou vyloučit.

Autor:  Martin26 [ pát bře 20, 2015 10:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Dobrý den, pane Jardo. Dnes jsem si po obvolání několika lékáren koupil v jedné laktobacily na nedělní provedení šanky a doma jsem zjistil, že ač mi je prodali jako laktobacilus acidophilus, obsahují jen 5 %, 95% je laktobacilus rhamnosus (Výrobek Lacidofil). Co na plat, teď už tam nepůjdu. Jde mi o to jestli to bude mít nějaký účinek, četl jsem na foru šankhprakšalány, že ostatní kmeny než acidophilus neprojdou do střeva přes žaludeční stěny, ale někde jinde píšete, že doporuřujete acidophilus hlavně kvůli ceně, jinak účinek je podobný..
Ještě bych se chtěl zeptat jak dlouho vydrží po otevření? Mám balení 45 ks, menší jsem nesehnal a jinak je krom šanky jednou za čtvrt roku neužívám. Nebo bych jich mohl vzít víc najednou, ono v jedné tobolce 100-300 milionů acidophilů a 1,9-5,7 miliard rhamnosus není tak moc..Ještě prosím, zda je dobré je užívat po očistách jater, na jejichž první čištění se chystám po šance. Děkuji.

Autor:  Jarda [ sob bře 21, 2015 9:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Martin26 píše:
Dobrý den, pane Jardo. Dnes jsem si po obvolání několika lékáren koupil v jedné laktobacily na nedělní provedení šanky a doma jsem zjistil, že ač mi je prodali jako laktobacilus acidophilus, obsahují jen 5 %, 95% je laktobacilus rhamnosus (Výrobek Lacidofil). Co na plat, teď už tam nepůjdu. Jde mi o to jestli to bude mít nějaký účinek, četl jsem na foru šankhprakšalány, že ostatní kmeny než acidophilus neprojdou do střeva přes žaludeční stěny, ale někde jinde píšete, že doporuřujete acidophilus hlavně kvůli ceně, jinak účinek je podobný..
Ještě bych se chtěl zeptat jak dlouho vydrží po otevření? Mám balení 45 ks, menší jsem nesehnal a jinak je krom šanky jednou za čtvrt roku neužívám. Nebo bych jich mohl vzít víc najednou, ono v jedné tobolce 100-300 milionů acidophilů a 1,9-5,7 miliard rhamnosus není tak moc..Ještě prosím, zda je dobré je užívat po očistách jater, na jejichž první čištění se chystám po šance. Děkuji.

Tak nic tím rozhodně nepokazíte, fungovat by to mělo, ale většinou mají životnost tak půl roku, pokud nejde o nějakou speciální úpravu a to ještě v lednici. Každopádně mráz jim nevadí, ten naopak brzdí stárnutí, tedy raději skladovat v nízké teplotě, klidně i v mrazáku. Dá se jich pochopitelně brát i více najednou a po jaterce klidně také.

Autor:  Martin26 [ ned bře 22, 2015 4:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Ještě jsem se zapomněl zeptat jak je nejlepší laktobacily užívat. Před jídlem, nebo po jídle? Někde jsem tu snad četl, že 30 min po jídle, ale nějak to nemůžu dohledat. Dnes jsem dělal šanku a vzal jsem si je asi 25 minut po jídle, je to tak správně?

Autor:  Ÿura [ ned bře 29, 2015 10:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Martin26 píše:
Ještě jsem se zapomněl zeptat jak je nejlepší laktobacily užívat. Před jídlem, nebo po jídle? Někde jsem tu snad četl, že 30 min po jídle, ale nějak to nemůžu dohledat. Dnes jsem dělal šanku a vzal jsem si je asi 25 minut po jídle, je to tak správně?

To si opravdu kupujete laktobacily v tabletach, kdyz si doma muzete udelat v cene mleka kefir, ktery bude mit na 500ml tolik laktobacilu jako cela ta vase pixla s tabletama za 300kc? Takovy kefir kdyz si date vecer, pripadne pickles behem dne, tak mate neskutecnou armadu laktobacilu a prospesnych bakterii za smesnou cenu.. Jinak pickles(kvasena zelenina) se dela tak, ze nastrouhate zeleninu, promychate ji se soli a nechat ve velke sklenici par dni v pokojove teplote. Kefir se dela tak, ze date do mleka tibetskou houbu a nechat 1 den v pokojove teplote, to je cele. Taky jsem se do toho nechtel poustet, ale dnes uz mi to prijde jako silenost si kupovat probiotika v tabletach.. \":)\"

Autor:  Martin26 [ pon bře 30, 2015 9:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Ÿura píše:
To si opravdu kupujete laktobacily v tabletach, kdyz si doma muzete udelat v cene mleka kefir, ktery bude mit na 500ml tolik laktobacilu jako cela ta vase pixla s tabletama za 300kc? Takovy kefir kdyz si date vecer, pripadne pickles behem dne, tak mate neskutecnou armadu laktobacilu a prospesnych bakterii za smesnou cenu.. Jinak pickles(kvasena zelenina) se dela tak, ze nastrouhate zeleninu, promychate ji se soli a nechat ve velke sklenici par dni v pokojove teplote. Kefir se dela tak, ze date do mleka tibetskou houbu a nechat 1 den v pokojove teplote, to je cele. Taky jsem se do toho nechtel poustet, ale dnes uz mi to prijde jako silenost si kupovat probiotika v tabletach.. \":)\"

Já si koupil laktobacily jen kvůli šankprakšaláně, po které těžko budu pít hned kefír..Normálně to nejím. Jelikož mám týden po šance, odpověď na časování již není aktuální, ale pro příště by mi pomohla.

Autor:  milo1 [ stř dub 08, 2015 10:31 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Vážní páni dovolte my jednu poznámku. Nechapem doktora ak my sučasne s ATB predpíše laktobacily v tabletkách.
To jako zničit si dobre bakterie a nahradit jned nečím iným ? Tak to rovno skončia ATB v koši ! ATB sa vyrábajú z odumretých častí bakterii a virusov. To asi vie málo ludí. Človeče kedy sa spametáme ?

Autor:  Jarda [ pát kvě 15, 2015 10:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Martin26 píše:
Ještě jsem se zapomněl zeptat jak je nejlepší laktobacily užívat. Před jídlem, nebo po jídle? Někde jsem tu snad četl, že 30 min po jídle, ale nějak to nemůžu dohledat. Dnes jsem dělal šanku a vzal jsem si je asi 25 minut po jídle, je to tak správně?

Ano, v tom není problém, takto to vyhovuje.

Autor:  Jarda [ pát kvě 15, 2015 10:52 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

milo1 píše:
Vážní páni dovolte my jednu poznámku. Nechapem doktora ak my sučasne s ATB predpíše laktobacily v tabletkách.
To jako zničit si dobre bakterie a nahradit jned nečím iným ? Tak to rovno skončia ATB v koši ! ATB sa vyrábajú z odumretých častí bakterii a virusov. To asi vie málo ludí. Človeče kedy sa spametáme ?

Tak oni s tím trochu kompenzují škodlivé účinky ATB, což je vždy lepší než to neřešit vůbec.

Autor:  vikino [ úte čer 16, 2015 3:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Ahoj. Je po očistě tlustého střeva vhodné doplnit laktobacily formou domácího kefíru připraveného z Tibetské houby a jakým postupem doplňovat?
Díky. T.

Autor:  SemTamTuPrídem [ pát čer 19, 2015 8:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Ÿura píše:
To si opravdu kupujete laktobacily v tabletach, kdyz si doma muzete udelat v cene mleka kefir, ktery bude mit na 500ml tolik laktobacilu jako cela ta vase pixla s tabletama za 300kc? Takovy kefir kdyz si date vecer, pripadne pickles behem dne, tak mate neskutecnou armadu laktobacilu a prospesnych bakterii za smesnou cenu.. Jinak pickles(kvasena zelenina) se dela tak, ze nastrouhate zeleninu, promychate ji se soli a nechat ve velke sklenici par dni v pokojove teplote. Kefir se dela tak, ze date do mleka tibetskou houbu a nechat 1 den v pokojove teplote, to je cele. Taky jsem se do toho nechtel poustet, ale dnes uz mi to prijde jako silenost si kupovat probiotika v tabletach.. \":)\"

1. nie každý dobre trávi kefír (ja som toho príkladom, a pritom viem stráviť v pohode kopu mäsa s kopou tuku v jednom jedle - moje jedno jedlo dňa)...
2. Niekde sa písalo (ak to nebol len reklamný ťah), že NIE JE ZARUČENÉ, že sa dostane do hrubého čreva dostatok probiobaktérií, keď ich skonzumujeme orálne, lebo ich môže údajne zahubiť žalúdočná šťava (aj preto sa predávajú probiotiká v tobolke, ktorá odoláva žalúdočným šťavám)...
3. Niekto by rád dodával svojmu organizmu probiotiká aj každý deň či každý druhý deň, resp. niekto ich potrebuje dodávať možno aj dva mesiace zvýšené dávky vkuse, každý deň, a to musí potom piť každý deň kefír ? ... Aj keď nechce ?? ...Také probiotiká v tabletke by si človek kľudne mohol dať aj POČAS PôSTU... Veď nemajú šancu naštartovať trávenie. Kefír už ale hej, ten trávenie naštartuje (alebo naštartuje a potom aj uhasí - ako u mňa konkrétne kefír). Mne lepšie trávi bryndzu (urobím si z nej "bryndzové mlieko") než kefír, ale keďže jem raz denne, nebudem každý deň ten čas jedenia "rozťahovať" na hodinu miesto 20 minút, aby som po "bryndzovom mlieku" mal aspoň 35-40 minútovú pauzu, a až potom jedol to "jedno jedlo dňa"...
4. Dá sa robiť aj klystír s kefírom či "bryndzovým mliekom"... Bude určite VEĽMI ÚČINNÝ, ale - to aj X hodín po jeho zavedení vám môže "vykĺznuť" z hrubého čreva von...... A keď niekto chce dopĺňať probiotiká denne a chce mať istotu že sa dostanú živé do hrubého čreva, a pritom ten človek pracuje a pri práci sa aj hýbe (čupne si a podobne), má riskovať (v práci či na prechádzke), že mu "ujde" ? ... A to ešte nevravím, akú "arómu" majú vetry po zavedení klystíru s bryndzovým mliekom či kefírom....

Autor:  SemTamTuPrídem [ čtv čer 25, 2015 11:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Mám otázku..... Uškodí laktobacilom nepasterizovanej ovčej bryndze, keď ju zamrazím na pár dní ? Niekde na tejto stránke som čítal, že laktobacilom mráz nevadí (neviem či sa nemýlim), pýtam sa pre istotu a ďakujem za odpoveď.

Autor:  peetra [ čtv čer 25, 2015 1:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

SemTamTuPrídem píše:
Mám otázku..... Uškodí laktobacilom nepasterizovanej ovčej bryndze, keď ju zamrazím na pár dní ? Niekde na tejto stránke som čítal, že laktobacilom mráz nevadí (neviem či sa nemýlim), pýtam sa pre istotu a ďakujem za odpoveď.

Ja bežne skladujem laktobacily v mrazničke(v práškovej forme) a svoj "život " si zachovávajú minimálne aspoň rok, napr. jogurt z nich sa pekne urobí, tak si myslím že aj keď budú v inej forme, mali by sa zachovať. skôr si myslím že to môže trochu ovlyvniť konzistenciu bryndze ale to je druhoradé

Autor:  SemTamTuPrídem [ čtv čer 25, 2015 2:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

peetra píše:
...Ja bežne skladujem laktobacily v mrazničke(v práškovej forme) a svoj "život " si zachovávajú minimálne aspoň rok, napr. jogurt z nich sa pekne urobí, tak si myslím že aj keď budú v inej forme, mali by sa zachovať. skôr si myslím že to môže trochu ovlyvniť konzistenciu bryndze ale to je druhoradé

Ďakujem za odpoveď, ktorá ma potešila.

Stránka 610 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/