Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 8:59 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1758 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 118  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2009 9:38 pm 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
No to čo som užíval bol výtazok ze "žraločích jater" a bolo to vraj naj čo sa týka tých omega 3. To s tými semenami vyskúšam, ale nebolo by jednoduchšie to prijat takouto formou? Bol to Prírodný produkt a tomu zodpovedala aj cena, žiadny lacný 200korunový sunt. Dnes som sa bol preist a skoro som skolaboval, nevládal som príst domov, tak dúfam, že sa to čo najkor zlepší, pretože do nemocnice nechcem. Ďakujem

Nebylo, nemá to žádný praktický význam a cena toho produktu, je nepodstatná. Je spousta velice drahých sraček, které podpořené dobrou reklamou, jdou na odbyt, až člověk nechápe, kde se v lidech bere tolik blbosti a nedostatku samostatného, logického úsudku. Na to, aby tělo fungovalo, musí dokázat zpracovat cukry, vše ostatní podle mého názoru máte v dostatečné míře. Pro lepší pochopení uvedu citaci ze stránek vitarian.cz.
Problém však nastává, je-li systém zanesen přemírou tuku. Konzumujeme-li stravu s vysokým obsahem tuku, cukr je chycen ve fázi 2 v krevním řečišti – jeho průchod krevním řečištěm je zpomalen či zablokován. Organismus je pak nucen usilovně pracovat, často až k bodu vyčerpání či choroby, aby dostal cukr pryč z krevního řečiště. V tuto chvíli dochází ke zvýšené hladině krevního cukru, která vede k řadě neduhů výše zmíněným. Při normální funkci metabolismu dochází při transportu cukru krevním řečištěm k sekreci inzulínu slinivkou. Inzulín se připojí k molekule cukru a poté najde inzulínové receptory v cévních stěnách. Inzulín je schopen transportovat cukr přes cévní membránu a následně i přes buněčnou membránu až do buňky samotné. Je-li ovšem v krvi nadměrné množství tuku, dochází k pokrytí cévní stěny, inzulínových receptorů, molekul cukru i inzulínu samotného tenkou vrstvou tuku. Normální metabolické funkce jsou tak zpomaleny či zablokovány a dochází ke zvýšené hladině krevního cukru. Navíc trvá někdy i déle než jeden den vyčistit krev od nadměrného tuku a při jeho stálé konzumaci je přítomen permanentně. Tím je zpomalena fáze 3 pohybu cukru z krevního řečiště k buňkám, které na něj čekají jako na své palivo, zatímco zůstává v krvi v podobě zvýšené hladiny.
Pokud si toto pořádně několikrát přečtete a pochopíte, tak Vám dojde, proč Vás stále nutím jíst mnohem méně těch semínek a jiných kalorických bomb. Prakticky se dostáváte do stavu, kdy čím víc jíte, tím více vaše tělo hladoví. Do určité míry to umí vyřešit i ten lněný olej, ale jen s proteiny a sírou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 3:59 pm 
Offline

Registrován: sob úno 14, 2009 3:19 pm
Příspěvky: 32
Dobry den, chci se zeptat jaka by mela byt teplota tekutiny, kterou se provadi nalev? Informace se nekdy rozchazeji a chtel bych mit jasno. Vetsinou se uvadi, ze teplota neco pod 37°C strevo po pravidelnych nalevech pohani k vetsi vyprazdnovaci aktivite a teplota neco nad 37°C strevo zklidnuje napriklad po prujmech, tim padem aktivitu tlumi.
Take se chci zeptat, zda je mozne do nalevu krome jinych, pouzivat grepove kapky, kvuli potlaceni rustu kvasinek kandidy ve streve? Jen jestli je to bezpecne a ucinne v boji s ni?
A jeste posledni dotaz, jak se divate na konzumaci susenych datli pri onemocneni kandidou? Podporuji datle, ktere maji vysoky obsah cukru mnozeni kvasinky, nebo je jejich konzumace jako v pripade ovoce, bezproblemova?
Predem dekuji za Vase odpovedi a cas Petr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 8:25 pm 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
nofingers píše:
Dobry den, chci se zeptat jaka by mela byt teplota tekutiny, kterou se provadi nalev? Informace se nekdy rozchazeji a chtel bych mit jasno. Vetsinou se uvadi, ze teplota neco pod 37°C strevo po pravidelnych nalevech pohani k vetsi vyprazdnovaci aktivite a teplota neco nad 37°C strevo zklidnuje napriklad po prujmech, tim padem aktivitu tlumi.
Take se chci zeptat, zda je mozne do nalevu krome jinych, pouzivat grepove kapky, kvuli potlaceni rustu kvasinek kandidy ve streve? Jen jestli je to bezpecne a ucinne v boji s ni?
A jeste posledni dotaz, jak se divate na konzumaci susenych datli pri onemocneni kandidou? Podporuji datle, ktere maji vysoky obsah cukru mnozeni kvasinky, nebo je jejich konzumace jako v pripade ovoce, bezproblemova?
Predem dekuji za Vase odpovedi a cas Petr.

Abych Vám řekl pravdu, tak takovýto detail, jsem za celou dobu, co si klystýry pravidelně provádím, nikdy nezkoumal. Vždy do nálevu strčím dva prsty a pokud není výrazně teplý, ani výrazně studený a má tím pádem teplotu, zhruba kolem tělové teploty, tedy cca 36 - 38°C, tak ho použiji. Obecně mohu doporučit raději trochu teplejší, než studený, to je docela nepříjemné. Ač se teplota mění patrně víc, než je Vámi zkoumaný rozsah, tak Vás mohu ubezpečit, že proháněcí aktivita, je vždy zhruba stejná a pokud by se výrazně měnila, tak bych to za tolik let, již určitě zaznamenal. Já tedy na nálev, téměř vždy, používám urinu a v naprosté většině procedur neředěnou. Toto bych doporučil i Vám, na drahé grepové kapky bych se vyprdnul, když uvážím kolik by jich bylo potřeba, tak zlatá urina, zcela zdarma. Účinnost je mimořádná a vzhledem k ceně úžasná, urina na rozdíl od jakéhokoliv jiného fungicidního přípravku, či potraviny, umí zahubit patogeny a vytvořit naopak ideální podmínky pro kolonizaci střeva laktobacily. V zájmu vlastního zdraví, je dobré zapomenout na debilní předsudky, kterými trpí naše "civilizovaná" veřejnost a udělat krok do neznáma, směrem na východ, kde nikdo předsudky nemá a střeva mají většinou v pořádku i přes otřesné hygienické návyky, co se týká povrchu těla. Ono je vždy lepší smrdět markantně zvenčí, než hnít nenápadně zevnitř. Prostudujte toto fórum a pro člena Mat, tady vysvětluji spoustu užitečných postupů, které můžete bez obav použít také. Nejúčinnější by byla, z pohledu "civilizované" společnosti, ta největší "prasárna" v podobě svařené uriny, ale je to extrémně silné, celý postup je třeba důkladně nastudovat a teprve po důkladné přípravě ho použít. Zpravidla to jedním vrzem odstraní ze střeva jakoukoliv potvoru, to je taková rána, že ji neustojí opravdu nic. Proti tomu jsou grepové kapky, jako dětská pistolka ve srovnání s nukleární zbraní. Pokud Vám přes předsudky nepojede vlak, tak prostě kupujte dál ty kapky, použít určitě jdou, ale nic moc, dle mého názoru, nevyřeší.
To u těch datlí, je otázka teploty sušení, do 52°C jsou zachovány enzymy a pak by to mělo být bez problémů, jako u čerstvého ovoce, při vyšších teplotách, již enzymy zaniknou a cukry se začnou chovat stejně, jako cukry rafinované, což asi moc vhodné není. To samé platí i pro ostatní sušené ovoce a blbě se odhaduje, jak nějaký cizokrajný občan, dodržuje předepsané parametry sušení a myslí na zdraví kupujících, třeba Vaše. Loňský rok jsem si v Chorvatsku nasušil, osobně na sluníčku, veliké množství fíků a mohu Vás ujistit, že ať jsem je snědl v jakékoliv i naprosto nesmyslné kombinaci, tak jsem žádné trávicí potíže neměl a po koupených, to již tak jednoznačné není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Irigátor / Klystýrová souprava
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 1:45 am 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na vaše názory a zkušenosti ohledně použití různých typů irigátorů. Na webu je jich spousta, ale u nás pouze plastové a jeden gumový s menším objemem.
Myslím si, že je podstatné, aby byl irigátor dobře vymyvatelný, a pokud možno ne plastový.
Také je zde bezpochyby důležitá koncovka, která se zavádí do rekta. Nesmí být ostrá a / nebo při apikaci klystýru vyklouzávat.
Někdo doporučuje i domácí hydrocolon, který dokonaleji než klystýr vypláchne celé tlusté střevo.
Prosím, jaké zkušenosti a názory na tuto problematiku máte vy, zkušenější?
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irigátor / Klystýrová souprava
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 6:12 am 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na vaše názory a zkušenosti ohledně použití různých typů irigátorů. Na webu je jich spousta, ale u nás pouze plastové a jeden gumový s menším objemem.
Myslím si, že je podstatné, aby byl irigátor dobře vymyvatelný, a pokud možno ne plastový.
Také je zde bezpochyby důležitá koncovka, která se zavádí do rekta. Nesmí být ostrá a / nebo při apikaci klystýru vyklouzávat.
Někdo doporučuje i domácí hydrocolon, který dokonaleji než klystýr vypláchne celé tlusté střevo.
Prosím, jaké zkušenosti a názory na tuto problematiku máte vy, zkušenější?
Děkuji

Jsou i kovové, ale velice špatně se shánějí, mohu Vás však ujistit, že daleko nejlepší způsob je použít obyčejnou PET láhev, ideálně takovou tvrdší zelenou, například od minerálky Matoni. Ono totiž vymývání a vyváření je zbytečná ztráta času, to je rychlejší starou PET láhev vyhodit a dát novou. Mám to za mnoho let zkušeností ověřené, že nic lepšího a hlavně levnějšího, není možné získat. Každý jiný irigátor má svá negativa, na která přijdete, až při vlastním použití. Celý postup výroby, jsem v tomto fóru již popisoval, tak ho zopakuji. Velice levný a ideální irigátor lze zhotovit i z PET láhve a pokud máte hadičku od toho plastového, co je běžně ke koupi, tak není problém ji potom použít a máte irigátor ideální a nezničitelný. Pouze Vám musí nějaký soustružník vyrobit, dutý mosazný šroub do víčka PET lahve. Ze spodní části lahve odříznete nožem, nebo nůškami, 2 výstupky a protilehlý výstupek propíchnete pro drát na zavěšení. Irigátor v tomto provedení se dá velice dobře vzít do ruky, na rozdíl od plastového pytlíku, či gumového vaku a od nikud nepadá jako irigátor kovový, navíc má velice dobrý objem a vyteče celý, což například kovový nevyteče. Až se Vám bude jevit špinavý, tak PET láhev vyhodíte a víčko s hadičkou použijete na nově zhotovenou PET láhev, což je práce na 5 minut.
Co se týká té koncovky, tak naprosto nejlepší je silikonová hadička s kohoutkem, která je zobrazena u igelitového irigátoru, na mých stránkách vpravo od kovové varianty. Jinak vzhledem k rozměrům běžné stolice, je hadička opravdu směšně malého průměru, ostrá rozhodně není, má zakulacený konec a ten si před zakoupením můžete důkladně prohlédnout. Vyklouzávání jsem nikdy nezaznamenal a pokud by tam přeci při uvolněném svalstvu řitního svěrače tento problém byl, tak si ji v příslušné poloze prostě rukou přidržíte. Pokud nádobka visí a má navíc kohoutek, tak jde o velice komfortní variantu, kde máte obě ruce volné a dostatek času na manipulaci, se zasunutím do konečníku.
Když máte peněz na rozhazování a jste přesvědčena, že domácí hydrocolon vyčistí střeva lépe, nic nebrání jeho zakoupení, ale většina lidí je ochotna konat různé extrémní praktiky v domnění že za týden spraví to, na co kašlali 40 let. Tento postup nedoporučuji ani u vymývání, je to spíše na škodu, než o nějakém významném užitku. Správně provedený klystýr, s použitím jogínské techniky udiana, promyje i kus střeva tenkého, tak nechápu, co více je třeba, nehledě na cenový vstup.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 6:21 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Jjj, zlaté české ručičky! My si prostě poradíme se vším... \":D\"
Je to jasné a děkuji za návod. Mám jen problém s tímhle:
" Pouze Vám musí nějaký soustružník vyrobit, dutý mosazný šroub do víčka PET lahve."
Soustružníka žádného neznám a ani nevím, co přesně bych vlastně od něj měla chtít. Jaký průměr šroubu? Asi podle té hadičky, že? Ale pak to bude téci kolem, nebo ne? Kolem toho vsazeného šroubu... \":?\"
Peněz na rozhazování rozhodně nemám. Spíš ještě přemýšlím o domácím destilačním přístroji a / nebo tlakovém odšťavńovači. A to jsou pěkně drahé přístroje....tak to pořád odkládám....
U té jogínské techniky jste asi měl na mysli udiana bandhu? Jeden čas jsem se józe také věnovala.
Jinak se snažím žít celkem zdravě stále. Vyhýbám se komplikovaným a instantním potravinám, raději dávám přednost jednoduchým a těm, co poskytuje přímo příroda. Jen se mi zatím nedaří se zbavit masa (jsem krevní skupina "0"). Zkusila jsem to jeden a čtvrt roku, ale potom si tělo o kuřecí neodbytně řeklo...
Ještě Vám chci mnohokrát poděkovat za Vaše nesmírně užitečné stránky a možnost si zde vyměňovat názory. \":P\" \":D\" \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2009 9:32 pm 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Jjj, zlaté české ručičky! My si prostě poradíme se vším... \":D\"
Je to jasné a děkuji za návod. Mám jen problém s tímhle:
" Pouze Vám musí nějaký soustružník vyrobit, dutý mosazný šroub do víčka PET lahve."
Soustružníka žádného neznám a ani nevím, co přesně bych vlastně od něj měla chtít. Jaký průměr šroubu? Asi podle té hadičky, že? Ale pak to bude téci kolem, nebo ne? Kolem toho vsazeného šroubu... \":?\"
Peněz na rozhazování rozhodně nemám. Spíš ještě přemýšlím o domácím destilačním přístroji a / nebo tlakovém odšťavńovači. A to jsou pěkně drahé přístroje....tak to pořád odkládám....
U té jogínské techniky jste asi měl na mysli udiana bandhu? Jeden čas jsem se józe také věnovala.
Jinak se snažím žít celkem zdravě stále. Vyhýbám se komplikovaným a instantním potravinám, raději dávám přednost jednoduchým a těm, co poskytuje přímo příroda. Jen se mi zatím nedaří se zbavit masa (jsem krevní skupina "0"). Zkusila jsem to jeden a čtvrt roku, ale potom si tělo o kuřecí neodbytně řeklo...
Ještě Vám chci mnohokrát poděkovat za Vaše nesmírně užitečné stránky a možnost si zde vyměňovat názory. \":P\" \":D\" \":)\"

Pokusím se Vám šroub popsat, co nejlépe a snad to pochopíte, jde o mosazný šroub, 40 mm dlouhý o průměru 10 mm s jemným závitem, má plochou hlavu o průměru 18 mm a vysokou 3 mm, celý je provrtaný a díra má průměr 7 mm, dále je opatřen maticí, se stejným závitem, vysokou 5 mm. Celý šroub se krásně vejde do víčka od PET lahve, pokud se toto víčko provrtá, přesně uprostřed, vrtákem o průměru 10 mm. Šroub prostrčíte dírou ve víčku z vnitrní strany, kde je závit, hlava šroubu se vejde do vnitřního kroužku a z druhé strany dotáhnete matku. Tím je celá sestava připravena na našroubování hadičky a můžete ji používat.
Na destilační přístroj se vyprdněte a kupte si reverzní osmózu, sám ji používám a nic lepšího doma mít asi nemůžete. Klikněte na baner, na mých stránkách a zjistíte, že toto zařízení je k mání, za pouhých 1890,- Kč. Nainstaluje Vám ho instalatér, jako další kohoutek na kuchyňském dřezu a tam si pak můžete točit vodu, v kvalitě ledovcové vody, až 8 litrů za hodinu. Dle mého názoru to celé, i s kohoutkem a instalací, nepřesáhne 3500,- Kč a roční servis provedete sama, za cca 300,- Kč. Pokud to chcete i s fotografiemi, tak si musíte počkat na další pokračování mého seriálu v časopise Recepty prima nápadů, kde bude vše podrobně popsáno i s fotografiemi. Dobrý odšťavovač, je opravdu drahá záležitost a doporučuji na něm nešetřit, to se opravdu nevyplatí. Opravdu dobrý, se pod 15000,- Kč koupit nedá.
Technicky jde o zadržení dechu a podtlakem bránice nasáváte vodu do střeva, při zavedené hadičce irigátoru. Tato technika umožňuje vyprat střeva, skutečně dokonale a poznáte to tak, že po napuštění opakovaně rychle stlačíte střevo, v oblasti slepého střeva a bude to tam šplouchat.
Všech pět bílých jedů tělu škodí, ať si o ně říká jak chce, masa sice nejsou bílý jed a můžete jíst libovolná množství, ale pouze do 4 hodin od zabití zvířete a jenom v syrovém stavu, jinak jde o produkt velice škodlivý a jednoznačně narušující trávicí proces. Nebezpečných je zde vícero faktorů a rozumný člověk, se konzumace masa dobrovolně vzdá. Neexistuje totiž žádný logický důvod, ke konzumaci hnijící bílkovinné hmoty, navíc zpravidla upravené tak, aby poškodila tělo co nejvíce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2009 9:39 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Je vporiadku ked sa napijem po vykonaní klystýru? Pijem vodu. Zatial som nič negatívne nezaznamenal
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2009 10:14 am 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Je vporiadku ked sa napijem po vykonaní klystýru? Pijem vodu. Zatial som nič negatívne nezaznamenal
Ďakujem

Není žádný důvod, proč by se po klystýru nedalo ihned pít, nebo jíst, toto omezení pití, platí pouze u očisty šankaprakšalánou a do prvního jídla, se pít skutečně nesmí. Dokonce i po prvním jídle, doporučuji tak 1 hodinu bez příjmu tekutin, pro lepší srovnání trávícího traktu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2009 12:59 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Všimla jsem si, že ve svém příspěvku k přístroji Greenstar varujete před uchováváním vody v plastových lahvích, kde rychle dochází k její kontaminaci.
Ale jak je to potom s plastovou lahví na klystýr třeba při použití uriny? To je přece také velmi "hladová" tekutina, o níž Dr. Walker ve svých knihách píše, že vytahuje při klystýrové aplikaci škodliviny z okolní lymfy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2009 4:14 pm 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Všimla jsem si, že ve svém příspěvku k přístroji Greenstar varujete před uchováváním vody v plastových lahvích, kde rychle dochází k její kontaminaci.
Ale jak je to potom s plastovou lahví na klystýr třeba při použití uriny? To je přece také velmi "hladová" tekutina, o níž Dr. Walker ve svých knihách píše, že vytahuje při klystýrové aplikaci škodliviny z okolní lymfy.

To si pletete pojmy s dojmy, první část Vaší otázky se vztahuje k destilované vodě, tedy vodě hladové, připravené o veškeré minerální látky anorganického původu a také o veškeré reziduální látky, které jsou pro organizmus velice nebezpečné. Čili jde o čistou H2O a ta hladová skutečně je, v tom smyslu, že po požití odebírá z tkání usazené anorganické minerálie, které zpravidla jsou zdrojem vážných zdravotních potíží.
Naopak proti tomu lidská moč, je produkt napěchovaný solemi, což snadno poznáte, pokud provedete degustaci a pracuje přesně obráceně, než destilovaná voda. Za normálních okolností, do sebe urina nic nevstřebává a navíc v té PET lahvi, nebude ani potřebnou dobu, na to, aby něco vstřebat mohla. Ve střevě se chová jako hladová, ale na jiném principu. Obrátí, právě vysokým obsahem solí, osmózu tlustého střeva a na rozdíl od destilky neodebírá z těla minerálie, ale toxiny a čistí tím pádem stěny tlustého střeva od hlenovitých nánosů a krevní lymfu zbavuje toxinů. Čili zde se není čeho obávat a klystýrování pomocí uriny i z PET lahve, je zcela bezpečné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pát kvě 15, 2009 10:52 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Dnes, ked som robil klystýr, tak som pred tým neešiel na stolicu, jednoducho som nemal nutkanie ako inokedy. Vcera som ale jedol dost málo šalát(hlavne ladový+ ostatná zelenina dokopy cca 250 g+ ryba, pstruh cca 250g v surovom stave, reálne mohla mat 160g) a na veceru už iba trochu šalátu+ strúhanú mrkvu, tiež málo. Je možné, že preto som nemal nutkanie na stolicu. Brucho som taktiez nemal nafúknuté. Ked som ten klystýr robil, tak išlo stolice minimum, doslova také "bobky". Potum už som videl iba clé kusy mrkvy, šalátu, tak ako ked som Vám to písal, ked som robil ten klystýr prvý krát. Napísali ste mi, že je to obsah tenkého čreva. Mimochodom tú rybu som si vobec nevychutnal a u už sa k nej nemienim vracat. To maso fakt nemusím nech vraví kto chce čo chce. Ved to vidím na sebe. Mimochodom, pred klystýrom som jedol ovocie, jablká. Po klystýre dalšie, banány,kiwi... Dúfam, že som to s tým velmi neskazil. Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pát kvě 15, 2009 1:51 pm 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Dnes, ked som robil klystýr, tak som pred tým neešiel na stolicu, jednoducho som nemal nutkanie ako inokedy. Vcera som ale jedol dost málo šalát(hlavne ladový+ ostatná zelenina dokopy cca 250 g+ ryba, pstruh cca 250g v surovom stave, reálne mohla mat 160g) a na veceru už iba trochu šalátu+ strúhanú mrkvu, tiež málo. Je možné, že preto som nemal nutkanie na stolicu. Brucho som taktiez nemal nafúknuté. Ked som ten klystýr robil, tak išlo stolice minimum, doslova také "bobky". Potum už som videl iba clé kusy mrkvy, šalátu, tak ako ked som Vám to písal, ked som robil ten klystýr prvý krát. Napísali ste mi, že je to obsah tenkého čreva. Mimochodom tú rybu som si vobec nevychutnal a u už sa k nej nemienim vracat. To maso fakt nemusím nech vraví kto chce čo chce. Ved to vidím na sebe. Mimochodom, pred klystýrom som jedol ovocie, jablká. Po klystýre dalšie, banány,kiwi... Dúfam, že som to s tým velmi neskazil. Ďakujem

Nechápu nějak smysl dotazu, ale obecně člověk nežije proto, aby žral, ale jí proto, aby žil, z čehož mi vychází, čím méně, tím lépe a chutě jsou naprosto nepodstatné. Takto bych rybu, nejedl ani já a to můžu sníst téměř vše. Ryba musí být živá a spotřebovat ji do 4 hodin od zabití, není to problém následující metodou. Z živé menší ryby, uříznete hlavu a ocas, ostrým nožem rozříznete a vyrobíte dva filety. Filety se naklepou, potřou čerstvě rozmačkaným česnekem a zakapou citrónovou šťávou, nebo jablečným octem. Lehce polijete olivovým olejem, posypete kořením, např. oregáno, narovnáte na sebe a necháte tak 1 hodinu marinovat. Mezi tím, si namočíte mořskou řasu na sushi a vyrobíte nádivku z avokáda, strouhané mrkve, strouhaného celeru a přidáte rozmačkaný česnek, případně okořeníte, dobrá je i ostrá paprika. Potom položíte řasu, na ní marinovaný filet, natřete nádivku a zavinete takové malé roládičky. Do nich, zhruba po 15 mm, napícháte párátka, nebo něco na jednohubky a nakrájíte kolečka. Je to velice estetické, chutné a lehce stravitelné, takto se jí syrová ryba a příznivci vařené stravy, to u nás na návštěvách jedí, až se jim dělají boule za ušima.
K tomu stavu stolice, se zeptám potřetí a naposled. Udělal jste něco, pro ty omega 3 mastné kyseliny? To totiž, mimo jiné, plastifikuje stolici a je nutné současně jíst i lněné rozemleté semínko, tak 2 - 3 polévkové lžíce denně, pro doplnění lignanů a lepší defekaci.
Klystýr se dělá zásadně na lačno a nechápu, proč to zase vymýšlíte jinak. Hlavně si vezměte poučení z toho, že po menším množství jídla, jste se konečně nenafouknul, jako po předchozích pokusech s přežíráním. Ono méně, mnohdy znamená více.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pát kvě 15, 2009 2:11 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
No, dnes som to vážil a to čo som Vám napísal, je možno aj vela. Zmysel mojej otázky spočíval skor v tom či je normálne, že som nemal nutkanie na ranajšiu stolicu ako vzdy. Tá ryba by sa od doby kedy som ju zjedol cca 14.00 som dojedol strávit spolu s tou zeleninou z obeda a večere a ráno som to mal vylúčit nie? Chodím vždy ráno. Ale dnes nie, ale zároven mi to nijako nevadilo, pretože som nemal nutkanie. Tak sa pýtam či je to normálne? Inak strávitelnost som podporil okreminého aj laktobacilmi. Tú rybu som kombinoval so zeleninou, tak ako to radí Harvey Diamond, takže som myslel, že je to ok.
2. Tú rybu, vyskúšam. Jedeniu sushi sa nebránim. Toto znie celkom chutne
3. Som skeptický ohladne kúpy toho oleja, kedze vidím ako sa s ním zaobchádza v predajniach(dokonca bio). Skúsim sa este informovat ohladne tej dodávky.
4. Čo sa týka tých porcií, tak dnes som vážil ten ladový šalát a zistil som, že inkedy, kedy som myslel, že je toho viac, tak to bol iba optický klam. Celý šalát mal 500g a vydržal mi asi 5-6 dní. Takže tie moje porcie majú tolko kolko doporučujete. Určite sa neprežieram. Nafukujú ma skor tie štavy, ale to som Vám už spomínal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pát kvě 15, 2009 2:26 pm 
Online
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
No, dnes som to vážil a to čo som Vám napísal, je možno aj vela. Zmysel mojej otázky spočíval skor v tom či je normálne, že som nemal nutkanie na ranajšiu stolicu ako vzdy. Tá ryba by sa od doby kedy som ju zjedol cca 14.00 som dojedol strávit spolu s tou zeleninou z obeda a večere a ráno som to mal vylúčit nie? Chodím vždy ráno. Ale dnes nie, ale zároven mi to nijako nevadilo, pretože som nemal nutkanie. Tak sa pýtam či je to normálne? Inak strávitelnost som podporil okreminého aj laktobacilmi. Tú rybu som kombinoval so zeleninou, tak ako to radí Harvey Diamond, takže som myslel, že je to ok.
2. Tú rybu, vyskúšam. Jedeniu sushi sa nebránim. Toto znie celkom chutne
3. Som skeptický ohladne kúpy toho oleja, kedze vidím ako sa s ním zaobchádza v predajniach(dokonca bio). Skúsim sa este informovat ohladne tej dodávky.
4. Čo sa týka tých porcií, tak dnes som vážil ten ladový šalát a zistil som, že inkedy, kedy som myslel, že je toho viac, tak to bol iba optický klam. Celý šalát mal 500g a vydržal mi asi 5-6 dní. Takže tie moje porcie majú tolko kolko doporučujete. Určite sa neprežieram. Nafukujú ma skor tie štavy, ale to som Vám už spomínal.

Jakékoliv maso, výrazně brzdí defekaci, dokonce i syrové a je schopné prodloužit čas průchodu střevy, na dvoj, až trojnásobek běžného času. Harvey Diamond doporučuje jíst pstruha v syrovém, předpokládám rozmraženém stavu?
Postup nákupu lněného oleje, jsem Vám popsal, tak to vyzkoušejte, nebo se informujte u té paní Rusové, jak jsem Vám napsal, zda to zaváží ta firma i u Vás, je to klidně možné a třeba dnes mi ta firma dodala, zmíněný olej ještě studený, já ho dám hned do mrazáku a vím, že ho mám opravdu v pořádku.
Tak jich pijte míň, nebo jiné kombinace, optimální je čistá mrkev, po té se snad ještě nenafouknul nikdo pokud vím, tak pijte jen mrkev, ať se nějak vyladíte.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1758 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 118  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz