Alopat píše:
Bohužel, laktobacily (bulgaricus, johnsonii, reuteri) s celozrnným jídlem odolné k působení žaludeční kyseliny (pufrovací a ředící efekt) a trávicích šťáv (inhibicí trypsinu), které pak ve střevech zabraňují množení patogenních prvoků a po kterých se člověk dožívá vysokého věku, konzumací komerčně vyráběných jogurtů nezískáte. Jestli by tedy nebylo lépe místo těchto kupovaných produktů pít doma sedlé mléko.
Toto by si mohol vysvetlit lepsie. Niekolko komercnych jogurtov totiz tieto kultury obsahuje a maju ich uvedene na obale. Napr. bulgaricus som uz uvedene na obale niekolko krat videl. (ale aj v pripade, ze niesu priamo uvedene na obale, mozu byt pouzite vramci "jogurtovej kultury", ktora je uvedena v zlozeni)
Akoto, ze ich teda z jogurtu neziskame? Pri testoch jogurtoch boli objavene kultury, teda ze su tam aj v deklarovanom mnozstve, teda jogurt by mal mat cez 10 milionov kultur na 1 gram. Niektore probioticke jogurty (obsahujuce bifidobakterie, ako Danone) maju dokonca garantovane v case experiacie pomerne velke mnozstva (4 miliardy kultur na cca 120 gramov, co je cca 40 milionov na 1 gram, teda 4x viac nez bezny jogurt).