Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Draselný zlepšovák
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=6&t=577
Stránka 33

Autor:  jani [ stř úno 15, 2012 12:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Jarda píše:
Určitě, mořská sůl je čištěná a upravovaná, což máte na obalu napsáno a tím pádem méně vhodná.

Dá se koupit mořská sůl nerafinovaná i tato je tedy upravovaná?
http://www.bio-natural.cz/sortiment78-k ... rafinovana

Autor:  Jarda [ čtv úno 16, 2012 9:38 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

jani píše:
Dá se koupit mořská sůl nerafinovaná i tato je tedy upravovaná?
http://www.bio-natural.cz/sortiment78-k ... rafinovana

Koupit se dá pochopitelně ledasco, ovšem to já nemohu předpokládat, pokud to v dotazu neuvedete. Naprostá většina mořské soli, která se běžně prodává, je upravovaná a tento produkt je tedy výjimkou. Tato sůl pochopitelně vyhovuje a bude s himálajskou solí patrně plně srovnatelná.

Autor:  jani [ čtv úno 16, 2012 10:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Jarda píše:
Koupit se dá pochopitelně ledasco, ovšem to já nemohu předpokládat, pokud to v dotazu neuvedete. Naprostá většina mořské soli, která se běžně prodává, je upravovaná a tento produkt je tedy výjimkou. Tato sůl pochopitelně vyhovuje a bude s himálajskou solí patrně plně srovnatelná.

Když už jsme u těch solí, dovolím si upoutat pozornost ještě k jedné soli - tzv. ČERNÉ LÁVOVÉ, jelikož mám ráda vajíčka a tato sůl voní i chutná silně po vejcích, mohu ji podobně založeným labužníkům doporučit. Cena je trošku vyšší, ale tato sůl se nehodí k běžnému solení, tedy vydrží poměrně dost dlouho a já ji sehnala přes 50 kč.
http://www.medunka.cz/eshop/potraviny-k ... avova-250g

Autor:  Jarda [ pát úno 17, 2012 11:37 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

jani píše:
Když už jsme u těch solí, dovolím si upoutat pozornost ještě k jedné soli - tzv. ČERNÉ LÁVOVÉ, jelikož mám ráda vajíčka a tato sůl voní i chutná silně po vejcích, mohu ji podobně založeným labužníkům doporučit. Cena je trošku vyšší, ale tato sůl se nehodí k běžnému solení, tedy vydrží poměrně dost dlouho a já ji sehnala přes 50 kč.
http://www.medunka.cz/eshop/potraviny-k ... avova-250g

Vím o ní, ale sám jsem ji ještě nezkoušel, nicméně mám dost pozitivních ohlasů od mých klientů, kteří ji používají, čili asi ji lze doporučit.

Autor:  Ram [ sob kvě 05, 2012 9:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Vysoký draslík

Srdečně zdravím, a musím Vaše stránky jen chválit. Dnes od rána u nich sedím. A jelikož asi každý má nějaký problém, tak se připojuji. Chtěla bych poprosit za svého manžela: 62 let, již několik let užívá léky na cukrovku, ale ne inzulín, cukr jen lehce zvýšený, srdce, vysoký tlak, cholesterol. Jeho výrazným současným problémem je ale vysoký draslík. Já jsem laik, ale prošla jsem vedlejší účinky všech léků, které užívá a u léku Ramicard je výslovně napsáno, že by se měl ohlídat draslík.
Má draslík 5,5 někdy i vyšší, ale lékařka tvrdí, že to není žádným lékem, a že musí držet dietu, kterou mu letmo četla z internetu.
Žádné potravinové doplňky kromě hořčíku neužívá, pouze jedl poměrně dost zeleniny, brambor (má dost draslíku). Nevím vlastně co mu mám vařit, v podstatě by měl být draslík všude, co pochází ze země, ale ze země pochází všechno. Málo draslíku má snad jen rýže, sýr a borůvky. Zdá se mi, že dietou to asi nikam moc nepovede.
Taky jsem zahlídla u Vás, že údajně sráží draslík kuchyňská sůl. Ale ta se mi moc vhodná nezdá.
Prosím o radu. Děkuji

Autor:  Jarda [ úte kvě 08, 2012 4:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vysoký draslík

Ram píše:
Srdečně zdravím, a musím Vaše stránky jen chválit. Dnes od rána u nich sedím. A jelikož asi každý má nějaký problém, tak se připojuji. Chtěla bych poprosit za svého manžela: 62 let, již několik let užívá léky na cukrovku, ale ne inzulín, cukr jen lehce zvýšený, srdce, vysoký tlak, cholesterol. Jeho výrazným současným problémem je ale vysoký draslík. Já jsem laik, ale prošla jsem vedlejší účinky všech léků, které užívá a u léku Ramicard je výslovně napsáno, že by se měl ohlídat draslík.
Má draslík 5,5 někdy i vyšší, ale lékařka tvrdí, že to není žádným lékem, a že musí držet dietu, kterou mu letmo četla z internetu.
Žádné potravinové doplňky kromě hořčíku neužívá, pouze jedl poměrně dost zeleniny, brambor (má dost draslíku). Nevím vlastně co mu mám vařit, v podstatě by měl být draslík všude, co pochází ze země, ale ze země pochází všechno. Málo draslíku má snad jen rýže, sýr a borůvky. Zdá se mi, že dietou to asi nikam moc nepovede.
Taky jsem zahlídla u Vás, že údajně sráží draslík kuchyňská sůl. Ale ta se mi moc vhodná nezdá.
Prosím o radu. Děkuji

Jak jste zde načetla, většina lidí má problém spíše opačný, ale ten váš se dá řešit na několika rovinách, čili jednoznačnou odpověď nečekejte. Jedna možnost je málo sodíku a rozhozené elektrolyty, což spraví himálajská sůl, další možnost jsou špatné ledviny a to již solí spíše zhoršíte, tedy solení musí předcházet laboratorní test na sodík. Teprve jako poslední možnost je přebytek draslíku ve stravě, ten jinak totiž plně funkční ledviny celkem v pohodě odstraní a problém není, čili řešil bych asi hlavně stav ledvin.

Autor:  Jirik.TK [ sob črc 07, 2012 10:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Jarda píše:
....Himálajská sůl neobsahuje, žádný chlorid sodný, to jste zcela mimo, je to naprosto unikátní soubor přírodních, lehko vstřebatelných, minerálů ......

Nemám s ní žádné zkušenosti, ale byl bych opatrný. Dá se vygooglit i toto:

"Tato sůl pochází z podhůří Himalájí, její stáří je více než 250 mil. let a čistota s obsahem soli NaCl je jedna z nejvyšších na světě – 98% NaCl."

" .... běžně dostupné produkty, které sice jmenují himálajská sůl, ale při bližším zkoumání se jedná většinou o kamennou sůl z polských dolů."

Autor:  Jarda [ pon črc 16, 2012 10:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Jirik.TK píše:
Nemám s ní žádné zkušenosti, ale byl bych opatrný. Dá se vygooglit i toto:

"Tato sůl pochází z podhůří Himalájí, její stáří je více než 250 mil. let a čistota s obsahem soli NaCl je jedna z nejvyšších na světě – 98% NaCl."

" .... běžně dostupné produkty, které sice jmenují himálajská sůl, ale při bližším zkoumání se jedná většinou o kamennou sůl z polských dolů."

Máte pravdu, mám tam chybu, to jsem asi měl zatmění, jinak vše je otázkou poctivosti prodejce a ta je dnes opravdu nízká.

Autor:  milinko [ stř led 30, 2013 6:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Jarda píše:
Himálajská sůl neobsahuje, žádný chlorid sodný, to jste zcela mimo, je to naprosto unikátní soubor přírodních, lehko vstřebatelných, minerálů a pokud není hrubě předávkována, tak nijak neškodí, ale naopak je vysoce prospěšná. Dá se využívat v jakékoliv kuchyňské aplikaci místo chloridu sodného, akorát je potřeba počítat s tím, že projev slanosti má delší prodlevu a ta slanost jaksi dojde, čili raději zpočátku méně, než jste zvyklý a bude to akorát. Toho chloridu draselného se zase tak bát nemusíte, protože nyní máte sodíku v těle hrubý nadbytek a teprve po jeho vyloučení je potřeba být s draslíkem více opatrný.

Himálajská sůl obsahuje 97% NaCl, je to vlastně "sušená" mořská voda. Analýza je např. zde: http://www.centrumkrmiv.cz/product/hima ... -3-kg-501/ , ale myslím, že polská nebo himálajská sůl je prašť jako uhoď. V době jejich vzniku byla mořská voda na celé planetě stejně čistá.

Autor:  Jarda [ úte úno 19, 2013 1:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

milinko píše:
Himálajská sůl obsahuje 97% NaCl, je to vlastně "sušená" mořská voda. Analýza je např. zde: http://www.centrumkrmiv.cz/product/hima ... -3-kg-501/ , ale myslím, že polská nebo himálajská sůl je prašť jako uhoď. V době jejich vzniku byla mořská voda na celé planetě stejně čistá.

To máte pravdu, nebude tam velký rozdíl, maximálně trochu horší hygiena při zpracování.

Autor:  Alopat [ pát črc 17, 2020 9:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

[quote="Jarda":2m6tecwg][quote="Sroll5":2m6tecwg]Dobry den pane Jardo,

muzete prosim vysvetlit Vase tvrzeni o obsah chloridu sodneho v Himalajske soli? V tomto vlakne tvrdite, ze tato sul chlorid sodny neobsahuje.
Avsak v tomto vklakne

Autor:  Jarda [ sob črc 18, 2020 8:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Alopat píše:
Uvedený poměr je kompromisem a příklonem k chuti, vzhledem k opačnému poměru extra (1) a intra (2) celulárních tělesných tekutin vázajících v tomto pořadí sodík a draslík? Členem Sroll5 doporučovanou bezsodíkovou sůl Halso s lysinem neznám, ale narazil jsem na sůl Salka od Dr Oetkera s pro mě doposud neznámými éčky E535, E500, E504 v roli protispékavých látek. Navíc lysin, hojně doporučovaný u kardiovaskulárních onemocnění, in vitro překvapivě zvýšil replikaci viru HIV a jeho methylace dokonce pohyblivost Toxoplasmy, což by negativně ovlivnilo daleko širší skupinu obyvatelstva. Záleží na tom, jaké jsou s ním praktické zkušenosti, ale stále platí hlavně si neuškodit.

Poruchy vnitřního prostředí
http://patf-biokyb.lf1.cuni.cz/wiki/_media/vyuka/11_poruchy_vnitrniho_prostredi.pdf
https://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/natura/specialni-vyziva/natura-salka
https://www.benu.cz/salka-500g
Influence of L-lysine amino acid on the HIV-1 RNA replication in vitro
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/2040206614566582
The role of lysine methylation in regulating the motility of Toxoplasma gondii
https://grantome.com/grant/NIH/R01-AI098686-05
https://www.kupredudominulosti.cz/kuchar-jiri-3d-paracelsus-doporucoval-dat-si-jednou-za-ctrnact-dni-vetsi-mnozstvi-alkoholu/

Zajímavé informace které minimálně nutí k zamyšlení nad delší dobu nezpochybnitelným názorem o fungování lyzinu v organizmu.

Autor:  Alopat [ sob črc 18, 2020 10:04 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Jarda píše:
Zajímavé informace které minimálně nutí k zamyšlení nad delší dobu nezpochybnitelným názorem o fungování lyzinu v organizmu.

Pořád se jedná pouze o testy ve zkumavce a v této souvislosti bych poukázal na taktéž odlišné chování samotných huminových a fulvových kyselin, kde stejně jako u Antabusu a Vitamínu C bude léčebný efekt záležet na metaloproteinech a tvorbě alkalických sloučenin kovů. To pak je jiná káva a rozdíl mezi propadákem a zdarem, až tak je to jednoduché. viewtopic.php?p=97490#p97490

Autor:  Xion [ pát črc 24, 2020 4:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Draselný zlepšovák

Alopat- NaCL obsahuje len 38g sodika na 100g, kym KCL 55g draslika za 100g KCL.
Preto mozno ten pomer 3:2. Ale i tak by bolo dobre najst presny dovod preco, lebo nakoniec moze ist o rovnovahu molekul, nie celkovu hmotnost zlucenin. Molekula sodika vazi inak nez molekula draslika, a ked ide o mnozstvo molekul, ktore maju byt v rovnovahe, v tom pripade treba mat draslika takmer o 50% v tele viac nez sodika, vzhladom na hmotnost.

Stránka 33 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/