Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 9:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 586 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2018 11:58 am 
Offline

Registrován: ned říj 22, 2017 10:13 am
Příspěvky: 134
JednorazovyNICK píše:
Ziaden tuk podobny olivovemu oleju u nas nemame (mozno tak bravcova, husacia, kacacia mast ?)
Nehadam sa, len konverzujem \":-)\"

Zrovna nedávno jsem někde četl, že olivovému oleji se svým složením podobá slunečnicový olej.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2018 1:03 pm 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 501
Modrovous píše:
Zrovna nedávno jsem někde četl, že olivovému oleji se svým složením podobá slunečnicový olej.

...tak autor takeho textu (z ktoreho si tu info prebral) musi byt riadny k***t...
Vid tabulka... \":-)\"

Příloha:
Tabuľka tukov.jpeg
Tabuľka tukov.jpeg [ 33.66 KiB | Zobrazeno 7500 krát ]


Slnecnicovy olej ma 7,5x viac PUFA, nez olivovy olej. A prave to PUFA je svinstvo...
Slnecnicovy a olivovy olej maju akurat podobne mnozstvo nasytenych tukov...12g (slnecnicovy) vs 15g (olivovy)... Lenze o tento udaj pri tychto dvoch tukoch absolutne nejde...
Olivovemu oleju sa nepodoba ziaden nas olej, najblizsie mu vsak je z tukov prave bravcova mast. 50g masti denne (tolko si davam) je pohodka.

Pan Jarda : Zaujimalo by ma, kolko gramov sacharidov jedavaju v priemere denne kretania. Asi to bude aspon 300g zacharidov na den. To je uz vysokosacharidova strava. Tam si nemozu dovoli tolko nasytsnych tukov ako na nizkosacharidovej (a to nemyslim ketozu) strave. Mam 77kg, pre mna je nikosacharidova strava aj 180g sacharidov. Avsak znizujem ich mnozstvo na 150g, pretoze trochu navysujem bielkoviny (nech naberiem mozno aj take 2kg svalov, co mi vizualne len prospeje, a bude "konecna"), a zaludok ma obmädzeny priestor, hlavne v 2hod okne na jedlo...a hlavne, ked odmietam uzivat proteinove prasky/napoje (napoj by som ani nevopchal do 2hod okna na jedlo...)

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Naposledy upravil JednorazovyNICK dne pát bře 09, 2018 8:12 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2018 2:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28249
Bydliště: Poděbrady
Modrovous píše:
Zrovna nedávno jsem někde četl, že olivovému oleji se svým složením podobá slunečnicový olej.

To je opravdu mimózní informace a dobře to vysvětlil člen JednorazovyNICK. Srovnávat tyto dva olej není vůbec možné, jde tam o naprosto zásadní rozdíly.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2018 2:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28249
Bydliště: Poděbrady
JednorazovyNICK píše:
...tak autor takeho textu (z ktoreho si tu info prebral) musi byt riadny k***t...
Vid tabulka... \":-)\"

(nejde mi tu pridat tabulku, obrazok je v "zlom" formate, pridam vecer z PC, teraz som na mobile)
Zatial : slnecnicovy olej ma 7,5x viac PUFA, nez olivovy olej. A prave to PUFA je svinstvo...
Slnecnicovy a olivovy olej maju akurat podobne mnozstvo nasytenych tukov...12g (slnecnicovy) vs 15g (olivovy)... Lenze o tento udaj pri tychto dvoch tukoch absolutne nejde...
Olivovemu oleju sa nepodoba ziaden nas olej, najblizsie mu vsak je z tukov prave bravcova mast. 50g masti denne (tolko si davam) je pohodka.

Pan Jarda : Zaujimalo by ma, kolko gramov sacharidov jedavaju v priemere denne kretania. Asi to bude aspon 300g zacharidov na den. To je uz vysokosacharidova strava. Tam si nemozu dovoli tolko nasytsnych tukov ako na nizkosacharidovej (a to nemyslim ketozu) strave. Mam 77kg, pre mna je nikosacharidova strava aj 180g sacharidov. Avsak znizujem ich mnozstvo na 150g, pretoze trochu navysujem bielkoviny (nech naberiem mozno aj take 2kg svalov, co mi vizualne len prospeje, a bude "konecna"), a zaludok ma obmädzeny priestor, hlavne v 2hod okne na jedlo...a hlavne, ked odmietam uzivat proteinove prasky/napoje (napoj by som ani nevopchal do 2hod okna na jedlo...)

Nikdy jsem nezkoumal kolik sacharidů tam jedí, ale moc to patrně nebude, strava je převážně složena ze zeleniny a bílkovin a plave v tuku, ta veka se jen přikusuje, není to majoritní objem. Bavím se pochopitelně o tradiční místní stravě ne o tom co se tam zavleklo v poslední době. Nakonec i na Slovensku se tradičně nejedlo až tak blbě to je problém až nyní.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2018 5:36 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Modrovous píše:
Zrovna nedávno jsem někde četl, že olivovému oleji se svým složením podobá slunečnicový olej.

Buďto jste četl nepozorně nebo to písání bylo lživé.
Ostatně, o složení vůbec nejde. Jde o to, že existuje hafo jídel, ve kterých když zaměníte jeden tuk jiným, jídlo se tak změní, že ho můžete vyhodit (je hnusné).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2018 8:16 pm 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 501
ctihodnymuz píše:
(...) Ostatně, o složení vůbec nejde. Jde o to, že existuje hafo jídel, ve kterých když zaměníte jeden tuk jiným, jídlo se tak změní, že ho můžete vyhodit (je hnusné).

Tomu som nejak neporozumel.... Keby si "hafo jídel" nahradil slovným spojením "hafo receptů", tak by som tomu porozumel. Mám proste rád presnosť vo vyjadrovaní, aj keď si nedám extra záležať na "forme" vyjadrovania... \":D\"

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2018 9:08 pm 
Offline

Registrován: úte úno 27, 2018 4:34 pm
Příspěvky: 123
Jarda píše:
Modrovous píše:
Zrovna nedávno jsem někde četl, že olivovému oleji se svým složením podobá slunečnicový olej.
To je opravdu mimózní informace a dobře to vysvětlil člen JednorazovyNICK. Srovnávat tyto dva olej není vůbec možné, jde tam o naprosto zásadní rozdíly.

Ty porovnání slunečnicového a často i řepkového oleje s olejem olivovým samozřejmě neberou v úvahu PUFA, ale jen poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, případně poměr omega 3 a 6. Tyhle srovnávací studie samozřejmě platí čeští výrobci slunečnicového a řepkového oleje a narážím na ně často, proto jsem to ironicky zmínil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2018 1:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28249
Bydliště: Poděbrady
Lukopren píše:
Ty porovnání slunečnicového a často i řepkového oleje s olejem olivovým samozřejmě neberou v úvahu PUFA, ale jen poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, případně poměr omega 3 a 6. Tyhle srovnávací studie samozřejmě platí čeští výrobci slunečnicového a řepkového oleje a narážím na ně často, proto jsem to ironicky zmínil.

Tak jistě "vědecky" lze zdůvodnit jakoukoliv ptákovinu a otočit zcela naruby na mnoho let i smýšlení populace. Dnes například stále lidé věří na celozrnný blud a již ani netuší že tmavý rohlík, nebo chleba dnes není tmavý z důvodu zpracování těch celých zrn a kupují rohlík, nebo chleba z bílé mouky pouze vyladěný barvivem tedy opravdu "zdravý". Nakonec barva je přeci ideální potravina stejně jako množství dalších sajrajtů v jídle a že toho je slušný seznam.

Přísady do potravin.
Distributor: Klinika dětské onkologie Univerzity Dűseldorf
 
1. Neškodné přísady
E 100, 101, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126, 130 132, 140, 151, 152, 160, 162, 163, 170
E 174, 180, 181, 200, 201, 236, 237, 238, 260,  261, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 290,   
E 301, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382
E 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440, 471, 472
E 473, 474, 475, 480

2. Podezřelé přísady
E 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477

3. Nebezpečné přísady   
E 102, 110, 120, 124

4. Přísady poškozující zdraví
Poškození střev - E 220, 221, 222, 223, 224
Poruchy zažívání - E 338, 339, 340, 341, 450, 451, 483, 485, 486, Eiscreme E 107
Kožní onemocnění - E 230, 231, 232, 233                   
Zničení vitamínu B12 - E 200
Cholesterol - E 320, 321
Citlivost nervů - E 311, 312
Kurděje - E 330 je nejnebezpečnější !!! (rakovinotvorný) obsažen např. v krabím masu, sýru BONBEL, houby v konzervách, rajčata v konzervách

5. Rakovinotvorné přísady     
E 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239
POZOR  E 123 je silně rakovinotvorný !!! V USA a Rusku zakázán !

Pozor na následující přísady především v těchto potravinách:

Mamba E 123/E 110, pozor !  Medvídci ze želatiny, Harribo – želatina, lentilky, šlehačkový pudink Zotti, rybí prsty Iglo, smetana Kraft, smetanový sýr se salámem Kraft, vanilkový pudink E 102/E 110,
hotové omáčky všeho druhu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2018 5:51 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Éčka v potravinách jsou v podstatě naprosto nedůležitou a nezajímavou věcí.
Na našem foru se, předpokládám, vyskytují převážně lidé, kteří abstrahují od konzumu a nesmyslnému nakupování hotových, složitých, produktů, které vznikly tím, že základní suroviny byly v továrně zničeny, degradovány, přeměněny, ochuceny, obarveny, konzervovány, nadopovány přídatky, zabaleny do ochranné atmosféry, vystaveny a naceněny nevkusným způsobem.
Zmíněné není vhodné jídlo pro člověka.
Jde spíše o hru, o gamblerství, o draze placenou perverzi.
Soudný člověk se toho neúčastní, s éčky v podstatě nepřijde do styku, jeho účast na foru je tedy spíše záležitostí inletektuální.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2018 4:33 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 221
Takže olivový olej extra panenský, který kupují běžné v láhvi v supermarketu není nijak prospěšný???
A je spíš škodlivý?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2018 4:55 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
sparcoo píše:
Takže olivový olej extra panenský, který kupují běžné v láhvi v supermarketu není nijak prospěšný???
A je spíš škodlivý?

Dotaz je zcela nesmyslný.
Všechny kupované věci jsou nějak vzdáleny od prapůvodní suroviny, změněné, chemicky i fysikálně (to je totéž). Přesto je běžně všichni používáme, jíme. Nikterak se neotrávíš, proboha. Klidně kupuj a lij do jídla. Co chceš asi tak jiného dělat?
Já měl kdysi vlastní zvířata, která dávala maso, mléko, tuky, dále lesní plody, výpěstky z vlastních záhonů a luk .... Chceš se vydat touto cestou? Jdi do toho ... Je to fajn. Ale jde o styl života, nikoliv o styl stravování. Budeš zdravý jako řípa, ale budeš se věnovat v podstatě jen a jen tomuto.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2018 5:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28249
Bydliště: Poděbrady
sparcoo píše:
Takže olivový olej extra panenský, který kupují běžné v láhvi v supermarketu není nijak prospěšný???
A je spíš škodlivý?

Co zase vymýšlíte za blbost, jde o jediný poživatelný olej který se běžně prodává, vše ostatní je prakticky nepoživatelné. Pochopitelně existují další a lepší možnosti, ale z obchodní sítě je to nejvyšší kvalita, které lze dosáhnout.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2018 9:59 am 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 501
sparcoo píše:
Takže olivový olej extra panenský, který kupují běžné v láhvi v supermarketu není nijak prospěšný???
A je spíš škodlivý?

Nie je skodlivy.

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2018 5:29 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 221
Chtěl jsem se zeptat.
1. Nevíte proč když chodím na velkou po Zaječici (průjem) vždy mám poté problém udržet moč a neustále ucikavám???
2. Proč se mi maso vařené z pomalého hrnce tráví hůř než vařené v klasickém hrnci krátkou dobu? Hlavně libové. Hůř snesu libové maso.
3. Je lepší užívat bylinku v kapslích sušenou nebo tinkturu, obecně.
4. Kokosový olej s batáty a fazolkami? Mohu kombinovat? Pro mě teď ideální snídaně. Ještě bych rád našel nějaký jiný druh dobře stravitelneho škrobu abych mohl střídat s batáty.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2018 6:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28249
Bydliště: Poděbrady
sparcoo píše:
Chtěl jsem se zeptat.
1. Nevíte proč když chodím na velkou po Zaječici (průjem) vždy mám poté problém udržet moč a neustále ucikavám???
2. Proč se mi maso vařené z pomalého hrnce tráví hůř než vařené v klasickém hrnci krátkou dobu? Hlavně libové. Hůř snesu libové maso.
3. Je lepší užívat bylinku v kapslích sušenou nebo tinkturu, obecně.
4. Kokosový olej s batáty a fazolkami? Mohu kombinovat? Pro mě teď ideální snídaně. Ještě bych rád našel nějaký jiný druh dobře stravitelneho škrobu abych mohl střídat s batáty.

Děkuji

1) Asi podráždění zánětem.
2) Libové maso nezajistí vyloučení žluče na to je potřeba tuk a jinak ten rozdíl v hrncích nevím.
3) Jak kterou v mnoha případech ani jedno a dávat čaj.
4) Na tom není problém, akorát zase kokosák nevyloučí žluč a tam bude podle všeho zakopaný pes.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 586 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 47 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz