Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř led 24, 2018 3:33 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4908 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 7:53 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 320
sparcoo píše:
Gemina, mockrát děkuji. Dost si mě zase usměrnila. Já jsem takový slaboduchý extrémista, který se neustále nechává strhávat příběhy druhých.
Teď jsem zase četl, že aby se člověk vyléčil měl by jíst sýrové a hlavně ovoce, naopak tuk omezit. Proto jsem začal zase blbnout (tonoucí se stébla chytá).
Předtím jsem se snažil sacharidy na minimum ale já tuky neumím využít, takže zase slabost. Co si pamatuji, tak nejlépe mi fungovala vařená sladká zelenina s masem/vejci a olivovým olejem. Nevím ani proč jsem od toho předtím upustil. Jinak stolici mám nejlepší, když sním maso se syrovou zeleninou.

Udělám to následovně: Přečtu si celou knihu "Syndrom trávení a psychologie", udělám si kuřecí vývar, v něm budu zase jíst hodně rozvařené mrkve, řepy, cuket, k tomu vařené maso (krůta, kachna, kuře), vejce, budu zkoušet přidávat trochu olivového oleje, kokosáku, jíst 3-4x denně. A až se srovnám projedu si celou úvodní dietu. A budu se dále držet GAPS doporučení, tím si určitě neublížím.

Uf, to jsem ráda :) Ono je potřeba se chytit nějakého extrému a pokud pomáhá a neškodí, tak vytrvat. Rozhodně není dobré ty extrémy kombinovat nebo nějak bez důkladného rozmyslu střídat.

Ten plán s jídelníčkem mi přijde dobrý. Jen bych na svačiny jedla spíš snadněji stravidelná jídla, tj. nějakou vařenou zeleninu s vývarem, aby v žaludku nezůstávaly nestrávené bílkoviny.

Opravdu doporučuji řešit trávení tuků, pokud s tím máš problém. GAPS má výhodu, že v angličtině existuje opravdu hodně zkušeností, takže tady jsou tipy, jak podpořit tvorbu žluči:

Mně osobně pomáhá si ty tuky rozmixovat v něčem jiném, např. si dávám do kávy máslo, nebo třeba mám ráda kaši z mrkve s máslem a kardamonem, všechno se to rozmixuje a mírně osladí medem. Myslím, že když z toho vzniknou malé tukové kapénky, lépe se to tráví.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 8:17 pm 
Offline

Registrován: úte bře 05, 2013 8:33 am
Příspěvky: 108
Gamina píše:
Uf, to jsem ráda :) Ono je potřeba se chytit nějakého extrému a pokud pomáhá a neškodí, tak vytrvat. Rozhodně není dobré ty extrémy kombinovat nebo nějak bez důkladného rozmyslu střídat.

Ten plán s jídelníčkem mi přijde dobrý. Jen bych na svačiny jedla spíš snadněji stravidelná jídla, tj. nějakou vařenou zeleninu s vývarem, aby v žaludku nezůstávaly nestrávené bílkoviny.

Opravdu doporučuji řešit trávení tuků, pokud s tím máš problém. GAPS má výhodu, že v angličtině existuje opravdu hodně zkušeností, takže tady jsou tipy, jak podpořit tvorbu žluči:

Mně osobně pomáhá si ty tuky rozmixovat v něčem jiném, např. si dávám do kávy máslo, nebo třeba mám ráda kaši z mrkve s máslem a kardamonem, všechno se to rozmixuje a mírně osladí medem. Myslím, že když z toho vzniknou malé tukové kapénky, lépe se to tráví.

Ty jíš med při candidě ??? To se nikdy neuzdravíš!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 8:45 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 320
Willis píše:
Ty jíš med při candidě ??? To se nikdy neuzdravíš!!!

Už jsem se z candidy uzdravila na 60 % (a to ještě odhaduji značně střízlivě, možná spíš tak na 70-80 %), takže nevidím důvod, proč bych nepokračovala tak, jako doposud. Držím dietu GAPS, kde je med v rozumných množstvích povolený. Já ho občas jím i v nerozumných množstvích a stejně se uzdravuju dál.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 11:58 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 127
Dočetla jsem se, že je lepší, pokud je kyselina kaprylová vázaná na minerály, protože jinak se velmi rychle vstřebává a nestačí působit. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Jestli to chápu dobře, tak je lepší konzumovat raději kokosový olej, který obsahuje minerály, než si koupit kyselinu kaprylovou v tabletách?
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř čer 07, 2017 3:59 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 134
Gamina píše:
Uf, to jsem ráda :) Ono je potřeba se chytit nějakého extrému a pokud pomáhá a neškodí, tak vytrvat. Rozhodně není dobré ty extrémy kombinovat nebo nějak bez důkladného rozmyslu střídat.

Ten plán s jídelníčkem mi přijde dobrý. Jen bych na svačiny jedla spíš snadněji stravidelná jídla, tj. nějakou vařenou zeleninu s vývarem, aby v žaludku nezůstávaly nestrávené bílkoviny.

Opravdu doporučuji řešit trávení tuků, pokud s tím máš problém. GAPS má výhodu, že v angličtině existuje opravdu hodně zkušeností, takže tady jsou tipy, jak podpořit tvorbu žluči:

Mně osobně pomáhá si ty tuky rozmixovat v něčem jiném, např. si dávám do kávy máslo, nebo třeba mám ráda kaši z mrkve s máslem a kardamonem, všechno se to rozmixuje a mírně osladí medem. Myslím, že když z toho vzniknou malé tukové kapénky, lépe se to tráví.

Ve všem máte pravdu. Vařená mrkev je pro mě top, bez reakci, dobře stravitelná, akorát trochu staví (Já ji vyřadil, protože jsem četl, že mám dávat přednost listové zelenině).
A také žloutky jsou skvělé. Já mám i celá vejce bez reakcí a dobře se mi tráví, mám po nich hlad, tak bych je mohl jíst asi častěji. Maso ve mě stojí déle (hlavně vepřové) ale také ho strávím, tak to bych si měl asi nechávat na večer.

S tuky souhlasím, musí být dobře zapracován v jídle. Pokud si dám samotnou lžičku kokosáku, zůstává mi v hrdle a prskám hleny (To mi také někdo poradil, když jsem si na low carb stěžoval na málo energie, že jím málo tuků, dával jsem si během dne po lžičkách kokosák ale energie bylo stále málo). S máslem ještě počkám, mám tu Ghí ale i tak na to nespěchám. Med vyzkouším brzy.

Jinak se stolicí. Pokud bych ten den nešel, tak klystýr? Na vyprázdnění mi zabírá salátová okurka.

Moje zkušenost s Candidou je, že ani tak nejde o to jaké jídlo jím ale jak ho trávím. Když sním něco nestravitelného, Candida mně odmění vyrážkou a svěděním po těle.
Když jsem utnul sacharidy hodně, Candida si nakráčela do jícnu. Já dávám olej z černého kmínu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř čer 07, 2017 10:23 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 320
sparcoo píše:
Ve všem máte pravdu. Vařená mrkev je pro mě top, bez reakci, dobře stravitelná, akorát trochu staví (Já ji vyřadil, protože jsem četl, že mám dávat přednost listové zelenině).
A také žloutky jsou skvělé. Já mám i celá vejce bez reakcí a dobře se mi tráví, mám po nich hlad, tak bych je mohl jíst asi častěji. Maso ve mě stojí déle (hlavně vepřové) ale také ho strávím, tak to bych si měl asi nechávat na večer.

S tuky souhlasím, musí být dobře zapracován v jídle. Pokud si dám samotnou lžičku kokosáku, zůstává mi v hrdle a prskám hleny (To mi také někdo poradil, když jsem si na low carb stěžoval na málo energie, že jím málo tuků, dával jsem si během dne po lžičkách kokosák ale energie bylo stále málo). S máslem ještě počkám, mám tu Ghí ale i tak na to nespěchám. Med vyzkouším brzy.

Jinak se stolicí. Pokud bych ten den nešel, tak klystýr? Na vyprázdnění mi zabírá salátová okurka.

Moje zkušenost s Candidou je, že ani tak nejde o to jaké jídlo jím ale jak ho trávím. Když sním něco nestravitelného, Candida mně odmění vyrážkou a svěděním po těle.
Když jsem utnul sacharidy hodně, Candida si nakráčela do jícnu. Já dávám olej z černého kmínu.

Mrkev má zcela jiný účel, než listová zelenina. Ve Vašem (i v mém :-) ) případě je to jeden z hlavních zdrojů sacharidů a dá se nahradit jen jinou sladkou zeleninou (nebo, pokud někdo toleruje škroby, lze nahradit i batáty, rýží, bramborami apod.).
Pro zajímavost - špatně trávím listovou zeleninu, takže když si občas udělám salát, zakapu ho citronovou šťávou a olivovým olejem, posolím, promíchám a nechám 1-2 hodiny odstát, dokud značně nepovadne. Významně to zvyšuje stravitelnost.

S těmi vejci to zní jako dobrý nápad. Jíte žloutky i syrové? Mně moc chutnají vyšlehané s malinkou troškou medu. Naopak když si přidám žloutek do vývaru, z neznámých důvodů je mi z té kombinace špatně.

Já jsem z kokosáku napřed málem zvracela, když jsem ho jedla ze lžičky. Musela jsem začínat asi na 1/8 kávové lžičky :-) Teď ho můžu jíst jen tak, ale moc to nedělám.

Ano, pokud člověk nejde v průběhu 24 hodin alespoň jednou, tak se standardně doporučuje klystýr, ideálně kávový. Já si ale klystýry nedělám, místo toho používám derivační koupel, ta na zácpu i na jiné věci funguje velmi spolehlivě. Kromě toho beru každý den citrát hořčíku (ale prvního půl roku jsem hořčík doplňovala jen přes kůži ve formě chloridu a epsomské soli) - je mírně projímavý a hořčík obecně zrychluje peristaltiku. Já ho tedy beru, protože ho mám málo, ale když jsem někdy trpěla zácpou, dala jsem si velký pozor na to, abych nevynechávala dávky. Taky funguje přidat kyselinu askorbovou, také zrychluje peristaltiku střev.

Jeden z důvodů, proč moc nefandím nízkosacharidové dietě při candidě jako plošnému řešení, je právě schopnost candidy migrovat do různých částí těla, když je ve stresu z nedostatku potravy. Přijde mi mnohem rozumnější odstranit příčinu candiózy (např. těžké kovy v těle, hlavně rtuť), než zabíjet houbu, která má v zamořeném těle ideální prostředí, takže jakmile člověk sní trochu cukrů, rozjede se celá věc znovu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 08, 2017 7:04 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 134
Gamina píše:
Mrkev má zcela jiný účel, než listová zelenina. Ve Vašem (i v mém :-) ) případě je to jeden z hlavních zdrojů sacharidů a dá se nahradit jen jinou sladkou zeleninou (nebo, pokud někdo toleruje škroby, lze nahradit i batáty, rýží, bramborami apod.).
Pro zajímavost - špatně trávím listovou zeleninu, takže když si občas udělám salát, zakapu ho citronovou šťávou a olivovým olejem, posolím, promíchám a nechám 1-2 hodiny odstát, dokud značně nepovadne. Významně to zvyšuje stravitelnost.

S těmi vejci to zní jako dobrý nápad. Jíte žloutky i syrové? Mně moc chutnají vyšlehané s malinkou troškou medu. Naopak když si přidám žloutek do vývaru, z neznámých důvodů je mi z té kombinace špatně.

Já jsem z kokosáku napřed málem zvracela, když jsem ho jedla ze lžičky. Musela jsem začínat asi na 1/8 kávové lžičky :-) Teď ho můžu jíst jen tak, ale moc to nedělám.

Ano, pokud člověk nejde v průběhu 24 hodin alespoň jednou, tak se standardně doporučuje klystýr, ideálně kávový. Já si ale klystýry nedělám, místo toho používám derivační koupel, ta na zácpu i na jiné věci funguje velmi spolehlivě. Kromě toho beru každý den citrát hořčíku (ale prvního půl roku jsem hořčík doplňovala jen přes kůži ve formě chloridu a epsomské soli) - je mírně projímavý a hořčík obecně zrychluje peristaltiku. Já ho tedy beru, protože ho mám málo, ale když jsem někdy trpěla zácpou, dala jsem si velký pozor na to, abych nevynechávala dávky. Taky funguje přidat kyselinu askorbovou, také zrychluje peristaltiku střev.

Jeden z důvodů, proč moc nefandím nízkosacharidové dietě při candidě jako plošnému řešení, je právě schopnost candidy migrovat do různých částí těla, když je ve stresu z nedostatku potravy. Přijde mi mnohem rozumnější odstranit příčinu candiózy (např. těžké kovy v těle, hlavně rtuť), než zabíjet houbu, která má v zamořeném těle ideální prostředí, takže jakmile člověk sní trochu cukrů, rozjede se celá věc znovu.

Žloutky jím skoro syrové, v polévce je nechám jen zatáhnout (z čistě syrových mám obavy). Mrzí mě, že netoleruji syrové avokádo (škrábe v krku), zkusím ho rozmíchat opět do polévky.
Citrát beru také ale mám od MyProtein a vůbec se mi nerozpouští, takže nevím kolik toho vstřebám. Vitamin C jsem bral denně 10g, k tomu se postupně vrátím, pomáhal mi s únavou.
Epsomskou sůl přes kůži, stačí ji rozpustit ve vodě a potírat tamponem na kůži?

Teď jsem si konečně objednal bylinky v práškové formě. Do teď jsem užíval alkoholové tinktury ale ten alkohol mi vadí i v malém množství.

Jaké ovoce se nejlépe toleruje? Syrové asi banán, vařené jablko? Já bych rád hlavně bobule.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 22, 2017 8:10 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 320
sparcoo píše:
Žloutky jím skoro syrové, v polévce je nechám jen zatáhnout (z čistě syrových mám obavy). Mrzí mě, že netoleruji syrové avokádo (škrábe v krku), zkusím ho rozmíchat opět do polévky.
Citrát beru také ale mám od MyProtein a vůbec se mi nerozpouští, takže nevím kolik toho vstřebám. Vitamin C jsem bral denně 10g, k tomu se postupně vrátím, pomáhal mi s únavou.
Epsomskou sůl přes kůži, stačí ji rozpustit ve vodě a potírat tamponem na kůži?

Teď jsem si konečně objednal bylinky v práškové formě. Do teď jsem užíval alkoholové tinktury ale ten alkohol mi vadí i v malém množství.

Jaké ovoce se nejlépe toleruje? Syrové asi banán, vařené jablko? Já bych rád hlavně bobule.

Zkuste tomu avokádu dát pár týdnů, třeba to pak půjde.

Citrát hořčíku se ve studené vodě nerozpouští, proto si ho přidávám do čaje. Případně je možné ho rozpustit v malém množství horké vody a dolít studenou.

S roztokem epsomské soli na kůži mám špatnou zkušenost, moc se to nevstřebává a za chvíli z člověka opadávají krystalky. Mnohem lepší na potírání kůže je chlorid hořečnatý (pozor, váže na sebe vodu, takže pokud si do něj namočíte třeba nějaký papír - stalo se mi s bankovkou - tak bude trvale vlhký).

Ovoce podle toho, v jakém je kdo stavu. Pro mě byly banány jeden z největších problémů, nejraději mám tepelně upravené hrušky. Bobulím klidně dejte čas, ony počkají :-) Záleží, jestli je budete v této chvíli v pohodě tolerovat, nebo ne. Je potřeba si to vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 26, 2017 5:31 pm 
Offline

Registrován: sob črc 16, 2011 8:27 am
Příspěvky: 12
Gamina píše:
Willis píše:
Ty jíš med při candidě ??? To se nikdy neuzdravíš!!!

Už jsem se z candidy uzdravila na 60 % (a to ještě odhaduji značně střízlivě, možná spíš tak na 70-80 %), takže nevidím důvod, proč bych nepokračovala tak, jako doposud. Držím dietu GAPS, kde je med v rozumných množstvích povolený. Já ho občas jím i v nerozumných množstvích a stejně se uzdravuju dál.

Aj ja som si myslel niekedy davno ze sa GAPSom uzdravujem --omyl ---Otazka je ci sa uzdravujes alebo len potlacas priznaky candidy silnou dietou (a ty si myslis ze uzdravujes) ....akonahle s dietou prestanes tak do par tyzdnov , mesiacov je candida znovu aktivna ...moj nazor je ze pri chronickej dlhorocnej candide pomoze len tvrda chemia ..... a s tym suvisiace silne die -off ...a strasne prisna dieta ....myslim ze väcsina bojovnikov s candidou na to po par mesiacoch -rokoch pride sama ...skratky vo forme roznych potravinovych doplnkov a roznych diet si myslim ze neexistuju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 26, 2017 9:51 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 320
kuky969 píše:
Aj ja som si myslel niekedy davno ze sa GAPSom uzdravujem --omyl ---Otazka je ci sa uzdravujes alebo len potlacas priznaky candidy silnou dietou (a ty si myslis ze uzdravujes) ....akonahle s dietou prestanes tak do par tyzdnov , mesiacov je candida znovu aktivna ...moj nazor je ze pri chronickej dlhorocnej candide pomoze len tvrda chemia ..... a s tym suvisiace silne die -off ...a strasne prisna dieta ....myslim ze väcsina bojovnikov s candidou na to po par mesiacoch -rokoch pride sama ...skratky vo forme roznych potravinovych doplnkov a roznych diet si myslim ze neexistuju

Jím normálně ovoce, sladkosti a tak - věci, co jsou povolené na GAPS. Dřív by mi to spustilo šílené příznaky, teď jsem v pohodě, pokud nesním 8 porcí buchty 4 dny po sobě (tj. celkem například 400 gramů medu rozloženého do 4 dnů, to už je celkem masakr - tolik fruktózy je dost velká zátěž na játra, která stále nemám v pořádku). Sice jsem na přísné dietě, ale rozhodně to není protikvasinková dieta, tak nevím, jak by mohla potlačovat candidu tak, abych si jí nevšimla, pokud bych jí nadále trpěla v původním rozsahu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob črc 08, 2017 7:51 am 
Offline

Registrován: sob črc 16, 2011 8:27 am
Příspěvky: 12
Gamina píše:
Jím normálně ovoce, sladkosti a tak - věci, co jsou povolené na GAPS. Dřív by mi to spustilo šílené příznaky, teď jsem v pohodě, pokud nesním 8 porcí buchty 4 dny po sobě (tj. celkem například 400 gramů medu rozloženého do 4 dnů, to už je celkem masakr - tolik fruktózy je dost velká zátěž na játra, která stále nemám v pořádku). Sice jsem na přísné dietě, ale rozhodně to není protikvasinková dieta, tak nevím, jak by mohla potlačovat candidu tak, abych si jí nevšimla, pokud bych jí nadále trpěla v původním rozsahu.

Ano ...kazdy sme v inej faze- zavaznosti - prerastenej candidy. Ja len zo svojej vlastnej skusenosti pisem ze pokial niekto trpi dlhe roky - povedzme viac ako 15 rokov touto bestiou - cize s tym spojene nevysvetlitelne bolesti criev ,zaludka , nevysvetlitelne bolesti roznych svalov , psychicke problemy, vertigo , .... a existuje spusta dalsich problemov -- tak nepomoze nic len tvrda "chemia" (lufenuron,nystatin) , vitaminy ABCDE, mineraly najmä draslik,magnezium,calcium , sulfaty na podporu pecene (epsom sol) , ocista pecene (Dr.Clark protocol),-----chlapy maju pravdepodobne znizenu tvorbu testoteronu takze na to napr. Proviron no a na crevnu floru ja uznavam a dlhodobo vyskusane a najlacnejsie riesenie Tibi vodny kefir ale aspon 2 litre denne . K tomu tvrda GAPS dieta ale pozor nie "plna GAPS dieta" ale prve 2-3 mesiace uvodnych 6 faz tejto diety.....teda ziadne cukry, najmä ultra silne vyvary ..... no a ocakavt silne die off priznaky - sialena unava, horsie bolesti .....ale ak clovek vydrzi tak potom pride "nadherna ulava"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob črc 08, 2017 11:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24480
Bydliště: Poděbrady
sparcoo píše:
Dobrý den potřebuji se zeptat. Jel jsem GAPS dietu s menším zastoupením sacharidů (max. 100g denně) včetně masa, vajec.
Mám boreliózu a candidu. Na dietě došlo k velmi příjemnému zlepšení neurologických projevů, zácpy mě to nezbavilo ale stolice je lepší. Ovšem chtěl jsem se posunout ještě dál a zbavit se živočišných produktů a zařadit více sacharidů.

Zkoušel jsem také zařadit nějaké druhy sacharidů. Reakce jsou ale hodně silné a následují okamžitě už po chvilce polknutí jídla. Kandida se mi rozjela až do krku (pocit tělesa, tlaku od žaludku po krk). Je možné mít reakce už při polknutí? Mě se ihned začne svírat hrdlo, tvořit se v krku průhledný hlen a nemohu už další jídlo polknout. Nejhorší reakci jsem měl na bílou rýži, to už při jídle jsem se cítil malátný, začal sem mít závrať a začalo mne silné brnění nohy, to už jsem tak 2 měsíce neměl. Můžete mi to nějak vysvětlit?

Některé zdroje tvrdí, že živočišné bílkoviny a tuky kandidě prospívají a po sacharidech se opět projeví v ještě větší síle, jiné, že jí krmí cukr a je potřeba ho maximálně omezit. Někdo tvrdí, že ovoce ji nekrmí neboť je hned stráveno. Jak to tedy je? Je nějaká rozumná míra? Nebo aby měl člověk úspěch musí jednoznačně dominovat jen jeden druh energie? Tuky zahleňují?

Jíst mi vždy chutnalo ale teď se pro mě stává spíše trestem a vůbec nevím co si vybrat, často jsem ve velkém energetickém deficitu.
Vycházím z toho, že jsem podvyživený, zimomřivý, trávení mám zpomalené. Půst vydržím maximálně jednodenní. Jídlo tak 2x max 3x denně (potřebuji čas na strávení), hlad nikdy nepociťuji, jen nedostatek energie. Rozhodně se vyhnu obilovinám, bramborám na ty mám okamžité reakce. Na luštěniny ani ovoce reakce hned nemám ale nedokážu posoudit zda mi vadí.

Začnu opět od 2 jídel - 1. jídlo - tepelně upravená zelenina s vejci (kolem 10h), 2. jídlo - tepelně upravená zelenina s masem (kolem 17h), to vždy pokapané olivovým olejem a vývar.
Maso bych dával kuřecí, krutí, králičí, kachní. Hovězí vůbec, vepřové zřídka. Mleté maso vůbec. Vejce křepelčí vařená na tvrdo, míchaná.

Jak postupovat dál? Rád bych přidal syrovou listovou zeleninu. Buď ve formě smoothie nebo jako příloha k jídlu (co je stravitelnější?). Poté bych rád přidal také avokádo, řasy, ořechy/semena a ovoce. Naopak bych se rád zbavil živočišných produktů. Poradíte mi jak co zařazovat? Po ořeších a semenech mám svědění dásní. Jak je správně upravit? Co po namáčení na minutku povařit? Potom bych taky rád nějaké ovoce, třeba ráno samostatně.

Díky

Ono jde o to jak dlouho jste jel SCD, protože návrat musí být pozvolný, tělo nedovede štěpit složité sacharidy a musí se to zase naučit. Myslím že než stravu bych za dané situace řešil hormony a štítnou, prostě jak začnete topit, tak budete i trávit, ono to spolu hodně souvisí a mnoho lidí tento fakt přehlíží. Například cukrovka u velkého procenta lidí zmizí při opalování a také kandida silně ustupuje při slunečním svitu, nebo pobytu v červené sauně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob črc 08, 2017 11:54 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24480
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Mohou se prosím konzumovat tyto potraviny při přemnožené candidě, pokud ano, v jaké fázi? :

Fazole
hrách
artyčok
chřest
bambusové výhonky
mrkev
šťáva z mrkve, řepy
mangold
čekanka
ovoce
rajčatová šťáva
wakane
vanilka
sýr ricota
kozí mléko
petržel
vývary z masa

Děkuji.

Prvně musíte mít opravdu laboratorně zjištěno že ji máte a pak bych se řídil nutriční kalkulačkou cronometer.com ne seznamem potravin, to je blbost. Pokud vám někdo odsouhlasí například ovoce jde o to jaké a kolik, tedy opět máte nesmyslně položený dotaz což je evidentně vaše specialita.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob črc 08, 2017 11:55 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24480
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Je gravlax vhodný, když se do něj dává cukr?
Děkuji.

Asi těžko když tam je cukr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob črc 08, 2017 12:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24480
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Dočetla jsem se, že je lepší, pokud je kyselina kaprylová vázaná na minerály, protože jinak se velmi rychle vstřebává a nestačí působit. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Jestli to chápu dobře, tak je lepší konzumovat raději kokosový olej, který obsahuje minerály, než si koupit kyselinu kaprylovou v tabletách?
Děkuji.

Ano, kokosák je komplexní potravina a to vždy funguje lépe než pouze jedna látka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4908 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz