ash : urcite by ti prospelo IF aspon o protokole 16/8... (8 hodinove jedlo na okno). Nie sme plodozravce ktore potrebuju zrat od rana do vecera. Jeden z dokazov ze sme na hony vzdialeni od opic je ten, ze existuje v dnesnej dobe uz mnozstvo ludi ktori jedia napr. v 1-3 hodinovom okne denne, dlhodobo, a funguju na tom super. Opice by na tom pokapali podla vsetkeho... Ja na tom fungujem uz takmer 3 roky. A ver tomu, ze mam viac svaloviny nez ty, aj ked denne pravidelne mam 22 hodinovu lacnovku. A to som Váta, ektomorf s rychlym spalovanim... A aj napriek tomu mi to super funguje na IF 22/2.... Urcite vies naco je dobre take velke okno na lacnenie... Na samoodstranovanie balastu z tela = prirodzena katabolizacia prebytkov. Tebe by sa to hodilo o to viac (mal si rakovinu, ozarovania...)... Len sa ti treba naucit inak jest.... Jest ako selma, nie ako opica (nemyslim to v zlom

... ). Stolicu mam 1-2x denne, bez zapachu. Takze to ide, funguje. Skoda ale, ze mi nestaci napr. 100g sacharidov, ale potrebujem nejakych 170-180 (aby som bol aspon trosku zavodneny)... O to vacsi objem tie moje 2 jedla v 2hod okne musia mat... Prve jedlo mam fermentovanu ovseno-sosovicovu, pohankovo-sosovicovu, ovseno-pohankovo-sosovicovu (niekedy miesto sosovice hrach) este pred fermentovanim a varenim rozmixovanu kasu "nasladko" (vysledna chut je kyslo-sladko-trpka s malym horkym podmazom) ochutenu karamelom z trstinoveho cukru, kakaom, karobom, skoricou/pernikovym korenim, kokosovym tukom, maslom...
O takych 80-90 minit na to zjem 2 dni namacanu ryzu so zivocisnou bielkovinou a dostatkom tuku (atd, nebudem vsetko vypisovat), ale tam uz mi trochu vadi ten objem jedla... Polovicu ryze by som mohol ubrat (cize cca 40g)... To by bolo nejakych 30g sacharidov minus (cize dokopy tak 150g sach denne). To by sa nemuselo podpisat na mne - malo by to byt stale dostatocne vzdialene tomu, ked som mal denne sacharidov len nejakych 80-90g, a to pri 1hod okne na jedlo... Ono keby som mal napr. 3-4 hod okno na jedlo, a nie 2 hod, tak by to nebola ziadna prekazka, druhe jedlo by som zjedol nalahko bez sacharidovych uprav, ale....mne vyhovuje 2hod okno na jedlo, ako pre super utlmenie mTOR-u, tak z casovych/organizacnych dovodov. Proste je to pre mna perfektne...
Takze...idem o tych 30g znizit tie sacharidy .... A uberiem ich z ryze natural (vyzivova hodnota nic extra), urcite nie z fermentovaneho ovsa, ferm. pohanky ci ferm. sosovice... Tie su vyzivovo ovela vyssie nez ryza natural...
Treba pocuvat svoje telo... ALE TREBA SKUSAT, a ja som toho skusil uz FAKT DOST, co sa tyka experimentovania ako s jedlom ako takym, tak s casovanim jedla (kedy, a v akom okne). Samozrejme, jedlo zjem doobeda.... Nazrat sa na vecer, to povazujem proste za hlupost. Ja osobne keby som mal 2hod okno niekedy vecer, pri zaspavani by mi bolo vyslovene zle... Zboznujem chodit spat s prazdnym zaludkom... Navyse rano spravidla nikdy nebyvam hladny, ALE som pripraveny na to, ze sa tak za 2-3bodiny po zobudeni najem. Najprv si vsak vzdy pocvicim. A tym cvicenim nalacno sekundarne podporim autolyzu/autofagiu. Vo vysledku vsak (vdaka vhodne zvolenej strave) mam stale dost svaloviny, za ktoru sa rozhodne nemusim hanbit. A to aj na 2hod okne, na ktorom som (spolu s 10mes trvajucim len 1hod oknom na jedlo denne) uz skoro 3 roky (budu tomu 3 roky o 2 mesiace). Este raz - a to skm EKTOMORF... Ked to funguje mne a nepalim svaly (k tomu nepouzivam ani ziaden proteinovy napoj), uz duplom to bude fungovat mezomorfovi a endomorfovi...
Uznavam ale - pouzivam rastlinne enzymy v tobolkach + HCL. Ale su to prirodne veci, tak preco nie ? Hlavne, ked atale nemam uplne v poriadku psychiku (nenaplnenost v zivote), a ako rakovi ki prave take emocie narusaju travenie. Tak preco si nedopomoct niecim, co prakticky nema vedlajsie ucinky...