Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát dub 20, 2018 2:58 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4964 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 331  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pát čer 26, 2009 8:45 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
No ale táto plesen je extrémne nebezpečná. Preto taký rozruch.
Prepáčte, že otravujem, ale ked tie slnečnicové a tekvicové semená rozmixujem tak kolko trvá kým to zožlkne?
Chcem si toho namixovat dopredu viac a nechcem sa stresovat s hádzaním do sáčkov, tak ma to zaujíma kolko času na to mám kým to rozdelím zabalím a zamrazím. Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pát čer 26, 2009 9:48 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24833
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
No ale táto plesen je extrémne nebezpečná. Preto taký rozruch.
Prepáčte, že otravujem, ale ked tie slnečnicové a tekvicové semená rozmixujem tak kolko trvá kým to zožlkne?
Chcem si toho namixovat dopredu viac a nechcem sa stresovat s hádzaním do sáčkov, tak ma to zaujíma kolko času na to mám kým to rozdelím zabalím a zamrazím. Ďakujem

Naprosto každá plíseň je extrémně nebezpečná, já neznám žádnou bezpečně konzumovatelnou plíseň.
To velice záleží na podmínkách skladování, v mrazáku i několik let, v lednici několik týdnů a při pokojové teplotě pouze několik dnů, opět záleží na teplotě, čili nějaký přesný čas se říci nedá. Jeden, nebo dva dny tomu nijak neublíží, ale déle to raději nezkoušejte i tak je lepší to v misce dát do ledničky, než to zabalíte pro zmražení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: sob čer 27, 2009 9:07 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Nie, zle sme sa pochopili. Ja som myslel kolko času mám kým to dám zmrazit, po rozmletí na pastu.
Mám na mysli kolko tá pasta z tých demien vydrží na vzduchu este pred tým ako ju rozdelím do sáčkov a zmrazím.
Zaujíma ma to či sa s tým musím ponáhlat ked to dávam do tých sáčkov. To s mrazením je mi jasné.
Ked tie semená zapíjam ovocnou štavou tak nevdí, že do nej pridám aj dužinu(pomarančovú, grepovú).
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: sob čer 27, 2009 10:09 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24833
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Nie, zle sme sa pochopili. Ja som myslel kolko času mám kým to dám zmrazit, po rozmletí na pastu.
Mám na mysli kolko tá pasta z tých demien vydrží na vzduchu este pred tým ako ju rozdelím do sáčkov a zmrazím.
Zaujíma ma to či sa s tým musím ponáhlat ked to dávam do tých sáčkov. To s mrazením je mi jasné.
Ked tie semená zapíjam ovocnou štavou tak nevdí, že do nej pridám aj dužinu(pomarančovú, grepovú).
Ďakujem

Toto jsem Vám napsal, "Jeden, nebo dva dny tomu nijak neublíží, ale déle to raději nezkoušejte i tak je lepší to v misce dát do ledničky, než to zabalíte pro zmražení.", tak co je na tom nejasné, moc u toho pospíchat opravdu nemusíte.
Nevadí, v dužině je citrin vitamín P a to je velice dobrá látka na drobné cévy, obsahují ho všechny citrusové plody, hlavně grapefruity a zejména jejich albedo, ta vnitřní pěnovitá bílá hmota na slupkách všech citrusových plodů, já pojídání albeda z citrusů mnoha lidem doporučuji. Vitamín P je vícesložkovým činitelem. Z jeho složek jsou nejdůležitějšími flavony citrin a rutin, jejichž nedostatek může vést až k nádorům na mozku, jinak jejich nedostatek vede k lámavosti cév. Následkem jsou snadné modřiny, krevní podlitiny, červené žilky zejména na stehnech žen a později pak vážné choroby. Vitamín P, hlavně rutin, pomáhá v léčbě křečových žil, hemeroidů a bércových vředů. Dále spolupracuje při léčbě revmatismu a při děložních krváceních v těhotenství. Citrin pak pomáhá aktivovat vitamín C.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: sob čer 27, 2009 1:38 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Pardon. Ked som to čítal tak som ešte spal...
Rozmýšlam, že to albebdo vydlabem a rozmixujem do tej štavy.
Škoda tej kory, že je striekaná. :(
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: sob čer 27, 2009 1:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24833
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Pardon. Ked som to čítal tak som ešte spal...
Rozmýšlam, že to albebdo vydlabem a rozmixujem do tej štavy.
Škoda tej kory, že je striekaná. :(
Ďakujem

Dlabat to je pracné, jednodušší je oškrabat citrus jako bramboru škrabkou na brambory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: ned čer 28, 2009 7:41 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Neviem, či nerobím niečo zle, ale ked dám tie semená konkrétne slnečnicové večer namočit, tak ráno sú tie navrchu hnedé a pod nimi normálne. Tie navrchu zhnednú. Je to zlé ked ich takto konzumujem. Robím chybu, že to nedávam namočené do chladničky ale iba do skrine aby to nebolo na svetle. Vody dávam tolko, že tie semená sú iba namočné tak ako ste mi doporučili.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: ned čer 28, 2009 9:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24833
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Neviem, či nerobím niečo zle, ale ked dám tie semená konkrétne slnečnicové večer namočit, tak ráno sú tie navrchu hnedé a pod nimi normálne. Tie navrchu zhnednú. Je to zlé ked ich takto konzumujem. Robím chybu, že to nedávam namočené do chladničky ale iba do skrine aby to nebolo na svetle. Vody dávam tolko, že tie semená sú iba namočné tak ako ste mi doporučili.
Ďakujem

Ty semena navrchu jsou vystavená působení kyslíku a logicky oxidují, to nikterak vážně nevadí, jde o velice krátkou dobu na to aby se to nějak zkazilo. Namáčení není třeba dělat v temnotě, stejně přes noc moc světla není, já namáčím semena přímo na kuchyňské lince. Vody musíte dávat tolik, kolik dokážou semena vypít při bobtnání a to je zpravidla stejný objem, jako mají suchá semena, ale musíte si to vyzkoušet u všech to není stejné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: ned čer 28, 2009 6:59 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Ok, dakujem.
Je možné dat do jednej misky namočit aj slnečnicové aj sezamové semienka alebo radšej samostatne?
Je najaký zásadný rozdiel medzi sezamom v nelúpanom stave a lúpaným?
Kolko klóríí je obsiahnutých v 100g slenčnicových, sezamových, lanových a tekvicových?
Prepáčte, že Vás otravujem takou banalitou, ale na tých obaloch to nie je uvedené a rodina mi tvrdí, že v tom nič nie(žiadna energia), hoci ja to tak nepocitujem. Tých 60-80g denne ma dost zasýti a hlad po tom teda necítim pár hodín.
Ďakujem pekne


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: ned čer 28, 2009 9:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24833
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Ok, dakujem.
Je možné dat do jednej misky namočit aj slnečnicové aj sezamové semienka alebo radšej samostatne?
Je najaký zásadný rozdiel medzi sezamom v nelúpanom stave a lúpaným?
Kolko klóríí je obsiahnutých v 100g slenčnicových, sezamových, lanových a tekvicových?
Prepáčte, že Vás otravujem takou banalitou, ale na tých obaloch to nie je uvedené a rodina mi tvrdí, že v tom nič nie(žiadna energia), hoci ja to tak nepocitujem. Tých 60-80g denne ma dost zasýti a hlad po tom teda necítim pár hodín.
Ďakujem pekne

To záleží co s tím chcete dělat, ale pokud to budete jíst naráz, tak v tom není žádný problém.
Loupaný sezam je zbavený obalu a tím ztrácí naprostou většinu užitečných látek, hlavně hořčíku.
Slunečnice 2,439 MJ, sezam 2,5 MJ, len 2,029 MJ a dýně 1,684 MJ, čili jedná se o vysoce kvalitní potraviny plné kalorií.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 8:19 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Dnes som mixoval ten sezam a spravil z neho také mlieko.
Všetko vporiadku až na to, že bol odporne horký, hnus.
Nechápem, čo to malo znamenat. Cez noc som ho namočil do vody na cca 10h a dal do chladničky.
Ráno už len rozmixoval a vyhodil :(
Čím to je?
Mimochodom, jest šupky z tekvicových semien asi nemá význam alebo je v tej šupe niečo cenné?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 9:01 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24833
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Dnes som mixoval ten sezam a spravil z neho také mlieko.
Všetko vporiadku až na to, že bol odporne horký, hnus.
Nechápem, čo to malo znamenat. Cez noc som ho namočil do vody na cca 10h a dal do chladničky.
Ráno už len rozmixoval a vyhodil :(
Čím to je?
Mimochodom, jest šupky z tekvicových semien asi nemá význam alebo je v tej šupe niečo cenné?
Ďakujem

Sezam je potravina s velice vysokým obsahem hořčíku a vápníku, čili je hořký sám o sobě, ale těžko mohu takto posoudit zda byla hořkost přiměřená, či se Vám to nějak zkazilo, ale v ledničce a máčené pouze přes noc by se to zkazit nemělo, to by musel být žluklý už z obchodu, což je možné.
Pokud myslíte tu tvrdou slupku dýňového semínka (většinou bílou), tak ta skutečně k jídlu není, ale oloupané semínko (černé) zpracujte celé, tam se nic vyhazovat nemusí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 9:32 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Bol horkejší ako obvykle, preto ma to prekvapilo. Bol extrémne horký, to sa proste nedalo jest.
Existuje nejak "finta" podla čoho sa dá poznat už pri kúpe , čie je ten sezam vporiadku?
Ako sa to má skaldovat? Ja to mám pri izbovej teplote v tme. Takisto aj slnečnicu, tekvicu a lan.
Ako mám skladovat ten tekvicov olej aby sa nezkazil?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 10:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24833
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Bol horkejší ako obvykle, preto ma to prekvapilo. Bol extrémne horký, to sa proste nedalo jest.
Existuje nejak "finta" podla čoho sa dá poznat už pri kúpe , čie je ten sezam vporiadku?
Ako sa to má skaldovat? Ja to mám pri izbovej teplote v tme. Takisto aj slnečnicu, tekvicu a lan.
Ako mám skladovat ten tekvicov olej aby sa nezkazil?
Ďakujem

Bohužel to nijak poznat nejde a pokud výrobce zabalí neprodyšně semena trochu více vlhká, tak se samozřejmě po nějaké době zkazí. Obecně je nejlepší, skladovat semena v pokojové teplotě v plátěném pytlíku, což dělali celé generace našich předků a nebyl s tím žádný problém. Igelit a mikroten jsou naprosto neprodyšné obaly a životnost semen je tak významně zkracována. Totéž platí pro hermeticky uzavřenou sklenici.
Dýňový olej se v pokojové teplotě nijak nekazí a životnost je v řádu několika měsíců, pro dlouhodobé skladování je lepší ho dát do mrazáku, pak je životnost i několik let.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 6:17 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Ked ich ale spotrebujem za týžden tak stačí aj ten povodný obal v ktorom sú zabalené nie?
Ja ich plánujem hned aj spotrebovat po zakúpení. Mám aj sklenenú dózu do ktorej ich zvyknem presypat, no nie všetky sa tam zmestia. Dám tam len jeden druh.
Takže ten tekvicový olej netreba dávat hned do chladu ako lanový?
Možem ho preneist v tmavom obale aj v takomto teple?
Neublíži mu to?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4964 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 331  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz