Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 11:09 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 211 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned srp 31, 2014 9:14 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
orechova píše:
skvely napad s tabulkou, dakujem moc : )

mam pripomienku ku xylitolu: http://www.candidaalbicans.mypage.cz/th ... odne-ci-ne



Ani Stevia neni to prave orechove.
Why I Quit Stevia ...http://empoweredsustenance.com/is-stevia-bad-for-you/


Xylitol - Is It Safe or Effective? ...http://www.naturalnews.com/022986_xylit ... sugar.html
z diskuse:
Not worth the diarrhea Isthmus B. • 4 months ago

I recently started using xylitol mints due to a bad jaw caused by years of chewing gum on a daily basis. Anyways, my dentist recommended these xylitol sweetened mints he had in his office and I ordereded some online along with some xylitol gums and toothpastes for the rest of the family to try. Well, within 4-6 hours of receiving my xylitol mints, I was experiencing severe diarrhea and stomach pains. I had casually popped 15 or 16 of the small mints (approx. 7-8 grams of xylitol total) into my mouth over the course of about 3 hours before I started noticing sharp stomach pains. After rushing to the restroom, I experienced what was likely the worst diarrhea of my life. However, I didn't connect this to the mints at first, and went on consuming them the next day. This time, I had to leave work due to severe stomach pains, accompanied by nausea, vomiting, and more diarrhea. I don't know if this stuff just doesn't agree with me or what, but I've sure learned my lesson to stay away from xylitol.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 20, 2014 6:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
HonzaH píše:
dobrý den, na spoustě webů je uvedeno, že hnědá rýže je bezpečná, tady ji teď chápu tak na úrovni 3-4.

Možná by nebylo od věci ji přidat do tabulky.

Stejně tak jogurt...

Ono jde o dosti individuální posuzování co vhodné je a co ne dle subjektivních pocitů daného autora, proto co autor to názor a určitě nejde říci, zda dobrý, nebo špatný. Zde neexistuje pouze černá a bílá, ale mnoho odstínů šedé. Obecně se dá říci, že hnědá rýže je poměrně bezpečná.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 20, 2014 6:27 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Hobbi píše:
Zdravím všechny zúčastněné tohoto fóra,
rád bych poprosil o informaci, zda čerstvý (mladý) kokosový ořech, myslím tím jeho vodu i maso, je vhodný do protikvasinkové diety. Kromě informací o sušeném, případně čerstvém, ale ne "mladém" se mi nepodařilo nic najít.

Moc děkuji!

S jistotou to sice nevím, ale předpokládám, že kokosový ořech v kterémkoliv stupni zrání by problémy dělat neměl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 20, 2014 10:20 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
http://www.sparkpeople.com/calories-in. ... ng+coconut

Nutrition Facts
Calories in Young Coconut Water & Meat - Whole

Serving Size: 1 serving
Amount Per Serving
Calories 140.0
Total Fat 3.0 g
Saturated Fat 3.0 g
Polyunsaturated Fat 0.0 g
Monounsaturated Fat 0.0 g
Cholesterol 0.0 mg
Sodium 50.0 mg
Potassium 0.0 mg
Total Carbohydrate 28.0 g
Dietary Fiber 2.0 g
Sugars 15.0 g
Protein 2.0 g
*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Report as containing personal information
Vitamin A 0.0 %
Vitamin B-12 0.0 %
Vitamin B-6 0.0 %
Vitamin C 0.0 %
Vitamin D 0.0 %
Vitamin E 0.0 %
Calcium 10.0 %
Copper 0.0 %
Folate 0.0 %
Iron 8.0 %
Magnesium 0.0 %
Manganese 0.0 %
Niacin 0.0 %
Pantothenic Acid 0.0 %
Phosphorus 0.0 %
Riboflavin 0.0 %
Selenium 0.0 %
Thiamin 0.0 %
Zinc 0.0 %


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 11:27 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
HonzaH píše:
dobrý den, na spoustě webů je uvedeno, že hnědá rýže je bezpečná, tady ji teď chápu tak na úrovni 3-4.

Možná by nebylo od věci ji přidat do tabulky.

Stejně tak jogurt...

Ľudia nepripravujú hnedú ryžu správnym spôsobom. Aby sa správne vstrebávala a bola "bezpečná", je nutné ju napred namočiť do teplej vody aspoň na 12 hodín, najlepšie na 24. Poslúži na to termoska. V tom teple sa prebudia enzýmy a začnú svou prácu. Spracujú látky v ryži pre telo ťažko stráviteľné a vstrebateľné. Preto niektorým ľuďom robí hnedá ryža problémy, lebo takto nepostupujú. Alebo sa im výživné látky z nej nevstrebú a vylúčia ju takmer nestrávenú. Dávam to sem, aj keď bezpečnosťou tmavej ryže sa tu myslí v súvislosti s kandidou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 26, 2014 4:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Ľudia nepripravujú hnedú ryžu správnym spôsobom. Aby sa správne vstrebávala a bola "bezpečná", je nutné ju napred namočiť do teplej vody aspoň na 12 hodín, najlepšie na 24. Poslúži na to termoska. V tom teple sa prebudia enzýmy a začnú svou prácu. Spracujú látky v ryži pre telo ťažko stráviteľné a vstrebateľné. Preto niektorým ľuďom robí hnedá ryža problémy, lebo takto nepostupujú. Alebo sa im výživné látky z nej nevstrebú a vylúčia ju takmer nestrávenú. Dávam to sem, aj keď bezpečnosťou tmavej ryže sa tu myslí v súvislosti s kandidou.

Člověk nyní žije moc rychle a umírá zbytečně brzo, protože nemá kvůli spěchu čas na podstatné věci, jako je třeba tato.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 31, 2015 8:38 pm 
Offline

Registrován: stř zář 24, 2014 10:43 pm
Příspěvky: 12
Prosím najdu ještě někde tabulku? Když najedu na odkaz na ULOŽTO,tak mi to píše,že soubor byl smazán \":-(\". Předem díky \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned srp 02, 2015 10:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
kiminka píše:
Prosím najdu ještě někde tabulku? Když najedu na odkaz na ULOŽTO,tak mi to píše,že soubor byl smazán \":-(\". Předem díky \":-)\"

Nevím zda jde o poslední verzi, pokud ne, tak snad sem člen sakul tu poslední dá.


Přílohy:
protikvasinková-dieta---tabulka-121002-(by-sakul).xls [97 KiB]
1177 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte srp 04, 2015 12:20 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
kiminka píše:
Prosím najdu ještě někde tabulku? Když najedu na odkaz na ULOŽTO,tak mi to píše,že soubor byl smazán \":-(\". Předem díky \":-)\"
Nevím zda jde o poslední verzi, pokud ne, tak snad sem člen sakul tu poslední dá.

Přikládám poslední verzi.


Přílohy:
protikvasinková dieta - tabulka 130524 (by sakul).xls [100 KiB]
1530 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte srp 04, 2015 12:16 pm 
Offline

Registrován: pát črc 24, 2015 6:14 pm
Příspěvky: 30
Hobbi píše:
Zdravím všechny zúčastněné tohoto fóra,
rád bych poprosil o informaci, zda čerstvý (mladý) kokosový ořech, myslím tím jeho vodu i maso, je vhodný do protikvasinkové diety. Kromě informací o sušeném, případně čerstvém, ale ne "mladém" se mi nepodařilo nic najít.

Moc děkuji!

Pokud se nejedná o nejhorší formu kandidózy (polysystémovou), která je prorostlá celým organismem, tak mladé kokosové ořechy jsou vhodné. Těžko se však shánějí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned srp 09, 2015 10:47 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Sybilla píše:
Ľudia nepripravujú hnedú ryžu správnym spôsobom. Aby sa správne vstrebávala a bola "bezpečná", je nutné ju napred namočiť do teplej vody aspoň na 12 hodín, najlepšie na 24. Poslúži na to termoska. V tom teple sa prebudia enzýmy a začnú svou prácu. Spracujú látky v ryži pre telo ťažko stráviteľné a vstrebateľné. Preto niektorým ľuďom robí hnedá ryža problémy, lebo takto nepostupujú. Alebo sa im výživné látky z nej nevstrebú a vylúčia ju takmer nestrávenú. Dávam to sem, aj keď bezpečnosťou tmavej ryže sa tu myslí v súvislosti s kandidou.

řekl bych, že těžko stravitelné látky v hnědé rýži - to je prostě vláknina, která bude pro tělo jednou provždy nestravitelná, nezávisle na tom, jak dlouho ji budete máčet...
ale že jsou nestravitelné neznamená, že nejsou prospěšné...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 06, 2015 9:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
řekl bych, že těžko stravitelné látky v hnědé rýži - to je prostě vláknina, která bude pro tělo jednou provždy nestravitelná, nezávisle na tom, jak dlouho ji budete máčet...
ale že jsou nestravitelné neznamená, že nejsou prospěšné...

To máte pravdu a ještě u mnoha lidí dochází k zbytečnému dráždění střevní stěny, což nemusí být také zrovna dobrý nápad.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2019 9:24 am 
Offline

Registrován: stř led 09, 2019 10:18 am
Příspěvky: 40
Kam by se dala zařadit chia semínka?

Pokud si budu dělat maso (kuřecí, krutí) na pánvi na oleji s kořením? a olej používat nejlépe rybí/kokosový panenský/lněný/olivový? Doporučíte konkrétně nějaký olej, tzn název, značku?
Stejný olej bych použil na vajíčka

A co se týče koření, nejsou tedy problém koupené koření obchodu, takové ta namíchaná, připravené směsy?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2019 10:19 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
nads píše:
Kam by se dala zařadit chia semínka?

Pokud si budu dělat maso (kuřecí, krutí) na pánvi na oleji s kořením? a olej používat nejlépe rybí/kokosový panenský/lněný/olivový? Doporučíte konkrétně nějaký olej, tzn název, značku?
Stejný olej bych použil na vajíčka

A co se týče koření, nejsou tedy problém koupené koření obchodu, takové ta namíchaná, připravené směsy?

Děkuji

Na chia semínka nedovedu odpovědět a pokud jde o ty tuky tak pro tepelnou úpravu kokosák, sádlo, máslo a okrajově oliváč, vše ostatní je sporné a po tepelné úpravě spíše škodlivé.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2019 4:10 pm 
Offline

Registrován: stř led 09, 2019 10:18 am
Příspěvky: 40
Zdravím, můžete třeba jen napsat co je špatné? Pokud je něco ok, tak se k tomu třeba nevyjadřujte a já to budu brát, že je to ok.

Kokosový olej panenský – na vaření na pánvi – vajíčka, maso
https://www.allnature.cz/allnature-kokosovy-olej-panensky-bio-200-ml-p48104/

Rybí olej – např lžíce do smoothie, dál nevím?
https://www.drmax.cz/mollers-omega-3-natur-olej-250ml?gclid=EAIaIQobChMIhbCGwq3j3wIVkFqGCh15Tw9wEAQYBSABEgLt2fD_BwE

Chia semínka – sacharidy tam jsou, ale tuky a bílkoviny též. Trochu bych přidával do smoothie, může být?
https://www.allnature.cz/chia-seminka-bio-allnature-500-g-p52147/

Dýnová semínka
https://www.allnature.cz/allnature-dynove-seminko-bio-100-g-p1193452/

Slunečnicové semínka – v obchodě jsem asi nenašel, možná nějaké menší balené, ale byly solené.. tohle bude snad lepší volba
https://www.drmax.cz/slunecnicove-seminko-bio-500-g?gclid=EAIaIQobChMIvojSi67j3wIVgUCGCh3foQVhEAQYBCABEgIMSvD_BwE

Naturvita Spirulina + Chlorella + Prebiotikum 90 tablet – 2 tablety denně, můžu rozmixovat ve smoothie? Cca odpoledne
https://www.drmax.cz/spirulina-chlorella-probiotikum?gclid=EAIaIQobChMI5Lu54q7j3wIVhR-GCh1IxQBvEAQYFSABEgLmc_D_BwE

Máslo – Ghí
https://www.allnature.cz/allnature-ghi-450-ml-p1101747/

Případně je např máslo Flora: Original velké zlo? Případně jestli doporučíte jiné máslo a sádlo (případně jak vybrat?)
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001005260732

A především bych vás poprosil o názor na tenhle chleba, samozřejmě i tak bych jej jedl v malém množství
https://www.penam.cz/vyrobky/vecerni-chlebik/

Také jsem četl o kefíru, případně jogurtech. Četl jsem, že domácí jsou nejlepší, ale není čas/nálada. Pokud koupím v obchodě kefír / jogurt – podle čeho vybrat – můžete doporučit konkrétní?

Navázal bych na sýry – můžete mi potvrdit tyto dva:
Cottage - https://meggle.cz/cottage-cheese/cottage-cheese-bily-180-g/
Blatácké zlato - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001000136278
+ Diplomat, který je uveden v tabulce

A poslední dotaz na kysané zelí – z toho článku bych teda vzal např to první
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/testy/velky-test-chlazeneho-kysaneho-zeli-ktere-je-krasne-krupave-a-ktere-je-jak-blato.html


Mockrát děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 211 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 39 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz