Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte dub 16, 2024 10:34 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 211 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte úno 28, 2012 8:38 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 444
Tabulka pěkná, ale mě je tam trnem v oku maso, které je podle tabulky vhodnější než například kefír z tibetské houby. To je podle mě dost mimo už jen kvůli parazitům. Osobně bych dal maso minimálně do kategorie 6 = vyhýbat se mu jako čert kříži \":-)\" Jinak bych tam pod grep dohodil i pomelo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 28, 2012 10:30 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Host píše:
Tabulka pěkná, ale mě je tam trnem v oku maso, které je podle tabulky vhodnější než například kefír z tibetské houby. To je podle mě dost mimo už jen kvůli parazitům. Osobně bych dal maso minimálně do kategorie 6 = vyhýbat se mu jako čert kříži \":-)\" Jinak bych tam pod grep dohodil i pomelo.

Děkuji. Maso, přestože je to potravina minimálně sporná, spíše obecně nevhodná k častější konzumaci, je v rámci protikvasinkové diety určitě akceptovatelná a to z toho důvodu, že nemá žádné cukry a kvasinky tedy nekrmí.

Co se parazitů týče tam budou obavy pouze ze syrového nebo nedopečeného masa, u dobře povařené nebo propečeného nemohou parazité přežít. Jiná věc jsou plísně a hniloba, tady je potřeba být opatrný podobně jako u ořechů.

Avšak souhlasím, že pokud člověk může, raději se masu vyhnout nebo jen občas kvalitní a čerstvé bio jako zpestření jídelníčku. Pokud by člověk totiž konzumoval téměř výhradně maso, možná dočasně přemnoženou kvasinku vyhladoví, ale zanese si tělo bordelem, naruší trávení a omezí přísun důležitých enzymů a vitamínů. Je tedy velmi pravděpodobné že se mu po najetí na sacharidy kvasinky šupem vrátí nebo si užene jiné zdravotní komplikace.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 1:38 pm 
Offline

Registrován: pon úno 06, 2012 10:05 am
Příspěvky: 19
Sakule, chtěla bych se zeptat proč jsou olivy a rajčata až ve 4.skupině. Dle mých informací má nejvíce sacharidů hrášek 13 a mrkev 5,2(g na 100g). Ostatní zelenina se pohybuje asi do 5+-.(rajčata 4 a olivy dokonce 1,7). Jaký máš prosím Tě zdroj? Díky za info.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 3:03 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
Host píše:
Tabulka pěkná, ale mě je tam trnem v oku maso, které je podle tabulky vhodnější než například kefír z tibetské houby. To je podle mě dost mimo už jen kvůli parazitům. Osobně bych dal maso minimálně do kategorie 6 = vyhýbat se mu jako čert kříži \":-)\" Jinak bych tam pod grep dohodil i pomelo.

pojídání masa se mi taky příčí, jenže dle nedávných výsledků mám už reálně dost velký problém s nízkým příjmem bílkovin. neporadíte někdo prosím kvalitní zdroj bílkoviny, třeba nějaké konkrétní sýry ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 7:51 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 444
cestin píše:
pojídání masa se mi taky příčí, jenže dle nedávných výsledků mám už reálně dost velký problém s nízkým příjmem bílkovin. neporadíte někdo prosím kvalitní zdroj bílkoviny, třeba nějaké konkrétní sýry ?

Na bílkoviny a pseudotabulky od doktorů se vykašli. Navíc honit bílkoviny je kravina, tělo raději uvítá aminokyseliny, ze kterých si potřebné bílkoviny poskládá samo. Těch je dost i v zelenině, naklíčených luštěninách a nejvíc v ořechách. Pokud chceš testovat sýry tak zkus kozí, ideálně domácí nebo ze sýrových prodejen, kam vozí kvalitní sýry z celého světa. Možná by stál za pokus i kefír z tibetské houby, kde máš kasein už "předpřipravený" chrchlíkem. Nadmírou bílkovin se ale můžeš zbytečně překyselit a pak si zase na začátku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 7:59 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Host píše:
cestin píše:
pojídání masa se mi taky příčí, jenže dle nedávných výsledků mám už reálně dost velký problém s nízkým příjmem bílkovin. neporadíte někdo prosím kvalitní zdroj bílkoviny, třeba nějaké konkrétní sýry ?
Na bílkoviny a pseudotabulky od doktorů se vykašli. Navíc honit bílkoviny je kravina, tělo raději uvítá aminokyseliny, ze kterých si potřebné bílkoviny poskládá samo. Těch je dost i v zelenině, naklíčených luštěninách a nejvíc v ořechách. Pokud chceš testovat sýry tak zkus kozí, ideálně domácí nebo ze sýrových prodejen, kam vozí kvalitní sýry z celého světa. Možná by stál za pokus i kefír z tibetské houby, kde máš kasein už "předpřipravený" chrchlíkem. Nadmírou bílkovin se ale můžeš zbytečně překyselit a pak si zase na začátku.

Je to přesně tak, už pouhou zeleninou se pokryje příjem bílkovin dostatečně. Doplnit se dá ořechy, nejvíce mají mandle, sýry, ideálně ovčí či kozí nebo parmzánovitého typu, ale také domácí vejce není k zahození.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 8:30 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
lesněnka píše:
Sakule, chtěla bych se zeptat proč jsou olivy a rajčata až ve 4.skupině. Dle mých informací má nejvíce sacharidů hrášek 13 a mrkev 5,2(g na 100g). Ostatní zelenina se pohybuje asi do 5+-.(rajčata 4 a olivy dokonce 1,7). Jaký máš prosím Tě zdroj? Díky za info.

Jen Vás drobně opravím, olivy jsou v kat. 2 resp. 3 a rajčata také 3, všechny se tedy vlezou do protikvasinkové diety i když s jakýmsi vykřičníkem. Jsou to potraviny u nichž nepanuje jasné shoda a jsou často různé názory (nicméně řazení žádné z potravin není možné brát absolutně, každý reaguje jinak).

U rajčat není problém s množství sacharidů, ale plísněmi, které často obsahují. A vzhledem k tomu, že hlavním cílem úspěchu toho o čem se tu bavíme je čistá krev tak jakákoli potravina s plísňovým potenciálem by měla být konzumována maximálně opatrně a nemůže patřit do naprosto nejbezpečnější kategorie, tedy 0 nebo 1. Někdo by o nich mohl uvažovat v kat. 2, s čímž by se dalo asi souhlasit. Já se spíše přikláním ke 3, ale je to opravdu hraniční záležitost.

Olivy jsou trochu komplikovanější. Je to sice potravina, která je nabitá zajímavými látkami včetně antioxidantů a nenasycených mastných kyselin, nicméně je třeba je konzumovat ve formě panenského olivového oleje, nejlépe z prvního lisu, kdy se ještě ani lis nepoužívá ale lisuje se pouhou vahou oliv anebo byste je musela jíst nezpracované, což pokud jste zkusila je téměř nemožné.

Proč tedy nejsou v kat. 1? Jednak prochází procesem fermentace, a každá fermentovaná potravina je z hlediska kvasinek problematická. Zelené olivy, protože se sklízí nezralé, se ještě většinou namáčí do louhu a nakonec také často do octu, který také není pro naše účely příliš vhodný. Černé, tedy zralé olivy jsou tohoto většinou ušetřeny, proto je řadím do kat. 2.
Další trablí jsou přidané látky do nálevu. Pokud se kouknete na obaly, zjistíte, že drtivá většina oliv je konzervovaná minimálně kyselinou citronovou a mléčnou, ale také řadou dalších konzervantů. Do kategorii 4 bych potom dal olivy v plechovce.

Tedy v našich poměrech kdy jsou olivy chemicky zpracovávány a poté konzerovány éčkami a octem, nemohou určitě být zcela bezpečnou potravinou. Na druhou stranu černé olivy, které bývají méně konzervovány a šetrněji zpracovány jsou ve druhé fázi diety přijatelné. Ideálně ty zcela bez konzervantů a za větší obnos peněz kde se dá čekat i kvality (zpravidla velké nebo podlouhlé olivy)

K další časti vašeho dotazu tedy jen že není možné sledovat pouhý obsah cukrů, roli hraje celá řada dalších faktorů a to nepočítám ani psychiku jedince, kde všechny tabulky ztrácejí smysl

Co se zdrojů týče tak ty jsem zde již uváděl. Tedy aspoň jejich velkou část


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 9:17 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
sakul píše:
Host píše:
Na bílkoviny a pseudotabulky od doktorů se vykašli. Navíc honit bílkoviny je kravina, tělo raději uvítá aminokyseliny, ze kterých si potřebné bílkoviny poskládá samo. Těch je dost i v zelenině, naklíčených luštěninách a nejvíc v ořechách. Pokud chceš testovat sýry tak zkus kozí, ideálně domácí nebo ze sýrových prodejen, kam vozí kvalitní sýry z celého světa. Možná by stál za pokus i kefír z tibetské houby, kde máš kasein už "předpřipravený" chrchlíkem. Nadmírou bílkovin se ale můžeš zbytečně překyselit a pak si zase na začátku.
Je to přesně tak, už pouhou zeleninou se pokryje příjem bílkovin dostatečně. Doplnit se dá ořechy, nejvíce mají mandle, sýry, ideálně ovčí či kozí nebo parmzánovitého typu, ale také domácí vejce není k zahození.

díky za tipy. tabulky nehoním, bílkovin mám bohužel na svoje tělo už kritický nedostatek, kvůli tomu i ty moje úbytky na váze. takže u mě už je to nutnost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 11:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
cestin píše:
pojídání masa se mi taky příčí, jenže dle nedávných výsledků mám už reálně dost velký problém s nízkým příjmem bílkovin. neporadíte někdo prosím kvalitní zdroj bílkoviny, třeba nějaké konkrétní sýry ?

Již v pouhé zelenině není většinou problém přijmout dostatek bílkovin na pokrytí denní dávky, čili pokud stravu doplníte nějakým dalším vhodným zdrojem, nemůžete jich mít málo. Také je rozhodně vhodnější přijímat spíše množství menší než jeden g na kilo váhy a den, než se bílkovinou ládovat a docílit stavu, že ve mě hnije a kvasí, čímž si zajistím přesný opak toho, co chci docílit. Hodně záleží i na stavu žaludečních kyselin, kdy při nedostatku kyseliny chlorovodíkové je využitelnost bílkovinných zdrojů nízká a je tedy třeba si stav HCl hlídat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 10:45 am 
Offline

Registrován: pon úno 06, 2012 10:05 am
Příspěvky: 19
Děkuji Sakule za vyčerpávající odpověď. Je vidět, že v tom máte náležitě jasno. Můžu se Vás zeptat, jaký máte názor na čaj Bancha? Jde o pražený čaj, který má prý výrazné alkalizační účinky, což by bylo vhodné. Děkuji za reakci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 7:30 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
lesněnka píše:
Děkuji Sakule za vyčerpávající odpověď. Je vidět, že v tom máte náležitě jasno. Můžu se Vás zeptat, jaký máte názor na čaj Bancha? Jde o pražený čaj, který má prý výrazné alkalizační účinky, což by bylo vhodné. Děkuji za reakci.

Tak já jsem velký příznivec kvalitních čajů - obvzláště zelených a bílých a hlavně japonských, což Bancha také je (i když já preferuji Senchu). Není mi ale známo, že by měl výrazně zásadotvorný účinek, na mne tyto čaje působí naprosto neutrálně a to i ve větším množství.

V názorech na čaje se neshodnu s Jardou. Pokud však pominu značný obsah prospěšných látek, pro tyto typy čajů hovoří fakt, že si musíte udělat na ně čas, zpravidla se zklidnit, posadit se, udělat si malý čajový rituál a vychutnat si jej, případně pozorovat jeho přípravu pokud si jej dopřáváte v čajovně. Čas takto strávený prospěje vaší psychice a relax a duševní pohoda je vždy spojená se zvýšením ph a nastartováním uzdravovacích procesů v těle

Za mě tedy rozhodně ano.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 8:22 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
sakul píše:
Tak já jsem velký příznivec kvalitních čajů - obvzláště zelených a bílých a hlavně japonských, což Bancha také je (i když já preferuji Senchu). Není mi ale známo, že by měl výrazně zásadotvorný účinek, na mne tyto čaje působí naprosto neutrálně a to i ve větším množství.x

V názorech na čaje se neshodnu s Jardou. Pokud však pominu značný obsah prospěšných látek, pro tyto typy čajů hovoří fakt, že si musíte udělat na ně čas, zpravidla se zklidnit, posadit se, udělat si malý čajový rituál a vychutnat si jej, případně pozorovat jeho přípravu pokud si jej dopřáváte v čajovně. Čas takto strávený prospěje vaší psychice a relax a duševní pohoda je vždy spojená se zvýšením ph a nastartováním uzdravovacích procesů v těle

Za mě tedy rozhodně ano.

Obecně bych věřil Jardovi, ale s konzumací bílých a zelených čajů tak jak ji popisuje sakul bych spíš souhlasil a hlavně bílých čajů bych se nerad úplně vzdával. Jasně, na teplý nápoje podle Jardy není tělo zvyklý a docela bych tomu věřil, ale nic se nemá přehánět. Obzvlášť, když to tak pozitivně působí na psychiku.

Během protikvasinkový diety piju jen přemražený fungicidní nečaje, ale pak dám vědět co to se mnou dělá.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 9:24 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Xeelee píše:
Obecně bych věřil Jardovi, ale s konzumací bílých a zelených čajů tak jak ji popisuje sakul bych spíš souhlasil a hlavně bílých čajů bych se nerad úplně vzdával. Jasně, na teplý nápoje podle Jardy není tělo zvyklý a docela bych tomu věřil, ale nic se nemá přehánět. Obzvlášť, když to tak pozitivně působí na psychiku.

Během protikvasinkový diety piju jen přemražený fungicidní nečaje, ale pak dám vědět co to se mnou dělá.

Bílý čaj je opravdu delikatesa, kterou bych nevyměnil za všechny cocacoly, fanty, semtexy a další sladké pitivo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 02, 2012 12:08 pm 
Offline

Registrován: pon úno 06, 2012 10:05 am
Příspěvky: 19
Zdravím všechny, a chtěla bych se zeptat, zda má někdo při léčbě candidozy zkušenost s koloidním stříbrem.Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 02, 2012 11:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Tak já jsem velký příznivec kvalitních čajů - obvzláště zelených a bílých a hlavně japonských, což Bancha také je (i když já preferuji Senchu). Není mi ale známo, že by měl výrazně zásadotvorný účinek, na mne tyto čaje působí naprosto neutrálně a to i ve větším množství.

V názorech na čaje se neshodnu s Jardou. Pokud však pominu značný obsah prospěšných látek, pro tyto typy čajů hovoří fakt, že si musíte udělat na ně čas, zpravidla se zklidnit, posadit se, udělat si malý čajový rituál a vychutnat si jej, případně pozorovat jeho přípravu pokud si jej dopřáváte v čajovně. Čas takto strávený prospěje vaší psychice a relax a duševní pohoda je vždy spojená se zvýšením ph a nastartováním uzdravovacích procesů v těle

Za mě tedy rozhodně ano.

Tak diskuzní fórum není o tom, že všichni nadšeně poslouchají jednu osobu a její názory, to by zavánělo stranickou poslušností, ale právě o rozdílnosti názorů. Pokud se tedy v nějaké věci neshodneme, není to čajový rituál, ten já určitě vítám a na psychiku to je nepochybně balzám, ale odsuzuji běžné pití velkého množství převařené vody se silně odvodňujícím účinkem černých komerčně prodávaných čajů, což škodí zcela nepochybně.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 211 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz