Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=6&t=1555
Stránka 511

Autor:  Xion [ úte bře 13, 2012 12:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

[quote="Bohuš":1afr5n6h]Xion, mohol by si medzi návody pridať aj kúru nadobličiek/nadledvinek?
"Denne 100 mg B1, 2 x 500 mg B5 a 2 - 2,5 g rozomletého koreňa sladkého drievka (lékořice) požuvať a zjesť. Všetko sa užíva po jedle. Sladké drievko užívať maximálne 8 týždňov, potom si spraviť prestávku 4-8 týždňov. Pri dlhodobom užávaní B1 a B5 je vhodné brať B-komplex, aby nedošlo k deficitu ostatných béčok. Ďalšie informácie sú vo vlákne

Autor:  tiriel [ pát bře 16, 2012 11:13 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Odkyselenie

Napoj s melasou:
V pohari s vodou sa zmiesa lyzica melasy, lyzica sody bikarbony a lyzica citronovej stavy, zamiesa a vypije.





chcem sa opytat, o aku melasu sa jdna ( poznam len trstinovu ) a da sa citronova stava nahradit kys.askorbovou ?

Autor:  Xion [ sob bře 17, 2012 12:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

tiriel píše:
Odkyselenie

Napoj s melasou:
V pohari s vodou sa zmiesa lyzica melasy, lyzica sody bikarbony a lyzica citronovej stavy, zamiesa a vypije.





chcem sa opytat, o aku melasu sa jdna ( poznam len trstinovu ) a da sa citronova stava nahradit kys.askorbovou ?

Ano, jedna sa o trstinovu melasu.
Ci sa da nahradit. Myslim si, ze neda, kyselina askorbova prekyseluje, citronova stava robi presny opak, teda odkyseluje. Zaujimave by mozno bolo primiesat urcite mnozstvo kyseliny askorbovej do citronovej stavy.
V kazdom pripade, zmiesana s bioflavoidmi, ucinkuje 12 hodin, takze ju staci brat v 2 davkach. Je teda lepsie ju rozpustit v stave rano a vecer, a pocas dna ju uz neriesit. Vacsie mnozstvo kyseliny askorbovej totiz negativne vplyva na vstrebatelnost niektorych mineralov, takze rozhodne nieje vhodne zaradovat ju po kazdom moznom jedle.

Autor:  magdalena [ pát bře 23, 2012 8:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Zdravím pana Jardu a také Sakula a Xiona a ostatní. Co jsem tu nebyla delší dobu jen zírám co tu jsou za změny a to super jak ty návody pěkně pohromadě a potvrzené panem Jardou tak ta Sakulova proti candidová tabulka - klobouk dolů je to pěkně pohromadě a ušetří to nejen nám čas, ale hlavně těm novým aby to měli snažší. Vřele děkuje a vše dobré vám za to přeji \":D\" \":D\"

Autor:  Bones [ pát bře 30, 2012 1:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Pekny prehled, dobra prace ! Mel bych malinkou pripominku...davkovani se lisi...jednou je uvedena gramaz, podruhe mnozstvi v ml, dcl a jindy zase lzice. Nebylo by jeste prehlednejsi urcit davkovani po lzicich ? Vim, muzu si to sam spocitat a nebyt liny atd..Ale prece \":)\" Jiz ted je to pekne zpracovane vse na jednom miste, mohlo to byt krapet dotahlejsi.

Autor:  Xion [ sob bře 31, 2012 12:23 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Bones píše:
Pekny prehled, dobra prace ! Mel bych malinkou pripominku...davkovani se lisi...jednou je uvedena gramaz, podruhe mnozstvi v ml, dcl a jindy zase lzice. Nebylo by jeste prehlednejsi urcit davkovani po lzicich ? Vim, muzu si to sam spocitat a nebyt liny atd..Ale prece \":)\" Jiz ted je to pekne zpracovane vse na jednom miste, mohlo to byt krapet dotahlejsi.

Konkretizuj, kde to vidis, kludne to prepocitaj, a ja to updatnem. \":-)\"

Autor:  Bones [ sob bře 31, 2012 8:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Xion píše:
Bones píše:
Pekny prehled, dobra prace ! Mel bych malinkou pripominku...davkovani se lisi...jednou je uvedena gramaz, podruhe mnozstvi v ml, dcl a jindy zase lzice. Nebylo by jeste prehlednejsi urcit davkovani po lzicich ? Vim, muzu si to sam spocitat a nebyt liny atd..Ale prece \":)\" Jiz ted je to pekne zpracovane vse na jednom miste, mohlo to byt krapet dotahlejsi.

Konkretizuj, kde to vidis, kludne to prepocitaj, a ja to updatnem. \":-)\"


jen jsem narazil na tu gramaz oleje, ta me zabrzdila a v tu chvili mi prislo logictejsi, kdyby to bylo uvedene v tech lzicich. Nevlastnim kuchynskou vahu. Drive, kdyz jsem jeste pekl, jsem na vse pouzival hrnicek. Jednoduse receno....na vse jeden "davkovac" pro usnadneni, pro nekoho i urychleni (priklad: date 15 lzic A, 8 lzic B) . Ale je to jen postreh, v zadnem pripade to nemela byt kritika. Jiz tomuto prehledu jsi venoval svuj cas a energii a diky za nej \":!:\"

Autor:  Igi [ sob bře 31, 2012 10:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Já si naopak myslím, že je lepší uvádět gramáž nebo objem, je to jednoznačně dáno.. Lžíce může mít každý jinak veliké a ještě jinak vrchovaté apod. Jinak digitální setinková váha stojí 200kč, což si myslím není až tak drahé, aspoň se pak člověk omylem něčeho nepředávkuje.

Autor:  Bones [ ned dub 01, 2012 7:57 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Igi píše:
Já si naopak myslím, že je lepší uvádět gramáž nebo objem, je to jednoznačně dáno.. Lžíce může mít každý jinak veliké a ještě jinak vrchovaté apod. Jinak digitální setinková váha stojí 200kč, což si myslím není až tak drahé, aspoň se pak člověk omylem něčeho nepředávkuje.

Ano, lzice muze mit pokazdy jiny objem ale pokud merime stale stejnou lzici, zachovame stejny pomer. Neni prece striktne dano, ze napr. ostropestrecovou kasicku musime NUTNE vyrobit ze 70gr oleje a 100gr. Zrovna tak si pri zachovani daneho muzu pripravit polovicni nebo tretinove mnozstvi. Staci umet pocitat a pouzit hlavu. O penize tu v zadnem pripade nejde. Ze si muzu koupit vahu a co stoji snad uz bylo zbytecne psat \":lol:\"

Autor:  Xion [ pon dub 02, 2012 1:00 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Osobne si tiez myslim, ze gramova vaha je tak vyborny pomocnik pri blbnuti so zdravim, ale aj pri blbnuti v kuchyni, ze za tych par eur stoji.

Autor:  Host [ pon dub 09, 2012 9:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Ocenil bych následující drobné upřesnění, protože některé údaje mohou být příliš obecné. Osobně nepoužívám kapslovačku, takže mi orientační hmotnosti/objemy přijdou jako velmi užitečné...

Napoj s melasou:
V pohari s vodou (200-300 ml) sa zmiesa kávová lyzica trstinovej melasy, kávová lyzica sody bikarbony a kávová lyzica citronovej stavy, zamiesa a vypije.

Udržiavacia dávka 1x týždenně:
Palina pravá: cca 5-6g ?? = 1/2 polievkovej lyžice zarovnanej pred jedlom/obedom a zapiť 20kv. Lugolovho roztoku do 0,5 dcl vody (to je však nutné nejprve zkusit méně kapek- ne každý to snese..., a pak případně zvýšit až na těch max.20 kapek..., k tomu beru 2tbl.selenu 100mcgr od swansonu...)
Klinček mletý: cca 5-6g ?? = 1/2 polievkovej lyžice zarovnanej ?? = 12 toboliek veľkosti 0 (resp. 9 toboliek veľkosti 00) po jedle/obedom (plně napěchovaných z obou částí kapsle které se ručně pak spojí...)

PS: Zvážil bych přehled vzájemných kombinací jednotlivých procedur ve formě blbuvzdorné tabulky. Přijde mi, že někteří experimentátoři mají tendence se trochu bezhlavě pouštět do spousty akcí najednou. Asi by stálo za to alespoň upozornit na nevhodné kombinace procedur, které by se vzájemně mohly kopat nebo naopak uvést ty, které se podporují. Osobně teď například jedu ostropeřcovou kaši+trojčátko a zdá se mi to OK. Do kaše vprasím pelyněk+hřebíček a dá se to polknout v pohodě. Výhoda je úspora za kapslovačku a čas během šaškování s tobolkama...

Autor:  Jarda [ stř dub 11, 2012 1:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Host píše:
Osobně teď například jedu ostropeřcovou kaši+trojčátko a zdá se mi to OK. Do kaše vprasím pelyněk+hřebíček a dá se to polknout v pohodě. Výhoda je úspora za kapslovačku a čas během šaškování s tobolkama...

To je docela dobrý zlepšovák, ovšem nedá se to považovat za ideál, protože pelyněk by měl jít před jídlem, aby nastartoval trávení a thujonu se uvolní patrně více, než při použití v jídle.

Autor:  Host [ stř dub 11, 2012 8:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Jarda píše:
To je docela dobrý zlepšovák, ovšem nedá se to považovat za ideál, protože pelyněk by měl jít před jídlem, aby nastartoval trávení a thujonu se uvolní patrně více, než při použití v jídle.

Není z mé hlavy, ale testoval to tu přede mnou tuším člen Pavel Veselý. Já ten mix beru ráno nalačno, pak v poledne s odstupem před obědem a kolem 17h s odstupem před šťávama. Vypadá to ale celkem žratelně... http://www.q3.cz/images/92003.jpg

Autor:  Xion [ čtv dub 12, 2012 7:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Host píše:
Není z mé hlavy, ale testoval to tu přede mnou tuším člen Pavel Veselý. Já ten mix beru ráno nalačno, pak v poledne s odstupem před obědem a kolem 17h s odstupem před šťávama. Vypadá to ale celkem žratelně... http://www.q3.cz/images/92003.jpg

Tak palina sa da jest pred jedlom, podla mna zas tak nechutne to nieje, chvilku horkej chuti v ustach.
Ale tie klinceky, keby to islo, bolo by to uplne super! Cize, normalne das do lyzice ostropestrecovej kasicky napriklad 6 gramov klincekov, a ide to zjest bez toho, aby ti to odpalilo usta a krk? \":-)\"

K tomu napoju s melasov, by bolo mozno dobre aj pripisat, ci sa to pije nalacno, a kolko krat za den. A ako vela dni po sebe sa to moze pit.

Autor:  Host [ čtv dub 12, 2012 9:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prehladne, strucne a aktualizovane navody

Xion píše:
Ale tie klinceky, keby to islo, bolo by to uplne super! Cize, normalne das do lyzice ostropestrecovej kasicky napriklad 6 gramov klincekov, a ide to zjest bez toho, aby ti to odpalilo usta a krk? \":-)\"

To co vidíš na té fotce je klasická dávka, tj. kávová lžička pelyňku a kávová lžička hřebíčku vmíchaná do 5 kávových lžiček kaše. Na tu polévkovo-lžícovou udržovací kůru naběhnu až od příštího týdne, ale nemám z toho obavy. Dělám to tak, že to hodím za jazyk, chvilku prosliním, záklon a polknu. Obsah misky do sebe dám zhruba natřikrát...

Stránka 511 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/