Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř dub 17, 2024 12:24 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 9:26 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Vševěd píše:
Já vím, a když budu chtít po Vás nějaký důkaz toho tvrzení, napíšete mi, že nejsem bůh a že mi na nic odpovídět nemusíte.
...ztráta času, já jen doufám, že ostatní vidí objektivně Vaši "odbornost" a udělají si obrázek.
Koneckonců za léčitele jak se zdá, se může vyhlásit každý. Na doktora se musí udělat škola, a to už každý nezvládne. Ovšem obzvlášť pikantní
je když takovýto "léčitel" ty doktory, kterým vědomostmi nesahá ani po kotníky, kritizuje.
Spánembohem \":roll:\"

Vševěd:
Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso.

Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se \":lol:\". A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? \":lol:\"
Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis \":evil:\"
Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech \":roll:\"

Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách \":evil:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 3:31 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
jani píše:
Vševěd:
Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso.

Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se \":lol:\". A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? \":lol:\"
Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis \":evil:\"
Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech \":roll:\"

Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách \":evil:\"

To myslíte opravdu vážně? \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"
můžete mi prosím toto svoje tvzení nějak doložit? pak se vám omluvím a budu vám děkovat, že jste mně vzdělala:-)

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 5:50 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
jani píše:
Vševěd:
Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso.

Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se \":lol:\". A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? \":lol:\"
Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis \":evil:\"
Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech \":roll:\"

Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách \":evil:\"

...myslel jsem že vařením od 42°C se ničí vitamíny a minerály nikoli bílkoviny to by pak většina populace která přežívá na tepelně zpracované stravě měla jejich nedostatek což se mě nějak nezdá.Odkud čerpáte informace.

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes - bílkovina
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 11:47 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
BÍLKOVINA
Bílkovina se skládá z aminokyselin. Aminokyseliny jsou řetězy atomů, které neslouží jen jako stavební kameny
k tvorbě bílkovin, ale mají také aktivní úlohu.
Jinými slovy: aminokyseliny jsou nejen stavební kameny bílkovin, ale - představíme-li si je jako budovu
- účastní se všech činností, které se v takové budově odehrávají.
V takovém domě jsou cihly, malta, stavební dřevo, železo atd., dále výtah, studená a teplá voda, klimatizační
zařízení, kanalizace, světlo, telefon atd.
Podobně jsou aminokyseliny člověka nebo zvířete nositeli velkého počtu činností. Bez nich není žádná tělesná
funkce možná.
Význam vitality aminokyselin pochopíte, jestliže si uvědomíte, že během šesti minut po smrti přestanou
být molekuly v těle živými, organickými, a že tím ustane jejich veškerá činnost a aktivita.
Pokud tělo žije, mají molekuly jiskru života, která jim umožňuje pokračovat v jejich práci.
Život molekul se projeví a stane postřehnutelným teprve jejich činností. Princip života je buď v molekule
přítomen, nebo ne. Jestliže je přítomen, pak je molekula živý organizmus, schopný dodávat životní sílu a energii.
Jestliže v ní život není, je anorganická a patří do nerostné říše.
V přírodě není nic v klidu. Všechno buď postupuje dopředu, dělá pokroky, vyvíjí se, nebo degeneruje
a rozpadá se.
Minerální říše obsahuje v anorganické formě všechny molekuly, ze kterých je svět složen. Pokud je molekula
v minerální říši, má určitou, pevně stanovenou vibraci, ale není živá. Může se říci, že její vývoj jde opačným
směrem. Jako anorganické stavební kameny prvků nemohou se samy od sebe dopředu vyvíjet. Mohou se však
rozpustit a v tomto rozpuštěném stavu být přijaty rostlinami a tímto způsobem jim může být dán život. Jenom
cestou rostlinného vývoje se mohou molekuly stát živými.
Původním účelem stvoření rostlinné říše bylo a je dávat molekulám život, to znamená přeměňovat
minerální anorganické molekuly v živé organizmy. Jestliže se horkem rostlinný život rozruší, vrací se molekuly
samy od sebe zpět do minerálního stavu, protože nikdy nemůže existovat současně život a smrt.
Zkoumáním činnosti aminokyselin zjišťujeme, že jsou tvorbou a růstem krvinek životně důležité pro
nerušenou funkci žláz, pro zdraví kůže, vlasů a kloubní chrupavky, pro nerušenou činnost jater a pro
nespočetné další životně důležité funkce.
Bílkovina, ze které se skládá maso zvířat, ryb a drůbeže, byla vybudována z organických, živých atomů
zvířecího krmiva. Jejich maso je plnohodnotná bílkovina. Aby však mohlo naše tělo živočišnou bílkovinu strávit,
musí si ji nejdřív rozložit na původní aminokyseliny a potom z nich vytvořit svoji vlastní bílkovinu.
Většina lidí je přesvědčena, že maso je pro výživu lidského těla nevyhnutelně nutné.
Za prvé je maso otrávené, protože strašným strachem před porážkou vyplaví nadledvinky „jed“ do krve zvířete.
Za druhé je toto maso mrtvý produkt, který se okamžitě po smrti zvířete začne kazit. Mimoto se maso
a aminokyseliny dále ničí horkem při vaření a pečení.
Protože většina lidí jí denaturované potraviny, a přes to dál žije, je těžko je přesvědčit, že molekuly v naší
potravě musí být živé, organické, aby naše tělo mohlo být vitální a zdravé. Neživé, anorganické molekuly vedou
k degeneraci a zanikání těla.
Zdraví na dlani aneb Vše pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 26
Tak jak je život dynamický, magnetický a organický, tak je smrt statická, nemagnetická a anorganická. Život je
produkován životem a to platí také pro molekuly v naší potravě. Jestliže jsou molekuly v aminokyselinách živé,
organické, splní svoji úlohu. Jsou-li však porážkou zvířete nebo vařením potravy zničeny, ztratí své vitální
vlastnosti, kterými měly podporovat činnost aminokyselin.
Všechna zelenina a ovoce obsahují nutné žiyoucí molekuly, ze kterých si může organizmus vytvořit
aminokyseliny. Lidské tělo nemůže využít ve svůj prospěch žádnou „plnohodnotnou bílkovinu“ jakéhokoliv
masového výrobku. Může získat ty nejlepší molekuly z čerstvé zeleniny a její šťávy a vytvořit si z nich
životně důležité aminokyseliny a bílkovinné látky.
Konzumace masa nebo ostatních masových výrobků a extraktů vede k nahromadění nadměrného množství
kyselin, z nichž je kyselina močová nejškodlivější. Svalovina ji přijme asi tak, jako houba nasákne vodu. Jakmile
nahromadění kyseliny močové dosáhne bodu nasycení, kyselina vykrystalizuje a její krystalky způsobují bolesti
při revmatizmu, dně, neutritidě, ischiasu anod.
Zvířata vytvářejí z aminokyselin, získaných z rostlinné říše, daleko větší, silnější a zdravější těla než člověk
konzumací masa.
Jestliže by bylo zapotřebí ještě více důkazů k vyvrácení falešných tvrzení ve prospěch masa, pak bychom se
měli poohlédnout mezi masožravými zvířaty po zvířatech tažných - ale marně, žádná nenajdeme. Chybí jim jak
síla, tak vytrvalost. Naproti tomu všechna býložravá zvířata, koněm počínaje přes býka až ke slonu, mají
enormní sílu a vytrvalost získanou konzumací syrových rostlin.
Co jsou to aminokyseliny? Jsou složeny z atomů uhlíku, vodíku, kyslíku a dusíku, které jsou seskupeny do
různých vzorců. Dvě z nich obsahují atomy síry, dvě další jódové atomy.
K nevědeckému popsání aminokyselin můžeme použít jako příkladu růži, její tvar, vzorek a barvu květních listů.
Tak jako tyto určují různé druhy růží, tak stanoví skupiny atomu typ aminokyseliny. Aminokyseliny se pak seskupují
do vzorců, typických pro různé druhy bílkovin.
Nyní následuje výpočet nejhlavnějších aminokyselin, jejich složení, jejich nejdůležitějších funkcí a vlastností.
Alanin
Se skládá ze 40% uhlíku, 8% vodíku, 36% kyslíku a 16% dusíku. Jeho molekulární váha je asi 89. Je součástí
kalciumpanthotenátu (vitamin) a má co do činění se zdravou kůží, hlavně s pokožkou a zdravými vlasy. Dále je
důležitý pro zdravou funkci nadledvinek.
Je obsažen v následujících potravinách: alfalfa (vojtěška), syrové nesolené mandle, avokádo, olivy,
smetana, karotka, celer, pampeliška, salát, řeřicha potoční, jablka, meruňky, hrozny, pomeranče, jahody,
rajská jablíčka.
Arginin
je složen z 41,5% uhlíku, 8% vodíku, 18,5% kyslíku a 32% dusíku. Molekulová váha asi 174, závislá na
kontrakci molekul.
Je důležitou součástí chrupavky a tkání, ze kterých se přirozeným usazováním vápníku tvoří kosti. Je důležitý
pro strukturu a funkci rozmnožovacích orgánů. Přispívá k udržování degenerace buněk pod kontrolou a chrání
tkáně před tvorbou vředů a rakoviny.
Zdraví na dlani aneb Vše pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 27
Je obsažen v následujících potravinách: alfalfa, zelená zelenina a saláty, karotka, tykev, okurky, celer, pór,
ředkvička, syrové brambory, pastinák.
Kyselina asparágová
se skládá z 36% uhlíku, 5,5% vodíku, 48% kyslíku, 10,5% dusíku. Molekulová váha asi 133.
Pomáhá oddalovat narušování kostí a zubů a podporuje prolínání vápníku z krve do buněk. Je důležitá pro plíce
a dýchací cesty, stejně jako pro srdce a krevní cévy.
Pramenem kyseliny asparágové jsou tyto potraviny: citrony, grapefruity, nesolené mandle, jablka, meruňky,
karotka, celer, okurky, petržel, ananas, ředkvička, špenát, rajská jablíčka, řepové listy, řeřicha potoční
a červený meloun.
Cystin
Skládá se z 30% uhlíku, 5% vodíku, 26,5% kyslíku, 11,5% dusíku, 27% síry. Molekulová váha 240.
Jedna z nejdůležitějších součástí vlasů. Důležitá substance při tvorbě červených krvinek. Udržuje tkáně zdravé
a odolné proti jedům a infekcím. Má vliv na funkci mléčné žlázy, zvláště v době kojení.
Pramenem cystinu jsou následující potraviny: alfalfa, karotka, řepa, zelí, květák, pažitka, cibule, česnek,
křen, růžičková kapusta, jablka, rybíz, ananas, maliny, paraořechy, lískové ořechy.
Dijodtyrosin
Skládá se z 25% uhlíku, 2% vodíku, 11% kyslíku, 3% dusíku, 59% jódu. Molekulová váha 433.
Podílí se na funkcích všech žláz, především na funkci žlázy štítné, hypofýzy, nadledvinek a lymfatických žláz.
(viz tabuli o endokrinních žlázách).
Najdeme ho v mořských řasách, karotce, celeru, špenátu, rajčatech a ananasu.
Kyselina glutamová
Skládá se z 41% uhlíku, 6% vodíku, 43,5% kyslíku, 9,5% dusíku. Molekulová váha 147. Tvoří pětinu součástí
inzulínových molekul.
Zúčastňuje se vylučování zažívacích šťáv v těle a tvorby glykogenu. Je důležitá pro játra, která přeměňují za
pomoci amylolytických enzymů glykogen na cukr poskytující energii. Má silný dezinfekční účinek. Brání vzniku
anémie (chudokrevnosti) a zabraňuje nebo zpomaluje odeznění účinku vitaminu C.
Následující potraviny dodávají prvky potřebné pro glutamovou kyselinu: zelené fazole a růžičková kapusta
(syrové), karotka, zelí, celer, řepové listy a tykvové listy, pampeliška, petržel, salát, špenát, papaya.
Glycin
Skládá se z 32% uhlíku, 7% vodíku, 42,5% kyslíku, 18,5% dusíku. Molekulová váha 75.
Zdraví na dlani aneb Vše pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 28
Účastní se tvorby chrupavek a vláken svalových. Má mírnící účinek na nadměrnou tvorbu pohlavních hormonů.
Dobrým pramenem glycinu jsou následující potraviny: karotka, pampeliška, tykev, celer, petržel, špenát,
čerstvé nesolené mandle, alfalfa, česnek, syrové brambory, fíky, pomeranče, citrony, borůvky, maliny,
grapefruit, červený meloun.
Histidin
Je složen ze 46% uhlíku, 6% vodíku, 21% kyslíku, 27% dusíku. Molekulová váha 155.
Podporuje tvorbu glykogenu v játrech. Pomáhá zabraňovat tvorbě patologických hlenů v organizmu. Je
důležitou součástí hemoglobinu (červené krevní barvivo) a spermií, které při oplodnění pronikají do vaječné buňky.
Proto má mnoho co do činění s těhotenskými komplikacemi, například s potratem, předčasným porodem, mrtvým
plodem, sterilitou atd.
Dobrým pramenem histidinu jsou následující potraviny: křen, ředkvička, karotka, řepa, celer, okurka,
endivie, pór, česnek, cibule, pampeliška, tykvové listy, granátová jablka, zralé a zelené papaya-plody.
Hydroxyglutamová kyselina
Skládá se z 37% uhlíku, 5% vodíku, 49% kyslíku, 9% dusíku. Molekulová váha 163.
Svým účinkem se podobá kyselině glutamové, ale má větší vliv na tvorbu žaludečních šťáv.
Následující potraviny jsou jejím dobrým zdrojem: karotka, celer, petržel, salát, špenát, rajská jablíčka,
hrozny, borůvky, maliny, ryngle.
Hydroxyprolin
Je složen ze 46% uhlíku, 7% vodíku, 36,5% kys11iu, 10,5% dusíku. Molekulová váha 131.
Podílí se na činnostech jater a žlučníku, především na emulgaci tuků a na boji proti žluknutí tuků. Dále se podílí
na tvorbě hemoglobinu a globulinu v červených krvinkách.
Ke krytí potřeby jsou dobré následující potraviny: karotka, řepa, salát, pampeliška, tykev, okurka, nesolené
mandle, kokosový ořech, avokádo, olivy, meruňky, třešně, paraořechy, fíky, rozinky, hrozny, pomeranče,
ananas.
Isoleucin
Obsahuje 55% uhlíku, 10% vodíku, 24% kyslíku, 11% dusíku. Molekulová váha 131.
Podílí se na regulaci brzlíku v dětství a mládí a regulaci hypofýzy v mládí a dospělosti, především co se týče
růstu a regenerace tkání těla. Je důležitou látkou při obnově hemoglobinu v červených krvinkách. Pomáhá
regulovat všeobecnou výměnu látkovou.
Isoleucin obsahuji následující potraviny: všechny ořechy (kromě burských), cashews a jedlé kaštany,
avokádo, olivy, zralé papaya-plody, kokosový ořech, slunečnicová semena, švýcarský sýr.
Zdraví na dlani aneb Vše pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 29
Leucin
Jeho složení a molekulová váha jsou stejné s isoleucinem. Rozdíl je v uspořádání atomových řetězců, které
způsobuje pravotočivost leucinu, zatímco uspořádání atomových řetězců v isoleucinu ho činí levotočivým. Tím má
leucin vyrovnávající účinek na funkce isoleucinu. Je obsažen ve stejných potravinách jako isoleucin.
Lysin
Skládá se ze 49% uhlíku, 10% vodíku, 22% kyslíku, 19% dusíku. Molekulová váha 146.
Podílí se na funkci jater a žlučníku, především na látkové výměně tuků. Je nezbytně nutný pro regulaci
současného působení epifýzy, mléčné žlázy, žlutého tělíska a vaječníků. Zabraňuje degeneraci tělních buněk
a tkání.
Potraviny, které nám dodávají lysin, jsou: karotka, řepa, okurka, celer, petržel, špenát, pampeliška, listy
tykve, zelené a zralé papaya-plody, alfalfa, sojové výhonky (mladé, asi 15 cm dlouhé), jablka, meruňky,
hrušky, hrozny.
Methionin
Obsahuje 40% uhlíku, 7,5% vodíku, 21,5% kyslíku, 9% dusíku, 22% síry. Molekulová váha 149.
Důležitá součást krevního barviva, tkání a krevního séra. Podílí se na funkci sleziny, slinivky břišní
a lymfatických uzlin.
Potraviny dodávající methionin: růžičková kapusta, zelí, květák (syrové), šťovík, křen, pažitka, česnek,
řeřicha potoční, ananas, jablka, paraořechy a lískové ořechy.
Neuleucin
Patří také k leucinové skupině; složení a molekulová váha jsou stejné jako u isoleucinu. Je známý také jako
glycoleucin. Je levotočivý a pomáhá udržovat funkce leucinové skupiny v rovnováze.
Phenylalanin
Skládá se z 65,5% uhlíku, 7% vodíku, 19% kyslíku, 8,5% dusíku. Molekulová váha 165.
Podílí se na odstraňování odpadových látek jak z potravin, tak z opotřebovaných buněk a tkání těla, dále se
podílí na funkci ledvin a močového měchýře. Přítomností alkoholu v těle ztrácí velkou část své účinnosti.
Potraviny dodávající potřebné části pro tvorbu phenylalaninu: karotka, řepa, okurka, špenát, petržel, rajská
jablíčka, ananas, jablka.
Prolin
Je složen z 52% uhl’ku, 8% vodíku, 28% kyslíku, 12% dusíku. Molekulová váha je 115.
Podílí se na aktivitě bílých krvinek (leukocytů). Reguluje emulgaci tuků.
Zdraví na dlani aneb Vše pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 30
Dodávají ho následující potraviny: karotka, řepa, salát, pampeliška, tykev, okurka, nesolené mandle,
kokosový ořech, avokádo, olivy, meruňky, třešně, paraořechy, fíky, rozinky, hrozny, pomeranče, ananas.
Serin
Obsahuje 34% uhlíku, 7% vodíku, 46% kyslíku, 13% dusíku. Molekulová váha 105.
Účastní se čištění tkání v těle, především sliznic plic a průdušek. Neúčinný za přítomnosti nikotinu (kuřáci
tabáku).
Jeho součásti dodávají: křen, ředkvička, pór, česnek, cibule, karotka, řepa, celer, okurka, petržel, špenát,
zelí, alfalfa, papaya, jablka, ananas.
Threonin
Skládá se ze 48% uhlíku, 9% vodíku, 24% kyslíku, 19% dusíku. Molekulová váha 119.
Je aktivní při výměně atomů aminokyselin v těle, upravuje rovnováhu mezi řetězovou strukturou aminokyselin
a jejich funkcemi.
Je obsažen ve zralých plodech papaya, karotce, alfalfě a ostatní zelené listové zelenině.
Thyroxin
Skládá se z 23% uhlíku, 1,5% vodíku, 8% kyslíku, 2% dusíku, 65% jódu. Molekulová váha 777.
Podílí se na činnosti štítné žlázy, hypofýzy, nadledvinek a varlat. Pomáhá regulovat všeobecnou látkovou
výměnu a rychlost chtěných a nechtěných reakcí.
Potraviny, které obsahují thyroxin: mořské řasy, karotka, celer, salát, špenát, tykev, rajská jablíčka,
ananas.
Tryptophan
Je složen z 65% uhlíku, 6% vodíku, 15% kyslíku, 14% dusíku. Molekulová váha 204.
Je to substance základního významu při tvorbě buněk v těle od primární pohlavní buňky až k tkáním. Podílí se
na tvorbě a funkci žaludečních a pankreatických šťáv (pankreas = slinivka břišní). Podporuje výkonnost zraku.
Následující potraviny udržují jeho rovnováhu: karotka, řepa, celer, endivie, pampeliška, fenykl, zelené fazole
(syrové), růžičková kapusta (syrová), pažitka, špenát, alfalfa, tykev.
Tyrosin
Je složen z 59,5% uhlíku, 6% vodíku, 26,5% kyslíku, 8% dusíku. Molekulová váha 181.
Bezpodmínečně nutný k tvorbě červených a bílých krvinek. Podílí se na tvorbě a vývoji tělových buněk a tkání.
Podporuje funkci nadledvinek, hypofýzy a štítné žlázy. Aktivní složka pigmentových buněk ve vlasech.
Zdraví na dlani aneb Vše pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 31
Potraviny obsahující tyrosin: alfalfa, karotka, řepa, okurka, salát, pampeliška, tykev, chřestové špičky
(syrové), pór, petržel, zelená paprika, špenát, řeřicha potoční, mandle (syrové nesolené), švýcarský sýr,
jahody, meruňky, třešně, jablka, červený meloun, fíky.
Valin
Skládá se z 51% uhlíku, 9,5% vodíku, 27,5% kyslíku, 12% dusíku. Molekulová váha 73.
Podlí se na funkci žlutého tělíska, mléčné žlázy a vaječníků a na jejich spolupráci s ostatními žlázami. (viz
endokrinní žlázy.)
Potraviny obsahující valin: karotka, tykev, pampeliška, mandle (syrové nesolené), salát, pastinák, dýně
(syrová), celer, řepa, petržel, rajská jablíčka, jablka, granátová jablka.
Abychom vysvětlili, jak jsou atomové řetězce v aminokyselinách uspořádány, stačí uvést jako příklad leucinovou
skupinu:
leucin: (CH3)2 CHCH2 CH(NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N)
isoleucin: CH3CH2CH (CH3) CH (NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N)
norleucin: CH3 (CH2)3CH (NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N)
Tyto tři aminokyseliny mají sice stejný souhrnný vzorec, ale způsob, jakým jsou atomy navzájem spojeny, mění
vlastnosti, účinek a funkce každé kyseliny.
Jestliže pozorujeme tu obrovskou mnohotvárnost atomových kombinací a s tím spojenou práci, můžeme
snadno pochopit hodnotu života v každém atomu. Dále můžeme pochopit důvod, proč je pro tělo o moc snadnější
vybudovat svoji vlastní bílkovinu než rozložit mrtvé molekuly vařeného masa zvířat.
Je paradoxní, že celé společenství civilizovaných lidí spěchá se zbraní v ruce proti zvířeti, které usmrtilo nebo
poranilo jediného člověka, ale na druhé straně se shromažduje slavnostně naladěno, aby ulovilo a usmrtilo
bezbranného ptáka nebo zvíře a potom snědlo jeho mrtvé pozůstatky. A co je ještě horší: chová a opatruje ptáky
a jiná domácí zvířata, chrání je proti nemoci a nebezpečí jenom proto, aby je usmrtilo, uvařilo a s požitkem snědlo!
Konzumace masa je jen a jedině otázkou osobního vkusu, záliby a vlastního úsudku. Nutnost opatřit
tělo potřebnou bílkovinou neexistuje.
Souhrnně bych rád řekl, že vím z praktické zkušenosti, že bílkovina z masa není pro lidské tělo nutná, ba
naopak je škodlivá. Těžkou tělesnou práci můžete vykonávat lépe a s menší únavou, když škrtnete maso ze svého
jídelníčku a zvyknete si dodávat tělu nutnou bílkovinu rozmanitým čerstvým ovocem, saláty, zeleninou a čerstvými
šťávami, které obsahují všechny potřebné látky, kterých tělo dovede využít k tvorbě vlastní bílkoviny.
Z estetického a morálního hlediska není usmrcování zvířat, ptáků a ryb, vaření a konzumace masa to, co určila
příroda lidskému tělu jako potravu. Život zvířatům byl dán stejným stvořitelem jako nám. Nemáme právo žádné
zvíře, nebo dokonce člověka připravit o život. Naše vibrace klesá o několik oktáv usmrcením zvířete, ať už
z důvodu sportovního nebo obchodního. Klesá stále víc konzumací masa, až klesne neodvratně na úroveň zvířat.
Například nízké pudy, sklon k alkoholu, kouření a všeobecná ztráta zábran závisí zřejmě na množství
zkonzumovaného masa. Jestliže se masa vzdáme, dostaví se jako přirozený důsledek zlepšení našeho
zdraví, našich vlastností, budeme mít víc porozumění, víc energie, síly, vitality a vyšší intelekt.
Zdraví na dlani aneb Vše pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 32
Z fyziologického hlediska vzato, zvyšuje konzumace masa obsah kyselin v těle. Zažívacím procesem
a rozkladem masa na jeho původní aminokyseliny se tvoří v těle velké množství kyseliny močové. Kdyby ji
tělo mohlo okamžitě vyloučit, způsobila by asi méně škody.
Ve skutečnosti přijmou však naše molekuly enormní množství této kyseliny močové která nakonec tvoří
špičaté, ostré krystalky které z způsobují bolesti známé jako revmatizmus, neuritis, ischias, dnu a některé
nemoci jater.
V průběhu svých výzkumů jsem analyzoval tisíce vzorků moče a bez výjimky jsem zjistil, že obsah kyseliny
močové v moči u jedlíků masa tvoří jen desetinu až pětinu toho množství, které by se mělo vyloučit. To znamená,
že svaly ji přijmou pět až desetkrát víc, než odejde ledvinami.
Jestliže by neexistoval žádný jiný důvod proč škrtnout maso z našeho jídelníčku, pak jsou bolesti,
vznikající nahromaděním kyseliny močové v organizmu, dostatečnou příčinou.

Za shlédnutí jednoznačně stojí dokument na ulozto.cz - raději vidličky než nože


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: sob bře 24, 2012 9:19 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Je mi trochu smutno, když dospělý člověk věří těmto nesmyslům. Nebudu Vám to vyvracet...
btw. Norman Walker nikdy neexistoval \":wink:\"

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: úte bře 27, 2012 10:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Je mi trochu smutno, když dospělý člověk věří těmto nesmyslům. Nebudu Vám to vyvracet...
btw. Norman Walker nikdy neexistoval \":wink:\"

To je divné, pokud má hrob, tak by existovat měl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: stř bře 28, 2012 6:34 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Vševěd píše:
Je mi trochu smutno, když dospělý člověk věří těmto nesmyslům. Nebudu Vám to vyvracet...
btw. Norman Walker nikdy neexistoval \":wink:\"

Nepletes si to s Jarou Cimrmanem? \":lol:\"

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: stř bře 28, 2012 7:33 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Jarda píše:
To je divné, pokud má hrob, tak by existovat měl.

Na vícero místech jsem četl, že je to reklamní tah prodejců odšťavovačů:-)
Pokud existoval a živil se jenom šťávami, patrně zemřel na selhání ledvin. Dostat do těla dostatečné množství živin jen šťávami znamená
konzumovat den za dnem litry tekutin... Což znamená šílené přetížení ledvin, navíc spousta zeleninových šťáv je diuretických...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: pát bře 30, 2012 10:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Na vícero místech jsem četl, že je to reklamní tah prodejců odšťavovačů:-)
Pokud existoval a živil se jenom šťávami, patrně zemřel na selhání ledvin. Dostat do těla dostatečné množství živin jen šťávami znamená
konzumovat den za dnem litry tekutin... Což znamená šílené přetížení ledvin, navíc spousta zeleninových šťáv je diuretických...

On nepil pouze šťávy a vůbec si myslím, že je o něm zbytečně mnoho polopravd rozšířených po netu, nicméně dožil se hodně slušného, nebo podle jiných zdrojů úctyhodného věku a na co v tom věku 93-118 let zemřel, není zase tak podstatné, nicméně na ledviny bych to nešacoval, spíše prostě na stáří.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: stř zář 19, 2012 2:51 pm 
Offline

Registrován: pát čer 03, 2011 11:11 pm
Příspěvky: 53
Dobrý den,
celkem trpím na opary. Chtěl jsem se zeptat, jestli pomůže při klubání či vyklubání oparu vnější aplikace mrtvé vody na postižené místo. A co proplachování úst mrtvou vodou? Píše se, že mrtvá voda je dobrá dezinfekce, ale herpesu se zároveň dobře daří v kyselém prostředí. Proto se ptám. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2012 8:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
Leon píše:
Dobrý den,
celkem trpím na opary. Chtěl jsem se zeptat, jestli pomůže při klubání či vyklubání oparu vnější aplikace mrtvé vody na postižené místo. A co proplachování úst mrtvou vodou? Píše se, že mrtvá voda je dobrá dezinfekce, ale herpesu se zároveň dobře daří v kyselém prostředí. Proto se ptám. Děkuji.

Myslím, že by měla fungovat, navíc nevysušuje jako jiné prostředky, což je dobré.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 28, 2013 7:01 pm 
Offline

Registrován: pát říj 14, 2011 9:09 pm
Příspěvky: 2
Ahoj. No já jsem měla také problémy s opary a naštěstí to časem všechno přešlo. Není však od věci se někde podívat a mrknout se na nějakou radu, jak tomu zamezit. Určitě to samoléčbě pomůže. Zkuste mkrnout sem: http://cs.medixa.org/nemoci/opar-rtu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: pát bře 29, 2013 5:55 pm 
Offline

Registrován: pon úno 28, 2011 12:37 pm
Příspěvky: 76
Vševěd píše:
Na vícero místech jsem četl, že je to reklamní tah prodejců odšťavovačů:-)
Pokud existoval a živil se jenom šťávami, patrně zemřel na selhání ledvin. Dostat do těla dostatečné množství živin jen šťávami znamená
konzumovat den za dnem litry tekutin... Což znamená šílené přetížení ledvin, navíc spousta zeleninových šťáv je diuretických...

Většinou s názory Vševěda nesouhlasím, ale tentokrát mu musím dát zapravdu. Dr. Walker je fitivní postava stejně jako třeba Jára Cimrman. Proto taky existují na celém světě jen dvě údajné fotografie tohoto člověka. Nezůstaly po něm žádní potomci, žádní příbuzní. Neexistuje přesný životopis tohoto člověka. Dokonce i údajná délka jeho života není pevně stanovena a vyskytuje se v mnoha verzích od 93 let do 145 let. Na netu se vyskytuje pár pofidérních fotek náhrobků, což má být důkaz existence tohoto fantoma. \":-)\" Knihy pod pseudonymem Walker byly napsány anonymním autorem na zakázku výrobců odšťavňovačů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 21, 2013 4:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
Lenicka1313 píše:
Ahoj. No já jsem měla také problémy s opary a naštěstí to časem všechno přešlo. Není však od věci se někde podívat a mrknout se na nějakou radu, jak tomu zamezit. Určitě to samoléčbě pomůže. Zkuste mkrnout sem: http://cs.medixa.org/nemoci/opar-rtu

Myslíte, že pokud dáte stejný odkaz skrytě na více míst, tak to nebude reklama? Pokud to sem natlačíte znovu, smažu všechno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Herpes
PříspěvekNapsal: ned dub 21, 2013 4:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
Nečasová píše:
Většinou s názory Vševěda nesouhlasím, ale tentokrát mu musím dát zapravdu. Dr. Walker je fitivní postava stejně jako třeba Jára Cimrman. Proto taky existují na celém světě jen dvě údajné fotografie tohoto člověka. Nezůstaly po něm žádní potomci, žádní příbuzní. Neexistuje přesný životopis tohoto člověka. Dokonce i údajná délka jeho života není pevně stanovena a vyskytuje se v mnoha verzích od 93 let do 145 let. Na netu se vyskytuje pár pofidérních fotek náhrobků, což má být důkaz existence tohoto fantoma. \":-)\" Knihy pod pseudonymem Walker byly napsány anonymním autorem na zakázku výrobců odšťavňovačů.

Není té konspirace až moc, čili všichni výrobci odšťavňovačů mají kartel a vykonstruovanou osobu, která jim prodává zboží. No, mě to připomíná skoro něco tak dokonalého jako církev, ta má také svoji modlu a přitom jde o nejlépe organizovaný podnik na světě. Lepší know hou snad nikdo nemá a hlavního aktéra také nikdy nikdo neviděl. To mě na prodej odšťavňovačů, což je na trhu okrajové zboží, připadá jako opravdu šibalský kousek.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Alopat, Bing [Bot] a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz