Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd.
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=5&t=790
Stránka 270

Autor:  muflon [ ned čer 13, 2010 1:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koreni podporujici tvorbu HCL

Jarda píše:
Pokud snesete polévkovou lžíci papriky Naga Jolokia, tak klobouk dolů, to nesnesu ani já. Jinak běžného chilli mohu sníst prakticky celý sáček a chutná mě jako sladká paprika, což mi jednak nechutná a také se zbytečně vyhazují peníze. Zázvoru se dá sníst také celkem dost, já ho strouhám třeba do ovocné snídaně, nebo normálně do zeleninových salátů.

Tak to zas ne, pol.lz.chilli ano. Jolokie davam tak pul moka lzicky... \":lol:\"
Jeste ke KORENI:
Pokud cerstva cervena paprika podporuje tvorbu HCL, plati to i o mlete susene?
Pak by z hlediska tvorby lepsi tvorby HCL(nikoli utz teda kvuli palivosti) melo vyznam jist i treba casto a hodne toho chilli nebo cervene susene sladke ci palive papriky(ne cely pytlik \":wink:\" )
Zase jsem ale nekde pred casem cetl ze mlete papriky mohou obsahovat plisne nebo pokud si vzpominam dokonce salmonelu...takze asi jako u vseho-neprehanet...

Autor:  Jarda [ ned čer 13, 2010 8:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koreni podporujici tvorbu HCL

muflon píše:
Tak to zas ne, pol.lz.chilli ano. Jolokie davam tak pul moka lzicky... \":lol:\"
Jeste ke KORENI:
Pokud cerstva cervena paprika podporuje tvorbu HCL, plati to i o mlete susene?
Pak by z hlediska tvorby lepsi tvorby HCL(nikoli utz teda kvuli palivosti) melo vyznam jist i treba casto a hodne toho chilli nebo cervene susene sladke ci palive papriky(ne cely pytlik \":wink:\" )
Zase jsem ale nekde pred casem cetl ze mlete papriky mohou obsahovat plisne nebo pokud si vzpominam dokonce salmonelu...takze asi jako u vseho-neprehanet...

Sušená je ještě lepší a musí být pálivá jinak nic nepodporuje, čím více, tím lépe. Toho bych se zase tak nebál, při té pálivosti o které se bavíme, tam toho zase tak moc žít nedovede.

Autor:  Kometa [ úte čer 15, 2010 8:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny??

Budu trošku za nevěřícího Tomáše, nějak se mi to nezdá.
Před čtyřmi roky jsem měla hodně náročné období- noční brigády, přes den škola, dobrovolnictví, stres. Spala jsem často jen 2 hodiny denně a to ještě pokaždé v jinou dobu. To se pochopitelně podepsalo na mém zdraví, přestala jsem menstruovat a začaly mi bolesti žaludku. Při vyšetření zjištěná eroze žaludeční stěny, ale bez přítomnosti té bakterie, co dělá vředy. Nasazeny léky na snížení výroby žaludeční kyseliny (Loseprazol) a ulevilo se mi. Pracovní nasazení jsem snížila, léky za 2 měsíce vysadila a zas bylo dobře. Jak to, že se mi po lékách ulevilo, ačkoli podle vás jsem měla kyseliny málo?

A co se mi to teď děje ráno, když se cca do půl hodiny po probuzení nenasnídám a je mi z toho zle? Myslela jsem, že je to způsobené tím, že žaludek začne pracovat, v očekávání snídaně už vylučuje trávicí šťávy a když snídaně není, je jich tam moc velká koncentrace. Případně to samé se mi děje když málo spím - řekněme méně než 4 hodiny- a pomáhá mi na to Rennie, takže opět snižovač kyselosti.

Autor:  Jarda [ úte čer 15, 2010 9:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny??

Kometa píše:
Budu trošku za nevěřícího Tomáše, nějak se mi to nezdá.
Před čtyřmi roky jsem měla hodně náročné období- noční brigády, přes den škola, dobrovolnictví, stres. Spala jsem často jen 2 hodiny denně a to ještě pokaždé v jinou dobu. To se pochopitelně podepsalo na mém zdraví, přestala jsem menstruovat a začaly mi bolesti žaludku. Při vyšetření zjištěná eroze žaludeční stěny, ale bez přítomnosti té bakterie, co dělá vředy. Nasazeny léky na snížení výroby žaludeční kyseliny (Loseprazol) a ulevilo se mi. Pracovní nasazení jsem snížila, léky za 2 měsíce vysadila a zas bylo dobře. Jak to, že se mi po lékách ulevilo, ačkoli podle vás jsem měla kyseliny málo?

A co se mi to teď děje ráno, když se cca do půl hodiny po probuzení nenasnídám a je mi z toho zle? Myslela jsem, že je to způsobené tím, že žaludek začne pracovat, v očekávání snídaně už vylučuje trávicí šťávy a když snídaně není, je jich tam moc velká koncentrace. Případně to samé se mi děje když málo spím - řekněme méně než 4 hodiny- a pomáhá mi na to Rennie, takže opět snižovač kyselosti.

Jedná se o obecný klam, který tady řeší většina lidí a většina na něj i umírá. Mnoho kyseliny má opravdu nepatrné množství lidí a v naprosté většině se jedná o její nedostatek. Nechci vám to zbytečně vyvracet a máte dvě možnosti, vyzkoušet kyselinu dodat, což nic nepokazí, případně mě zavolejte a já vám vysvětlím některé souvislosti o nichž takto budeme psát půl roku a budete se zbytečně trápit.

Autor:  Kometa [ úte čer 15, 2010 9:37 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny??

Děkuji. Ono to pro mě naštěstí aktuálně není problém, jen mě to upomíná, že bych neměla ošizovat své tělo o spánek, což je vcelku dobře.

Autor:  muflon [ úte čer 15, 2010 9:06 pm ]
Předmět příspěvku:  TEST dostatecne tvorby HCL

V jinem vlakne(Kyselinotvorne potraviny) ktere se netyka primo HCL, se uzivatel Xion zminuje(pon dub 12, 2010 9:39 am):
...robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori....

Mohl by jste strucne popsat o jaky test jde, nebo sem kam to tematicky patri, presunout ci zkopirovat dany prispevek(prispevky)?
Dekuji

Autor:  Jarda [ čtv čer 17, 2010 5:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: TEST dostatecne tvorby HCL

muflon píše:
V jinem vlakne(Kyselinotvorne potraviny) ktere se netyka primo HCL, se uzivatel Xion zminuje(pon dub 12, 2010 9:39 am):
...robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori....

Mohl by jste strucne popsat o jaky test jde, nebo sem kam to tematicky patri, presunout ci zkopirovat dany prispevek(prispevky)?
Dekuji

Jde o reakci na jedlou sodu, pokud člověk ráno vypije roztok jedlé sody a nekrkne si, tak se kyselina prakticky netvoří. Někteří lidé si nekrknou po sodě ani v průběhu dne a to je již velice špatné. Nikde jsem postup nepopisoval, ne každé know-how pouštím na veřejnost.

Autor:  NOWOCAYN [ čtv čer 17, 2010 9:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny??

to Jarda : Pán Jarda, mysleli ste sódu bikarbónu (teda bez bubliniek, nie žiadnu "iskru" ) ? Ďakujem za odpoveď, aj ja si to chcem skúsiť.

Autor:  muflon [ pát čer 18, 2010 7:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: TEST dostatecne tvorby HCL

Jarda píše:
....Nikde jsem postup nepopisoval, ne každé know-how pouštím na veřejnost.

OK. Velice si vazim ze se delite na tomto foru o sve dlouho pracne ziskavane zkusenosti a ulehcujete potrebnym pomoc...

Nebudu tento Vas prispevek nikam kopirovat na jina fora....a necham ho tam kam patri-na Vasem foru.... \":arrow:\" Je pochopitelne ze kdo chce vice musi vyvinout vetsi aktivitu a bud si priplatit pri osobni konzultaci s Vami, nebo se napr.prihlasit na kursy ktere chystate... \":wink:\"

Autor:  Jarda [ pát čer 18, 2010 8:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny??

NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, mysleli ste sódu bikarbónu (teda bez bubliniek, nie žiadnu "iskru" ) ? Ďakujem za odpoveď, aj ja si to chcem skúsiť.

Ano běžnou sodu na pečení.

Autor:  gonzales01 [ pát čer 18, 2010 4:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: TEST dostatecne tvorby HCL

Jarda píše:
Jde o reakci na jedlou sodu, pokud člověk ráno vypije roztok jedlé sody a nekrkne si, tak se kyselina prakticky netvoří. Někteří lidé si nekrknou po sodě ani v průběhu dne a to je již velice špatné. Nikde jsem postup nepopisoval, ne každé know-how pouštím na veřejnost.

Jardo, moc diky za tuto informaci, chytře vymysleno. Je to pro me dalsi dulezity kaminek v mozaice. Osobne se po poslednich spatnych zkusenostech dnesnim doktorum vyhybam obloukem radsi uz i v diagnostice. Treba nakonec opravdu uplne vyhraju. Hezky den

Autor:  muflon [ stř čer 23, 2010 9:42 am ]
Předmět příspěvku:  HCL nalacno a mnozstvi vody k zapiti

Pokud se nekdy pije zredena HCL nalacno, kolik vody je až možno ji zapít, klidně i pullitrem?

Autor:  Jarda [ stř čer 23, 2010 10:01 am ]
Předmět příspěvku:  Re: HCL nalacno a mnozstvi vody k zapiti

muflon píše:
Pokud se nekdy pije zredena HCL nalacno, kolik vody je až možno ji zapít, klidně i pullitrem?

Objem použité vody není podstatný, já ji vypiji tak v 0,5 dcl vody a stejným množstvím vody zapiji, ale nijak nevadí větší množství vody. Ovšem po jídle zase není vhodné příliš pít a ředit tak zbytečně žaludeční šťávy, čili dost záleží na tom, zda ji pijete nalačno, nebo po jídle.

Autor:  muflon [ čtv čer 24, 2010 8:18 am ]
Předmět příspěvku:  Soda a HCL

Tak sem konecne rano misto horciku se zinkem dal nejdrive nalacno tu sodu(2caj.lz. asi do 150ml vody). Po vypiti se zadne rihnuti nedostavilo(ani pul hodiny pote....to nejspis neni dobre ze....). Doufam ze opatrenima na Vasem foru od stravy , pres kefir, remineralizaci atd., se casem vlastni tvorba HCL jeste vzpamatuje....
Ale pres den kdyz si dam sodu tak tam to rihnuti-neutralizace HCL je, tak snad jeste neni pozde na obnovu zaludecnich bunek....

PS: Tu sodu jsem vypil jen to rozpustene ve vode, ten nerozpustny bily prasek na dne snad ani neni dobre pit?

Autor:  muflon [ čtv čer 24, 2010 8:24 am ]
Předmět příspěvku:  Žvýkačka(žuvačka za uchom...) a HCL+trocha teorie

Driv sem vubec nežvýkal....ted obcas, a pokud problemy s nedostatkem HCL a travicich enzymu, bude nejspis nejlepe abych pouzival zvykacku po kazdem jidle(krome snad piti cerstvych stav).
Sliny a dukladne zvykani pri jidle se tu zduraznuje horem dolem....mam za to ze nejen stepne enzymy jako amylaza, ale snad i tu HCL to zvykani zvykacky podpori......

Pridavam par zajimavych odkazu pro nadsence co si chteji trochu pocist o zvykani:

Stránka 270 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/