Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 2:08 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 70  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SIBO, IBS, Candida?
PříspěvekNapsal: ned črc 12, 2020 2:13 pm 
Offline

Registrován: pát črc 03, 2020 2:26 pm
Příspěvky: 2
[quote="Jarda":z32924zs]To nedovedu posoudit zda to meditací dáte nebo nedáte, to musíte odhadnout sám, ale pokud cítíte problém asi bych to konopí vyzkoušel. Vše co uvádíte lze vyzkoušet a pelyněk s hřebíčkem bych jel ve stejném objemu i rozsahu jako u trojčátka. Návod jsem zde už dával

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
z32924zs


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIBO, IBS, Candida?
PříspěvekNapsal: ned črc 12, 2020 3:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Vlado09 píše:
Dekuji. Jeste bych se chtel zeptat na Peroxid horciku jestli by byl take eventuelne ucinny na to sibo nebo to jiz radeji nemichat?

Tak některé prameny ho doporučují nicméně já bych ho do toho nyní netahal. Protože pokud něco bude fungovat blbě a nebudete schopen odhadnout co, musíte pak vysadit všechno a najíždět znovu proto mnohdy méně znamená více.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 20, 2020 3:20 pm 
Offline

Registrován: stř úno 24, 2016 4:46 pm
Příspěvky: 76
Četla jsem že betain ovlivňuje hladinu katabolického hormonu kortizolu následně zvýšit výkon ve sportu. Znamená to tedy že betain zvyšuje kortizol?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 20, 2020 5:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
brandebura píše:
Četla jsem že betain ovlivňuje hladinu katabolického hormonu kortizolu následně zvýšit výkon ve sportu. Znamená to tedy že betain zvyšuje kortizol?

Na to nedovedu odpovědět, nikdy jsem tuto informaci nezaznamenal, ale myslím si že přímo kortizol nezvedá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 23, 2020 9:01 am 
Offline

Registrován: úte úno 04, 2020 10:53 pm
Příspěvky: 12
Dobrý deň, prosím vás, chcel by som sa ujistiť, že pridaním HCL do žalúdka v prípade, že sa sama netvorí, ešte viac neprekyslujem telo, ale zbavujem sa odpadových kyselín a teda zvyšujem PH tela.

Ďakujem za odpoveď


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 23, 2020 11:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
mirutko píše:
Dobrý deň, prosím vás, chcel by som sa ujistiť, že pridaním HCL do žalúdka v prípade, že sa sama netvorí, ešte viac neprekyslujem telo, ale zbavujem sa odpadových kyselín a teda zvyšujem PH tela.

Ďakujem za odpoveď

HCl tělo nepřekyseluje ta naopak vytváří v těle zásadité prostředí myšleno z pohledu pH moče.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2020 11:18 am 
Offline

Registrován: čtv úno 03, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 394
Jak je to přesně s hcl a vstřebáváním živin? Když na to jdu selským rozumem, tak na vstřebávání vitaminů nemá žádný vliv? Protože hcl pomáhá trávit jen bílkoviny, ne? A na minerály závisí v jaké je formě? Třeba pokud je minerál v chelátové vazbě s aminokyselinou tak by hcl mohla pomoct? Takže třeba selenomethionin by pomohla vstřebat? A pokud je to třeba glukonát zinečnatý, tak hcl nepomůže protože je zinek navázaný na něco jako cukr a ten hcl nerozkládá?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2020 4:52 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Igi píše:
Jak je to přesně s hcl a vstřebáváním živin? Když na to jdu selským rozumem, tak na vstřebávání vitaminů nemá žádný vliv? Protože hcl pomáhá trávit jen bílkoviny, ne? A na minerály závisí v jaké je formě? Třeba pokud je minerál v chelátové vazbě s aminokyselinou tak by hcl mohla pomoct? Takže třeba selenomethionin by pomohla vstřebat? A pokud je to třeba glukonát zinečnatý, tak hcl nepomůže protože je zinek navázaný na něco jako cukr a ten hcl nerozkládá?

Chcete tím naznačit, že pokud máte doplňky v podobě chloridů a síranů, tak již na tvorbu dobře vstřebatelných solí nepotřebujete reakci s HCL? Možná ještě lépe je na tom navázání vitamínů na hroznový cukr. https://www.bbc.co.uk/bitesize/guides/zcjjfcw/revision/3

Citace: Doplňkový zinek může bránit vstřebávání a dostupnosti mědi. Pokud se užívá více než 50 mg doplňkového zinku denně po dobu delší než čtyři týdny, měly by se brát také 2 mg doplňkové mědi, aby se snížilo riziko nedostatku mědi.
https://www.lifeextension.com/vitamins-supplements/item02100/gastro-ease
https://infovitamin.webnode.cz/news/travici-kyselina-a-betainu-hcl/

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Chloridy a HCL
PříspěvekNapsal: čtv pro 10, 2020 10:57 am 
Offline

Registrován: sob črc 18, 2020 3:14 pm
Příspěvky: 97
Chcem sa opytat na solenie (sodik a draslik) a HCL.
Akym sposobom zaludocne bunky(okrem ineho) tieto 2 mineraly vyuzivaju - sodik a draslik si beru z krvi alebo z jedla?Alebo potrebuju len chloridy tj. NaCl KCl a ine.. Alebo si chlorid vyrobi zaludok sam?

Pouzivam druhym mesiacom alkalicku vodu (ph 8 -9 nalacno alebo 3 hod po jedle,chloridy ostanu v mrtvej vode tu nepijem) a solim malo.Mohol by nedostatok prijmu sodiku sposobovat slabu HCL?
Po druhom mesiaci mam taky divny pocit v zaludku, nieco ako slaba kyselina alebo opak zahy, alebo ako to popisat. Hlavne ma ale zaujima ten sodik a draslik aku v tom hra ulohu?Alebo je to vysoko nepravdepodobne zeby mal dnes niekto malo sodiku?(Draslik doplnam)
Vdaka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chloridy a HCL
PříspěvekNapsal: sob pro 12, 2020 8:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
vladdo píše:
Chcem sa opytat na solenie (sodik a draslik) a HCL.
Akym sposobom zaludocne bunky(okrem ineho) tieto 2 mineraly vyuzivaju - sodik a draslik si beru z krvi alebo z jedla?Alebo potrebuju len chloridy tj. NaCl KCl a ine.. Alebo si chlorid vyrobi zaludok sam?

Pouzivam druhym mesiacom alkalicku vodu (ph 8 -9 nalacno alebo 3 hod po jedle,chloridy ostanu v mrtvej vode tu nepijem) a solim malo.Mohol by nedostatok prijmu sodiku sposobovat slabu HCL?
Po druhom mesiaci mam taky divny pocit v zaludku, nieco ako slaba kyselina alebo opak zahy, alebo ako to popisat. Hlavne ma ale zaujima ten sodik a draslik aku v tom hra ulohu?Alebo je to vysoko nepravdepodobne zeby mal dnes niekto malo sodiku?(Draslik doplnam)
Vdaka

V té první části otázky to máte nějak zmatečné. Žaludek nevyrábí chlorid, ale kyselinu chlorovodíkovou na jejíž produkci potřebuje uvedené minerály a je celkem jedno zda je dodáte stravou nebo pomocí doplňků. V druhé části to je celkem jasné, deficit Na opravdu dosti komplikuje tvorbu HCl. Pokud jde o reálnost deficitu sodíku tak nejde zase o tak výjimečný stav, prakticky ho má snížený každý kdo má stresem vyčerpané nadledvinky a sníženou hladinu kortizolu, což je v dnešní době značné procento populace.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte pro 15, 2020 6:05 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 14, 2012 12:25 pm
Příspěvky: 148
Zdravím ,
tak jaké potraviny perfektně hoří a v jakém stavu ,jestli v syrovémnebo ve veřejném stavu?
děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte pro 15, 2020 9:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Tony210 píše:
Zdravím ,
tak jaké potraviny perfektně hoří a v jakém stavu ,jestli v syrovémnebo ve veřejném stavu?
děkuji

Tak nějak nepobírám na co se vlastně ptáte, tedy co je myšleno tím perfektně hoří a předpokládám že se neptáte na stav veřejný jak píšete, ale vařený, tedy alespoň se domnívám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 16, 2020 12:07 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 14, 2012 12:25 pm
Příspěvky: 148
jo vařeném je to překlep, prostě jsem zde četl že se mají jist jidlo co dobře hoří, Aby se dobře tvořila hcl,
tak me zajímá jaké a v jaké úpravě, jestli hoří lepe syrové nebo vařené. a co raci vubec nejist když je netvoří hcl, jak má.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 17, 2020 7:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Tony210 píše:
jo vařeném je to překlep, prostě jsem zde četl že se mají jist jidlo co dobře hoří, Aby se dobře tvořila hcl,
tak me zajímá jaké a v jaké úpravě, jestli hoří lepe syrové nebo vařené. a co raci vubec nejist když je netvoří hcl, jak má.

V zimním období určitě vařené a ještě podpořit kořením a osolit. Jinak po jídle sežvýkat kousek syrového zázvoru, nebo dát do úst trochu soli přimáčknout na patro a cucat. Tvorbu HCl a dobré trávení nabuzuje prakticky cokoliv co je hořké a kyselé. Tedy stačí po jídle i jeden lok pelyňku, puškvorce nebo jiných hořkých čajíků, ale nebrat dlouhodobě většinou jsou po delším užívání nad 21 dní toxické.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 19, 2020 5:25 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 14, 2012 12:25 pm
Příspěvky: 148
No a když si dám sírovou štavu z mrkve a jablka do toho zazvor a skořici a ještě to ohřeju na 40 stupňů.
Tak to bude mít ve výsledku jaký efekt. zahřívající nebo ohlazující?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz