Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv srp 22, 2019 2:16 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 922 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 62  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 7:45 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Funkcie žalúdočnaj kyseliny (HCL)
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev ... 2005021801

Žalúdočná kyselina je najdôležitejšou súčasťou trávenia. Napriek tomu konvenčná medicína vyšetrenie kyslosti žalúdka zanedbáva. Vedecké poznatky dokazujú, že väčšina pacientov s ochoreniami tráviaceho systému trpi na nedostatok kyselín a nie na prekyslenie, ako si to mnohí myslia. Riadne a systématické vyšetrenie kyslosti žalúdka je tým najdôležitejším a najzákladnejším pri stanovení správnej diagnózy gastroenterológom. Pacient sa nesmie uspokojiť vetou: "Máte veľa kyselín", keďže skutočnosť je zvyčajne iná.

Správne trávenie je pre zabezpečenie optimálneho zdravia nevyhnutné a naopak nekompletné alebo nesprávne trávenie potravy je jednou z hlavných príčin mnohých chorôb. Problémom nie je len to, že prijímanie správnej, kvalitnej a zdravej potravy či výživových produktov je málo úžitočné, ak sú tieto nesprávne štiepené a vstrebávané, ale nekompletne strávené makromolekuly môžu byť nepotrebne vstrebané do krvného systému. To nakoniec vedie k mnohým závažným poruchám imunitného systému a metabolickým ochoreniam.


Funkcie žalúdočnaj kyseliny (HCL)

- trávenie potravy,

- ochrana žalúdočno-črevného traktu voči patogénom z potravy,

- regulácia črevnej mikroflóry. Zdravá a optimálna črevná mikroflóra je základom pre zdravý imunitný systém. Premnoženie niektorých črevných kvasinek (napr. Candida Albicans) vedie k poruchám imunity a systémickej kandidiáze,

- vstrebávanie vitamínov, minerálov (ako vápnik, zinok a železo) a iných živín,

- rapídne a nežiadané chudnutie pri prechode na zdravú stravu z dôvodu nevstrabávania sa živín


--------------
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1631

Zde je mozno stahnout cesky a anglicky dokumenty o HCL terapii.

Velmi mne prekvapuji nektere souvislosti na zaklade vyzkumu a experimentu s terapii pomoci HCL, ze pry jsou téměř nanic nejen postupy doktorů(rentgeny, atd), ale i alternativni postupy jako remineralizace , brani vitaminu(jako strileni naslepo a vyhazovani penez...), a dokonce i mereni pH, POKUD SE NEZAJISTI ABY CLOVEK MEL ZAROVEN DOSTATEK HCL V TELE.... !! Ze pry dodavana HCL upravi pH v tele a řeší spoustu dalsich problemu se zdravim.

Vim ze se "pH-rianstvi" osvedcilo na mnoha tezce nemocnych, ale pokud existuje jeste jina cesta a mozna o dost ucinnejsi nebo levnejsi.... :?: Proc nedoporucujete pravidelne brani HCL, ktere by mohlo mozna plne nahradit brani megadavek Cecka a jinych vitaminu a mineralu, coz by vyslo mnohem levneji a bylo by financne dostupne opravdu kazdemu?


Naposledy upravil muflon dne pát lis 05, 2010 10:36 pm, celkově upraveno 13

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 8:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1631

Zde je mozno stahnout cesky a anglicky dokument o HCL terapii.

Sokuje mne zvlaste dedukce na zaklade vyzkumu a experimentu s terapii pomoci HCL, ze pry je uplne nanic nejen postupy doktoru(rentgeny, atd), ale i remineralizace , brani vitaminu(jako strileni naslepo a vyhazovani penez...), a dokonce i mereni pH !! Ze pry dodavana HCL upravi pH v tele a resi spoustu dalsich problemu se zdravim.

Vim ze se "pH-rianstvi" osvedcilo na mnoha tezce nemocnych, ale pokud existuje jeste jina cesta a mozna o dost ucinnejsi nebo levnejsi.... :?: Proc nedoporucujete pravidelne brani HCL, ktere by mohlo mozna plne nahradit brani megadavek Cecka a jinych vitaminu a mineralu, coz by vyslo mnohem levneji a bylo by dostupne opravdu kazdemu?

Uvedené informace jsou sice správné, ale bohužel většina čtenářů nechápe, že se v textu řeší především nitrožilní aplikace a navíc lékařem. Vzhledem k tomu, že se v těle vše různě ovlivňuje, tak není nutné dodávat HCl, pokud si správnou stravou zase obnovíte její tvorbu, čili nehledejte v tom odpověď na veškeré problémy lidstva. Pokud by to tak bylo, tak moderní medicína neexistuje, protože pouhé pití HCl by se ujalo již dávno jako univerzální lék-panacea a moderna by vzniknout nemohla. Že se dodávkou HCl vyřeší skoro všechno je pravda, ale ne napořád a v tom je ten problém. Navíc každému tento postup rozhodně nemohu navrhovat, protože lidé mozek zrovna moc nepoužívají a HCl ve vyšší koncentraci je velice lehko schopna způsobit vážné potíže, nebo dokonce smrt a s tím nechci mít nic společného. Také její nákup je značně problematický a důkazem nepřemýšlení jsou i některé příspěvky čtenářů tohoto fóra, kterým jsem tento postup poradil. Pokud vám lékař doporučí jeden prášek denně, pouze idiot jich do sebe nasype celou skleničku, ale pokud já někomu řeknu nějaké množství a dotyčný ho pro jistotu zvedne i desetkrát, tak o čem se bavíme. Bohužel v našem státě vina bude na mé straně, bez ohledu na to, že si daný blbec uškodil vlastní špatnou interpretací mojí správně položené rady.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 8:58 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Jarda píše:
Uvedené informace jsou sice správné, ale bohužel většina čtenářů nechápe, že se v textu řeší především nitrožilní aplikace a navíc lékařem. Vzhledem k tomu, že se v těle vše různě ovlivňuje, tak není nutné dodávat HCl, pokud si správnou stravou zase obnovíte její tvorbu, čili nehledejte v tom odpověď na veškeré problémy lidstva. Pokud by to tak bylo, tak moderní medicína neexistuje....

Sam vite jak velky byznys je farmac.prumysl, z HCL by nikdo moc nezbohatl, podobne jako z MMS. MMS je take znamo velmi dlouho a Jim Humble to pouze zpopularizoval(a takto pojmenoval), ale uvedl ve znamost to co jiz pred nim zkouseli i jini v 1pol.20st.

Jinak Vas naprosto chapu co se tyka ceske legislativy a take nedodrzovani Vasich pokynu jinymi uzivately tohoto fora.

Uz ve vlakne o Zaludecnich potizich
viewtopic.php?f=5&t=744&p=9492#p9492
-tam jste mi odpovedel, ze mnozstvi mohu pomalu postupne navysovat a to jsem vicemene dodrzel(zacinal sem ctvrt caj.lzickou, pak pul lzickou...).
Zatim jsem zadne potize bri brani HCL nikdy nemel. Muze byt jako u Cecka a horciku, ze jakmile najdu svou individualni hranici a pak ji samozrejme snizim, ze bych takovou osobne vyzkoumanou davku mohl brat dlouhodobeji dokud se nevyresi me zdravotni problemy? (pak bych si dal urcite pauzu, aby si telo neodvyklo tvorit vlastni HCL... :wink: ).
Nebo mozna budou lepsi treba jako u vit.E dejme tomu mesicni kury a pak treba ctrnact dni pauza bez HCL aby si telo na to prilis nezvykalo a nezlenivelo? Dekuji za Vas osobni pristup a rady urcene vzdy pouze nebo hlavne danemu tazateli...!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 9:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Sam vite jak velky byznys je farmac.prumysl, z HCL by nikdo moc nezbohatl, podobne jako z MMS. MMS je take znamo velmi dlouho a Jim Humble to pouze zpopularizoval(a takto pojmenoval), ale uvedl ve znamost to co jiz pred nim zkouseli i jini v 1pol.20st.

Jinak Vas naprosto chapu co se tyka ceske legislativy a take nedodrzovani Vasich pokynu jinymi uzivately tohoto fora.

Uz ve vlakne o Zaludecnich potizich
http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php ... 9492#p9492
-tam jste mi odpovedel, ze mnozstvi mohu pomalu postupne navysovat a to jsem vicemene dodrzel(zacinal sem ctvrt caj.lzickou, pak pul lzickou...).
Zatim jsem zadne potize bri brani HCL nikdy nemel. Muze byt jako u Cecka a horciku, ze jakmile najdu svou individualni hranici a pak ji samozrejme snizim, ze bych takovou osobne vyzkoumanou davku mohl brat dlouhodobeji dokud se nevyresi me zdravotni problemy? (pak bych si dal urcite pauzu, aby si telo neodvyklo tvorit vlastni HCL... :wink: ).
Nebo mozna budou lepsi treba jako u vit.E dejme tomu mesicni kury a pak treba ctrnact dni pauza bez HCL aby si telo na to prolis nezvykalo? Dekuji za Vas osobni pristup a rady urcene vzdy pouze nebo hlavne danemu tazateli...!

Vycházím z toho, že HCl je letitá záležitost a již ve Starém Egyptě se s celou věcí pracovalo, čili pokud by šlo o všelék-panaceu, nikdy by moderní farmacie nemohla vzniknout. Takto levný prostředek by se nepovedlo nikdy z trhu vytlačit. Tělo si neodvykne tvořit vlastní HCl, tu už netvoří pokud máte zdravotní potíže, ale ani se při jejím dodávání nesnaží její tvorbu obnovit. Tak kde je podstata léčby, to máte zase pilule, sice relativně bezpečné, ale do konce života a to mě jako léčba nepřipadá. Cílem není pít kyselinu ke každému jídlu, ale normálně jíst a normálně fungovat, nebo vám připadá normální to, co dělá Palo na fóru U Pramene. Tvorba HCl se dá obnovit u každého, ale to opravdu není postup, který by se dal zveřejnit, tolik mrtvol bych asi bez soudu neustál, protože postup trvá déle než tři měsíce a jedná se o dost jedovaté byliny, čili do toho rozhodně nejdu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 9:39 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Jarda píše:
Vycházím z toho, že HCl je letitá záležitost a již ve Starém Egyptě se s celou věcí pracovalo, čili pokud by šlo o všelék-panaceu, nikdy by moderní farmacie nemohla vzniknout. Takto levný prostředek by se nepovedlo nikdy z trhu vytlačit. Tělo si neodvykne tvořit vlastní HCl, tu už netvoří pokud máte zdravotní potíže, ale ani se při jejím dodávání nesnaží její tvorbu obnovit. Tak kde je podstata léčby, to máte zase pilule, sice relativně bezpečné, ale do konce života a to mě jako léčba nepřipadá. Cílem není pít kyselinu ke každému jídlu, ale normálně jíst a normálně fungovat, nebo vám připadá normální to, co dělá Palo na fóru U Pramene. Tvorba HCl se dá obnovit u každého, ale to opravdu není postup, který by se dal zveřejnit, tolik mrtvol bych asi bez soudu neustál, protože postup trvá déle než tři měsíce a jedná se o dost jedovaté byliny, čili do toho rozhodně nejdu.

Velmi ocenuji Vas nadhled a komplexni pristup, coz mnohdy postradam na jinych forech, byt take velmi dobrych.... :)
Presne tak to citim i ja ze je potreba navrat k prirozenemu fungovani tela do te miry jak to jen jde v dnesni prechemizovane a hekticke dobe....Vyuziti toho co je staletimi provereno jiste jen umocnuje nejnovejsi vydobytky moderni technologie typu Ziva a mrtva voda,Zapper,Godzila,detox.vanicky apod.


Naposledy upravil muflon dne stř čer 09, 2010 10:56 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dulezite odpovedi k HCL z jinych vlaken
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 9:56 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Prekopirovavam do tohoto vlakna dulezite info z jinych vlaken(pokud jsem neco prehledl, klidne to do tohoto vlakna zkopirujte-pomuzete zprehlednit hledajicim odpovedi... :D :

Pro prehlednost uvadim jeste celkovy prehled koreni k podpore traveni :
Prírodné stimulátory HCL :
- chilli (a všechny pálivé papriky)
- zázvor
- jablčný ocot(neužívat moc často!!)
- čierne olivy
- trávnatá zelenina
- citrón
- špenát
- celer
- kapusta(zelí)
- morská soľ(nejlepe nerafinovana!)
- saturejka
- anýz
- badyán
- bazalka
- bobkový list
- estragon
- galgán kořen
- hořčičné semínko
- kmín
- koriandr
- libeček(jen občas a v malém množství)
- majoránka
- muškátový květ+ořech (pozor-Má i narkotické účinky, toxicita se projevuje v dávkách nad 5g ( zhruba 2g váží celý oříšek)
- nové koření(malé množství!)
- oregano
- pampeliška(púpava lekárska)...nejlépe v zeleném nápoji nebo v zimě jako čaj(říká pan Jarda)
- petržel(nať) (malé množství)
- pískavice - Řecké seno
- rozmarýn
- saturejka
- skořice kůra
- skořice květ
- tymián
---
- šafrán(Vysoké dávky jsou škodlivé!!)
- pipal(indické koření), asa foetida(indické koření)
(nepouzivat casto a pouze velmi mnozstvi-Velmi ostrá dráždivá koření.
- pepř(velmi opatrně-dráždí žaludeční sliznici. Jen malé množství-spíše bílý, červený, zelený)
- jalovec bobule(pozor-jen obcas a velmi male mnozstvi, obsahuje Tujon( izomer kafru), silný nervový jed C10H16!!)
- pelyněk(palina)-(pozor-jen obcas a velmi male mnozstvi, spise nez jako koreni pouzivat na lecebne kury pod vedenim zkuseneho "instruktora", obsahuje Tujon, silný nervový jed C10H16!!)!!)
- šalvěj (pozor-jen obcas a velmi male mnozstvi, obsahuje Tujon, silný nervový jed C10H16!!)

Thujon (C10H16-silný neurotoxin thujon (4-methyl-1-/1-methylethyl/bicyclo[3.1.0]hexan-3-on)
cituji uryvek:
Německý institut pro posuzování rizik z potravin (BfR) varuje spotřebitele před konzumací vyššího množství absintu vzhledem k obsahu ketonu thujonu, který může vyvolávat epileptické záchvaty a způsobovat neurologická poškození.
http://www.spotrebitel.cz/index.php?opt ... Itemid=142


http://www.badatel.sk/index.php?option= ... &Itemid=42
Tvorbu HCL podporuje aj
- sodík
- tiamín (vitamin B1)
- niacín (vitamin B3)
- vitamín B6
- zinok

Dotazy a odpovedi pana Jardy:
Dotaz
Dá sa nejako pozitívne ovplyvnit tvorba kyseliny chlorovodíkovej relatívne zdravou stravou(ovo/zel,orechy,štavy,patlanina...) alebo to nemá so sposobom stravovania nič spoločné a jej tvorba sa bude vekom znižovat automaticky?

Odpoved Jarda:
Trochu také, ale hlavní problém není strava, nýbrž trvalé psychické zatížení, prostě dnes velice módní stresování z nesmyslných a malicherných příčin. Na to nejsme od přírody postaveni a naše konstrukce s takovou dávkou osobního kretenizmu prostě nepočítá. Právě to vlastně pomalu zahubí naše buňky.

Ano, tvorba žaludeční kyseliny s velkým stresem, který máme na denním pořádku, velice rychle slábne a také naše debilní stravovací návyky a plastické žrádlo její tvorbu likvidují. Navíc přirozeně slábne tato tvorba s vyšším věkem a pak se stáváme velice zranitelní, protože se stravou do nás pronikají kdejaké breberky, které by jinak koupel v kyselině chlorovodíkové v žaludku nepřežily. Ty se pak dále množí a ničí naše tkáně i imunitní systém. Již staří Egypťané věděli, že člověk žije tak dlouho dokud má dostatek této kyseliny, která se významnou měrou podílí na dobrém zdraví a dlouhověkosti.

Denny:
Takže odkyselovat, nebo jen brát HCl - či obojí najednou? Netluče se to pak? Tak mi to připadá z Merlinova příspěvku

Jarda:
Ono hodně záleží, co se vlastně chce řešit, jestli jenom pH těla, nebo i trávení a obranné možnosti. Z toho tedy plyne, že pokud oboje naráz, tak hrozně záleží na tom jakou kyselinu budeš užívat a čím budeš odkyselovat. Rozhodně nejde vypít ředěná HCL a okamžitě na to třeba jedlá soda, to se zneutralizuje a nezískáš nic. Jinak to již bude fungovat, pokud například vypiješ HCL po jídle a jak se to stráví, což trvá většinou tak hodinu, tak si mezi jídly dáš na odkyselení jedlou sodu. Kyselina chlorovodíková již svoji práci vykonala a přebytek se měl možnost navázat do tkání, čili soda již neutralizuje jiné typy kyselin než tuto. Jinak to funguje i při snižování pH pomocí zásaditých minerálů a jinak s těmi pilulemi betain HCL o nichž píšeš, ale ty se zde stejně koupit nedají. Jinak užívání HCL paradoxně v určitém smyslu zvyšuje pH, čili si to posleduj a uvidíš.

gonzales01 píše:
Nebylo by vhodnnější řešit nedostatečnou tvorbu HCL cíleným zařazením určitých potravin? Např. se doporučuje do stravy zařadit přírodní zdroje betainu (dobrým zdrojem je červená řepa) a stimulanty tvorby HCL v žaludku (např. čili papriky, jablečný ocet), omezil bych bílkoviny. Měl jsem taky problém s nedostatečnou tvorbou HCL, po zařazení převážně surové stravy se mi to postupně zlepšilo. O betainu jsem neveděl nic, ale je fakt, že červená řepa mi chutná, takže ji zařazuji často a mám rád i další červenofialové druhy potravin, které ho mají hodně. Pilulky s HCL bych osobně zkoušel až následně. Jinak si myslím, že se sníženou tvorbou HCL má problémy řada lidí, aniž si to uvědomuje a řeší pak úplně jiné záležitosti. Možná by nebylo špatné sem dát víc informací o tom na co se v jídelníčku soustředit a co vyloučit pro obnovu tvorby kyseliny.

JARDA:
To máte pravdu, ale ne vždy se to dá takto srovnat, většinou je potřeba, jak pořádně vyčistit stěny zahleněného žaludku, tak upravit pH tělních tekutin, protože vysoké pH v žaludku odpovídá nízkému pH krve a naopak. Jak tedy máte kyselou krev, prakticky netvoříte kyselinu chlorovodíkovou. To s těmi potravinami tu již bylo několikrát zmíněno a nerad bych se stále opakoval. Jinak HCL se nemusí užívat pouze léčebných důvodů, ale na lepší imunitu a dlouhověkost ji lze užívat mezi jídly preventivně s trochou vody. Je holým faktem, že tímto problémem trpí veliké množství lidí a lékaři je paradoxně likvidují dalším odkyselováním, což jim nakonec rozloží žaludek.


Naposledy upravil muflon dne pát lis 05, 2010 10:15 pm, celkově upraveno 9

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 8:50 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
To s tim Egyptem jste mne velmi prekvapil. Kde vzali HCL na experimenty, a hlavne to asi nezkouseli nitrozilne... :shock: ?

Myslite ze bych v ty dny kdy beru HCL nemusel brat vubec Cecko? Aby v tom telo melo jasno a nebylo zavaleny vsim moznym najednou.....

Mozna by stalo za to strucne nastinit hlavni strategii ktera vede k efektivnimu obnoveni prirozene tvorby HCL v tele(dlouhodobeji nez za 3mesice-tj.bez bylin... :) ): Zacnu: nestresovat se z pitomosti, nejist plasticke zradlo, podporit vylucovani HCL v zaludku cerstvyma stavama, pustama a nekteryma potravinama(viz vyse Sibylla), snaha o vhodne hodnoty pH....jeste neco?

Zajimalo by mne jak poznam kdy uz si telo vyrabi dostatek vlastni HCL?
(palenim zahy netrpim...., brani HCL3,5% mi nedela zadne potize-beru jej rozumne..., ale ty stresy, nepravidelna strava, candidoza, plynatost atd...to je stale problem, ale uz o dost mensi nez pred tydnem! :) )

PS: tu 3,5%HCL muze kazdy sehnat v lekarne, ale ne v kazde lekarne, je nutne jich par obejit, nejaka vetsi(bud u nemocnice nebo polikliniky, tam to namichaji...cena pul litru vyjde okolo 70kc). Opatrnost pri uzivani HCL a pokyny jak to neprepisknout viz toto vlakno o zaludecnich potizich:
viewtopic.php?f=5&t=744&p=9492#p9492


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 9:51 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 751
Bydliště: Slovensko - Košice
to muflon : obvolal som 15 lekárni v mojom meste, a nikde mi nevedia poskytnúť kyselinu chlorovodíkovú (HCL).... Kde ju môžem zohnať ?
to Jarda : pán Jarda, vy odkiaľ odoberáte HCL ?

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 10:22 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
To s tim Egyptem jste mne velmi prekvapil. Kde vzali HCL na experimenty, a hlavne to asi nezkouseli nitrozilne... :shock: ?

Myslite ze bych v ty dny kdy beru HCL nemusel brat vubec Cecko? Aby v tom telo melo jasno a nebylo zavaleny vsim moznym najednou.....

Mozna by stalo za to strucne nastinit hlavni strategii ktera vede k efektivnimu obnoveni prirozene tvorby HCL v tele(dlouhodobeji nez za 3mesice-tj.bez bylin... :) ): Zacnu: nestresovat se z pitomosti, nejist plasticke zradlo, podporit vylucovani HCL v zaludku cerstvyma stavama, pustama a nekteryma potravinama(viz vyse Sibylla), snaha o vhodne hodnoty pH....jeste neco?

Zajimalo by mne jak poznam kdy uz si telo vyrabi dostatek vlastni HCL?
(palenim zahy netrpim...., brani HCL3,5% mi nedela zadne potize-beru jej rozumne..., ale ty stresy, nepravidelna strava, candidoza, plynatost atd...to je stale problem, ale uz o dost mensi nez pred tydnem! :) )

PS: tu 3,5%HCL muze kazdy sehnat v lekarne, ale ne v kazde lekarne, je nutne jich par obejit, nejaka vetsi(bud u nemocnice nebo polikliniky, tam to namichaji...cena pul litru vyjde okolo 70kc). Opatrnost pri uzivani HCL a pokyny jak to neprepisknout viz toto vlakno o zaludecnich potizich:
http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php ... 9492#p9492

Nitrožilně ne, ale věděli že obsah vodíku v buňkách je cestou k dlouhověkosti a ten právě kyselina chlorovodíková do buněk dostává. Vitamín C není náhrada HCl jak se mnozí nesmyslně domnívají. Vše jsem zde již mnohokrát psal a od čistoty žaludeční stěny, přes psychiku a potraviny podporující tvorbu, nebo zajišťující betain, vše pomůže a lze tím i vyhrát, ale v některých případech je bohužel pozdě a parietal buňky na žaludeční sliznici se nenahodí. Pak je nutná trvalá dodávka, nebo bylinná léčba a také se to dá spravit. Poznáte to tak, že vám nic nebude a většinu lidí tento stav překvapí, protože ho mnoho let již neznají.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 10:32 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to muflon : obvolal som 15 lekárni v mojom meste, a nikde mi nevedia poskytnúť kyselinu chlorovodíkovú (HCL).... Kde ju môžem zohnať ?
to Jarda : pán Jarda, vy odkiaľ odoberáte HCL ?

Na telefon určitě nezaberou, to budete muset oběhnout a zkusit je přesvědčit, že nejste nějaký magor, který s tím chce dělat na sobě nějaké pokusy. Oni to bez receptu prodávat nesmějí, tak se nedivte té odpovědi. Já ji samozřejmě koupím vždy v lékárně, akorát to nikdy není bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 12:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 572
NOWOCAYN píše:
to muflon : obvolal som 15 lekárni v mojom meste, a nikde mi nevedia poskytnúť kyselinu chlorovodíkovú (HCL).... Kde ju môžem zohnať ?
to Jarda : pán Jarda, vy odkiaľ odoberáte HCL ?

Tú zoženieš len veľmi ťažko, musel by si mať kamaráta lekárnika. Tak skús na tejto stránke. Nie je to najlacnejšie, ale sú spoľahliví, všetko čo som od nich objednala, došlo v poriadku. Pozri na zoznam na konci stránky je tam betain HCL s pepsínom. To by mohlo pre začiatok aj stačiť.

http://www.badatel.sk/index.php?option= ... &Itemid=54


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2010 3:04 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Části trávícího systému:

dutina ústní - cavitas oris
• příprava jídla pro další zpracování, artikulace; vyrovná se teplota potravy, utvoří se sousto pom. hlenu
• zuby - mech. rozmělnění potravy; jazyk - chuť; ve slinách baktericidní enzym lysozym
• alfaamyláza - začíná štěpit cukry
• velké slinné žlázy - příušní, podčelistní a podjazykové; drobné žlázky všude

hltan - pharynx
• komunikuje s nosní, ústní dutinou, s hrtanem; přechází v jícen
kolem je hodně lymf. tkáně
• na vstupu jsou patrové oblouky; jejich podrážděním spolu s koř. jazyka se vybaví polykací reflex a přitom se zavírá hrtanová záklopka

jícen - oesophagus
• trubice spojující hltan se žaludkem, cca 25 cm

žaludek - gaster, ventrikulus
• sklad potravy, částečně zde probíhá mech. zpracování - promísení potravy
• trávení
• v klidu objem 50 ml, max. 1,5 l; denně produkuje 2-3 l žalud. šťávy
• tady se vstřebává alkohol, jinak skoro nic
sliznice produkuje mucin - hlen, pesinogeny, které jsou v žaludku měněny na pepsiny - štěpí proteiny
vzniká HCl - aktivuje pepsinogen, narušuje strukturu bílkovin, působí protibakteriálně a díky ní se vstřebává Ca a Fe


tenké střevo
• 3-5 m, vnitřní plocha 250m2
1. dvanáctník - duodenum
• při ústí žaludku, vede sem vývod žlučníku a slinivky
2. lačník - jejunum
• sliznice řasena do záhybů
3. kyčelník - ileum
sliznice vybíhá v klky, které zvětšují povrch, tvořeny buňkami, které mají zase mikroklky
• sliznice se často (každých 5 dní) vyměňuje; výměnu podporuje vláknina


tlusté střevo
• rezervoár stolice
vstřebávání vody, minerálů a někt. vitamínů
• colonoskopie - vyšetření tlustého stř.
1. slepé střevo - na něm appendix
2. tračník - vzestupný, příčný, sestupný, esovitá klička
3. konečník - vnitřní svěrač - hladká svalovina; vnější svěrač - příčně pruhovaná
hodně bakterií - rozkládají, tvoří vitamíny, plyny, které napínají stěnu (díky tomu dobrá pohyblivost)
• naplnění recta - nucení na stolici; vybavení defekačního reflexu


Naposledy upravil muflon dne pon lis 08, 2010 9:14 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koreni podporujici tvorbu HCL
PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2010 9:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Jake koreni krome toho co uvedla sibylla (chilli a zazvor) by jste jeste videl jako dobre casteji pouzivat k podpore tvorby prirozene HCL? (ja muzu klidne 1pol lz.chilli denne a nic mi to nedela.... :) tak to bude asi u mne hlavni podporovac HCL, ale rad bych to doplnil pro chut jeste dalsimi druhy koreni ktera jsou pro to dobra.

Da se zaradit horcicne seminko mezi koreni ktere podporuje tvorbu prirozene HCL v tele?
Mimojine způsobuje prokrvení zažívacího traktu, tím urychluje trávení a látkovou výměnu. Doporučuje se při špatné funkci střev, nízké tvorbě žluči. Nehodí se při zánětech žaludku. Používá se i při kornatění cév, proti vysokému krevnímu tlaku.

Kolik mozno priblizne pridavat do jidla(pul caj.lz. denne ci obden?). Asi nechat 12h namocene ve vode...

Kurkuma, Rimsky kmin a Kardamon take podporuje traveni...a bylo by nejspis dobre je taky casteji pouzivat....

Celý seznam je zde již několikrát popsaný, tak pohledejte, ale ta paprika je patrně nějaká dámská, když ji můžete sníst tolik. Kupte si nějako pánskou, třeba tuto http://www.habanero.cz/detail/naga-bih- ... mleta-50g/ a silně pochybuji, že jí tolik do sebe dostanete, většina lidí nesnese ani na špičku nože a třeba já můžu i půl kávové lžičky, ale opravdu zahřeje. Hořčičné semínko nepoužívám, čili zde zkušenosti nemám a kurkumu jím prakticky každý den a je výborná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koreni podporujici tvorbu HCL
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 1:14 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Jarda píše:
...třeba tuto http://www.habanero.cz/detail/naga-bih- ... mleta-50g/ a silně pochybuji, že jí tolik do sebe dostanete, většina lidí nesnese ani na špičku nože a třeba já můžu i půl kávové lžičky, ale opravdu zahřeje...

Je to divne...driv jsem nesnesl nic paliveho a hned sem dostal skytavku. Ted co jsem najel na nektera opatreni doporucovana na Vasem foru, mi prestalo palive vadit. Chilli davam protoze mi chutna. Naga Jolokia jsem objednal z http://www.chilliparadise.cz , nebot na te Vasi adrese ji uz po celou dobu co ji shanim (cca mesic) nemaji na sklade.... :(
Uzivam ji take, znamej ktery je zvykly na hodne palive tak mel docela problemy kdyz sem mu dal trochu...ale ja mam jen to paleni(ktere mi nevadi, ale prekryje chut tak proto to stridam s chilli a s cerstve mletou jalapenos), zadne krouceni strev ani prujmy.

Ten cerstvy zazvor se da konzumovat asi jen v malem mnozstvi-par kolecek k salatu? Nebo jak ho jite? V techto horkach ale zazvor jeste vice zahreje...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koreni podporujici tvorbu HCL
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 6:35 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Je to divne...driv jsem nesnesl nic paliveho a hned sem dostal skytavku. Ted co jsem najel na nektera opatreni doporucovana na Vasem foru, mi prestalo palive vadit. Chilli davam protoze mi chutna. Naga Jolokia jsem objednal z http://www.chilliparadise.cz , nebot na te Vasi adrese ji uz po celou dobu co ji shanim (cca mesic) nemaji na sklade.... :(
Uzivam ji take, znamej ktery je zvykly na hodne palive tak mel docela problemy kdyz sem mu dal trochu...ale ja mam jen to paleni(ktere mi nevadi, ale prekryje chut tak proto to stridam s chilli a s cerstve mletou jalapenos), zadne krouceni strev ani prujmy.

Ten cerstvy zazvor se da konzumovat asi jen v malem mnozstvi-par kolecek k salatu? Nebo jak ho jite? V techto horkach ale zazvor jeste vice zahreje...

Pokud snesete polévkovou lžíci papriky Naga Jolokia, tak klobouk dolů, to nesnesu ani já. Jinak běžného chilli mohu sníst prakticky celý sáček a chutná mě jako sladká paprika, což mi jednak nechutná a také se zbytečně vyhazují peníze. Zázvoru se dá sníst také celkem dost, já ho strouhám třeba do ovocné snídaně, nebo normálně do zeleninových salátů. Výborný je pro zahřátí a také proti parazitům čaj z kávové lžičky kurkumy a kávové lžičky strouhaného zázvoru. Vše přelít 0,25 l horké vody a nechat vyluhovat 15-20 minut. Můžete přisladit medem a vypít, zvláště v zimních měsících výborně zahřeje, kam se hrabe čaj s rumem a dá se pít stále, nemá žádná omezení.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 922 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 62  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz