Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Ketoacidoza
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=5&t=3641
Stránka 22

Autor:  lucie5 [ úte čer 11, 2013 9:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ketoacidoza

Takže nemusí být při ketostravování jídlo tvořeno hlavně masem? Jde o to dodávat tělu přírodní tuky v jakékoliv přírodní podobě? A dodávat hlavně omega 3? Jiných omega při takové stravě bude mít tělo asi dost. Články zajímavé, ale zajímalo by mě, jaký zdravotní stav mají třeba pak po 20 či 30 letech, ale asi to monitorují a časem poskytnou další info. Logiku to určitě má a kor když jsou důkazy. Jenže my jsme asi už tak poblblí tím co nám všechno o "zdravé stravě" tak dlouho média vtloukají. Je pak možné, že pro někoho ketostravování může mít i negativní vliv? Nicméně, já určitě budu nějaký čas střídat ketodietu a konzumaci sacharidů. Tím nic nezkazím a hlavně si to všechno odzkouším a uvidím. Je co studovat. Jak se jednou člověk ponoří do studia zákonitostí a souvislostí, tak má po zbytek života vystaráno, protože je to nekonečná studnice informací \":-)\". Strava o správných tucích by měla asi dobře ochránit před rakovinama a jinýma nemocema.

Autor:  smajliss [ úte čer 11, 2013 9:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ketoacidoza

Tak ty dva příklady jsou extrémy. Jojo tuky dodávat, ale je třeba dávat pozor na typ. Ať nejsou zoxidovované nebo příliš tepelně upravené. Samozřejmě dodržovat poměr omega 3:6. Mojim favority mezi tuky jsou: lněné a konopné semínko (omega 3), slunečnicové semínko, mandle, vejce (omega 6) a máslo a sýry jako zdroj nasycených tuků, kde je poměr omeg vyrovnaný. A z olejů akorát olivový olej a lněný (bacha na čerstvost).
Jinak jestli prahnete po studiu a umíte anglicky, tak doporučuju Dr. Mercolu. Má na internetu spoustu videí a článků. A samozřejmě tady Jardu : -)

Autor:  lucie5 [ úte čer 11, 2013 10:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ketoacidoza

Z oxidace olejů mám docela strach. Nevím, jestli poznám, že je olej hořký jemně, že to tak má být nebo jestli už je nekonzumovatelný. Podle data spotřeby se nedá řídit. Jednou jsem ochutnala lněný olej, který byl tak hořký, že by se nedal polknout a tak to je pro mě měřítko. Mám tu olivový olej extra panenský, se kterým čistím

Autor:  smajliss [ úte čer 11, 2013 10:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ketoacidoza

Já myslím, že skoro nikdo neví, jak má správně chutnat olivový olej :- ) Mě třeba jednou strašně chutnal jeden z Chile, kde byla krásně cítit jakoby tráva a zelené olivy, ale vůbec nevim, jestli to je dobře nebo špatně . Každopádně u lněného nesmí být hořkost vůbec žádná nebo úplně minimální a to je prostě jasně dané měřítko. Je třeba to kupovat od agro-el, kteří to posílají hned po slisování. Nakoupit větší množství a uschovávat v mražáku. Další možností je nakupování ve zdravé výživě, kde mají oleje v ledničce. Já mám pozitivní zkušenost a když jsem u nich koupil, tak hořký nebyl. No a ještě úplně nejlepší možnost je mít vlastní lis a nalisovat si olej přímo doma.
Ale tak obecně je lepší příjímat tuky z celistvých potravin a ne z olejů, takže s tím není problém.

Autor:  ravima [ úte čer 11, 2013 11:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ketoacidoza

lucie5 píše:
Takže nemusí být při ketostravování jídlo tvořeno hlavně masem?...

To vůbec ne, navíc sehnat kvalitní maso je docela problém. Ketogenní dieta jde dokonce i společně s vitariánstvím (tím myslím syrovou stravu obecně), dokonce i s veganstvím (ale to už bude dost těžké).

Autor:  Jarda [ pon čer 17, 2013 10:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ketoacidoza

lucie5 píše:
Dobrý den, prosím o názor. V domácnosti jsme vyřadili pečivo, dá se bez něj opravdu žít. Snažíme se jíst méně sacharidů. Jíme oleje s omega 3 kyselinami s tvarohem. Samotné oleje bez tvarohu asi nemají moc smysl. Jde mi o toto. Syn (13 let) má občas dech po acetonu. Vždy mu říkám, že má nemocný žaludek. Stravuje se ve škole. Doma jíme po svém, nicméně občas ujede třeba na brambůrkách a čokoládě \":-)\". Dech se vždy po nějaké době upraví a za čas zase objeví, ale vždy na krátkou dobu, třeba jen na 2 dny. Můj dotaz zní, jakou chybu děláme ve stravě? Zřejmě jde právě o přemíru ketolátek v krvi, které způsobují kyselost v těle. Četla jsem, že acetonový dech je příznakem. Je možno, když takový dech zjistím, konzumovat třeba větší množství okurek či jablečný ocet popř. jiné potraviny na zvýšení Ph? Jde tomuto dechu předcházet?

Člen ravima vám to vysvětlil opravdu dobře a určitě se není čeho bát. Tělo obdobný stav dociluje v hladovkách a také se nic negativního neděje. Nutno však počítat s tím, že na dokonalou schopnost pracovat s ketózou se musí tělo naučit a určitě mu to trvá docela dlouhou dobu. Nejde nakonec o nic nového a převratného, například u našich dávných předků bylo prakticky nemožné jíst sacharidy v zimním období a tak se do ketózy přepínali každý rok, čili žít se tak dá určitě i celý život.

Stránka 22 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/