Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 09, 2018 9:56 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát čer 26, 2009 7:48 am 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Dobrý den Jardo, prosím Vás, v poslední době mě dost pobolívávají všechny klouby, kolena ale hlavně ruce - zápěstí, prsty. Navíc s pocitem jakéhosi uvolnění v kloubních jamkách. Váha ještě pomalinku klesá. Možná že to s novou stravou nesouvisí, doma tím trpíme všichni a většinou přes léto s přibývající prací na zahradě se to zhoršuje. Užívám zatím vše, co jste mi doporučil, kromě snad sirné směsi, na kterou se už konečně chystám. Jinak díky za všechny rady - zbavila jsem se krve v moči, se kterou si 5 let nikdo nevěděl rady.. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát čer 26, 2009 11:30 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25642
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Dobrý den Jardo, prosím Vás, v poslední době mě dost pobolívávají všechny klouby, kolena ale hlavně ruce - zápěstí, prsty. Navíc s pocitem jakéhosi uvolnění v kloubních jamkách. Váha ještě pomalinku klesá. Možná že to s novou stravou nesouvisí, doma tím trpíme všichni a většinou přes léto s přibývající prací na zahradě se to zhoršuje. Užívám zatím vše, co jste mi doporučil, kromě snad sirné směsi, na kterou se už konečně chystám. Jinak díky za všechny rady - zbavila jsem se krve v moči, se kterou si 5 let nikdo nevěděl rady.. Díky

Tady bych potřeboval znát, jaké pH moče naměříte ráno a v průběhu dne. Jedna možnost je čistě únava a to pak chce trochu klidu, ne to stále namáhat. Druhá možnost je, že dosud pomalu probíhá zánětlivý proces a chladem se umocní problémy v kloubech. Vyzkoušejte dva postupy, dnes je již mnoho relativně levných melounů a jejich cena bude nyní stále klesat, jde tudíž o velice levnou a relativně účinnou léčbu. Sníte to červené, pecičky i celou omytou šlupku odšťavníte na dvouhřídelovém odšťavňovači a to budete pít. Klidně 2 i 3 litry denně, docílíte tím silně zásadotvornou reakci, která celkem rychle těmto potížím uleví. Další možnost je aplikace té sirné směsi, která řeší to samé a dokonce i další potíže. Není nejmenší důvod, proč by nešly tyto metody nasadit i naráz, ale může Vás to zpočátku detoxikovat tak rychle, že se dostaví průjem a potom prostě uberete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Klouby
PříspěvekNapsal: čtv pro 31, 2009 7:29 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 329
Dočetl jsem se, že bolavé klouby po chůzi znamenají nedostatek vápníku. Co Vy na to? Můžou s tím souviset i vrzání klíční kosti v místě kde dosedá na hrudní kost a lupání v kloubech ruky a kyčle?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klouby
PříspěvekNapsal: čtv pro 31, 2009 8:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25642
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
Dočetl jsem se, že bolavé klouby po chůzi znamenají nedostatek vápníku. Co Vy na to? Můžou s tím souviset i vrzání klíční kosti v místě kde dosedá na hrudní kost a lupání v kloubech ruky a kyčle?

To může mít množství příčin a špatná práce těla s vápníkem může být jedna z nich. Nemusí to vždy znamenat pouze nedostatek, ale paradoxně stejně vadí i přebytek, prostě vápníku musí být tak akorát. Navíc, ještě to musí být ten správný vápník, se kterým organizmus umí pracovat a nesnaží se jej někam uložit. Většinou, ale není příčinou tohoto problému vápník, nýbrž přebytek kyseliny močové, který tvoří v kloubech krystalky a to silně poškozuje kluznou vrstvu kloubů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 1:59 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 329
Já s tím mám totiž zatím problém v podobě otázky. Walker uvádí, že je to právě organický sodík, který pomáhá udržet anorganický vápník v rozpuštěném stavu. Vy jste mi říkal, že hořčík. Mají tedy na tom podíl oba a i další prvky v těle?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 3:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25642
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
Já s tím mám totiž zatím problém v podobě otázky. Walker uvádí, že je to právě organický sodík, který pomáhá udržet anorganický vápník v rozpuštěném stavu. Vy jste mi říkal, že hořčík. Mají tedy na tom podíl oba a i další prvky v těle?

Vápník je jak stavební prvek, tak neutralizační prostředek pro situace, kdy je tělo zaplaveno kyselinami. Celkem stěžejní je v dnešní době mít vápníku alespoň potřebné množství, což se běžně nedaří chronicky překyseleným lidem, kteří jej spotřebují na neutralizaci svých špatných stravovacích a životních návyků. Lékaři jim navíc nesmyslně doporučují přijímat pouze vápník, jak v potravinách, tak v přípravcích anorganického rázu z lékáren. Oboje je blbost, protože pokud se ihned nespotřebuje tento vápník na neutralizaci kyselin, tak bez přítomnosti hořčíku a dalších prvků okamžitě sedimentuje a dělá v těle jenom potíže. Správně citujete Walkera, že organický sodík pomáhá udržet anorganický vápník v rozpuštěném stavu, ale je to pouze pohled na sodík, který většina lidí přijímá v anorganickém stavu z kuchyňské soli, tím si do tkání vážou vodu a poškozují ledviny. Není to tedy nosný prvek pro udržení rozpuštěného vápníku, ale pouze jeden z mnoha, které jsou k tomu potřebné. Hlavní je jednoznačně hořčík a jeden hořčík dokáže vypárovat dva vápníky, čili v tomto poměru by měl být tělu i dodáván, což prakticky nikdo nedělá a lékaři to nikomu ani neradí. Navíc je tam potřeba, kromě zmíněných minerálů i široké spektrum vitamínů, aby tělo mohlo s vápníkem pracovat. Hořčík ovlivňuje v těle tak širokou škálu pochodů a reakcí, že jeho nedostatek je z dlouhodobějšího pohledu jednoznačně smrtelný. Většina lidí, kteří zemřou na kardiovaskulární potíže, by při dostatečné dodávce hořčíku bez problémů žila.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 4:14 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 329
Chovají se jako neutralizátory kyselin všechny zásadité prvky v těle nebo pouze vápník zaujímá tuto důležitou funkci? Buď to znamená, že se člověk vyčerpává ze všech zásaditých prvků v momentě překyselení a nebo to znamená, že se to týká pouze vápníku (a pár dalších významných prvků), které si člověk odčerpává.

Na druhou stranu znamená to, že delší alkalóza provádí v těle to samé s kyselými prvky, aby neutralizoval mnoho zásad.

Dále pak Walker popisuje, že dělat si starosti s vitamíny je dost složité, ale v momentě pití denně čerstých šťáv si člověk nemusí dělat starosti s přijmem vitamínů. Dále pak teda píše o kvalitním odšťavnění, což předpokládám, že dvouhřídelovým odšťavňovačem to z té potraviny vše co je možné. Domnívám se, že krom vitamínu C (a to hlavně při nějakém přetížení organismu) se o vitamíny člověk s tímto návykem starat nemusí. Ale mám otázku ke stravě. Tak jak to Walker popisuje mi není jasné jak zůstat v harmonii pH. Já se tímto dost dostanu spíše do pH moče 8 (což je moc) a pH slin 6,8 (což je správně). Možná, že Walker pil méně čerstvých šťáv, že pil třeba jen 0,5l denně a zbytek čistou vodu, ale jinak je pít třeba 2l mi přijde hodně. Ale s tím co Walker popisuje i za stravu a šťávy - není mi to prostě jasné, zda tímto - čerstvé šťávy, ořechy, semena, ovoce, zelenina zůstat v harmonii s pH. Jasný, ořechy a semena jsou dost kyselinotvorné, ale chce to teda větší množství, aby z tohoto výběru udělali harmonii?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 6:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25642
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
Chovají se jako neutralizátory kyselin všechny zásadité prvky v těle nebo pouze vápník zaujímá tuto důležitou funkci? Buď to znamená, že se člověk vyčerpává ze všech zásaditých prvků v momentě překyselení a nebo to znamená, že se to týká pouze vápníku (a pár dalších významných prvků), které si člověk odčerpává.

Na druhou stranu znamená to, že delší alkalóza provádí v těle to samé s kyselými prvky, aby neutralizoval mnoho zásad.

Dále pak Walker popisuje, že dělat si starosti s vitamíny je dost složité, ale v momentě pití denně čerstých šťáv si člověk nemusí dělat starosti s přijmem vitamínů. Dále pak teda píše o kvalitním odšťavnění, což předpokládám, že dvouhřídelovým odšťavňovačem to z té potraviny vše co je možné. Domnívám se, že krom vitamínu C (a to hlavně při nějakém přetížení organismu) se o vitamíny člověk s tímto návykem starat nemusí. Ale mám otázku ke stravě. Tak jak to Walker popisuje mi není jasné jak zůstat v harmonii pH. Já se tímto dost dostanu spíše do pH moče 8 (což je moc) a pH slin 6,8 (což je správně). Možná, že Walker pil méně čerstvých šťáv, že pil třeba jen 0,5l denně a zbytek čistou vodu, ale jinak je pít třeba 2l mi přijde hodně. Ale s tím co Walker popisuje i za stravu a šťávy - není mi to prostě jasné, zda tímto - čerstvé šťávy, ořechy, semena, ovoce, zelenina zůstat v harmonii s pH. Jasný, ořechy a semena jsou dost kyselinotvorné, ale chce to teda větší množství, aby z tohoto výběru udělali harmonii?

V podstatě ano, ale organizmus pracuje především s vápníkem, tělo se pak snaží srovnat poměr jednotlivých látek a dokonce v omezené míře je schopno si je tvořit čistě alchymisticky. Neutralizovat zásaditý stav zásaditou látkou je chemický nesmysl, alkalóza se neutralizovat dá, ale kyselinou, třeba vypít vepřový vývar, nebo přímo zředěnou, chemicky čistou, kyselinu chlorovodíkovou, která je tělu vlastní a v žaludku si ji tělo samo tvoří.
Walker nežil ve střední Evropě, také již je pár let mrtvý, čili změnilo se toho mnoho a držet se slepě jeho doporučení není možné. Potraviny z obchodní sítě jsou na vitamíny velice chudé a správně jste vydedukoval, že budete stále v alkalóze, která je po nějaké době stejně nebezpečná jako acidóza. Sám jsem se jeho pracemi zabýval dost dlouho i po praktické stránce, abych je mohl vyhodnotit jako nepoužitelné v našich podmínkách. Tím nechci říci, že vše je špatně, ale nedá se to slepě přijmout. Nikdo dnes také nedokáže, zda se podle svých doporučení i přesně stravoval a pak mimo to, co píšete, jedl i sýry, tvaroh a možná i další živočišné potraviny. Navíc ani všechny ořechy a semena nejsou pouze kyselinotvorné, jsou mezi nimi i zásadotvorné druhy, to musíte dostudovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 8:10 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 329
Jasný. Když tělo je schopno vyrábět kyseliny, proč není schopno neutralizovat kyselinami stav alkalózy? A znamená výše psaný stav pH acidózu?

Pak mě to totiž ještě není úplně jasný, když si představím, že bych žil na louce u lesa, co bych vlastně jedl. Bavíme se o člověku, který nepřijde do styku s potravinami z potravinářského průmyslu, ale žije na ovoci a zelenině, ořechách a semenech. Přežil by? A nedostal by se tímto způsobem též do alkalózy?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 8:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25642
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
Jasný. Když tělo je schopno vyrábět kyseliny, proč není schopno neutralizovat kyselinami stav alkalózy? A znamená výše psaný stav pH acidózu?

Pak mě to totiž ještě není úplně jasný, když si představím, že bych žil na louce u lesa, co bych vlastně jedl. Bavíme se o člověku, který nepřijde do styku s potravinami z potravinářského průmyslu, ale žije na ovoci a zelenině, ořechách a semenech. Přežil by? A nedostal by se tímto způsobem též do alkalózy?

Tělo to vlastně dělá, ale v momentě, kdy jste už v alkalóze, tak už nemá rezervu kyselin, čili nemá možnost s tím něco udělat. Těžká alkalóza může skončit kolapsem a pokud má člověk štěstí, že lékař vůbec rozpozná o co jde, protože to není zrovna běžné, tak vám vpraví přímo do žíly kyselinu chlorovodíkovou a je to.
Každý produkt přírody má své unikátní vlastnosti a rozdílné pH, vaše pH se vytváří z kombinace těchto potravin. Pokud budete žít v přírodě a živit se tím, co sezónně nabízí, tak se vaše pH bude v průběhu roku značně měnit, ale celkově bude vlastně zachováno průměrné pH 6,4, tak je to nastaveno matkou přírodou a moc se to rozhodit nedá. Krátkodobé alkalózy při tom určitě vznikají, ale v průměru se to porovná, jinak by lidstvo již dávno vymřelo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 9:06 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 329
Z toho mi však vychází, že pokud se odprostím od potravinářského průmyslu do té míry, že budu jíst ovoce (hlavně třeba jablka, popř.hrušky (citrusy myslím nic fatálně nepokazím)) a zeleninu (hlavně co u nás běžně roste), pít čerstvé ovocné šťávy a jíst ořechy a semena v přírodní podobě (pouze namleté do salátu nebo v mléce jak to popisuje Walker), tak se moje pH bude měnit, ale bude takové jaké má být... A člověk by tak měl žít ve zdraví. Co Vy na to?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 9:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25642
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
Z toho mi však vychází, že pokud se odprostím od potravinářského průmyslu do té míry, že budu jíst ovoce (hlavně třeba jablka, popř.hrušky (citrusy myslím nic fatálně nepokazím)) a zeleninu (hlavně co u nás běžně roste), pít čerstvé ovocné šťávy a jíst ořechy a semena v přírodní podobě (pouze namleté do salátu nebo v mléce jak to popisuje Walker), tak se moje pH bude měnit, ale bude takové jaké má být... A člověk by tak měl žít ve zdraví. Co Vy na to?

To je jenom část pravdy, vždy musíte brát v úvahu více faktorů, jako místo, kde žijete, psychickou zátěž, kontaminaci potravin, jejich čerstvost a obsah látek. Je to jenom část celkového výčtu faktorů, ale i zde vidíte, že to tak jednoduše, jak píšete, pojmout nelze. Je nutné si některé hodnoty pravidelně sledovat a mít možnost je porovnat i za cenu pojídání vepřového, či jiných relativně nezdravých jídel. Uvědomte si, že pro člověka v acidóze je zdravé jablko a pro člověka v alkalóze vepřové, není ani univerzálně zdravá, ani univerzálně nezdravá potravina, vždy je to o tom výsledném pH.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 10:24 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 329
no dobře, když vemu v potaz, že se zaměřím pouze na pH jako základní prvek, tak dobrá i v mase jsou nějaké látky, které může tělo potřebovat... když ho nebude moc, toho masa, tak zas tak škodlivý v podobě špatných kyselin, mnoho nevhodných bílkovin, atd. nebude... ale když vezmu dysbakteriózu jako další základní prvek, tak stejně tak nebude vhodná třeba čokoláda a a spousta dnešních sladkostí stejně jako to maso... stejně tak jako stav tlustého těla a zatížení trávicí soustavy...

maso s sebou většinou přinese akorát potíže v podobě střevních potíží, obtíže se stolicí atd.. jednou za čas v pořádku, ale jako rovnač pH mi to nepřijde vhodné

Myslím tím, že věřím tomu, že když budu jíst samé maso a do toho pít horu čerstvých šťáv, že budu v podstatě v harmonii, ale domnívám se, že pro tělo to nebude nejvhodnější strava a tak se ptám existuje něco natolik kyselinotvorného a taky hlavně přirodního nebo pro tělo lépe stravitelného jak maso co by šlo použít? napadá mě v podstatě pouze např. čočka z oblasti semen a různé kyselinotvorné ořechy, ale i tak si myslím, že tím nejde dorovnat 3-4l pití čerstvých šťáv denně. Jaké jsou Vaše zkušenosti a jakými kyselinotvornými potravinami se stravujete Vy, aby jste při tomto množství šťáv udržel rovnováhu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 8:18 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25642
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
no dobře, když vemu v potaz, že se zaměřím pouze na pH jako základní prvek, tak dobrá i v mase jsou nějaké látky, které může tělo potřebovat... když ho nebude moc, toho masa, tak zas tak škodlivý v podobě špatných kyselin, mnoho nevhodných bílkovin, atd. nebude... ale když vezmu dysbakteriózu jako další základní prvek, tak stejně tak nebude vhodná třeba čokoláda a a spousta dnešních sladkostí stejně jako to maso... stejně tak jako stav tlustého těla a zatížení trávicí soustavy...

maso s sebou většinou přinese akorát potíže v podobě střevních potíží, obtíže se stolicí atd.. jednou za čas v pořádku, ale jako rovnač pH mi to nepřijde vhodné

Myslím tím, že věřím tomu, že když budu jíst samé maso a do toho pít horu čerstvých šťáv, že budu v podstatě v harmonii, ale domnívám se, že pro tělo to nebude nejvhodnější strava a tak se ptám existuje něco natolik kyselinotvorného a taky hlavně přirodního nebo pro tělo lépe stravitelného jak maso co by šlo použít? napadá mě v podstatě pouze např. čočka z oblasti semen a různé kyselinotvorné ořechy, ale i tak si myslím, že tím nejde dorovnat 3-4l pití čerstvých šťáv denně. Jaké jsou Vaše zkušenosti a jakými kyselinotvornými potravinami se stravujete Vy, aby jste při tomto množství šťáv udržel rovnováhu?

Ale pH je naprosto stěžejní prvek vašeho zdraví a je celkem jedno jak ho docílíte, již jsem vám psal, že lékaři vás a alkalózy srovnají čistou kyselinou a ta asi také zrovna zdravá není. Má to samozřejmě i svoje nedostatky jako vše na tomto světě, ale je to vždy o rovnováze celkové, ne jenom o rovnováze ve stravě. Například tibetský mnich v absolutní psychické pohodě nemusí jíst prakticky nic zásadotvorného a stejně má správné pH, zatím co vybrejkovaný středoevropan může jíst pouze zásaditá jídla a stejně bude překyselený, tak kde chcete najít tu přesnou rovnováhu.
Navíc aby to bylo ještě složitější, tak tělo reaguje změnou pH i na fáze měsíce. Tři dny před Černým Měsícem a tři dny po, tělo provádí detoxikaci, čili šest dni budou sliny a moč více kyselé. Tři dny před Bílým Měsícem a tři dny po, tělo provádí silnou absorpci zásad, čili šest dní budou sliny a moč více zásadité. Dle mého názoru se to zkoumáte zbytečně, pouze se snažte o co nejpřesnější dodržení parametrů v tabulce a ne pouze stravou, ale i ostatními faktory, které to nepochybně ovlivňují možná i více než strava.
Maso a šťávy, to je úplná blbost, protože tam vůbec není vláknina a pak se nevykadíte. Co se týká mé kyselinotvorné stravy, to jsem vám psal již včera v jiném vlákně, tak to pouze zopakuji. Co se týká šťáv, tak dost z toho objemu piji jako ořechové mléko a to je mnohdy samo o sobě již kyselinotvorné. Dále sním poměrně dost ořechů, různých semen, klíčené luštěniny, běžně používám med, chalvu a další produkty, například vitamín C, což je čistá kyselina.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: ned led 03, 2010 9:33 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Už cca týžden ma bolí oblast na ľavej ruke, konkrétne je to oblast cca 5cm za laktom smerom ku dlani.
Neviem či to je nejaká šľacha alebo čo. Doteraz som tomu nevenoval žiadnu pozornost. Myslel som, že to prejde samo ale nestalo sa tak. Tá oblast je mierne napuchnutá a pri stlačení značne bolí. Zvláštne je, že s tou rukou som absolútne nič nerobil, nijako ju nenamáhal. Začalo to spontánne. Možno to je nejaká banalita, a síce ma značne obťažuje
Ďakujem pekne


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz