Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Askorbat sodny
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=5&t=2101
Stránka 58

Autor:  martina72 [ čtv pro 11, 2014 10:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

NOWOCAYN_2 píše:
Jarda píše:
Máte podle všeho málo HCl v žaludku a soda vyrabuje ten zbytek a pak se nezavírá horní svěrač žaludku.

Ďakujem pekne za odpoveď, pán Jarda. \":)\" Bude to u mňa duševného rázu (vysoká nenaplnenosť v živote), tak sa s tým musím "poprat"... \":)\"

Jarda má svým způsobem pravdu, kyseliny žaludku prostě aktivují (nebo mají aktivovat) svěrač.
Na druhou stranu, mnozí lidí s trvalým poškozením onoho svěrače žádné pálení žáhy nemají.
Ono to je ještě trošku jinak.
Užívání práškového C se sodou je bláznovství.
Proč normálně nejíte a nepijete?

Autor:  Jarda [ stř pro 24, 2014 12:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

Jurgen píše:
Trochu mimo téma. Jaká je metodika přípravy askorbátu hořečnatého?
MgCl? kolik? Nějaké škodlivé účinky? Třeba sem tu u sodné varianty viděl zmínku, že někomu srazila HCl v žaludku. Tak jestli máte nějaké zkušenosti, nápady, na co si dát pozor.

Na to potřebujete hydrogenuhličitan hořečnatý a ten se zde skoro nedá sehnat, tedy nevím, ale jinak ho stejně smícháte s céčkem jako céčko se sodou. Předávkovávání odkyselovačem pochopitelně sníží kyselost v žaludku i v těle.

Autor:  Jarda [ stř pro 24, 2014 1:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

ivana p. píše:
Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať, ci zasadity askorbat sodny 1:1 je pomer v gramoch alebo objem, alebo majú soda aj Cecko rovnakú hmotnosť, takze je to to isté? Ešte by ma zaujimalo, koľko Cecka prejde do mlieka, keďže plne kojim. Ďakujem.

Většinou to lidé dávkují objemově, tedy třeba lžičku a lžičku, ale jinak by nevadilo ani složky odvážit, půjde o zhruba stejný objem a nepatrný rozdíl zde není podstatný. Pokud je dost vitamínu C v těle přechází pochopitelně i do mléka, ale předpokládám, že tam bude stav celkem stabilní, příroda zde zařadila dost slušně fungující regulaci. Někde zde stav dávkování vysokých dávek céčka v těhotenství a po porodu popisovala členka Sarka, tak pohledejte.

Autor:  Nickname [ ned pro 28, 2014 4:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

\":arrow:\" ivana p.
askorbát sodný by měl být v poměru 2:1 - céčko:soda
doporučují to všichni co takhle léčí, jinak špatně vyšumí...ale když Vám to tak vyhovuje \":wink:\"

Citace:
Pokiaľ ide o získanie sodného askorbátu pre ústne použitie pomocou reakcie sodného bikarbonátu a kyseliny askorbovej, hmotnostne ide síce možno o pomer 1:2, ale objemovo (prášok sódy oproti prášku kyseliny askorbovej) to odhadom môže vyzerať skôr na pomer 1:3. Keďže nadbytok sódy by mohol byť pri vyšších dávkach škodlivý, výsledný roztok pre ústne použitie by mal mať miernu prevahu kyseliny askorbovej, čiže mal by byť ešte kyslý, nie sódovo slano-horký; vhodnejší sa preto môže ukázať optický pomer 1:4. Chuťové preferencie sú individuálne, niekomu viac vyhovuje kyslejší výsledok (prevaha kyseliny askorbovej), niekomu neutrálny.

Autor:  antibush1 [ úte bře 10, 2015 11:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

Zdravím všechny a měl bych otázku:
používám Céčko ve formě askorbátu sodného. Chci používat i askorbát vápenatý a draselný. Koupil jsem tedy hydrogenuhličitan draselný, ale neměli hydrogenuhličitan vápenatý, tak jsem koupil UHLIČITAN VÁPENATÝ. Po smíchání UHLIČITANU VÁPENATÉHO s kyselinou askorbovou ta směs je taková jakoby nerozpuštěná.
Tak se ptám: je rozdíl - uhličitan a hydrogenuhličitan?
Udělal jsem tu směs špatně?

Autor:  Jarda [ ned kvě 03, 2015 1:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

antibush1 píše:
Zdravím všechny a měl bych otázku:
používám Céčko ve formě askorbátu sodného. Chci používat i askorbát vápenatý a draselný. Koupil jsem tedy hydrogenuhličitan draselný, ale neměli hydrogenuhličitan vápenatý, tak jsem koupil UHLIČITAN VÁPENATÝ. Po smíchání UHLIČITANU VÁPENATÉHO s kyselinou askorbovou ta směs je taková jakoby nerozpuštěná.
Tak se ptám: je rozdíl - uhličitan a hydrogenuhličitan?
Udělal jsem tu směs špatně?

Tak rozdíl je to zásadní, to vám fungovat určitě nebude z chemického hlediska jde o naprosto jinou látku.

Autor:  romaneta [ pát srp 12, 2016 1:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

dobry den pane zajicku, poridila jsem si l-askorbat vapenaty a hydrogenuhlicitan draselny a chtela bych vedet, jake je bezpecne davkovani? moc dekuju za odpoved

Autor:  Jarda [ ned srp 28, 2016 12:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

romaneta píše:
dobry den pane zajicku, poridila jsem si l-askorbat vapenaty a hydrogenuhlicitan draselny a chtela bych vedet, jake je bezpecne davkovani? moc dekuju za odpoved

To je otázka, vždy bude záležet na deficitech v těle a vzhledem k tomu že naprostá většina lidí má vysoký vápník a mnohdy i vysoký draslík, dost těžko mohu plácnout nějaké číslo když o vás nic nevím. Pak se dá mluvit pouze o toxickém dávkování, což je u vápníku nepodstatné, tím se skoro otrávit nemůžete i když svá rizika má pochopitelně také, ale u draslíku je to jiná liga, tím se předávkovat pochopitelně dá a může to mít i fatální důsledky. Obecně bych viděl rozumné nepřekračovat dávku 4 g denně, což by mělo být relativně bezpečné skoro pro každého, ale například člověk s poruchou ledvin to snášet nemusí, prostě toto již není sranda a je třeba dost přesně si postupy a rizika nastudovat.

Autor:  romaneta [ úte srp 30, 2016 10:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

Jarda píše:
To je otázka, vždy bude záležet na deficitech v těle a vzhledem k tomu že naprostá většina lidí má vysoký vápník a mnohdy i vysoký draslík, dost těžko mohu plácnout nějaké číslo když o vás nic nevím. Pak se dá mluvit pouze o toxickém dávkování, což je u vápníku nepodstatné, tím se skoro otrávit nemůžete i když svá rizika má pochopitelně také, ale u draslíku je to jiná liga, tím se předávkovat pochopitelně dá a může to mít i fatální důsledky. Obecně bych viděl rozumné nepřekračovat dávku 4 g denně, což by mělo být relativně bezpečné skoro pro každého, ale například člověk s poruchou ledvin to snášet nemusí, prostě toto již není sranda a je třeba dost přesně si postupy a rizika nastudovat.

aha, ja myslela, ze vetsina lidi ma vysoky sodik. delavam si askorbat sodny, tak jsem ho chtela stridat s temi druhymi. proc tedy doporucujete michat himalajskou sul s KCl?

Autor:  Jarda [ ned zář 25, 2016 5:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

romaneta píše:
aha, ja myslela, ze vetsina lidi ma vysoky sodik. delavam si askorbat sodny, tak jsem ho chtela stridat s temi druhymi. proc tedy doporucujete michat himalajskou sul s KCl?

Většina sice ano, ale všichni ne a těm pak vysoké dávky draslíku mohou vážně škodit. To je i důvodem proč vždy dávat i protiprvek a míchat himalájskou sůl s KCl, ono to ve stravě ani jinak není, vždy jsou tam oba.

Autor:  stevo69 [ pon pro 26, 2016 1:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

Zdravím Jardo, chcem sa spýtať či môžem miešať askorbat vápenatý s hydrogenuhličitanom draselným a akom pomere.
dakujem

Autor:  jahrb [ ned led 22, 2017 8:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

1. Když se blížil důchodový věk chtěli jsme pro sebe udělat něco více. Ženě vyhovovalo po ránu pití šťávy z citrusových plodů. Citron byl moc kyselý, vyhrál grep. Abychom nepili konzervanty a aromata kupovali jsme plody a lisovali je. Po několika měsících mi kardiolog tyto šťávy zakázal (měl jsem 3 stenty). Žena pokračovala dokud ji nezjistili osteoporózu. Dodatečně jsem zjistil, že grepy jsou k nám dovážené nezralé (barva je upravena následně, chemicky), proto šťáva v žaludku působí kysele a tělo si bere k neutralizaci vápník z kostí.
2. Jsem v kontaktu s lidmi (masér) potřebuji se chránit před onemocněním. Následně jsem začal používat vysoké dávky vit. C s rajčaty nebo jako liposomy. Ne pravidelně, ale hlavně v zimě a na jaře. Nemocnost klesla, ale objevila se dna, bolesti kloubů, ucpávání cév (mám již za 6 let pět stentů) a zhoršila se cukrovka - od loňského léta píchám inzulín. V literatuře jsem našel, že příčinou je používaný chemicky vyráběný vit. C.
3. Nyní jsem v knize M. Tombaka „Vyléčit nevyléčitelné“ zjistil, že doporučuje pít neředěnou šťávu z (mnoha) cirónů a požívat i kůru.
Z mých zkušeností vyplývá, že umělý vit. C je pro více méně zdravé lidi jako převence nachlazení. Mám prosbu, jaké zkušenosti s vit. C máte vy a čím se zbavit chemie nejen na citrusových plodech. Konzumace ovoce i některé zeleniny je se slupkou hodnotnější.

Autor:  Jarda [ ned led 29, 2017 7:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

stevo69 píše:
Zdravím Jardo, chcem sa spýtať či môžem miešať askorbat vápenatý s hydrogenuhličitanom draselným a akom pomere.
dakujem

Tak na to odpovědět nedovedu, to jsem nikdy nezkoušel a ani netuším zda a jak by případná reakce vůbec proběhla.

Autor:  Jarda [ ned led 29, 2017 8:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

[quote="jahrb":lcs1u33d]1. Když se blížil důchodový věk chtěli jsme pro sebe udělat něco více. Ženě vyhovovalo po ránu pití šťávy z citrusových plodů. Citron byl moc kyselý, vyhrál grep. Abychom nepili konzervanty a aromata kupovali jsme plody a lisovali je. Po několika měsících mi kardiolog tyto šťávy zakázal (měl jsem 3 stenty). Žena pokračovala dokud ji nezjistili osteoporózu. Dodatečně jsem zjistil, že grepy jsou k nám dovážené nezralé (barva je upravena následně, chemicky), proto šťáva v žaludku působí kysele a tělo si bere k neutralizaci vápník z kostí.
2. Jsem v kontaktu s lidmi (masér) potřebuji se chránit před onemocněním. Následně jsem začal používat vysoké dávky vit. C s rajčaty nebo jako liposomy. Ne pravidelně, ale hlavně v zimě a na jaře. Nemocnost klesla, ale objevila se dna, bolesti kloubů, ucpávání cév (mám již za 6 let pět stentů) a zhoršila se cukrovka - od loňského léta píchám inzulín. V literatuře jsem našel, že příčinou je používaný chemicky vyráběný vit. C.
3. Nyní jsem v knize M. Tombaka „Vyléčit nevyléčitelné“ zjistil, že doporučuje pít neředěnou šťávu z (mnoha) cirónů a požívat i kůru.
Z mých zkušeností vyplývá, že umělý vit. C je pro více méně zdravé lidi jako převence nachlazení. Mám prosbu, jaké zkušenosti s vit. C máte vy a čím se zbavit chemie nejen na citrusových plodech. Konzumace ovoce i některé zeleniny je se slupkou hodnotnější.[/quote:lcs1u33d]
To bych viděl jinak a i když umělé céčko má své nezpochybnitelné mouchy neviděl bych v něm zase tolik negativ. Pokud jde o aplikaci větších množství citrusů které jsou sem dováženy vyloženě nezralé a nemají tedy céčko skoro žádné v tom zase tolik výhod nevidím, to vám více poslouží místní šípky, nebo rakytník a z cizích věcí třešeň acerola a camu camu. Odstranit voskování a postřiky lze do určité míry teplou vodou a kartáčkem, ale zcela se toho zbavit je prakticky nemožné. Jinak ty vaše problémy bych asi viděl z jiného úhlu, prostudujte si tuto knížku a uvidíte zda to je jak si myslím.

Autor:  Alopat [ úte led 31, 2017 2:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Askorbat sodny

jahrb píše:
1. Když se blížil důchodový věk chtěli jsme pro sebe udělat něco více. Ženě vyhovovalo po ránu pití šťávy z citrusových plodů. Citron byl moc kyselý, vyhrál grep. Abychom nepili konzervanty a aromata kupovali jsme plody a lisovali je. Po několika měsících mi kardiolog tyto šťávy zakázal (měl jsem 3 stenty). Žena pokračovala dokud ji nezjistili osteoporózu. Dodatečně jsem zjistil, že grepy jsou k nám dovážené nezralé (barva je upravena následně, chemicky), proto šťáva v žaludku působí kysele a tělo si bere k neutralizaci vápník z kostí.
2. Jsem v kontaktu s lidmi (masér) potřebuji se chránit před onemocněním. Následně jsem začal používat vysoké dávky vit. C s rajčaty nebo jako liposomy. Ne pravidelně, ale hlavně v zimě a na jaře. Nemocnost klesla, ale objevila se dna, bolesti kloubů, ucpávání cév (mám již za 6 let pět stentů) a zhoršila se cukrovka - od loňského léta píchám inzulín. V literatuře jsem našel, že příčinou je používaný chemicky vyráběný vit. C.
3. Nyní jsem v knize M. Tombaka „Vyléčit nevyléčitelné“ zjistil, že doporučuje pít neředěnou šťávu z (mnoha) cirónů a požívat i kůru.
Z mých zkušeností vyplývá, že umělý vit. C je pro více méně zdravé lidi jako převence nachlazení. Mám prosbu, jaké zkušenosti s vit. C máte vy a čím se zbavit chemie nejen na citrusových plodech. Konzumace ovoce i některé zeleniny je se slupkou hodnotnější.

1. Přesně toho jsem se obával, že něco podobného způsobuje každodenní konzumace citrusových plodů s obsahem kyseliny citronové, i přes jejich nesporný (zřetelně viditelný) přínos na omlazení. http://www.petrlukes.cz/?p=46

2. A není to náhodou tak, že bílé krvinky nadopované Vitamínem C likvidují breberky ve Vašem těle, lokálně vzniká zánět a uhynulé patogeny ucpávají cévy? Nemáte nějaký odkaz, který by potvrzoval Vaši domněnku, že nadužívání syntetického Vitamínu C zvyšuje inzulínovou rezistenci? Neměl jste díky supletementaci céčka při preventivních prohlídkách v krvi nadměrný obsah železa, které stimuluje patogeny stojící za Vámi zmiňovanými chorobami anebo si myslíte, že je vše, což se mi ale zdá příliš jednoduché způsobeno pouhým přebytkem a vysrážením kyselin? Bylo by totiž dobré objasnit, co je na tom z biochemického hlediska špatně. V nedávné době se zjistilo, že diabetes 2. typu, kde je obvykle ztučnělá slinivka, lze zvrátit kalorickou restrikcí v rámci nízkosacharidové diety. Ostatní cukrovky jsou s velkou pravděpodobností parazitálního původu, stačí si loknout v rybníce nebo mít kontaminovaný zdroj pitné vody. Nepracujete pod zářivkama, nesladíte fruktózou, popř. nekonzumujete margaríny a rostlinné oleje?
http://www.alternative-medicine-doctors.net/The_role_of_iron_in_cancer_and_infections.htm

3. Jednou jsem odšťavoval pomeranče i s dužinou, ošetřenou kůru jsem stáhl škrabkou. Na mrkev jsem takové ty zdrsněné žínky, ať už umělé nebo z přírodního vlákna, ještě nepoužil, i když by to také asi šlo, pokud by člověk nechtěl přijít o léčivé látky koncentrované ve slupce. Je to problém, když dojde domácí bioprodukce a u té kupované člověk neví, čím to bylo ošetřeno a v čem vypráno.

http://www.internetwks.com/owen/gaa.html
https://thebloodsugardiet.com/the-bsd-options/
http://www.naturalhealth365.com/insulin-resistance-blood-glucose-1939.html

Stránka 58 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/