Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř črc 18, 2018 6:41 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 9:12 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Tak koukám, že tak časté infekční nemoc jako chřipka ještě nemá vlákno....

Jinak k samotnému Nachlazení je také vlákno:
viewtopic.php?f=3&t=422&hilit=sliznice

Pane Jardo, moc pěkný je Váš článek dnes na Hobby.cz (receptář) :
http://hobby.idnes.cz/na-nachlazeni-pom ... -domov_mce

Kopíruju ho sem, neboť nevím zda na odkazu bude třeba ještě za pár měsíců(uvádím i jméno redaktorky)....a rady tam jsou určitě potřebné:

Na nachlazení pomůže cibule, česnek, křen, citrusy. A nosní sprcha
13. října 2010 0:10
Nachlazení i chřipce se podle léčitele Jaroslava Zajíčka nejlépe předchází v kuchyni. Měli byste začít úpravou jídelníčku. V první řadě omezit živočišné bílkoviny a sladké pečivo, protože překyselují a zahleňují.
Jaroslav Zajíček předvádí nosní sprchu foto: Štěpán Luťanský

Hlenovité látky představují v těle prostřený stůl pro nejrůznější bakterie. Pokud jim tuto hostinu nabídnete, stačí se ve společnosti nakažených nadechnout a onemocníte.

"Vypukne-li chřipkové období, měli bychom přistoupit k zásadním dietetickým omezením. Znamená to v první řadě vynechat pět takzvaných bílých jedů: tedy cukr, mléko, mouku, sůl a čistý tuk, hlavně margarín. Denní dávka dva až tři tisíce miligramů vitaminu C pak poslouží jako prevence. Pokud už chřipka propukne, lze dávky vitaminu C krátkodobě zvýšit i na 15 až 20 tisíc miligramů," radí po 25 letech zkušeností s přírodní léčbou Jaroslav Zajíček.

Vsaďte na cibuli a med

Nachlazení neznamená nic jiného než zahleněné horní cesty dýchací, tedy rýmu. Aby se dýchací cesty vyčistily, je ideální podpořit vylučování hlenů konzumací cibule rozmixované s medem, případně cibulové šťávy s medem. Ta je natolik sladká, že ji většinou bez problémů polknou i děti.

Příprava šťávy je úplně jednoduchá: cibuli pokrájejte, promíchejte se lžící medu a nechte stát. Za chvíli stačí do misky s cibulí ponořit lžičku a zjistíte, kolik šťávy se z cibule uvolnilo. Lze ji polykat po lžičkách, případně si ji přidejte do vlažného čaje.

"Kdo trpí na častá nachlazení, měl by brát zinek v chalátové vazbě, zhruba 50 až 100 miligramů denně, a konzumovat dostatek česneku. Potřebné látky v česneku obsažené, především alicin, navíc na rozdíl od běžných antibiotik prostoupí v těle opravdu všude," ujišťuje Zajíček.
Pomůže česneková mixáž a křenová kašička

Tzv. česneková mixáž by měla chřipku spolehlivě zahnat


Připravíte ji tak, že 2 až 3 stroužky česneku rozmixujete v 50 ml vody. Vypijete, zapijete 200 až 300 ml červeného vína ohřátého zhruba na 40 °C, okamžitě ulehnete do postele, zabalíte se a potíte. Zpravidla během jediného dne chřipka odezní. "Toto však nelze aplikovat při citlivém žlučníku či nesnášenlivosti na česnek," upozorňuje Zajíček.

Vynikající léčebný i preventivní prostředek představuje i křenová kašička

která nemá na rozdíl od samotného křenu žádné vedlejší účinky. Naopak umí rozpustit hleny a zničit bakterie, které v nich žijí. Vyrobíte ji z 1 až 2 lžic čerstvě nastrouhaného křenu a šťávy z půlky citronu. Výsledná konzistence, což je velmi důležité, by měla připomínat hořčici. V lednici sice vydrží 4 až 7 dní, nicméně je lepší dělat si ji vždy čerstvou.

Užívejte ji dvakrát denně a to tak, že polovinu až necelou kávovou lžičku kašičky chvíli požvýkáte a teprve pak polknete. Pak ovšem nesmíte nějakou dobu pít. "Chvíle povalování kašičky v ústech je důležitá proto, aby příslušné látky působily na sliznici a uvolnily hleny. Zahleněné tělo snáší kašičku bez problémů, zatímco když po kašičce začnete pociťovat nevolnost, znamená to, že už se tělo hlenů zbavilo a můžete s kúrou přestat," vysvětluje léčitel.

Imunitní systém posílí citrusy


"Protože problémy s nachlazením a chřipkou vznikají v důsledku zahlenění organizmu, je vhodné imunitní systém podpořit také vyčištěním střev a lymfy pomocí čerstvých citrusových šťáv z grepů, citrónů a pomerančů," radí ještě další přírodní prostředky Zajíček.

Při třídenní detoxikační kůře se pije pouze směs grepové, citronové a pomerančové šťávy, kterou připravíte ze dvou grepů, jednoho citronu a tolika pomerančů, abyste získali 1 litr šťávy. V průběhu dne můžete vypít až dva litry této šťávy a neomezené množství čisté vody. V případě velkého hladu sníme nějaký ten pomeranč, ale nic jiného. Šťávu si připravujte vždy čerstvou, oxidace ji rychle znehodnocuje.

Nosní sprcha je výbornou prevencí


Jogínská technika "džala néti" spočívá v propláchnutí nosních dírek slanou vodou, což dokonale odstraní prach a hlen nahromaděný v nosních dutinách. "Já tuto techniku používám v chřipkových obdobích prakticky denně a za posledních 20 let jsem chřipku ani rýmu neměl," ujišťuje Zajíček. Taková očista je prý výbornou prevencí i proti zánětům dutin.

Používá se přitom speciální jogínská konvička néti, kterou lze nahradit například pohárkem na popíjení lázeňské vody, případně si konvičku můžete vyrobit z obyčejné PET lahve; důležité přitom je, aby zakončení hubičky konvičky přesně ucpalo nosní otvor, do něhož se zavede.

Konvičku naplníte vlažnou vodou, na půl litru až litr vody přidejte 1 čajovou lžičku soli. Jemně si zasuňte hubičku nádobky do jedné nosní dírky, nakloňte se nad umyvadlo či vanu a skloňte hlavu k jedné straně. Zatímco vodu lijete do "horní" nosní dírky, voda pomocí gravitace projde nosními dutinami a okolo nosní přepážky začne vytékat druhou nosní dírkou ven. Když se nádobka vyprázdní, konvičku odložte a vyfrkejte zbylou tekutinu.

Konvičku znovu naplňte a celý proces opakujte opačným směrem. Po celou dobu proplachování musíte mít ústa otevřená, ať už jimi dýcháte nebo ne; jinak by se přes Eustachovu trubici, která spojuje ústní dutinu se středouším, mohla voda dostat do uší, což je dosti nepříjemné.

Seriál o přírodní léčbě dalších nemocí přírodní cestou najdete každý měsíc v časopisu Recepty prima nápadů.

UPOZORNĚNÍ : Nic v tomto článku není zamýšleno jako lékařská rada. Pro lékařskou diagnózu a pomoc navštivte svého lékaře. Jaroslav Zajíček není lékař, své poznatky získal samostudiem a praktickými zkušenostmi. Pokud si nejste jisti, jestli by pro vás byla uvedená metoda vhodná, případně správností postupu, můžete s ním svůj problém konzultovat.

Autoři:
Martina Čermáková
Hobby.cz
Ve spolupráci s časopisem Recepty prima nápadů a Jaroslavem Zajíčkem


Naposledy upravil muflon dne čtv pro 09, 2010 2:24 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 9:43 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25149
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Tak koukám, že tak časté infekční nemoci jako chřipka a nachlazení ještě nemají vlákno....

Pane Jardo, moc pěkný je Váš článek dnes na Hobby.cz (receptář) :
http://hobby.idnes.cz/na-nachlazeni-pom ... -domov_mce

Kopíruju ho sem, neboť nevím zda na odkazu bude třeba ještě za pár měsíců(uvádím i jméno redaktorky)....a rady tam jsou určitě potřebné:

Na nachlazení pomůže cibule, česnek, křen, citrusy. A nosní sprcha
13. října 2010 0:10
Nachlazení i chřipce se podle léčitele Jaroslava Zajíčka nejlépe předchází v kuchyni. Měli byste začít úpravou jídelníčku. V první řadě omezit živočišné bílkoviny a sladké pečivo, protože překyselují a zahleňují.
Jaroslav Zajíček předvádí nosní sprchu foto: Štěpán Luťanský

Hlenovité látky představují v těle prostřený stůl pro nejrůznější bakterie. Pokud jim tuto hostinu nabídnete, stačí se ve společnosti nakažených nadechnout a onemocníte.

"Vypukne-li chřipkové období, měli bychom přistoupit k zásadním dietetickým omezením. Znamená to v první řadě vynechat pět takzvaných bílých jedů: tedy cukr, mléko, mouku, sůl a čistý tuk, hlavně margarín. Denní dávka dva až tři tisíce miligramů vitaminu C pak poslouží jako prevence. Pokud už chřipka propukne, lze dávky vitaminu C krátkodobě zvýšit i na 15 až 20 tisíc miligramů," radí po 25 letech zkušeností s přírodní léčbou Jaroslav Zajíček.

Vsaďte na cibuli a med

Nachlazení neznamená nic jiného než zahleněné horní cesty dýchací, tedy rýmu. Aby se dýchací cesty vyčistily, je ideální podpořit vylučování hlenů konzumací cibule rozmixované s medem, případně cibulové šťávy s medem. Ta je natolik sladká, že ji většinou bez problémů polknou i děti.

Příprava šťávy je úplně jednoduchá: cibuli pokrájejte, promíchejte se lžící medu a nechte stát. Za chvíli stačí do misky s cibulí ponořit lžičku a zjistíte, kolik šťávy se z cibule uvolnilo. Lze ji polykat po lžičkách, případně si ji přidejte do vlažného čaje.

"Kdo trpí na častá nachlazení, měl by brát zinek v chalátové vazbě, zhruba 50 až 100 miligramů denně, a konzumovat dostatek česneku. Potřebné látky v česneku obsažené, především alicin, navíc na rozdíl od běžných antibiotik prostoupí v těle opravdu všude," ujišťuje Zajíček.
Pomůže česneková mixáž a křenová kašička

Tzv. česneková mixáž by měla chřipku spolehlivě zahnat


Připravíte ji tak, že 2 až 3 stroužky česneku rozmixujete v 50 ml vody. Vypijete, zapijete 200 až 300 ml červeného vína ohřátého zhruba na 40 °C, okamžitě ulehnete do postele, zabalíte se a potíte. Zpravidla během jediného dne chřipka odezní. "Toto však nelze aplikovat při citlivém žlučníku či nesnášenlivosti na česnek," upozorňuje Zajíček.

Vynikající léčebný i preventivní prostředek představuje i křenová kašička

která nemá na rozdíl od samotného křenu žádné vedlejší účinky. Naopak umí rozpustit hleny a zničit bakterie, které v nich žijí. Vyrobíte ji z 1 až 2 lžic čerstvě nastrouhaného křenu a šťávy z půlky citronu. Výsledná konzistence, což je velmi důležité, by měla připomínat hořčici. V lednici sice vydrží 4 až 7 dní, nicméně je lepší dělat si ji vždy čerstvou.

Užívejte ji dvakrát denně a to tak, že polovinu až necelou kávovou lžičku kašičky chvíli požvýkáte a teprve pak polknete. Pak ovšem nesmíte nějakou dobu pít. "Chvíle povalování kašičky v ústech je důležitá proto, aby příslušné látky působily na sliznici a uvolnily hleny. Zahleněné tělo snáší kašičku bez problémů, zatímco když po kašičce začnete pociťovat nevolnost, znamená to, že už se tělo hlenů zbavilo a můžete s kúrou přestat," vysvětluje léčitel.

Imunitní systém posílí citrusy


"Protože problémy s nachlazením a chřipkou vznikají v důsledku zahlenění organizmu, je vhodné imunitní systém podpořit také vyčištěním střev a lymfy pomocí čerstvých citrusových šťáv z grepů, citrónů a pomerančů," radí ještě další přírodní prostředky Zajíček.

Při třídenní detoxikační kůře se pije pouze směs grepové, citronové a pomerančové šťávy, kterou připravíte ze dvou grepů, jednoho citronu a tolika pomerančů, abyste získali 1 litr šťávy. V průběhu dne můžete vypít až dva litry této šťávy a neomezené množství čisté vody. V případě velkého hladu sníme nějaký ten pomeranč, ale nic jiného. Šťávu si připravujte vždy čerstvou, oxidace ji rychle znehodnocuje.

Nosní sprcha je výbornou prevencí


Jogínská technika "džala néti" spočívá v propláchnutí nosních dírek slanou vodou, což dokonale odstraní prach a hlen nahromaděný v nosních dutinách. "Já tuto techniku používám v chřipkových obdobích prakticky denně a za posledních 20 let jsem chřipku ani rýmu neměl," ujišťuje Zajíček. Taková očista je prý výbornou prevencí i proti zánětům dutin.

Používá se přitom speciální jogínská konvička néti, kterou lze nahradit například pohárkem na popíjení lázeňské vody, případně si konvičku můžete vyrobit z obyčejné PET lahve; důležité přitom je, aby zakončení hubičky konvičky přesně ucpalo nosní otvor, do něhož se zavede.

Konvičku naplníte vlažnou vodou, na půl litru až litr vody přidejte 1 čajovou lžičku soli. Jemně si zasuňte hubičku nádobky do jedné nosní dírky, nakloňte se nad umyvadlo či vanu a skloňte hlavu k jedné straně. Zatímco vodu lijete do "horní" nosní dírky, voda pomocí gravitace projde nosními dutinami a okolo nosní přepážky začne vytékat druhou nosní dírkou ven. Když se nádobka vyprázdní, konvičku odložte a vyfrkejte zbylou tekutinu.

Konvičku znovu naplňte a celý proces opakujte opačným směrem. Po celou dobu proplachování musíte mít ústa otevřená, ať už jimi dýcháte nebo ne; jinak by se přes Eustachovu trubici, která spojuje ústní dutinu se středouším, mohla voda dostat do uší, což je dosti nepříjemné.

Seriál o přírodní léčbě dalších nemocí přírodní cestou najdete každý měsíc v časopisu Recepty prima nápadů.

UPOZORNĚNÍ : Nic v tomto článku není zamýšleno jako lékařská rada. Pro lékařskou diagnózu a pomoc navštivte svého lékaře. Jaroslav Zajíček není lékař, své poznatky získal samostudiem a praktickými zkušenostmi. Pokud si nejste jisti, jestli by pro vás byla uvedená metoda vhodná, případně správností postupu, můžete s ním svůj problém konzultovat.

Autoři:
Martina Čermáková
Hobby.cz
Ve spolupráci s časopisem Recepty prima nápadů a Jaroslavem Zajíčkem

Já jen zírám, co vy všechno nestihnete sledovat, děláte taky něco jiného, než koukat do obrazovky počítače. Jinak se musím snažit, oponentů je stále málo a docela se nudím. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 10:00 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Jarda píše:
Já jen zírám, co vy všechno nestihnete sledovat, děláte taky něco jiného, než koukat do obrazovky počítače. Jinak se musím snažit, oponentů je stále málo a docela se nudím. :wink:

:lol: :lol: ...tentokrát sem v tom nevinně...rodina kupodivu spolupracuje...
takže spoustu věcí se dá lépe zvládat...ono ta péče o zdraví je pěkná fuška...ale když si z toho člověk udělá hobby....tak vše jde....pokud jde o oponenturu, zatím sem ve fázi fandění ale třeba se ze mne časem vyklube oponent...ale nevypadá to tak, všem oponentům zatím dřív či později došel dech a argumenty..., jen tak dál pane Jardo, je s podivem kde berete tolik energie jak fyzické tak mentální(a hlavně odvážné a ověřené zkušenosti...)...ale odpověď se člověk dozví celkem i z vašeho velmi otevřeného a inspirativního webu... :D 8) :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: čtv říj 14, 2010 12:26 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 14, 2010 12:21 pm
Příspěvky: 1
Chci se zeptat : jak do léčení popsaných problémů (na stránkách Hobby.cz dne 13.10.) podle vás zapadá zázvor
(hl. ve formě čaje). Občas ho piji a velmi mi chutná.
Názory na jeho požívání a prospěšnost se však podle mých informací ale různí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: čtv říj 14, 2010 9:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25149
Bydliště: Poděbrady
babice00 píše:
Chci se zeptat : jak do léčení popsaných problémů (na stránkách Hobby.cz dne 13.10.) podle vás zapadá zázvor
(hl. ve formě čaje). Občas ho piji a velmi mi chutná.
Názory na jeho požívání a prospěšnost se však podle mých informací ale různí.

Zázvor je vynikající rostlina, ovšem je silně prohřívající a může tedy teoreticky zánět zhoršovat. Jinak je velice zdravý a jednoznačně ho mohu doporučit, jak ve formě čaje, tak se dá přidávat do jídel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Astragalus(kozinec)
PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 12:18 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
http://www.fytokomplexy.cz/herbar/Kozinec-blanity.html

Droga je užívána k léčbě akutních i chronických onemocnění dýchacích cest. Má schopnost normalizovat a posílit různé mechanismy imunitního systému, zejména při obraně proti virovým a bakteriálním onemocněním dýchacích cest. Užívání přípravku má i značný význam při různých onkologických onemocněních, protože astragalany nádorovým buňkám znesnadňují vytvářet sebeobranné mechanismy vůči imunitnímu systému. Astragalus má i významné antioxidační účinky. Droga se používá jako podpůrná terapie u kardiovaskulárních onemocnění (Angina pectoris) a jejích prevenci. Dále se používá u virových onemocnění, vzhledem ke své značné antivirové aktivitě (respirační virová onemocnění,virová onemocnění jater, akutní virová myokarditida) .Dále u snížené nespecifické imunity /onemocnění jater a ledvin/.

DOTAZ:
Jaké bude dávkování umletého kozince(kořen) a jak dlouho lze užívat při dlouhodobějších obtížích s imunitou. Při akutní virové nákaze nebo chřipkové "epidemii" jak se změní užívání?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Astragalus(kozinec)
PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 2:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25149
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
http://www.fytokomplexy.cz/herbar/Kozinec-blanity.html

Droga je užívána k léčbě akutních i chronických onemocnění dýchacích cest. Má schopnost normalizovat a posílit různé mechanismy imunitního systému, zejména při obraně proti virovým a bakteriálním onemocněním dýchacích cest. Užívání přípravku má i značný význam při různých onkologických onemocněních, protože astragalany nádorovým buňkám znesnadňují vytvářet sebeobranné mechanismy vůči imunitnímu systému. Astragalus má i významné antioxidační účinky. Droga se používá jako podpůrná terapie u kardiovaskulárních onemocnění (Angina pectoris) a jejích prevenci. Dále se používá u virových onemocnění, vzhledem ke své značné antivirové aktivitě (respirační virová onemocnění,virová onemocnění jater, akutní virová myokarditida) .Dále u snížené nespecifické imunity /onemocnění jater a ledvin/.

DOTAZ:
Jaké bude dávkování umletého kozince(kořen) a jak dlouho lze užívat při dlouhodobějších obtížích s imunitou. Při akutní virové nákaze nebo chřipkové "epidemii" jak se změní užívání?

Použití : Kořen se užívá několik týdnů na konkrétní onemocnění. 3–6 gramů kořene se nechá 5 minut povařit ve 1/4 litru vody a poté se 15 minut luhuje, načež se scedí a odvar se dle potřeby dochutí např. medem a citronem, tento odvar se podává 3x denně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Astragalus(kozinec)
PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 3:14 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Jarda píše:
Použití : Kořen se užívá několik týdnů na konkrétní onemocnění. 3–6 gramů kořene se nechá 5 minut povařit ve 1/4 litru vody a poté se 15 minut luhuje, načež se scedí a odvar se dle potřeby dochutí např. medem a citronem, tento odvar se podává 3x denně.

Kozinec blanitý má nesmírný imunomodulační účinnek. Užívání zvyšuje produkci interferonu, jenž má přímý vliv na aktivaci imunitních buděk - makrofágů. Důsledkem toho se ukazuje jako výborný prostředek proti všem virovým onemocněním a s tím spojených infekcí. Kozinec je skutečně efektivní při předcházení nachlazení, chřipky, či infekcích horních cest dýchacích, ale i v jejich průběhu, kdy značně zkracuje rekonvalescenci.

Dotaz:
3-6g myšleno celkově za den, nebo 3x denně 3-6g ?
Nejspíš odvar z umletého kořene dostane z kořene více látek než pokrájený sušený kořen...? Mimo odvaru, lze užívat i třeba jako se užívá lichořeřišnice....?
(pokud někdo nemůže si dovolit marodit, jako prevence v podzimních měsících šlo by užívat např.1č.lž. mletého kozince a zapít jen studenou vodou?). I kdyby to mělo menší účinek oproti odvaru, tak si myslím že přesto překoná všechny ty Echinacei apodobné komerčně prodávanější "zázraky"....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Astragalus(kozinec)
PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 3:37 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25149
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Kozinec blanitý má nesmírný imunomodulační účinnek. Užívání zvyšuje produkci interferonu, jenž má přímý vliv na aktivaci imunitních buděk - makrofágů. Důsledkem toho se ukazuje jako výborný prostředek proti všem virovým onemocněním a s tím spojených infekcí. Kozinec je skutečně efektivní při předcházení nachlazení, chřipky, či infekcích horních cest dýchacích, ale i v jejich průběhu, kdy značně zkracuje rekonvalescenci.

Dotaz:
3-6g myšleno celkově za den, nebo 3x denně 3-6g ?
Nejspíš odvar z umletého kořene dostane z kořene více látek než pokrájený sušený kořen...? Mimo odvaru, lze užívat i třeba jako se užívá lichořeřišnice....?
(pokud někdo nemůže si dovolit marodit, jako prevence v podzimních měsících šlo by užívat např.1č.lž. mletého kozince a zapít jen studenou vodou?). I kdyby to mělo menší účinek oproti odvaru, tak si myslím že přesto překoná všechny ty Echinacei apodobné komerčně prodávanější "zázraky"....

Myšleno 3x 3-6g denně a patrně by šlo také, stejně jako lichořeřišnici, rozmělnit kořen kozince v mixéru a užívat kávovou lžičku této drtě třikrát denně zapitou vodou. Sice jsem přímo tuto bylinu takto užívat nezkoušel, ale používám tak i velice podobný kořen lékořice a není s tím žádný problém, funguje to znamenitě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: pon říj 18, 2010 10:43 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Hulda Clark považuje "nachlazení" za prostou otravu obilnou plísní, na kterou doporučuje až několikagramové dávky vitaminu C, a současně na týden vynechat jakékoli pečivo. Pak pečivo omezit, a důsledně se vyhýbat pečivu z velkopekáren a pečivu balenému


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 11:15 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25149
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Hulda Clark považuje "nachlazení" za prostou otravu obilnou plísní, na kterou doporučuje až několikagramové dávky vitaminu C, a současně na týden vynechat jakékoli pečivo. Pak pečivo omezit, a důsledně se vyhýbat pečivu z velkopekáren a pečivu balenému

Pečivo je opravdu lepší nejíst vůbec, což zde tvrdím stále a na plísně jsou pečené obiloviny ideální zdroj, čili nebrat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 11:21 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
S tímto vláknem souvisí i recepty ve vlákně Prechladnutie a vitamin C :
viewtopic.php?f=23&t=529


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: ned říj 31, 2010 10:05 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Překopírovávám z jiného vlákna ať je to pod správným vláknem...

Petra píše:
Jardo, ještě si matně vzpomínám, když jsem u Vás byla, nějaký fígl na chřipku s červeným vínem a česnekem. Nevzpomínáte si? Dík

pan Jarda:
To není zase tak složité, prostě si rozmixujete do trochy vody česnek, minimálně tři stroužky, případně pokud snesete více, tak podle vaší úvahy. Víno ohřejete, ale nesmí se dostat na teplotu odpařování alkoholu, stačí tak teplota, co se dá ještě vypít, pak vypijete česnek, ihned na to víno, zalezete pod dvě peřiny a potíte se, co to jde. Vysoké teploty viry, které jsou termolabilní, bez potíží likvidují, prostě se rozpadnou a je pokoj. Jediný problém je, že to není vhodné pro žlučníkáře, ale to musí odhadnout každý sám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: pon lis 01, 2010 12:16 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Slavek Krepelka má pro mnohé lákavý návod:

na záněty horních cest dýchacích je podle mne stejně nejlepší se napařit alkoholem. Nic se určitě neleptá a pokud se to chytne při prvních náznacích jako je mražení v kostech, bolesti svalů, nepříjemný pocit v nose atd. jedno napaření stačí to zlikvidovat. Pokud se to dělá až nějakých 8-12 hodinách po prvních příznacích, vezme to už tak 3 až 4 napaření během dne to vykydlit a pokud ještě déle, může to být i 2-3 dny po čtyřech napařeních.

Velký panák whisky, rumu, vodky, to je jedno, do kastrůlku, dolít 2 panáky vody, útěrku přes hlavu, přihřívat velmi mírně na plotně a vdechovat skrz hrdlo i nos tak, aby to sice člověk dobře cítil, jak to dutiny protahuje, ale nespálil si je. Jo, a zavřený oči, jinak to do nich dost pálí. Reguluje se to přitahováním čersvého vzduchu pod útěrku. Pokud se to dělá správně, alkohol z toho kastrůlku uniká tak 10 minut, pak je cítit, že už je to jenom voda a nemá to dál smysl. Taky to krásně prohřeje tělo. Pokud možno, nejlépe pak do postele. Nepracuje to na angínu.

Na průdušky a rýmy mne to nikdy nezklamalo, i když musím říct, že už jsem to dost dlouho, pár let, nepotřeboval. Byly ale časy, kdy to bylo mnohokrát za rok. Tím jsem si to docela dobře vychytal, jak se to chová. Není to příliš příjemná kůra, ale definitivně je to lepší než týden chřipky a popřípadě 3 a víc týdnů chrchlání. To nemluvím o zápalu průdušek a možném zápalu plic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chřipka a nachlazení
PříspěvekNapsal: pon lis 01, 2010 8:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25149
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Slavek Krepelka má pro mnohé lákavý návod:

na záněty horních cest dýchacích je podle mne stejně nejlepší se napařit alkoholem. Nic se určitě neleptá a pokud se to chytne při prvních náznacích jako je mražení v kostech, bolesti svalů, nepříjemný pocit v nose atd. jedno napaření stačí to zlikvidovat. Pokud se to dělá až nějakých 8-12 hodinách po prvních příznacích, vezme to už tak 3 až 4 napaření během dne to vykydlit a pokud ještě déle, může to být i 2-3 dny po čtyřech napařeních.

Velký panák whisky, rumu, vodky, to je jedno, do kastrůlku, dolít 2 panáky vody, útěrku přes hlavu, přihřívat velmi mírně na plotně a vdechovat skrz hrdlo i nos tak, aby to sice člověk dobře cítil, jak to dutiny protahuje, ale nespálil si je. Jo, a zavřený oči, jinak to do nich dost pálí. Reguluje se to přitahováním čersvého vzduchu pod útěrku. Pokud se to dělá správně, alkohol z toho kastrůlku uniká tak 10 minut, pak je cítit, že už je to jenom voda a nemá to dál smysl. Taky to krásně prohřeje tělo. Pokud možno, nejlépe pak do postele. Nepracuje to na angínu.

Na průdušky a rýmy mne to nikdy nezklamalo, i když musím říct, že už jsem to dost dlouho, pár let, nepotřeboval. Byly ale časy, kdy to bylo mnohokrát za rok. Tím jsem si to docela dobře vychytal, jak se to chová. Není to příliš příjemná kůra, ale definitivně je to lepší než týden chřipky a popřípadě 3 a víc týdnů chrchlání. To nemluvím o zápalu průdušek a možném zápalu plic.

To máte dost podobné, jako ten můj návod a funguje i napařování heřmánkem, či jiné metody prohřátí organizmu. Viry jsou skutečně termolabilní a při vyšších teplotách, než je běžná tělesná teplota, se velice snadno rozpadají, což já pokládám za jedinou smysluplnou léčbu virových onemocnění. Prostě nic nezkoumat a ohřát tělo, jak to nejvíce jde snést, třeba infrasauna je z tohoto pohledu naprosto ideální a cca 50-60 minut při teplotě 50-55 °C funguje naprosto spolehlivě. Podobné to je při koupeli v horké vodě, ale to je mnohem více vyčerpávající.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz