Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon dub 23, 2018 5:45 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tukovy metabolizmus
PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2010 2:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24849
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Ako sa telo vlastne zbavuje prebytocnej zlci, ktora sa kvoli nespravnemu fungovaniu vylucila zbytocne (napriklad, ked je v rano v zaludku)? Cim ju neutralizuje? Odplavi ju do creva a tam ju neutralizuje crevna sliznica?

Ano, odplaví ji do střeva a tam je to vlastně zdroj kyselin, část se spotřebuje i na trávení potravin ve střevě, ale většina překyseluje tělo. Celý stav se dá srovnat pravidelným čištěním jater a vše bude chodit tak, jak má.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 01, 2014 4:13 pm 
Offline

Registrován: ned pro 15, 2013 10:19 pm
Příspěvky: 10
Ahoj,

už pomerne dávno som počul, že pri použití masla, nejakých olejov atd. pri vyšších teplotách vznikajú karcinogény. Jak to je? Je zdravé používať maslo, oleje (aj olivové) napr. na restovanie zeleniny a pod.? Viete mi niekto obajsniť túto problematiku?

Dik


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 01, 2014 5:00 pm 
Offline

Registrován: pon lis 25, 2013 10:05 pm
Příspěvky: 179
Cim vyssi teplota a cim dele je ten olej te teplote vystavovan tim je to horsi. Tzn. klasicke smazeni na oleji je to nejhorsi. Naopak nejlepsi varianta je duseni, vareni, pripadne peceni nasucho v troube a az po uprave toho jidla do nej pridat poyadovany tuk. Nevidim sebemensi důvod, proc olej a je jedno jestli to je kokosovy, olivovy nebo třeba to maslo vystavovat nejakym vetsim teplotam..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 1:32 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24849
Bydliště: Poděbrady
julo píše:
Ahoj,

už pomerne dávno som počul, že pri použití masla, nejakých olejov atd. pri vyšších teplotách vznikajú karcinogény. Jak to je? Je zdravé používať maslo, oleje (aj olivové) napr. na restovanie zeleniny a pod.? Viete mi niekto obajsniť túto problematiku?

Dik

Člen Ÿura vám to píše dobře i když zrovna kokosák, máslo a olivový olej poměrně dost dobře snášejí vyšší teploty a žádný velký problém tak nevzniká. Netvrdím, že je to vyloženě zdravé, ale také nejde o nic zásadně nebezpečného.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 08, 2017 10:42 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 158
Dobrý den Jardo, jak vaříte prosím Vás Vy? Maso a zeleninu dušené nebo v páře? Smažíte si něco na sádle nebo na nějakém z uvedených olejů?
Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tukovy metabolizmus
PříspěvekNapsal: stř bře 15, 2017 4:15 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1473
Bydliště: Ba
Obavam sa, ze Jarda maso nejedava, a ani velmi casto nevari, kedze je zastanca surovej stravy.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 25, 2017 4:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24849
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Dobrý den Jardo, jak vaříte prosím Vás Vy? Maso a zeleninu dušené nebo v páře? Smažíte si něco na sádle nebo na nějakém z uvedených olejů?
Moc děkuji.

Tak v zimním období vařené jídlo jím celkem často, jedná se o spařenou zeleninu a co se týká masa tak hlavně rybí, mě moc chutná pstruh. Smažení určitě ne, jakékoliv přepalované tuky to je sajrajt a jinak máslo mám rád prostě samotné jako mlsotu. V letním období převažuje strava syrová, tam tak nějak nemám potřebu nic vařit když si třeba třešně a jiné ovoce mohu trhat rovnou ze zahrady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tukovy metabolizmus
PříspěvekNapsal: pon kvě 22, 2017 12:33 am 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 158
Pane Jardo, je toto pravda?

Tuk zpomaluje vyměšování trávících šťáv, snižuje účinnost pepsinu a kyseliny chlorovodíkové nezbytné pro trávení bílkovin. I sebemenší množství tuku je schopno snížit trávící schopnost organismu až o 50%. Uživejte tedy tuky s opatrností.

Já se snažím jíst málo sacharidů a hodně tuků, tak mě toto zmátlo. :-(

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tukovy metabolizmus
PříspěvekNapsal: pon kvě 22, 2017 1:47 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1473
Bydliště: Ba
krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, je toto pravda?

Tuk zpomaluje vyměšování trávících šťáv, snižuje účinnost pepsinu a kyseliny chlorovodíkové nezbytné pro trávení bílkovin. I sebemenší množství tuku je schopno snížit trávící schopnost organismu až o 50%. Uživejte tedy tuky s opatrností.

Já se snažím jíst málo sacharidů a hodně tuků, tak mě toto zmátlo. :-(

Děkuji.

Odkial mas tuto informaciu? Ide o hociaky tuk? Podla mna to bude blbost. Tuk sa v zaludku vacsinou drzi navrchu, az kym sa neemulguje so zlcou. Tam uz ale pepsin urobil pracu, a kyselina chlorovodikova sa aj tak neutralizuje.
Vynimka mozu byt homogenizovane mliecne vyrobky. Pojde asi aj o to, o aky tuk sa jedna, a ci bol k potrave pridany externe, alebo ho prirodzene obsahuje. Chcelo by to viac informacii.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tukovy metabolizmus
PříspěvekNapsal: ned čer 25, 2017 3:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 24849
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, je toto pravda?

Tuk zpomaluje vyměšování trávících šťáv, snižuje účinnost pepsinu a kyseliny chlorovodíkové nezbytné pro trávení bílkovin. I sebemenší množství tuku je schopno snížit trávící schopnost organismu až o 50%. Uživejte tedy tuky s opatrností.

Já se snažím jíst málo sacharidů a hodně tuků, tak mě toto zmátlo. :-(

Děkuji.

Ono jde o to jak je to myšleno, není vše pouze černé, nebo bílé, jsou i odstíny šedé. Asi bych se tím zabýval pokud budu mít evidentně s trávením bílkovin problém, ale jinak je to nesmysl. Naopak si dovolím tvrdit že bez dostatečného množství tuku ve stravě nedochází k adekvátnímu vylučování žluče, což má dalekosáhlé důsledky a určitě bych nízkotučné diety dlouhodobě nedoporučoval.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz