Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=4&t=5113
Stránka 22

Autor:  Alopat [ sob úno 04, 2017 11:52 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Měl jsem to jako Vy, ale po měsíci bez pečiva a těstovin mi kupovaný chleba už ani nechutná. Je to gen, ale v pšenici, římské vojáky velitel trestal tak, že jim místo pšenice vydal oves. Jak obsazuje opioidní receptor, tak potlačuje svalovou bolest, což může být výhoda, ale také nevýhoda v podobě skrytí příznaků. Za nejděsivější však považuji destruktivní účinky rostlinných lektínů na lidský organismus. A je také možné, že to bude návykové nejenom pro nás, ale i potvory v zažívacím traktu, které dokáží s chutěmi člověka zacvičit.

http://www.paleolit.sk/uloha-psenicneho-lektinu-vo-vzniku-ludskych-chorob-i/
http://www.paleolit.sk/uloha-psenicneho-lektinu-pri-vzniku-ludskych-chorob-ii/

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 04, 2017 12:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Nu, na ovsu se dá také ujet. Je chutný, až moc ... jedli jsme ho místo rýže (celá zrna) .... ale je pekelně sladký, přejí se.

Autor:  Alopat [ sob úno 04, 2017 12:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Na druhou stranu, pokud chcete přibrat, tak Vám to tyhle obiloviny umožní, ale dlouhodobě je to s rizikem ztučnění slinivky a inzulinové rezistence, což je stejné jako pití ovocných šťáv a slazených limonád místo čisté vody. To mi připomíná, že bych potřeboval zjistit, kolik mohu najednou jako potraviny vypít jablečného nebo mrkvového džusu, abych si neodpálil slinivku, když někdo zase říká, že je potřeba ji trénovat, aby nezakrněla, resp. mám takový dojem, že pouze naředěných 0,5 až 1 dcl bez pocitu horkosti, momentálně však piju až půl litru moštu, což jsem bral jako zdravou náhradu denní potřeby cukrů. Rychlé cukry mi totiž vůbec nesedí, v létě se po nich potím a v zimě je mi na nich zima, asi (určitě) jsem metabolický typ spalující dobře především bílkoviny a tuky a k tomu zeleninu a pomalé sacharidy. Pečivo strávím dobře pouze, když mám hlad a samotné.

Autor:  SemTamTuPrídem [ sob úno 04, 2017 12:39 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Alopat: ked nie si celiatik, mozes jest ovos (idealne rozmixovany a vykvaseny) denne po cely zivot, bez stucnenej slinivky a inzulinovej rezistencie.... Pretoze : ovos obsahuje vlakninu (a ma preto nizsi glykemicmy index nez napr. biela ryza), a ked si ho zmiesas s kefirom a maslom (resp. s maslom), inzulin ti uz vobec nevyleti... Kvaseny ovos nahy (3-4 dni) je jeden z najlepsich zdrojov sacharidov pre cloveka... Navyse obsahuje kopú betaglukanu (prebioticka rozpustna vlaknina), az 16-17g bielkovin na 100g, a ked ho uvareny zmiesas so surovym kefirom, ci uvaris kostno-kožom/kostno-kožo-mäsovom vyvare, pridas himalajsku sol, tak mas lacne a velmi vyzivne jedlo. Do neho mozes pridat napr. dozrety banan (ak s kefirom), alebo 100% nepasterizovanu ovciu bryndzu (ak s vyvarom).... Ako tuk maslo (kefir, vyvar), tak mast/slaninu (vyvar).

Autor:  SemTamTuPrídem [ sob úno 04, 2017 12:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

[quote="ctihodnymuz":3u5zmcbe]Nu, na ovsu se dá také ujet. Je chutný, až moc ... jedli jsme ho místo rýže (celá zrna) .... ale je pekelně sladký, přejí se.[/quote:3u5zmcbe]
Pekelne sladky?... Vykvas ho 3-4 dni, sladky uz nebude \

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 04, 2017 1:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

My jsme svého času skoro všechno klíčili. K jemnému zakvašení tam také vždy dojde, tak sterilní to neudržíš, že .... I tak se dá ...

Autor:  Alopat [ sob úno 04, 2017 1:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Díky, Semtamtupridem, také se s tebou podělím o zkušenost - místo himalájské soli používám perskou modrou sůl, obsahuje více draslíku (modrá 13% oproti 0,35% u té růžové, pardon není to 3500 mg na 100g ale kg), ale nedá se na to spoléhat, protože ji některé balírny kvůli ceně míchají s kamennou solí - halitem. Až ji vypotřebuji, tak nejspíše smíchám mořskou sůl se sylvínem (KCl) a nasypu do keramického mlýnku. Oficiálně doporučovaný příjem draslíku k sodíku je 2:1, takže optimum bude ještě výše - možná několikanásobně, když tohle zveřejnila hydra globalistů a farmakomafie WHO.

http://www.biova.de/en/salt/persian-blue-salt
https://www.researchgate.net/publication/331039587_Inorganic_Chemical_Composition_Analysis_of_10_Different_Types_of_Commercial_Salt_by_Wavelength_Dispersive_X-Ray_Fluorescence_WDXRF_Method
https://www.blv.admin.ch/dam/blv/de/dokumente/lebensmittel-und-ernaehrung/ernaehrung/report-on-the-composition-of-prelevant-salt-varieties.pdf.download.pdf/report-on-the-composition-of-prelevant-salt-varieties.pdf
https://www.livestrong.com/article/498766-how-much-potassium-is-in-light-salt/
http://themeadow.com/pages/minerals-in-himalayan-pink-salt-spectral-analysis
http://www.elekarnice.cz/news/prijem-soli-a-drasliku-za-den-/

Zabijačkovou polévku neboli vývar s ječnými kroupami už jsem dlouho neměl, beta glukanů mají stejně jako oves, ale dokud budu mít propustné střevo a nežádoucí osídlení trávicího traktu, tak je to rizikové - ostatně p. Jarda obiloviny vůbec nedoporučuje a asi ví proč. Zároveň by bylo vhodné si říct jaké vlastně jsou ty relativně zdravé sacharidy; už takhle si někdy připadám jako frutarián, což mi moc nesedí, ale zase jsem postupně zmoštoval všechna jablka, která bych jinak na jaře vyházel ze sklepa; nebo si to musí každý vyzkoušet, jaké lektiny mu nevadí?

Autor:  Jarda [ sob bře 25, 2017 1:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Alopat píše:
Díky, Semtamtupridem, také se s tebou podělím o zkušenost - místo himalájské soli používám perskou modrou sůl, obsahuje více draslíku (modrá 13% oproti 0,35% u té růžové, pardon není to 3500 mg na 100g ale kg), ale nedá se na to spoléhat, protože ji některé balírny kvůli ceně míchají s kamennou solí - halitem. Až ji vypotřebuji, tak nejspíše smíchám mořskou sůl se sylvínem (KCl) a nasypu do keramického mlýnku. Oficiálně doporučovaný příjem draslíku k sodíku je 2:1, takže optimum bude ještě výše - možná několikanásobně, když tohle zveřejnila hydra globalistů a farmakomafie WHO.

http://www.biova.de/en/salt/persian-blue-salt
http://themeadow.com/pages/minerals-in-himalayan-pink-salt-spectral-analysis
http://www.elekarnice.cz/news/prijem-soli-a-drasliku-za-den-/

Zabijačkovou polévku neboli vývar s ječnými kroupami už jsem dlouho neměl, beta glukanů mají stejně jako oves, ale dokud budu mít propustné střevo a nežádoucí osídlení trávicího traktu, tak je to rizikové - ostatně p. Jarda obiloviny vůbec nedoporučuje a asi ví proč. Zároveň by bylo vhodné si říct jaké vlastně jsou ty relativně zdravé sacharidy; už takhle si někdy připadám jako frutarián, což mi moc nesedí, ale zase jsem postupně zmoštoval všechna jablka, která bych jinak na jaře vyházel ze sklepa; nebo si to musí každý vyzkoušet, jaké lektiny mu nevadí?

Tak pokud vůbec jíst obiloviny, tak každopádně s co nejnižším glykemickým indexem a to je právě ječmen, tedy ta kombinace krup a tuku s bílkovinou je hodně vychytaná. Je vidět že mnoho našich předků myslelo a rozhodně lépe než ti současní vědátoři.

Stránka 22 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/