Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=4&t=5113
Stránka 12

Autor:  SemTamTuPrídem [ stř led 11, 2017 4:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Ahojte.
Myslím, že by som tu mohol načať zaujímavú tému, na ktorú by som sa mohol trochu viac sústrediť, než pri väčšine iných mojich príspevkoch, ktoré sú napísané na prvý šup, rýchlo, a nie tak dobre, ako by som pôvodne chcel...

KEĎ NEVLÁDZEŠ JESŤ, TAK NEJEDZ...

Celé roky sa zaoberám tým, aký by mohol byť najideálnejší pomer medzi T:B:S, aby vo výsledku bolo telo človeka čo najzdravšie - v účinnosti stravy na zdravie...
Je jasné, že napr. inú spotrebu bielkovín (stavebný kameň organizmu) a tukov (pre ľudí na nízkosachardovej strave je to "palivo" No.1) bude potrebovať človek ktorý denne odvádza ťažkú fyzickú prácu (zamestnanie, dlhé ťažké cvičenie), a inú človek, ktorý si dá ráno rozcvičku a cez deň 30 minútovú prechádzku...
Tento topic však nie je o tom...

KEĎ NEVLÁDZEŠ JESŤ, TAK NEJEDZ...
Tak, ako má každý (viac-menej) iný prah bolesti, tak má každý (viac-menej) iný prah "pocitu" z toho, kedy konzumuje jedlo už nasilu, a kedy ešte nie...
Cvičenci vo fitku, alebo hlavne extrémnejší príklad - kulturisti - sú naučení jesť aj keď nie sú hladní, aby u nich nedochádzalo ku katabolizácii. Ten, kto svalovú hmotu príliš nerieši (hoci cvičí, ale cvičí hlavne pre zdravie), ten nemá problém ukončiť jedenie hneď, ak cíti že už sa mu jesť nechce... Ten, kto si dal za prvoradý cieľ byť čo "najväčší", tak ignoruje že už nie je hladný, a naučí sa jesť aj nasilu... a po jedle potom "odfukuje", je unavený, potrebuje sa nabudiť energetickým dringom, kávou, alebo možno...pornom či erotickými myšlienkami (masturbácia človeka "prebudí"), sex by bol vtedy asi nevhodný (celotelové sexuálne pohyby po výdatnom jedle...človek by sa mohol povracať)...

Tak isto pocit "DOSŤ !" môže vychádzať buď z fyzického preplnenia žalúdka pri konzumácii sacharidových, či sacharidovo-bielkovinných (vždy s väčším množstvom sacharidov) jedál, alebo z reakcii mozgu na to, keď si človek konzumáciou iného typu jedla doplnil dostatočné množstvo tukov a bielkovín (pri ketogénnej strave), aj keď žalúdok nie je plný ani z polovice...

Ďalšie "premenné" sú napríklad "Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ" v súvislosti s počtom jedál za deň....
Ak sa totiž človek naje "do ľahkého pocitu sýtosti" pričom vie, že bude jesť znovu o niekoľko hodín (3-6 napríklad), je to oveľa jednoduchšie, než keď človek konzumuje len jedno jedlo v dni približne v rovnakú dennú hodinu, kde si radšej "2x rozmyslí", či má rešpektovať pocit sýtosti, alebo naopak - či má ísť za jeho hranice, keďže najbližšie jedlo bude až o 23-24 hodín...

Na "apetít" majú vplyv samozrejme aj činitele ako "fyzická záťaž tesne pred jedlom", "fyzická záťaž pred jedným dňom", "fyzická záťaž posledného týždňa"........... ale aj ročné obdobie, pôsobenie lunárnych cyklov, situačná kondícia (fyzická, chemická, atď) organizmu....

Čo tým chcem povedať ? ...
Proste NEEXISTUJE, aby človek konzumoval každý deň (aj keby mal každý deň rovnaký energetický výdaj a rovnako dlhý spánok) presne rovnaké množstvo stravy (typ jedla, množstvo tukov, bielkovín, sacharidov), bez toho, aby sa mu to v niektorý deň zdalo príliš veľa (takže by sa prejedol), a v niektorý deň zas "tak akurát", alebo "trochu menej než by potreboval"...

Pocítil som to na sebe... Jem v jednohodinovom okne počas dňa.... Prvé "kvázi jedlo" si dám nejakých 5dcl kefíru (nízka energetická hodnota, preto to "kvázi"), ktoré slúži u mňa v podstate len na príjem probiotík, nejakých enzýmov, vitamínov, minerálov, a trošky nadtrávených bielkovín a tukov.... 40-45 minút na to si dávam jedlo typu mäso s tukom (väčšinou maslo) a k tomu trošku varenej klíčenej strukoviny (samozrejme si to dobre dochutím, atď)...... Porcia to objemovo nie zďaleka nie je veľká na mňa - 190cm, takmer 30r., no niekedy sa mi stane, že to proste NEDOJEM, lebo sa z toho rýchlo nasýtim...... A potom mám dilemu, či sa nepremôcť a nezjesť ešte tú jednu tretinu či štvrtinu čo ostala, pretože v tom čo som dnes zjedol, nemám ani 1g bielkovín na 1kg telesnej hmotnosti, a kedysi som denne zjedol 400-450g tukov, v dnešnej dobe tak 250g tukov, a keď v ten deň len trochu pocvičím, tak mi je aj tých 250g tuku veľa (sacharidov do 50g/deň)...
Čo sa stalo ? Lepšie využívam tuky než pred X rokmi, že mi ich zraz stačí menej ? Alebo čo sa deje ?... Tým, že som prešiel na jedno jedlo denne som síce schudol asi 3kg (možno 1kg zo svalov, o 1kg menej vody vo svaloch, 1kg tukov dole), ale jem o tretinu menej bielkovín než kedysi, zhruba o 50% menej tukov než kedysi...a to "kedysi" bolo pred možno 5 rokmi, keď som mal 25r.... Medzi 25r. a 30r. je nepatrný rozdiel (ak človek žije zdravo) v takýchto veciach... Dokonca silový potenciál rastie vekom.... Najsilnejší muži sveta väčšinou nie sú 20-25 roční, ale tridsiatnici, tak do 40r...
Odpoveď sa ani nedozviem, jedno však viem.... Keď jem len v 1 hodinovom okne každý deň, tak VŽDY keď budem cítiť že už sa mi nechce jesť, prestanem jesť, aj s rizikom, že pocítim do najbližšieho jedla (o 23-24 hodín) hlad, čo sa mi nezvykne stávať...

Ako je to u vás ? Počúvate svoj "mozog" či žalúdok, keď vám povedia "stop, už nejedz", alebo nie ?
Jasné, drvivá väčšina ľudí čo budú reagovať na môj príspevok konzumuje minimálne 2-3 jedlá denne.... Ale reagujte aj tak \":-)\"
Bolo by však fajn, keby sa tu našiel aj niekto, kto konzumuje jedno jedlo denne, a vyjadril sa k tomu...

Stačilo mi vidieť, ako vyzerá "jedno jedlo dňa" niektorých prívržencov stravovania sa v "1 hodinovom okne" na jedlo, a objemovo to bolo 2 - 3x také veľké jedlo, ako to moje... Tým, že bolo väčšinou sacharidovo-bielkovinné (viac sacharidov), tak asi mohlo byť väčšie, pretože LEN TUKY dodajú mozgu informáciu "už dosť" ešte predtým, než sa fyzicky naplní žalúdok... Ale ten mozog to práveže dá najavo (aspoň u mňa) aj "pocitom plného žalúdku", pričom viem, že je nemožné, aby bol naplnený jedlom o objeme nejakých 750ml... Takže mozog asi oklame žalúdok, že je už plný... Komunikuje s človekom totiž nie slovne (nebude sa mu prihovárať na úrovni slova), ale cez orgány, cez pocity v nich...

Autor:  Jarda [ sob led 28, 2017 2:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

SemTamTuPrídem píše:
Ahojte.
Myslím, že by som tu mohol načať zaujímavú tému, na ktorú by som sa mohol trochu viac sústrediť, než pri väčšine iných mojich príspevkoch, ktoré sú napísané na prvý šup, rýchlo, a nie tak dobre, ako by som pôvodne chcel...

KEĎ NEVLÁDZEŠ JESŤ, TAK NEJEDZ...

Celé roky sa zaoberám tým, aký by mohol byť najideálnejší pomer medzi T:B:S, aby vo výsledku bolo telo človeka čo najzdravšie - v účinnosti stravy na zdravie...
Je jasné, že napr. inú spotrebu bielkovín (stavebný kameň organizmu) a tukov (pre ľudí na nízkosachardovej strave je to "palivo" No.1) bude potrebovať človek ktorý denne odvádza ťažkú fyzickú prácu (zamestnanie, dlhé ťažké cvičenie), a inú človek, ktorý si dá ráno rozcvičku a cez deň 30 minútovú prechádzku...
Tento topic však nie je o tom...

KEĎ NEVLÁDZEŠ JESŤ, TAK NEJEDZ...
Tak, ako má každý (viac-menej) iný prah bolesti, tak má každý (viac-menej) iný prah "pocitu" z toho, kedy konzumuje jedlo už nasilu, a kedy ešte nie...
Cvičenci vo fitku, alebo hlavne extrémnejší príklad - kulturisti - sú naučení jesť aj keď nie sú hladní, aby u nich nedochádzalo ku katabolizácii. Ten, kto svalovú hmotu príliš nerieši (hoci cvičí, ale cvičí hlavne pre zdravie), ten nemá problém ukončiť jedenie hneď, ak cíti že už sa mu jesť nechce... Ten, kto si dal za prvoradý cieľ byť čo "najväčší", tak ignoruje že už nie je hladný, a naučí sa jesť aj nasilu... a po jedle potom "odfukuje", je unavený, potrebuje sa nabudiť energetickým dringom, kávou, alebo možno...pornom či erotickými myšlienkami (masturbácia človeka "prebudí"), sex by bol vtedy asi nevhodný (celotelové sexuálne pohyby po výdatnom jedle...človek by sa mohol povracať)...

Tak isto pocit "DOSŤ !" môže vychádzať buď z fyzického preplnenia žalúdka pri konzumácii sacharidových, či sacharidovo-bielkovinných (vždy s väčším množstvom sacharidov) jedál, alebo z reakcii mozgu na to, keď si človek konzumáciou iného typu jedla doplnil dostatočné množstvo tukov a bielkovín (pri ketogénnej strave), aj keď žalúdok nie je plný ani z polovice...

Ďalšie "premenné" sú napríklad "Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ" v súvislosti s počtom jedál za deň....
Ak sa totiž človek naje "do ľahkého pocitu sýtosti" pričom vie, že bude jesť znovu o niekoľko hodín (3-6 napríklad), je to oveľa jednoduchšie, než keď človek konzumuje len jedno jedlo v dni približne v rovnakú dennú hodinu, kde si radšej "2x rozmyslí", či má rešpektovať pocit sýtosti, alebo naopak - či má ísť za jeho hranice, keďže najbližšie jedlo bude až o 23-24 hodín...

Na "apetít" majú vplyv samozrejme aj činitele ako "fyzická záťaž tesne pred jedlom", "fyzická záťaž pred jedným dňom", "fyzická záťaž posledného týždňa"........... ale aj ročné obdobie, pôsobenie lunárnych cyklov, situačná kondícia (fyzická, chemická, atď) organizmu....

Čo tým chcem povedať ? ...
Proste NEEXISTUJE, aby človek konzumoval každý deň (aj keby mal každý deň rovnaký energetický výdaj a rovnako dlhý spánok) presne rovnaké množstvo stravy (typ jedla, množstvo tukov, bielkovín, sacharidov), bez toho, aby sa mu to v niektorý deň zdalo príliš veľa (takže by sa prejedol), a v niektorý deň zas "tak akurát", alebo "trochu menej než by potreboval"...

Pocítil som to na sebe... Jem v jednohodinovom okne počas dňa.... Prvé "kvázi jedlo" si dám nejakých 5dcl kefíru (nízka energetická hodnota, preto to "kvázi"), ktoré slúži u mňa v podstate len na príjem probiotík, nejakých enzýmov, vitamínov, minerálov, a trošky nadtrávených bielkovín a tukov.... 40-45 minút na to si dávam jedlo typu mäso s tukom (väčšinou maslo) a k tomu trošku varenej klíčenej strukoviny (samozrejme si to dobre dochutím, atď)...... Porcia to objemovo nie zďaleka nie je veľká na mňa - 190cm, takmer 30r., no niekedy sa mi stane, že to proste NEDOJEM, lebo sa z toho rýchlo nasýtim...... A potom mám dilemu, či sa nepremôcť a nezjesť ešte tú jednu tretinu či štvrtinu čo ostala, pretože v tom čo som dnes zjedol, nemám ani 1g bielkovín na 1kg telesnej hmotnosti, a kedysi som denne zjedol 400-450g tukov, v dnešnej dobe tak 250g tukov, a keď v ten deň len trochu pocvičím, tak mi je aj tých 250g tuku veľa (sacharidov do 50g/deň)...
Čo sa stalo ? Lepšie využívam tuky než pred X rokmi, že mi ich zraz stačí menej ? Alebo čo sa deje ?... Tým, že som prešiel na jedno jedlo denne som síce schudol asi 3kg (možno 1kg zo svalov, o 1kg menej vody vo svaloch, 1kg tukov dole), ale jem o tretinu menej bielkovín než kedysi, zhruba o 50% menej tukov než kedysi...a to "kedysi" bolo pred možno 5 rokmi, keď som mal 25r.... Medzi 25r. a 30r. je nepatrný rozdiel (ak človek žije zdravo) v takýchto veciach... Dokonca silový potenciál rastie vekom.... Najsilnejší muži sveta väčšinou nie sú 20-25 roční, ale tridsiatnici, tak do 40r...
Odpoveď sa ani nedozviem, jedno však viem.... Keď jem len v 1 hodinovom okne každý deň, tak VŽDY keď budem cítiť že už sa mi nechce jesť, prestanem jesť, aj s rizikom, že pocítim do najbližšieho jedla (o 23-24 hodín) hlad, čo sa mi nezvykne stávať...

Ako je to u vás ? Počúvate svoj "mozog" či žalúdok, keď vám povedia "stop, už nejedz", alebo nie ?
Jasné, drvivá väčšina ľudí čo budú reagovať na môj príspevok konzumuje minimálne 2-3 jedlá denne.... Ale reagujte aj tak \":-)\"
Bolo by však fajn, keby sa tu našiel aj niekto, kto konzumuje jedno jedlo denne, a vyjadril sa k tomu...

Stačilo mi vidieť, ako vyzerá "jedno jedlo dňa" niektorých prívržencov stravovania sa v "1 hodinovom okne" na jedlo, a objemovo to bolo 2 - 3x také veľké jedlo, ako to moje... Tým, že bolo väčšinou sacharidovo-bielkovinné (viac sacharidov), tak asi mohlo byť väčšie, pretože LEN TUKY dodajú mozgu informáciu "už dosť" ešte predtým, než sa fyzicky naplní žalúdok... Ale ten mozog to práveže dá najavo (aspoň u mňa) aj "pocitom plného žalúdku", pričom viem, že je nemožné, aby bol naplnený jedlom o objeme nejakých 750ml... Takže mozog asi oklame žalúdok, že je už plný... Komunikuje s človekom totiž nie slovne (nebude sa mu prihovárať na úrovni slova), ale cez orgány, cez pocity v nich...

No nevím, řekl bych že tím se dá spíše dopracovat ke zdravotním problémům než ke zdraví. Velké dávky rychlých sacharidů tlumí tělo inzulínem a nedostatek sacharidů zase kortizolem a ani jedno není z pohledu dlouhodobého zdraví zrovna ideál. V prvním případě odpálíte slinivku a dostanete cukrovku a v druhém případě odpálíte nadledvinky a bude vám jebat a to ještě v tom lepším případě. Cesta je podle všeho někde uprostřed, proto zhruba tak jedí všechny národy na celém světě vyjma výjimek které aplikují nějakou jinou stravovací logiku vyladěnou na místní podmínky a provozují ji většinou pouze z nutnosti a ne z přesvědčení. Záleží pochopitelně také na podmínkách, toleranci jednotlivce a mnoha dalších faktorech, tedy co jde jednomu nemusí jít druhému a za sebe pokud se mě někdo zeptá na ideální univerzálně použitelnou dietu, tak mu na rovinu řeknu že takovou neznám a podle mě ani taková neexistuje. Vždy si musí člověk vyzkoušet, spočítat a vyladit stravu přesně pro zátěž svého těla a jeho požadavky.

Autor:  ctihodnymuz [ sob led 28, 2017 7:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Že jsi to ty, napíši ti svůj současný režim. Aniřž bych nějak polemizoval s tvým.
Vstávačka 4:30.
4:45-4:59 půl litru čaje.
5:45-5:59 čtvrt litru čaje
6:00 - 8:30 práce, většinou bez pití (a bez jídla)
8:30 - dva silné krajíce velmi dobrého chleba, většinou s hodně másla, solené, půl litru čaje.
9:00-11:30 střídavé pití čisté vody a ucucávání kefíru (při práci).
11:35-11:45 talíř dobré domácí polévky a pořádný krajíc dobrého chleba.
12:00-15:00 ucucávání čisté vody a kefíru (při práci)
15:45-16:30 dvě dobrá silná piva (regionální)
19:00-20:00 nějaké velmi dobré jídlo, domácí, plný talíř, co tělo snese.
Před spaním cca třetinku piva, někdy celé.
Zatím to vypadá, že budu mírně přibírat (ovšem dost z toho bude voda).

Autor:  SemTamTuPrídem [ sob led 28, 2017 10:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

CM : To budu asi tie sacharidy z piva a chleba \":-)\"... To priberanie vody.
Ja som momentalne tak na 120g sacharidoch denne, s tym, ze na tom chcem ostat uz trvalo (kedze ani eskimaci neboli v nutricnej ketoze....teda ZIADEN narod...). Hned vyzeram lepsie, ked som natiahol asi 2 litre vody... Aj v tvari, aj postavou. Nutricna ketoza nepristane z dlhodobeho hladiska ani estetike.... Clovek vtedy zadrziava uplne minimum vody... Najhorsie, ked sa to tyka ektomorfa.

Autor:  Alopat [ sob led 28, 2017 11:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

V té pšenici je něco, co nutí tělo ukládat a přibírat dokonce i při stejném množství kalorií a ještě se přejídat. Oproti jiným přílohám to chce daleko větší vůli se jím (pečivem) nepřecpat, naproti tomu u masa a tuku mám dojem, že si z něj tělo vezme jenom tolik kalorií kolik potřebuje. Ještěže jsem si koupil bednu nelkoholického, potřebuji hubnout. Goji šťáva se mi také hodí, hlásím, že potlačuje hlad.

Autor:  SemTamTuPrídem [ sob led 28, 2017 11:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Alopat píše:
Ještěže jsem si koupil bednu nelkoholického, potřebuji hubnout.

Myslis, ze z nealko piva naberies menej tuku/vody nez z klasickeho ? To snad nemyslis vazne...

Autor:  Alopat [ ned led 29, 2017 12:16 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

SemTamTuPrídem píše:
Myslis, ze z nealko piva naberies menej tuku/vody nez z klasickeho ? To snad nemyslis vazne...

Můžeš si být jistý, že to myslím vážně nebo snad doporučuješ při redukční dietě pít alkohol? Apropó, nadhodil jsem to kvůli tomu, že jsi v souvislosti s přibíráním "ctihodnehomuze" vůbec nezmínil alkohol.

Autor:  SemTamTuPrídem [ ned led 29, 2017 10:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Alopat píše:
Můžeš si být jistý, že to myslím vážně nebo snad doporučuješ při redukční dietě pít alkohol? Apropó, nadhodil jsem to kvůli tomu, že jsi v souvislosti s přibíráním "ctihodnehomuze" vůbec nezmínil alkohol.

Alkohol odvodnuje, a ma minimum kalorii.... Co z neho naberies? Naliati su "pivari", a to kvoli CHEMLU a sacharidom v pive. Ti co piju tvrde (minimum kalorii) su skor "vysuseni"...

Autor:  ash [ ned led 29, 2017 12:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

SemTamTuPrídem píše:
Alkohol odvodnuje, a ma minimum kalorii.... Co z neho naberies? Naliati su "pivari", a to kvoli CHEMLU a sacharidom v pive. Ti co piju tvrde (minimum kalorii) su skor "vysuseni"...

alkohol je prave velmi kaloricky...
viz treba:
https://www.alkoholium.cz/kaloricka-hod ... destilaty/
https://www.alkoholium.cz/kaloricka-hod ... poju-pivo/

Autor:  SemTamTuPrídem [ ned led 29, 2017 2:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Daj si do googlu : "z alkoholu sa nepriberá" .... Kľudne po česky \

Autor:  ash [ ned led 29, 2017 3:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

[quote="SemTamTuPrídem":22vuz8cx]Daj si do googlu : "z alkoholu sa nepriberá" .... Kľudne po česky \

Autor:  SemTamTuPrídem [ ned led 29, 2017 3:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Ash: ano, sekol som sa. \":-)\" O.k., pochopili sme sa.

Autor:  Alopat [ sob úno 04, 2017 10:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

ctihodnymuz píše:
Že jsi to ty, napíši ti svůj současný režim. Aniřž bych nějak polemizoval s tvým.
Vstávačka 4:30.
4:45-4:59 půl litru čaje.
5:45-5:59 čtvrt litru čaje
6:00 - 8:30 práce, většinou bez pití (a bez jídla)
8:30 - dva silné krajíce velmi dobrého chleba, většinou s hodně másla, solené, půl litru čaje.
9:00-11:30 střídavé pití čisté vody a ucucávání kefíru (při práci).
11:35-11:45 talíř dobré domácí polévky a pořádný krajíc dobrého chleba.
12:00-15:00 ucucávání čisté vody a kefíru (při práci)
15:45-16:30 dvě dobrá silná piva (regionální)
19:00-20:00 nějaké velmi dobré jídlo, domácí, plný talíř, co tělo snese.
Před spaním cca třetinku piva, někdy celé.
Zatím to vypadá, že budu mírně přibírat (ovšem dost z toho bude voda).

Nemám sice v úmyslu vracet se ke každodenní konzumaci pečiva, ale zajímalo by mě, jak si mám takový hodně dobrý chleba, který by neškodil složením a glykemickým indexem, představit. Kváskový žitný chléb, prověřený generacemi našich předků, na našem trhu prakticky neexistuje. Zejména poté, co jsem zjistil, že v průmyslových pekárnách místo kvásku používají droždí a enzymy, u kterých nevíme jak rozkládají lepek (ten naopak do směsi ještě přidávají a těsto jím futrují) a fytáty (nejspíše vůbec) a přirozenou chuť mléčného kvašení nahrazují octem - to je přeci zrůdnost a do rohlíků cpou, místo savcům přirozeného sádla (kdo někdy boural prase, tak mi potvrdí podobnost s vnitřními orgány člověka) nestabilní řepkový olej pana Ano, bude víc raka, Vašeho glyfosátového krále Andreje B. obsahující rakovinotvorné glyfosáty z desikace, jež vypínají přirozenou ochranu našeho těla tak, že se salvestroly z ovoce a zeleniny stávají neúčinné a kyselinu erukovou, která je natolik jedovatá, že její max. denní příjem z hlediska devastace srdečního svalu nesmí překročit 500 mg, což hravě dosáhnete už lžičkou hořčice.

https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002412-pecivo-2-rohliky-a-sumava
http://docplayer.cz/16626005-Slozeni-vyrobku-spolecnosti-united-bakeries-a-s.html
http://www.znasehoregionu.cz/?c=6&kt=3&pd=50&/jihocesky/norsky-chleb---pekarstvi-cais
http://www.bezpecnostpotravin.cz/vedecke-stanovisko-efsa-tykajici-se-kyseliny-erukove-v-krmivech-a-potravinach.aspx

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 04, 2017 11:16 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Kváskový žitno-pšeničný chleba se běžně v okolních pekárnách, tady u nás, peče a je na každém, zda si koupí to či ono. Mám na výběr ze čtyř pekáren, lze střídat.

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 04, 2017 11:25 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ

Jinak, je zajímavé (alespoň mi se zdá), jaké kdo má chutě a jak je nastavený. Spousta lidí chleba vůbec nejí (buď odvykli nebo jim prostě nesedí nebo si něco vsugerovali, nevím ... ), já jsem chlebový odmala. Miluji chléb od dětství a snědl jsem ho jako dítě kvanta, kupoval jsem si ho za každou volnou korunku. Moje máma to samé, od dětství kradla chleba (u nich doma se zamykal) a jedla ho jak mohla. Já osobně vůbec nejím sladké věci, koláče atd., nechutná mi to, u mamky se také moc buchet či sušenek nenajde. Snad je to nějaký gen v naší linii, za desítky tisíc let posílený, snad nějaká hladina enzymů či mikrofauna a flora v trávení, jsme chleboví.

Stránka 12 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/