Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 11:02 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2017 11:52 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1952
Měl jsem to jako Vy, ale po měsíci bez pečiva a těstovin mi kupovaný chleba už ani nechutná. Je to gen, ale v pšenici, římské vojáky velitel trestal tak, že jim místo pšenice vydal oves. Jak obsazuje opioidní receptor, tak potlačuje svalovou bolest, což může být výhoda, ale také nevýhoda v podobě skrytí příznaků. Za nejděsivější však považuji destruktivní účinky rostlinných lektínů na lidský organismus. A je také možné, že to bude návykové nejenom pro nás, ale i potvory v zažívacím traktu, které dokáží s chutěmi člověka zacvičit.

http://www.paleolit.sk/uloha-psenicneho-lektinu-vo-vzniku-ludskych-chorob-i/
http://www.paleolit.sk/uloha-psenicneho-lektinu-pri-vzniku-ludskych-chorob-ii/

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2017 12:09 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Nu, na ovsu se dá také ujet. Je chutný, až moc ... jedli jsme ho místo rýže (celá zrna) .... ale je pekelně sladký, přejí se.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2017 12:27 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1952
Na druhou stranu, pokud chcete přibrat, tak Vám to tyhle obiloviny umožní, ale dlouhodobě je to s rizikem ztučnění slinivky a inzulinové rezistence, což je stejné jako pití ovocných šťáv a slazených limonád místo čisté vody. To mi připomíná, že bych potřeboval zjistit, kolik mohu najednou jako potraviny vypít jablečného nebo mrkvového džusu, abych si neodpálil slinivku, když někdo zase říká, že je potřeba ji trénovat, aby nezakrněla, resp. mám takový dojem, že pouze naředěných 0,5 až 1 dcl bez pocitu horkosti, momentálně však piju až půl litru moštu, což jsem bral jako zdravou náhradu denní potřeby cukrů. Rychlé cukry mi totiž vůbec nesedí, v létě se po nich potím a v zimě je mi na nich zima, asi (určitě) jsem metabolický typ spalující dobře především bílkoviny a tuky a k tomu zeleninu a pomalé sacharidy. Pečivo strávím dobře pouze, když mám hlad a samotné.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne sob úno 04, 2017 12:56 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2017 12:39 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat: ked nie si celiatik, mozes jest ovos (idealne rozmixovany a vykvaseny) denne po cely zivot, bez stucnenej slinivky a inzulinovej rezistencie.... Pretoze : ovos obsahuje vlakninu (a ma preto nizsi glykemicmy index nez napr. biela ryza), a ked si ho zmiesas s kefirom a maslom (resp. s maslom), inzulin ti uz vobec nevyleti... Kvaseny ovos nahy (3-4 dni) je jeden z najlepsich zdrojov sacharidov pre cloveka... Navyse obsahuje kopú betaglukanu (prebioticka rozpustna vlaknina), az 16-17g bielkovin na 100g, a ked ho uvareny zmiesas so surovym kefirom, ci uvaris kostno-kožom/kostno-kožo-mäsovom vyvare, pridas himalajsku sol, tak mas lacne a velmi vyzivne jedlo. Do neho mozes pridat napr. dozrety banan (ak s kefirom), alebo 100% nepasterizovanu ovciu bryndzu (ak s vyvarom).... Ako tuk maslo (kefir, vyvar), tak mast/slaninu (vyvar).

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2017 12:41 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
[quote="ctihodnymuz":3u5zmcbe]Nu, na ovsu se dá také ujet. Je chutný, až moc ... jedli jsme ho místo rýže (celá zrna) .... ale je pekelně sladký, přejí se.[/quote:3u5zmcbe]
Pekelne sladky?... Vykvas ho 3-4 dni, sladky uz nebude \</div

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2017 1:11 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
My jsme svého času skoro všechno klíčili. K jemnému zakvašení tam také vždy dojde, tak sterilní to neudržíš, že .... I tak se dá ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2017 1:15 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1952
Díky, Semtamtupridem, také se s tebou podělím o zkušenost - místo himalájské soli používám perskou modrou sůl, obsahuje více draslíku (modrá 13% oproti 0,35% u té růžové, pardon není to 3500 mg na 100g ale kg), ale nedá se na to spoléhat, protože ji některé balírny kvůli ceně míchají s kamennou solí - halitem. Až ji vypotřebuji, tak nejspíše smíchám mořskou sůl se sylvínem (KCl) a nasypu do keramického mlýnku. Oficiálně doporučovaný příjem draslíku k sodíku je 2:1, takže optimum bude ještě výše - možná několikanásobně, když tohle zveřejnila hydra globalistů a farmakomafie WHO.

http://www.biova.de/en/salt/persian-blue-salt
https://www.researchgate.net/publication/331039587_Inorganic_Chemical_Composition_Analysis_of_10_Different_Types_of_Commercial_Salt_by_Wavelength_Dispersive_X-Ray_Fluorescence_WDXRF_Method
https://www.blv.admin.ch/dam/blv/de/dokumente/lebensmittel-und-ernaehrung/ernaehrung/report-on-the-composition-of-prelevant-salt-varieties.pdf.download.pdf/report-on-the-composition-of-prelevant-salt-varieties.pdf
https://www.livestrong.com/article/498766-how-much-potassium-is-in-light-salt/
http://themeadow.com/pages/minerals-in-himalayan-pink-salt-spectral-analysis
http://www.elekarnice.cz/news/prijem-soli-a-drasliku-za-den-/

Zabijačkovou polévku neboli vývar s ječnými kroupami už jsem dlouho neměl, beta glukanů mají stejně jako oves, ale dokud budu mít propustné střevo a nežádoucí osídlení trávicího traktu, tak je to rizikové - ostatně p. Jarda obiloviny vůbec nedoporučuje a asi ví proč. Zároveň by bylo vhodné si říct jaké vlastně jsou ty relativně zdravé sacharidy; už takhle si někdy připadám jako frutarián, což mi moc nesedí, ale zase jsem postupně zmoštoval všechna jablka, která bych jinak na jaře vyházel ze sklepa; nebo si to musí každý vyzkoušet, jaké lektiny mu nevadí?

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne ned čer 21, 2020 12:12 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Keď nevládzeš jesť, tak NEJEDZ
PříspěvekNapsal: sob bře 25, 2017 1:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Díky, Semtamtupridem, také se s tebou podělím o zkušenost - místo himalájské soli používám perskou modrou sůl, obsahuje více draslíku (modrá 13% oproti 0,35% u té růžové, pardon není to 3500 mg na 100g ale kg), ale nedá se na to spoléhat, protože ji některé balírny kvůli ceně míchají s kamennou solí - halitem. Až ji vypotřebuji, tak nejspíše smíchám mořskou sůl se sylvínem (KCl) a nasypu do keramického mlýnku. Oficiálně doporučovaný příjem draslíku k sodíku je 2:1, takže optimum bude ještě výše - možná několikanásobně, když tohle zveřejnila hydra globalistů a farmakomafie WHO.

http://www.biova.de/en/salt/persian-blue-salt
http://themeadow.com/pages/minerals-in-himalayan-pink-salt-spectral-analysis
http://www.elekarnice.cz/news/prijem-soli-a-drasliku-za-den-/

Zabijačkovou polévku neboli vývar s ječnými kroupami už jsem dlouho neměl, beta glukanů mají stejně jako oves, ale dokud budu mít propustné střevo a nežádoucí osídlení trávicího traktu, tak je to rizikové - ostatně p. Jarda obiloviny vůbec nedoporučuje a asi ví proč. Zároveň by bylo vhodné si říct jaké vlastně jsou ty relativně zdravé sacharidy; už takhle si někdy připadám jako frutarián, což mi moc nesedí, ale zase jsem postupně zmoštoval všechna jablka, která bych jinak na jaře vyházel ze sklepa; nebo si to musí každý vyzkoušet, jaké lektiny mu nevadí?

Tak pokud vůbec jíst obiloviny, tak každopádně s co nejnižším glykemickým indexem a to je právě ječmen, tedy ta kombinace krup a tuku s bílkovinou je hodně vychytaná. Je vidět že mnoho našich předků myslelo a rozhodně lépe než ti současní vědátoři.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz