Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účinky
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=24&t=807
Stránka 57

Autor:  vasek.raiser [ úte srp 28, 2012 4:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Z těch potravin se stejně nedá skoro nic pozřít. Třeba to ale někoho nakopne a přestane to nakupovat.

Autor:  muflon [ ned kvě 19, 2013 10:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Plísně v pivu: Vařením se jedů nezbavíte, špatný byl ječmen, říká Nikola Švábová z dTestu

...Časopis dTest odhalil přítomnost plísní v pivech 33 různých značek. V mnoha případech byly koncentrace mykotoxinů natolik vysoké, že by spotřebitelům mohly způsobit zdravotní potíže.

více: http://web.volny.cz/volny-cas/jidlo-a-p ... testu.html

(I KDYŽ "ZNALCI"PIVA MAJÍ JINÝ NÁZOR...:
"...Najdi si vyjadreni Svijan i cechu pivovarniku k tomuto tematu. +Jak je na tom zahranici. Paradoxne cim vice "bio" tim vice MUSí být tam tyhle plisne atd.
Jde opet o mnozstvi, pokud das 10 piv tak je to problem , kdyz das 3 je to OK ..."

---------

I takové zdánlivě "bezpečné" a leckdy doporučované potraviny jako RÝŽE, mohou obsahovat plísně:

http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=1276
Tesco Organic Rýže Basmati hnědá
Vůně výrobku byla nepříjemná, zatuchlá a po plísni. Chuť výrobku po tepelné úpravě byla nepříjemná, zatuchlá a po plísni. Potravina se nepovažuje za bezpečnou

Autor:  muflon [ pát kvě 24, 2013 4:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Doplňující k pivu...

Autor:  Jarda [ sob čer 01, 2013 9:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

[quote="muflon":309g4cor]Doplňující k pivu...

Autor:  muflon [ sob čer 01, 2013 10:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Jarda píše:
Problém pití piva, jsem zde zmiňoval již mnohokrát a myslím, že je rozumné si dát občas kvalitní suché červené víno.

Ano, dtest a celou rozvířenou debatu v médiích, vnímám jako poukázání na něco, co pan Jarda na tomto fóru už leta doporučuje...nejen u piva ale i u obilnin ohledně zaplísněnosti...

PS: na druhou stranu, ale pokud vím před časem dělali Rakušané testy na plísně třeba i u banánů...a taky vyšly dost negativně.... \":-(\" V čem dnes tedy nejsou plísně...???

Autor:  inzenyr [ ned čer 02, 2013 12:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

muflon píše:
Ano, dtest a celou rozvířenou debatu v médiích, vnímám jako poukázání na něco, co pan Jarda na tomto fóru už leta doporučuje...nejen u piva ale i u obilnin ohledně zaplísněnosti...

PS: na druhou stranu, ale pokud vím před časem dělali Rakušané testy na plísně třeba i u banánů...a taky vyšly dost negativně.... \":-(\" V čem dnes tedy nejsou plísně...???

Jedine aplikovat chytrou houbu, ta plisne sezere, ale chvili to trva.

http://www.chytra-houba.eu/

Inzenyr

Autor:  prokera [ ned čer 02, 2013 10:07 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Na těle to chápu - tak jsem díky ní před pár lety zlikvidovala kožní problém u syna, ale jak to jde dohromady se zaplísněným jídlem \":shock:\" ? Tam si to použití nedokážu představit. Třeba mě nějak víc nasměrujete...?:)

Autor:  inzenyr [ ned čer 02, 2013 1:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

prokera píše:
Na těle to chápu - tak jsem díky ní před pár lety zlikvidovala kožní problém u syna, ale jak to jde dohromady se zaplísněným jídlem \":shock:\" ? Tam si to použití nedokážu představit. Třeba mě nějak víc nasměrujete...?:)

Pouzivam ji na celou zahradu, kdyz nastoupi plisne na rajcata, okurky, jahody, atd.

V tomto provedeni:

http://www.biopreparaty.eu/

Houba neni zdravi skodliva, takze muzete jidlo hned konzumovat, neni treba pouzivat ochrannou lhutu.

Banany nejite hned jak je koupite, musite je nechat dozrat, co je striknout pri dozravani touto houbou?

Klidne bych to zkusil i na jine ovoce nebo zeleninu pri skladovani. Houba ale potrebuje trochu vlhkost, takze na semena a orechy to asi fungovat nebude.

S 5g pripravku muzete postrikat 500m2 zahrady a stoji asi 130,- Kc.

Ja mimo orechy a semena vsechno ostatni konzumuji cerstve z louky nebo ze zahrady, tam uz mam tu houbu aplikovanou.

Aplikuji ji take na mrkev, celer, petrzel, cervenou repu a jablka uskladnena pres zimu.

Jak by to dopadlo u kupovanych potravin jde jednoduse zkusit treba na tech bananech. Tam je ta plisen primo videt.

Nejlepsi je s prirodou zase bojovat prirodou. \":-)\"

Inzenyr

Autor:  prokera [ ned čer 02, 2013 7:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Aha:) - děkuji za odpověď. Nevěděla jsem, že se dá aplikovat přímo na potraviny v roztoku. Znám ji pouze ve formě masti. No je to každopádně zajímavý tip:). Zahrádku bohužel nemám, takže nezbývá než zkusit aplikovat na kupované ovoce a zeleninu...

Autor:  muflon [ sob čer 08, 2013 4:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

inzenyr píše:

Pouzivam ji na celou zahradu, kdyz nastoupi plisne na rajcata, okurky, jahody, atd.

V tomto provedeni:

http://www.biopreparaty.eu/

Houba neni zdravi skodliva, takze muzete jidlo hned konzumovat, neni treba pouzivat ochrannou lhutu.

Banany nejite hned jak je koupite, musite je nechat dozrat, co je striknout pri dozravani touto houbou?

Klidne bych to zkusil i na jine ovoce nebo zeleninu pri skladovani. Houba ale potrebuje trochu vlhkost, takze na semena a orechy to asi fungovat nebude.

S 5g pripravku muzete postrikat 500m2 zahrady a stoji asi 130,- Kc.

Ja mimo orechy a semena vsechno ostatni konzumuji cerstve z louky nebo ze zahrady, tam uz mam tu houbu aplikovanou.

Aplikuji ji take na mrkev, celer, petrzel, cervenou repu a jablka uskladnena pres zimu.

Jak by to dopadlo u kupovanych potravin jde jednoduse zkusit treba na tech bananech. Tam je ta plisen primo videt.

Nejlepsi je s prirodou zase bojovat prirodou. \":-)\"

Inzenyr

... \":?:\" jak chápat vyjádření na odkaze http://eagri.cz/public/app/eagriapp/POR ... x?id=21213

, že "- U přípravku skončila platnost registrace, ale zásoby lze spotřebovat...." !! ???

Registrační číslo přípravku: 4556-0
Právní účinky rozhodnutí ode dne: 23.5.2009
Platnost rozhodnutí končí dne: 18.5.2012
Ukončení uvádění na trh: 18.11.2012
Používání povoleno max. do: 18.11.2013

Název účinné látky: Pythium oligandrum-oospóry (Pythium oligandrum-oospors M1) 1 milion ks/g
--------

PS: trápí mne když koupím ananas nebo banány či pomeranče, že se objevují plísně , které trochu pacifikuju postřikem octem...., ale tenhle nechemický biopreparát POLYVERSUM mne zaujal (ačkoli paní květinářka říká že to je známo už pěkně dlouho \":-)\" , a taky doporučila vyzkoušet koupit ve Zverimexu kokosové vlákno, a v květinářství zase Perlit, kokos.vlákno zalít horkou vodou, po vychladnutí vodu slít a vlákno smíchat 1:1 s Perlitem.... vznikne poměrně sterilní prostředí pro nešíření plísní, kam lze možná ukládat i plody (citrusy) před spotřebou

(je potřeba to vyzkoušet, nemám zatím vlastní zkušenost). Máte ji někdo, nebo jak se díváte na takovou metodu?

Autor:  Jarda [ sob čer 08, 2013 9:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

muflon píše:
Ano, dtest a celou rozvířenou debatu v médiích, vnímám jako poukázání na něco, co pan Jarda na tomto fóru už leta doporučuje...nejen u piva ale i u obilnin ohledně zaplísněnosti...

PS: na druhou stranu, ale pokud vím před časem dělali Rakušané testy na plísně třeba i u banánů...a taky vyšly dost negativně.... \":-(\" V čem dnes tedy nejsou plísně...???

Třeba v tuku, na sádle, nebo másle jsem plíseň nikdy neviděl.

Autor:  Jarda [ sob čer 08, 2013 9:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

inzenyr píše:
Pouzivam ji na celou zahradu, kdyz nastoupi plisne na rajcata, okurky, jahody, atd.

V tomto provedeni:

http://www.biopreparaty.eu/

Houba neni zdravi skodliva, takze muzete jidlo hned konzumovat, neni treba pouzivat ochrannou lhutu.

Banany nejite hned jak je koupite, musite je nechat dozrat, co je striknout pri dozravani touto houbou?

Klidne bych to zkusil i na jine ovoce nebo zeleninu pri skladovani. Houba ale potrebuje trochu vlhkost, takze na semena a orechy to asi fungovat nebude.

S 5g pripravku muzete postrikat 500m2 zahrady a stoji asi 130,- Kc.

Ja mimo orechy a semena vsechno ostatni konzumuji cerstve z louky nebo ze zahrady, tam uz mam tu houbu aplikovanou.

Aplikuji ji take na mrkev, celer, petrzel, cervenou repu a jablka uskladnena pres zimu.

Jak by to dopadlo u kupovanych potravin jde jednoduse zkusit treba na tech bananech. Tam je ta plisen primo videt.

Nejlepsi je s prirodou zase bojovat prirodou. \":-)\"

Inzenyr

Plná pravda, houba se mě taky osvědčila v mnoha případech a dokonce i u rakovin střeva, ona opravdu je dost žravá.

Autor:  muflon [ ned čer 09, 2013 8:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Jarda píše:
muflon píše:
... \":-(\" V čem dnes tedy nejsou plísně...???

Třeba v tuku, na sádle, nebo másle jsem plíseň nikdy neviděl.

Já jo..., ale pravda, to nejspíš nebyla plíseň z tuku, ale ze znečištění které se dostalo do sklenice ghí nějak znečištěnou lžící....(je nutné aby byla vždy lžíce absolutně čistá, nikoliv jíst nějakou stravu a tou samou lžící si zároveň přidávat ghí do stravy.... (nutno "vychovat" členy rodiny... \":-(\" )

Autor:  muflon [ ned čer 09, 2013 8:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

Jarda píše:
Plná pravda, houba se mě taky osvědčila v mnoha případech a dokonce i u rakovin střeva, ona opravdu je dost žravá.

Pokud bych toto Polyversum PREVENTIVNĚ aplikoval na zakoupené ovoce, je asi lépe před aplikací ovoce omýt a poté postříkat...a jak jsem pochopil z příspěvku Jardy, pak by už člověk nemusel ani ovoce těsně před konzumací znovu oplachovat....
(ty spory "dobré houby" co budou na takto ošetřeném ovoci, by naopak byly asi teda ve střevě žádoucí... \":-)\"

Myslíte že na uchovávání plodů citrusů ten Perlit s horkou vodou namočeným (a pak vychladlým) kokosovým vláknem by taky šel, nebo je to blbost a moc pracné a nepraktické ?

Jaké kdo používáte metody proti plísním na spodku ananasu, banány, citrony, pomeranče apod. ?

Autor:  inzenyr [ ned čer 09, 2013 12:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Plísně,Toxicita potravin,Éčka,PREVENCE před škodliv.účin

muflon píše:
Pokud bych toto Polyversum PREVENTIVNĚ aplikoval na zakoupené ovoce, je asi lépe před aplikací ovoce omýt a poté postříkat...a jak jsem pochopil z příspěvku Jardy, pak by už člověk nemusel ani ovoce těsně před konzumací znovu oplachovat....
(ty spory "dobré houby" co budou na takto ošetřeném ovoci, by naopak byly asi teda ve střevě žádoucí... \":-)\"

Myslíte že na uchovávání plodů citrusů ten Perlit s horkou vodou namočeným (a pak vychladlým) kokosovým vláknem by taky šel, nebo je to blbost a moc pracné a nepraktické ?

Jaké kdo používáte metody proti plísním na spodku ananasu, banány, citrony, pomeranče apod. ?

Kdysy jsem tu houbu pouzil na plisen nohou, tam fungovala skvele, takze jsem nespotreboval ani to mnozstvi, ktere jsem v lekarne koupil.
Po zmene stravy mne uz nikde plisne netrapi.
Polyversum zatim testuji na zahrade. Po tech hroznych destich mel soused uplne bily rybiz od plisne. Tak jsem mu ho tou chytrou houbou nastrikal a uz jsou na nem pouze zbytky plisne, ale rybiz se zase zelena.
Vino, jahody, rajcata a okurky zatim take neplesnivi, takze houba zatim pracuje.

Urcite to pouziji, az budu uskladnovat zeleninu na zimu. Pred uskladnenim ji dukladne prostrikam tou houbou.
To by jeste chtelo vyzkouset s temi banany, vetsinou jsou potreba nechat tak tyden banany dozrat a za tu dobu muze houba makat. \":-)\"

Inzenyr

Stránka 57 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/