Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 1:46 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon čer 10, 2013 12:05 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
[quote="inzenyr":3jdooihv]Kdysi jsem tu houbu pouzil na plisen nohou, tam fungovala skvele, takze jsem nespotreboval ani to mnozstvi, ktere jsem v lekarne koupil.
Po zmene stravy mne uz nikde plisne netrapi.
.....
Urcite to pouziji, az budu uskladnovat zeleninu na zimu. Pred uskladnenim ji dukladne prostrikam tou houbou.
To by jeste chtelo vyzkouset s temi banany, vetsinou jsou potreba nechat tak tyden banany dozrat a za tu dobu muze houba makat. \":-)\"

Inzenyr[/quote:3jdooihv]

Tak je to dobrý, přípravek se bude i nadále vyrábět...poslali mi odpověď z eagri.cz:

"...[i:3jdooihv]Váš odkaz je na starší registraci, která vypršela a byla nahrazena novou, širší .

Správný odkaz na současnou registraci přípravku Polyversum je:



Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 569
1371185540


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon čer 10, 2013 1:15 pm 
Offline

Registrován: úte zář 22, 2009 10:10 am
Příspěvky: 160
Biodiverzita zevnitř :
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/m ... emid=20155
Zajímavá je i diskuze pod článkem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 28, 2013 9:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Pokud bych toto Polyversum PREVENTIVNĚ aplikoval na zakoupené ovoce, je asi lépe před aplikací ovoce omýt a poté postříkat...a jak jsem pochopil z příspěvku Jardy, pak by už člověk nemusel ani ovoce těsně před konzumací znovu oplachovat....
(ty spory "dobré houby" co budou na takto ošetřeném ovoci, by naopak byly asi teda ve střevě žádoucí... \":-)\"

Myslíte že na uchovávání plodů citrusů ten Perlit s horkou vodou namočeným (a pak vychladlým) kokosovým vláknem by taky šel, nebo je to blbost a moc pracné a nepraktické ?

Jaké kdo používáte metody proti plísním na spodku ananasu, banány, citrony, pomeranče apod. ?

Vrchem se tato houba do těla dodat nedá, kyselost žaludku ji spolehlivě ničí, jde do těla dostat pouze spodem. Na plísně na plodech spolehlivě funguje namočení do roztoku chloritanu, nebo MMS.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 28, 2013 9:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
catcher píše:
Biodiverzita zevnitř :
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/m ... emid=20155
Zajímavá je i diskuze pod článkem.

Tak breberky nejde rozdělit na ty dobré a špatné, to je velice nesmyslné, ale stav musí být rovnovážný, což pak funguje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 11, 2013 1:23 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Podnětné je shlédnout dokument CT o spolupráci SZPI s webem Potravin na pranýři:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... zi-uspech/

PS: Málokdo ale pořád bude sledovat hlášení kontroly SZPI a webu potravin na pranýři (ale lze si na mail nechat posílat to o co konkrétně máte zájem ). Nelze však spoléhat že kontroly vše chytí...bezpečnější je změnit jídelníček co nejvíc jak pan Jarda radí, a kdo má potíže se zařazením aspoň nad 50% syrové stravy, zařadí více nějaký způsob úptŕavy potravin a jídel, co jeho tělo bere...
--------------
PPS: to Nowocayn...jak vidět z čerstvé zprávy o mase z Belgie, netýká se kontaminace antibiotiky a jinými látkami jenom Polska...


Naposledy upravil muflon dne čtv črc 11, 2013 1:23 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř srp 21, 2013 8:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Podnětné je shlédnout dokument CT o spolupráci SZPI s webem Potravin na pranýři:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... zi-uspech/

PS: Málokdo ale pořád bude sledovat hlášení kontroly SZPI a webu potravin na pranýři (ale lze si na mail nechat posílat to o co konkrétně máte zájem ). Nelze však spoléhat že kontroly vše chytí...bezpečnější je změnit jídelníček co nejvíc jak pan Jarda radí, a kdo má potíže se zařazením aspoň nad 50% syrové stravy, zařadí více nějaký způsob úptŕavy potravin a jídel, co jeho tělo bere...
--------------
PPS: to Nowocayn...jak vidět z čerstvé zprávy o mase z Belgie, netýká se kontaminace antibiotiky a jinými látkami jenom Polska...

Tak kontroly toho opravdu moc nechytí, jejich možnosti jsou dost omezené a hraje se o velké prachy, což je vždy problém a úplatnost na všech stupních státní správy je v ČR světově vyhlášeným pojmem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 30, 2013 1:35 pm 
Offline

Registrován: úte zář 20, 2011 11:55 pm
Příspěvky: 76
Jarda píše:
muflon píše:
kniha "Nebezpečné plísně kolem nás" -- Mykóz krve přibývá. Příčiny rozšiřování plísní. Zázračný svět mikrobů. :
(jsou tam i konkrétní rady boje proti plísním...)

http://knihy.abz.cz/prodej/nebezpecne-plisne-kolem-nas

To je opravdu dobrá kniha, sice starší, ale velice dobrá.

pekny den,
konecne urobili dotlac tejto knihy a ozaj zaujimava
1) so si myslite o tom bodliakovom oleji nejak mi to nesedi ( autorka tam uvadza ze zrejme znacne skodi)s tym so sa vravi teraz a teda ze je t najlepsi prostriedok na regeneraciu pecene

dik


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 02, 2013 11:04 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Nevím zda i vtomto případě (neviditelných spor plísní), by pomohla rada pana Jardy u rozinek - omývat je dokud nezešednou...NEJSPÍŠ NIKOLI (když nejdou zničit ani teplem), ale přesto určitě aspoň něco málo odplaví...

Ve dvou z 24 vzorků rozinek bylo tolik ochratoxinu A, že jeho množství dvojnásobně překročilo limit EU. Hrst takových rozinek jedených každý den může vést k poškození ledvin....:



Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 65535
xemjft4j


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 09, 2013 11:37 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
PS: ochratoxiny přispívají k nádorům ledvin a varlat, nelze je zničit ani tepelnou úpravou

dTest je odhalil u následujících dodavatelů:
http://life.ihned.cz/jidlo/c1-61381560- ... inkach-jed

Více než trojnásobek unijního limitu, který činí deset mikrogramů na kilogram, testy zjistily u rozinek Sultanien Suntree z Turecka. Do České republiky je dovezla německá firma Heinrich Brüning.

U argentinského výrobku Rozinky obří Nature park byl limit překročen dvojnásobně. Distributorem je K-SERVIS PRAHA a. s. z Rudné u Prahy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 09, 2013 12:00 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Ještě k předchozímu aktuálně:

Předvánoční kontrola: ořechy a sušené ovoce nevhodné k lidské spotřebě
http://www.bezpecnostpotravin.cz/predva ... trebe.aspx

Tisková zpráva SZPI ze dne 7. 12. 2013.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje spotřebitele na zjištění dvou druhů potravin (celkem 3 šarže) nevhodných k lidské spotřebě, které mohou konzumentům způsobit zdravotní komplikace. Závadné výrobky inspekce zjistila v rámci kontrol zaměřených na sortiment, který spotřebitelé ve zvýšené míře vyhledávají v předvánočním období. Jde o následující šarže potravin:

1. Sušené meruňky IBK Trade – zpracované jednodruhové ovoce, v balení o hmotnosti 100 g a s označením data minimální trvanlivosti do 4. 4. 2014, výrobce: Ing. Bohumil Kratochvíl IBK TRADE se sídlem v Praze.
Při kontrole v prodejně společnosti Kaufland Česká republika v.o.s. na Polské ulici v Náchodě inspekce zjistila, že se uvnitř uzavřených obalů uvedené potraviny pohybují okem viditelní bílí škůdci a obsah po otevření balení rovněž silně zapáchá po kvašení. Přítomnost bílých škůdců SZPI zjistila i v další šarži stejného výrobku – s označením data minimální trvanlivosti do 9. 5. 2014. Potraviny kontaminované škůdci a potraviny ve stádiu kažení a rozkladu jsou nepřijatelné pro lidskou spotřebu a inspekce proto v souladu s požadavky nařízení (ES) 178/2002 uložila zákaz uvádět tyto potraviny do oběhu a nařídila prodejci, aby zboží neprodleně stáhnul z pultů všech poboček společnosti Kaufland v ČR.

2. Vlašské ořechy ALNATURA v balení 150 g a s označením data minimální trvanlivosti do 5. 5. 2014, výrobce: Alnatura GmbH, Německo, země původu suroviny: Moldávie.
Při kontrole v prodejně společnosti Globus ČR k. s. na Poděbradské ulici v Pardubicích inspekce zjistila, že obsah všech balení uvedené šarže zapáchá po žluknutí tuků a ořechová jádra mají palčivou chuť typickou pro žluklý tuk. Potravina ve stádiu kažení je nepřijatelná pro lidskou spotřebu a inspekce proto v souladu s požadavky nařízení (ES) 178/2002 uložila zákaz uvádět tyto potraviny do oběhu a nařídila prodejci, aby zboží neprodleně stáhnul z pultů všech poboček společnosti Globus v ČR.
SZPI zahájí s kontrolovanými osobami správní řízení o uložení sankce. Inspekce od září t. r. zjistila 13 šarží potravin napadených škůdci u sortimentu skořápkových plodů a sušeného ovoce. Přehled závažných zjištění SZPI spotřebitelé naleznou na webu potravinynapranyri.cz.

Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 27, 2014 10:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
dzinak píše:
pekny den,
konecne urobili dotlac tejto knihy a ozaj zaujimava
1) so si myslite o tom bodliakovom oleji nejak mi to nesedi ( autorka tam uvadza ze zrejme znacne skodi)s tym so sa vravi teraz a teda ze je t najlepsi prostriedok na regeneraciu pecene

dik

Není bodlák jako bodlák, ostropestřec játrům opravdu neškodí, což pro jiné bodláky neplatí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 14, 2014 3:07 pm 
Offline

Registrován: stř črc 23, 2014 5:05 pm
Příspěvky: 45
Zdravíčko,

pane Jardo, ovesné vločky, všechny druhy mouky (vč. pohankové, amarantové, špaldové apod.) a strouhaný kokos - jak jsou na tom s plísněmi? Vyskytují se plísně i u výrobků balených v papírových obalech? Dělá pravidelně SPZI testy? Jinak, u kokosu, pokud je strouhaný či tzv. moučka, hrozí žluknutí?

Děkuji moc!
th.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 5:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Th. píše:
Zdravíčko,

pane Jardo, ovesné vločky, všechny druhy mouky (vč. pohankové, amarantové, špaldové apod.) a strouhaný kokos - jak jsou na tom s plísněmi? Vyskytují se plísně i u výrobků balených v papírových obalech? Dělá pravidelně SPZI testy? Jinak, u kokosu, pokud je strouhaný či tzv. moučka, hrozí žluknutí?

Děkuji moc!
th.

Tak nevím zda něco takového státní orgány vůbec dělají, obávám se že pravidelně určitě ne, spíše až je někde do očí bijící problém. Podle mě ale není třeba zkoumat, zda někdo něco takového kontroluje, prostě základní logika říká, že umleté zrno buď žlukne, nebo plesniví, tak proč ho zkoušet jíst. Kokos podobné problémy podle mého názoru nemá tak často, tam půjde spíše o okrajový problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 18, 2020 8:43 pm 
Offline

Registrován: sob črc 18, 2020 3:14 pm
Příspěvky: 97
Zdravim,
chcem sa opytat na nicenie plesni pomocou mrazenia.
Pan Jarda to sice spomenul (ma az 700 kg kapacitu) ale nikde som nic viac nenasiel. Myslim ze by sa jednalo o pomerne jednoduchu metodu. (v porovnani s namacanim do octu a pod...)

Znici mrazenie pliesen?ALebo len zabrani plesniveniu?

Skusal som spravit pokus skusit zmrazit plesnivu zeleninu a po vybrati nepokracovala plesen v raste. \":roll:\"
Dalo sa to lahko zmyt, resp. ani keby sa cela neumyla(v zahyboch) tak mala by byt znicena - tj. neskodna...
Diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 20, 2020 7:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
vladdo píše:
Zdravim,
chcem sa opytat na nicenie plesni pomocou mrazenia.
Pan Jarda to sice spomenul (ma az 700 kg kapacitu) ale nikde som nic viac nenasiel. Myslim ze by sa jednalo o pomerne jednoduchu metodu. (v porovnani s namacanim do octu a pod...)

Znici mrazenie pliesen?ALebo len zabrani plesniveniu?

Skusal som spravit pokus skusit zmrazit plesnivu zeleninu a po vybrati nepokracovala plesen v raste. \":roll:\"
Dalo sa to lahko zmyt, resp. ani keby sa cela neumyla(v zahyboch) tak mala by byt znicena - tj. neskodna...
Diky

Obávám se že mrazem plíseň většinou pouze zastavíte, ale nezničíte. Navíc pokud je již potravina plesnivá plíseň není pouze na té části kde se vizuálně projevuje, ale většinou je rozlezlá do větší části potraviny, což pak z hlediska konzumace vždy představuje problém. Osobně tedy mražení potravin považuji za velice dobrý způsob jak zabránit zplesnivění, nebo ho zastavit, ale jako plnou ochranu před toxiny které plíseň v napadené potravině uvolňuje bych mražení určitě nepovažoval za použitelné. Takovou potravinu je vždy vhodnější vyhodit a nekonzumovat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz