catcher píše:
Tak jsem to taky zkusil, a musím konstatovat, že Jardův postup, tak jak je uveden v posledním Receptáři, je vychytaný opravdu do detailů.
Včera do 14h jsem vypil cca 2l čerstvě vytlačené jablečné šťávy, naředěné trochu destilkou. Od té doby jsem nic nepil (ani vodu), žádné problémy s dehydratací jsem nepociťoval.
V 18h první dávka slané vody (použil jsem Glauberovu sůl, Epsomskou jsem nesehnal) - důležitý detail : měl jsem ji od 14h uloženou v lednici, takže jak Jarda psal, studená se dá vypít na ex bez problémů. Po vypití jsem dal malou lžičku javorového sirupu, slaná pachuť okamžitě zmizela. Po druhé dávce ve 20h se dostavila defekace, takže střevo bylo "připraveno" na "dodávku" z jater.
Před desátou jsem nachystal směs (jeden středně velký grep vytlačený přes odšťavňovač = přesně 180 ml a 120 ml olivového oleje do 0,5 l PET, pořádně protřepáno a ta emulze se dala v pohodě vypít na jeden zátah, dokonce byla vcelku chutná.
Potom horizontální poloha - dal jsem dva termofory, jeden pod pravý bok, druhý shora pod žebra, ležel jsem na zádech. Pod peřinou ta teplá voda dost dlouho vydrží, já jsem to nechal až do konce Bigbítu na ČT2, tj cca hodinu a čtvrt. V průběhu procedury absolutně bez problémů, možná kvůli zaneprázdnění šedé kůry TV pořadem jsem necítil pohyby kaménků v játrech, jak Jarda popisuje. Příště to zkusím v posteli, s přechodem do bezvědomí, možná to bude líp cítit, co se děje uvnitř.
Je fakt, že cca 15min. po vypití emulze jsem cítil slabé nutkání na vyprázdnění střeva, ale dalo se to překonat (nechtěl jsem vylézat a přerušovat proces nahřívání), pak až do rána nic, žádné běhání na WC.
Ráno v 6h, resp. v 8h. 3. a 4. dávka slané vody. V 7:30 první návštěva WC a výsledek, který jsem přiznám se nečekal : cca 15 zelených oválných kaménků ve tvaru žaludu, délka 2cm, zbytek kuličky, celkem asi 50-60, mezi tím chlesterolové zátky. Asi mám v těch játrech pěkný sajrajt. Po poslední dávce slaného koktejlu ještě 4X na WC, dále vycházely spíš menší kaménky, ale pokaždé jich bylo tak 30-40, takže celkem docela dost. Pocity super - žádná únava, čistá hlava, lehkost. V 10h jsem dal 0,3 l jablko, pomeranč a grep přes odšťavňovač, pak jeden celý grep. Na oběd už zeleninový salát a celozrnný dalamánek.
Závěr : celý průběh absolutně bez jakýchkoli problémů a hlavně výsledek mě přesvědčil, že tímto způsobem budu pokračovat ke kompletnímu vyčištění (plánuju ještě 4-5 kol po 14 dnech), pak každý kvartál. Stojí to fakt za to a kromě drobné úpravy jídelníčku to nijak neomezuje v denním režimu. Doma si ani nevšimli, že vůbec něco provádím, ty termofory v letošní mrazivé zimě nejsou až tak nezvyklé. A to nahřátí jater před spaním je příjemné. Bylo by asi super a velice účinné prodělat vstřebávání emulze v sauně. Tu ale doma bohužel nemám.
Nedělám si iluze, že po tomto kole už mám čisté játra, ale ověřil jsem si, že to funguje a jak na to.
Jardo, díky !
P.S. Docela se těším na vlákno Očista ledvin, které se tady snad v budoucnu objeví, myslím že ty moje už to taky potřebujou.
No vidíte, to je na jedničku s hvězdičkou, je to ukázkový příklad toho, že pokud člověk provede celý postup bez vymýšlení vlastních zlepšováků, jak to bohužel mnozí konají, tak jde vše zcela hladce a k naprosté spokojenosti. Gratuluji a dělejte to tak dlouho dokud bude cokoliv vycházet, ne 4-5x, počítejte, že to může být i více jak 12x.