Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned bře 24, 2019 2:34 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1092 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 73  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob lis 17, 2018 9:05 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26105
Bydliště: Poděbrady
Mojzo píše:
Děkuji za odpověď. Já dal napřed to aktivní uhlí na noc a včera ten endiaron, nemohl jsem ho napřed sehnat. Teď mě bolí v pravém boku, ale hodně dole, ne pod žebrem, hlavně když jsem na záchodě nebo smrkám, mohl by to být slepák. Mám brát endiaron dál?

Pokud je to slepák, čemu v jídle se mám určitě vyhnout a co naopak jíst, prosím?
Je dobré přidávat probiotika když je tenhle problém? Děkuji

Dávat nějaké prášky na uhlí je blbost, uhlí je nasaje a zlikviduje to prakticky nefunguje. Pokud smrkáte něco jste i tak trefil a je potřeba ten vychcípaný šmejd dostat z těla ven. Většinou se při pochcípání většího množství šmejdů krátkodobě stav zhorší, protože vznikne dost plynů a ty tlačí na střevní stěnu, což je hodně nepříjemné. Asi ideální je za takových okolností vypláchnout střeva klystýrem. Probiotika bych nyní nebral nechte tomu chvilku na srovnání. Jíst pouze nenadýmavé potraviny prostě zabránit tvorbě plynů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 29, 2018 3:05 pm 
Offline

Registrován: ned říj 14, 2018 9:04 am
Příspěvky: 46
Jarda píše:
Dávat nějaké prášky na uhlí je blbost, uhlí je nasaje a zlikviduje to prakticky nefunguje. Pokud smrkáte něco jste i tak trefil a je potřeba ten vychcípaný šmejd dostat z těla ven. Většinou se při pochcípání většího množství šmejdů krátkodobě stav zhorší, protože vznikne dost plynů a ty tlačí na střevní stěnu, což je hodně nepříjemné. Asi ideální je za takových okolností vypláchnout střeva klystýrem. Probiotika bych nyní nebral nechte tomu chvilku na srovnání. Jíst pouze nenadýmavé potraviny prostě zabránit tvorbě plynů.

Díky, snažil jsem se jíst jen nenadýmavé potraviny a dělat i klystýry, ale z bolesti pravého "podbříšku" to přešlo na takové pálení, pak mě začala pálit celá střeva a nyní mě pálí snad skoro celé tělo. Moc nechápu co ten zánět mohlo vyvolat - jím bez lepku a mléka už poměrně dlouhou dobu. Nevíte prosím, co s tím? Mohla by pomoct keto dieta nebo mám nechat sacharidy? Jím na styl paleo a sacharidy ve formě quinoa, pohanka nebo minimum rýže natural.

Zkoušel jsem dělat i krevní testy a zde jsou nějaké výsledky, třeba to něčemu napoví:
D3: 41 nmol/l
FT4: 16,4 pmol/l
TSH: 1,807 mlU/l
Leukocyty: 3,4
Hemoglobin: 155 g/l
Sodík: 140 mmol/l
Draslík: 4,17 mmol/l
Vápník: 2,52 mmol/l
Měď: 11,2 umol/l
Volná měď: 2,7 umol/l
ALT: 1,06 ukat/l
AST: 0,70 ukat/l
GGT: 0,38 ukat/l
ALP: 2,01 ukat/l
CRP: 0,3 mg/l
ASLO: <100
Ceruloplasmin: 0,18 g/l
FE: 11,3 umol/l
Transferin: 2,35 g/l
Saturace TRF: 19%
Ferritin: 147,82


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 29, 2018 7:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26105
Bydliště: Poděbrady
Mojzo píše:
Díky, snažil jsem se jíst jen nenadýmavé potraviny a dělat i klystýry, ale z bolesti pravého "podbříšku" to přešlo na takové pálení, pak mě začala pálit celá střeva a nyní mě pálí snad skoro celé tělo. Moc nechápu co ten zánět mohlo vyvolat - jím bez lepku a mléka už poměrně dlouhou dobu. Nevíte prosím, co s tím? Mohla by pomoct keto dieta nebo mám nechat sacharidy? Jím na styl paleo a sacharidy ve formě quinoa, pohanka nebo minimum rýže natural.

Zkoušel jsem dělat i krevní testy a zde jsou nějaké výsledky, třeba to něčemu napoví:
D3: 41 nmol/l
FT4: 16,4 pmol/l
TSH: 1,807 mlU/l
Leukocyty: 3,4
Hemoglobin: 155 g/l
Sodík: 140 mmol/l
Draslík: 4,17 mmol/l
Vápník: 2,52 mmol/l
Měď: 11,2 umol/l
Volná měď: 2,7 umol/l
ALT: 1,06 ukat/l
AST: 0,70 ukat/l
GGT: 0,38 ukat/l
ALP: 2,01 ukat/l
CRP: 0,3 mg/l
ASLO: <100
Ceruloplasmin: 0,18 g/l
FE: 11,3 umol/l
Transferin: 2,35 g/l
Saturace TRF: 19%
Ferritin: 147,82

Z mého pohledu hlavně je potřeba snížit železo, konkrétně feritin na hodnotu cca 50, zvednout ceruloplazmin na cca 0,35, jednoznačně zlepšit játra ve většině položek je ideální číslo 0 a přidat na vitamínu D3 ovšem až po zvednutí vitamínu A-retinolu jinak půjde ceruloplazmin ještě dolů. Dost jsem toho zde o tom již psal, tak se mrkněte a pokud si nebudete něčím jistý klidně zavolejte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 29, 2018 10:04 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 928
Celá ta sranda je v tom, že všechny ty potravinové intolerance, celiakie a ulcerózní kolitidy a možná i některé mimostřevní diseminace projevující se spolu s malnutricemi jako jednotlivé choroby by se dali šmahem vyléčit během 3 dnů dvakrát denně podáním tablety, která u nás není bůhvíproč registrována, a tak kvete bezlaktózový a bezlepkový obchod s lidskou blbostí a při tom se hromadně tráví chlorem, fluoridem, pesticidy, nanočásticemi, chemickými látkami a konzervanty, umělými sladidly a glyfosátem narušujícími střevní rovnováhu a provokujícími šmejdy a rakovinu.

http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=86003#p86003
JE INFESTACE KOMENZÁLNÍMI AMÉBAMI VŽDY SKUTEČNĚ ASYMPTOMATICKÁ?
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:BCEvk-rrTWUJ:https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2004/02/14.pdf+&cd=2&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
Voda jako zdroj parazitárních onemocnění člověka
http://www.szu.cz/uploads/documents/chzp/voda/pdf/crypto/ditrich1.pdf

"V lékařské praxi jsou zaznamenány případy, kdy byli červi (pozn. roupi, škrkavky, tasemnice) nalezeni v operovaném apendixu, nicméně je stále předmětem lékařských sporů, zda jsou skutečnou příčinou tohoto typu zánětu. Problém totiž způsobují nejen samotní parazité, ale také přidružený bakteriální zánět, neboť si s sebou vždy přinesou i bakterie ze střev. V odborné literatuře jsou popsány i výjimečné případy, kdy je masivní nákaza dávána do přímé souvislosti s neplodností nakažené ženy." Více na: https://www.dama.cz/clanek/kdyz-se-roup-zatoula-zanety-ktere-dokazi-poradne-potrapit

"Špatně zvládají MMS lidé s parazity plochými nebo oblými v zažívací soustavě. Paraziti reagují na ohrožení v podobě MMS, které je vyruší z klidu, ale nezabije. Parazit je aktivnější, snaží se přemístit na bezpečnější místo, klient může pociťovat křeče a bolesti."
https://www.hblahova.com/

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne úte pro 11, 2018 12:33 am, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát lis 30, 2018 11:34 am 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 117
Mojzo píše:
Dobrý den, dával jsem si před jídlem půl čajové lžičky hřebíčku (3x denně) a vždy sem to zapil tekutinou, po dobu jednoho týdne ještě společnem s propolisem (tinktura 30 kapek). poté mě hrozně začal pálit žaludek nebo něco v břichu tak moc, že jsem se nebyl schopen ani najíst. Tak jsem to oboje vysadil a v tuto chvíli mi je naprosto hrozně, extrémní bolesti hlavy, malátnost, tiky a necitlivost v končetinách, neustálý hlad, jak kdybych byl bez energie. Je možné že ten týden užívání jen něco podráždil a přemnožil nebo co to může být? Dá se s tím něco dělat? Ještě jsem navíc dostal nějaké nachlazení. Děkuji

To sú vysoké dávky hřebíčka. Kuknite čo píšu o neg. účinkoch vyšších dávok hrebíčka
https://www.stylecraze.com/articles/dan ... oves/#gref

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 01, 2018 7:20 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 275
Jarda píše:
Mojzo píše:
Díky, snažil jsem se jíst jen nenadýmavé potraviny a dělat i klystýry, ale z bolesti pravého "podbříšku" to přešlo na takové pálení, pak mě začala pálit celá střeva a nyní mě pálí snad skoro celé tělo. Moc nechápu co ten zánět mohlo vyvolat - jím bez lepku a mléka už poměrně dlouhou dobu. Nevíte prosím, co s tím? Mohla by pomoct keto dieta nebo mám nechat sacharidy? Jím na styl paleo a sacharidy ve formě quinoa, pohanka nebo minimum rýže natural.

Zkoušel jsem dělat i krevní testy a zde jsou nějaké výsledky, třeba to něčemu napoví:
D3: 41 nmol/l
FT4: 16,4 pmol/l
TSH: 1,807 mlU/l
Leukocyty: 3,4
Hemoglobin: 155 g/l
Sodík: 140 mmol/l
Draslík: 4,17 mmol/l
Vápník: 2,52 mmol/l
Měď: 11,2 umol/l
Volná měď: 2,7 umol/l
ALT: 1,06 ukat/l
AST: 0,70 ukat/l
GGT: 0,38 ukat/l
ALP: 2,01 ukat/l
CRP: 0,3 mg/l
ASLO: <100
Ceruloplasmin: 0,18 g/l
FE: 11,3 umol/l
Transferin: 2,35 g/l
Saturace TRF: 19%
Ferritin: 147,82

Z mého pohledu hlavně je potřeba snížit železo, konkrétně feritin na hodnotu cca 50, zvednout ceruloplazmin na cca 0,35, jednoznačně zlepšit játra ve většině položek je ideální číslo 0 a přidat na vitamínu D3 ovšem až po zvednutí vitamínu A-retinolu jinak půjde ceruloplazmin ještě dolů. Dost jsem toho zde o tom již psal, tak se mrkněte a pokud si nebudete něčím jistý klidně zavolejte.

Se železem také bojuji (byť mám opačný problém) a při hledání příčin svého problému jsem narazil na informaci, že pokud má člověk chronické záněty, tak ferritin leze nahoru a zvýšený ferritin je pouze reakcí těla na tento zánět a je proto potřeba se dívat i na saturaci transferrinu. Konkrétně se tam píše, že u vybraných zánětlivých nemocí (a nevím proč by to nemělo platit obecněji) byť je ferritin v rozmezí 100–300 μg/L, tak jakmile je saturace transferrinu pod 20%, tak člověk může trpět deficitem železa.

"A serum ferritin threshold of <100 μg/L or TSAT < 20% can be considered diagnostic for iron deficiency in CHF (Chronic Heart Failure), CKD (CHronic Kidney Disearse), and IBD (Inflammatory Bowel Disease). "
Zdroj: https://www.hindawi.com/journals/ijcd/2018/9394060/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 01, 2018 10:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26105
Bydliště: Poděbrady
pefi píše:
Se železem také bojuji (byť mám opačný problém) a při hledání příčin svého problému jsem narazil na informaci, že pokud má člověk chronické záněty, tak ferritin leze nahoru a zvýšený ferritin je pouze reakcí těla na tento zánět a je proto potřeba se dívat i na saturaci transferrinu. Konkrétně se tam píše, že u vybraných zánětlivých nemocí (a nevím proč by to nemělo platit obecněji) byť je ferritin v rozmezí 100–300 μg/L, tak jakmile je saturace transferrinu pod 20%, tak člověk může trpět deficitem železa.

"A serum ferritin threshold of <100 μg/L or TSAT < 20% can be considered diagnostic for iron deficiency in CHF (Chronic Heart Failure), CKD (CHronic Kidney Disearse), and IBD (Inflammatory Bowel Disease). "
Zdroj: https://www.hindawi.com/journals/ijcd/2018/9394060/

I to je možná varianta, tu jsem nebral v potaz, vycházel jsem z toho že transferin má referenční rozpětí 2,0 - 3,6 g/l a je téměř na dolní hodnotě a tělo tedy železo nežádá. Také hemoglobin je relativně v pohodě a ukazatele zánětů taktéž a tím jsem tuto variantu považoval za potvrzenou. Každopádně jde o dobré upozornění že se to dá číst i jinak.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv pro 06, 2018 10:40 pm 
Offline

Registrován: ned říj 14, 2018 9:04 am
Příspěvky: 46
Můžu se zeptat, jak mám teda zvednout železo? Jím hodně listové zeleniny a červeného masa taky, zvedá se mi nejspíš ale jen ten feritin. Mědi a Železa mám v krvi málo - dle těch testůco jsem posílal výše.

Zajdu si na odběr - aspoň 100ml aby klesnul feritin. Je případ, kdy není dobré odpoušťět krev? Dle těch testů by to mělo být ale v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 07, 2018 5:14 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 928
Tady se jasně píše, kdo se podílí na deprivaci železa a má schopnosti rozkládat jeho vazebné proteiny. Je též pravděpodobné, že se jej tělo bude snažit přesouvat tam, kde bude pro potřeby šmejdů méně dostupné a z toho by se mohlo poznat, zda se jedná o extracelulárně či intracelulárně právě působícího parazita nebo je železo kradeno již ve střevech. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4452827/

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 07, 2018 8:24 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26105
Bydliště: Poděbrady
Mojzo píše:
Můžu se zeptat, jak mám teda zvednout železo? Jím hodně listové zeleniny a červeného masa taky, zvedá se mi nejspíš ale jen ten feritin. Mědi a Železa mám v krvi málo - dle těch testůco jsem posílal výše.

Zajdu si na odběr - aspoň 100ml aby klesnul feritin. Je případ, kdy není dobré odpoušťět krev? Dle těch testů by to mělo být ale v pohodě.

Pokud vám na odběrovém zařízení udělají krev a zjistí že není důvod krev neodebrat není důvod k obavám. Jinak regulace uvedených hodnot závisí na hladině ceruloplazminu a ten vyžaduje hlavně odbourání stresu a srovnání hladiny vitamínu A retinolu. Bohužel retinol dělají pouze fakultní nemocnice a to ještě jenom některé a ne zrovna ochotně. Zase na duhou stranu je pozitivní že velice levně. Nejlepším zdrojem retinolu jsou kvalitní játra, třeba krůtích stačí 20-40 g denně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 07, 2018 12:05 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 275
Alopat píše:
Tady se jasně píše, kdo se podílí na deprivaci železa a má schopnosti rozkládat jeho vazebné proteiny. Je též pravděpodobné, že se jej tělo bude snažit přesouvat tam, kde bude pro potřeby šmejdů méně dostupné a z toho by se mohlo poznat, zda se jedná o extracelulárně či intracelulárně právě působícího parazita nebo je železo kradeno již ve střevech. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4452827/

Velmi zajímavé, děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2019 11:40 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 289
Bydliště: Roudnice nad Labem
Dobrý den. Potřebovala bych zjistit velikosti tobolek 0 a 00. Může mi někdo zaslat rozměry? Našla jsem doma plný pytlík, ale už si nepamatuji co jsem kupovala za velikost. Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 07, 2019 11:44 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 144
zuzis píše:
Dobrý den. Potřebovala bych zjistit velikosti tobolek 0 a 00. Může mi někdo zaslat rozměry? Našla jsem doma plný pytlík, ale už si nepamatuji co jsem kupovala za velikost. Díky

snad je to spravne...
Příloha:
kapsle.jpg
kapsle.jpg [ 120.58 KiB | Zobrazeno 667 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 11, 2019 4:11 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 144
sdilim dnesni ulovek v toalete... kdo by pochyboval o pritomnosti parazitu ve svem tele necht se vzda chybne predstavy.. :)
Příloha:
cerv1.jpg
cerv1.jpg [ 339.92 KiB | Zobrazeno 619 krát ]

Příloha:
cerv2.jpg
cerv2.jpg [ 304.62 KiB | Zobrazeno 619 krát ]


momentalne nepodnikam zadnou zasadni antiparazitarni kuru. oproti normalu u me probiha tyden nachlazeni. sem tam si dam aspirin. cca 5 dnu dodavam kyselinu chlorovodikovou do zaludku, zvysil jsem prijem kvasenych potravin, 1x denne caj pelynku, 1-2x denne kapsle hrebicku..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob led 12, 2019 4:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26105
Bydliště: Poděbrady
ash píše:
sdilim dnesni ulovek v toalete... kdo by pochyboval o pritomnosti parazitu ve svem tele necht se vzda chybne predstavy.. :)

momentalne nepodnikam zadnou zasadni antiparazitarni kuru. oproti normalu u me probiha tyden nachlazeni. sem tam si dam aspirin. cca 5 dnu dodavam kyselinu chlorovodikovou do zaludku, zvysil jsem prijem kvasenych potravin, 1x denne caj pelynku, 1-2x denne kapsle hrebicku..

Tak někdy se povede vyloučit nějaké šmejdy i náhodou.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1092 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 73  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz