Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pickles
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=899
Stránka 313

Autor:  Jarda [ čtv lis 25, 2010 9:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Martina46 píše:
Jarda, Vy nezatazujete nicim ten pohar so zeleninou?
chystam sa snad zajtra pozajtra na moje prve pickles, zatial mam k dispozicii iba zavaraninove pohare klasicke 700ml. no neviem si predstavit, ze cim to zatazit, ked je tsam to hrdlo pomerne uzke..

Ne prostě to tam pořádně napěchujte, urovnejte povrch, aby z toho něco netrčelo a nic jiného není potřeba.

Autor:  Martina46 [ čtv lis 25, 2010 10:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Jarda píše:
Ne prostě to tam pořádně napěchujte, urovnejte povrch, aby z toho něco netrčelo a nic jiného není potřeba.

Super, ďakujem.

Autor:  Martina46 [ čtv lis 25, 2010 12:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Martina46 píše:
Super, ďakujem.

este mam obavu, co robit, aby mi to nesplesnivelo? jednej mojej znamej sa to stalo, podrobnosti o sposobe pripravy neviem.

Autor:  Sybilla [ čtv lis 25, 2010 2:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Martina46 píše:
Jarda, Vy nezatazujete nicim ten pohar so zeleninou?
chystam sa snad zajtra pozajtra na moje prve pickles, zatial mam k dispozicii iba zavaraninove pohare klasicke 700ml. no neviem si predstavit, ze cim to zatazit, ked je tsam to hrdlo pomerne uzke..

V pohári môžeš zaťažiť napustenou pet fašou. Alebo nalož zeleninu do misy - tá má široké hrdlo a prikry tanierom a na tanier už môžeš dať hocičo ťažké. Potom po 3-5 dňoch picles preložíš do pohára zavrieš viečkom a dáš do ľadničky (ak niečo ostane \":D\" ).

Autor:  Martina46 [ čtv lis 25, 2010 8:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Sybilla píše:
V pohári môžeš zaťažiť napustenou pet fašou. Alebo nalož zeleninu do misy - tá má široké hrdlo a prikry tanierom a na tanier už môžeš dať hocičo ťažké. Potom po 3-5 dňoch picles preložíš do pohára zavrieš viečkom a dáš do ľadničky (ak niečo ostane \":D\" ).

dakujem za tip s misou, to mi nenapadlo. jediny problem je, ze mame iba jedinu misu vhodnej velkosti, ktoru pouzivam kazdy den \":lol:\" tak nalozim najprv do poharov, ak to bude fungovat, fajn, ak nie, poobzeram sa po velkej mise \":)\"

Autor:  Jarda [ pát lis 26, 2010 9:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Martina46 píše:
este mam obavu, co robit, aby mi to nesplesnivelo? jednej mojej znamej sa to stalo, podrobnosti o sposobe pripravy neviem.

Jak to popisuji, tak to dělám a nemám s tím žádné problémy.

Autor:  sakul [ pát lis 26, 2010 9:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Jarda píše:
Jak to popisuji, tak to dělám a nemám s tím žádné problémy.

Mě to občas začne plesnivět pokud zeleninu dobře neudusám a neučistím kraje aby tam nezůstaly zbytky. Je dobré aby celá zelenina byla celá po tekutinou, pokud ji dost nevymačkáte, můžete dolít převařenou a osolenou.

Autor:  Jarda [ pát lis 26, 2010 10:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

sakul píše:
Mě to občas začne plesnivět pokud zeleninu dobře neudusám a neučistím kraje aby tam nezůstaly zbytky. Je dobré aby celá zelenina byla celá po tekutinou, pokud ji dost nevymačkáte, můžete dolít převařenou a osolenou.

Ono jde o to, co považujete za plíseň, ale taková slabá bílá vrstvička to jsou kvasinky a ne plísně, čili toho bych se nebál.

Autor:  sakul [ pon lis 29, 2010 10:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Jarda píše:
Ono jde o to, co považujete za plíseň, ale taková slabá bílá vrstvička to jsou kvasinky a ne plísně, čili toho bych se nebál.

Plesnivět začne třeba kousek zeleniny který uvízne na kraji misky, to byl u mne nejčastější problém, teď misku nad hladinou otřu kapesníkem a případně druhý den doleju trochu převařené a osolené vody a plíseň se už neobjevuje, maximálně právě onen bílý povlak

Autor:  Jarda [ pon lis 29, 2010 11:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

sakul píše:
Plesnivět začne třeba kousek zeleniny který uvízne na kraji misky, to byl u mne nejčastější problém, teď misku nad hladinou otřu kapesníkem a případně druhý den doleju trochu převařené a osolené vody a plíseň se už neobjevuje, maximálně právě onen bílý povlak

Tak je to správně, čili není se čeho bát.

Autor:  Martina46 [ stř pro 01, 2010 5:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

dnes su to 3 dni, co sa nam kvasi kapusta, stavu to ale pustilo hned po natlaceni, teda este pocas tlacenia. no stava uz teraz klesla, znamena to, ze je to uz hotove? nerada by som, keby nam to splesnivelo. v chladnicke musia byt pohare riadne zavrete, predpokladam.

Autor:  sakul [ stř pro 01, 2010 7:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Martina46 píše:
dnes su to 3 dni, co sa nam kvasi kapusta, stavu to ale pustilo hned po natlaceni, teda este pocas tlacenia. no stava uz teraz klesla, znamena to, ze je to uz hotove? nerada by som, keby nam to splesnivelo. v chladnicke musia byt pohare riadne zavrete, predpokladam.

Po třech dnech kvašení už bych to začal konzumovat nebo dal do ledničky

Autor:  Jarda [ stř pro 01, 2010 8:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Martina46 píše:
dnes su to 3 dni, co sa nam kvasi kapusta, stavu to ale pustilo hned po natlaceni, teda este pocas tlacenia. no stava uz teraz klesla, znamena to, ze je to uz hotove? nerada by som, keby nam to splesnivelo. v chladnicke musia byt pohare riadne zavrete, predpokladam.

Pokud již tekutina klesla, je patrně hotovo a můžete produkt ochutnat. Správná chuť je nakyslá a v ledničce uchovávat samozřejmě uzavřené, nicméně zase nijak svědomitě se tím nezabývám a nikdy se mě to nezkazilo.

Autor:  Martina46 [ stř pro 01, 2010 8:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Jarda píše:
Pokud již tekutina klesla, je patrně hotovo a můžete produkt ochutnat. Správná chuť je nakyslá a v ledničce uchovávat samozřejmě uzavřené, nicméně zase nijak svědomitě se tím nezabývám a nikdy se mě to nezkazilo.

je to nakysle, chuti vyborne.

Autor:  qup [ ned pro 19, 2010 3:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Škrábete slupky nebo strouháte zeleninu do čalamády i se slupkou?

Stránka 313 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/