Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Pickles https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=899 |
Stránka 10 z 13 |
Autor: | Jarda [ pát kvě 02, 2014 9:30 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Noel píše: občas si říkám, jestli ty enzymy a bakterie stále existujou i po projití žaludkem Vzhledem k tomu jak dobře zelí opravuje organizmus, tak asi fungovat budou, nebo myslíte, že jde o placebo efekt. |
Autor: | Th. [ pon srp 04, 2014 4:13 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Zdravíčko do fora! Mohu se zeptat, pokud při výrobě kvašáků naleznu po pár dnech pod víkem sklenice (ihned na povrchu) bílou (jakoby vatička) plíseň, je možné ji odebrat (víceméně je usazena na vinných listech = poslední vrstvě) a okurky konzumovat? Nebo se může plíseň rozšířit i do nálevu a "zlikvidovat" (nakazit) celý obsah? Šíří se vůbec plíseň solným roztokem anebo se v něm ničí?? Děkuji moc za radu!!! |
Autor: | miram [ pon srp 04, 2014 8:34 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Th. píše: Zdravíčko do fora! Mohu se zeptat, pokud při výrobě kvašáků naleznu po pár dnech pod víkem sklenice (ihned na povrchu) bílou (jakoby vatička) plíseň, je možné ji odebrat (víceméně je usazena na vinných listech = poslední vrstvě) a okurky konzumovat? Nebo se může plíseň rozšířit i do nálevu a "zlikvidovat" (nakazit) celý obsah? Šíří se vůbec plíseň solným roztokem anebo se v něm ničí?? Děkuji moc za radu!!! Ahojky, To jakoby bila vaticka na povrchu neni zadna plisen, plisen by smrdela, to bys citil. Pokud to nesmrdi, je to kyselina maselna, produkt mlecneho kvaseni. |
Autor: | Jarda [ ned zář 07, 2014 7:31 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Th. píše: Zdravíčko do fora! Mohu se zeptat, pokud při výrobě kvašáků naleznu po pár dnech pod víkem sklenice (ihned na povrchu) bílou (jakoby vatička) plíseň, je možné ji odebrat (víceméně je usazena na vinných listech = poslední vrstvě) a okurky konzumovat? Nebo se může plíseň rozšířit i do nálevu a "zlikvidovat" (nakazit) celý obsah? Šíří se vůbec plíseň solným roztokem anebo se v něm ničí?? Děkuji moc za radu!!! Dobře vám odpovídá členka miram, podle všeho to vůbec plíseň není. |
Autor: | inzenyr [ sob lis 08, 2014 11:12 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Bakalarska prace na tema pikles: https://is.muni.cz/th/326403/lf_b/bakal ... stvghy.pdf Inzenyr |
Autor: | Nickname [ čtv lis 13, 2014 7:10 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
jitule12 píše: Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s trvanlivostí. Mám v lednici picles přez dva měsíce, vypadá, voní a chutná dobře. Je to ještě ok? Děkuji. otec od přítelkyně dělal zelíčko v březnu a ještě v září bylo a bylo vynikající |
Autor: | Jarda [ sob lis 29, 2014 10:06 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
inzenyr píše: Pěkná práce. |
Autor: | Jindra [ čtv pro 11, 2014 11:53 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
inzenyr píše: parádní zdroj informací. Díky. Sice děláme doma, ale občas i koupíme a mmj. jsem se v této práci dozvěděl o výrobcích, které jsou živé (bez druhotné konzervace), což je pro zdraví to nejlepší ještě jednou díky |
Autor: | jimikluk [ čtv črc 23, 2015 2:47 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Prosím Vás, jsou pickles vhodné i když se chci zbavit candidy? Vím že mají hodně laktíků, ale zase je to kvašené, tak nevím... děkuji za odpověď. |
Autor: | Parmová [ pát črc 24, 2015 6:21 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
jimikluk píše: Prosím Vás, jsou pickles vhodné i když se chci zbavit candidy? Vím že mají hodně laktíků, ale zase je to kvašené, tak nevím... děkuji za odpověď. Kvašená zelenina je při candidě dobrá, ale musí být domácí!!! Všechno co koupíte v obchodě je buď sterilizované teplem (tedy bez živých bakterií), nebo nakonzervované jedovatou chemií. |
Autor: | Jarda [ sob srp 22, 2015 4:57 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
jimikluk píše: Prosím Vás, jsou pickles vhodné i když se chci zbavit candidy? Vím že mají hodně laktíků, ale zase je to kvašené, tak nevím... děkuji za odpověď. Většinou ano, jak vám správně píše členka Parmová, ale je to potřeba vyzkoušet, někdy jde o velice individuální reakce. |
Autor: | jajda22 [ ned říj 25, 2015 2:56 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Jak to,ze mam pickeles hrozne tvrde? Jednou uz jsem ho delela a bylo krasne mekke. Delano jen ze zeli a podle navodu. Dekuji za tipy a rady |
Autor: | SemTamTuPrídem [ pon říj 26, 2015 3:48 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
VEĽMI MI CHUTILO, teraz to chcem dať do chladničky.............. Dal som to do veľkej sklenenej fľaše celé, ale samozrejme, pickles & kapusta zväčšila svoj objem (už nie je zaťažená), a šťava z nej v tej fľaške zaváraninovej do ktorej som ju presunul, jej teraz siaha len možno po 1/5 jej výšky najvyššieho "bodu" kapusty...... Mám doliať vodu (nechcem...) ? ...Alebo čo teraz s tým ? Hmmm... |
Autor: | Moonika [ pon říj 26, 2015 5:54 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Bolo by treba doliať, pokiaľ to rýchlo nezješ, lebo to bude osychať. ja si robím kapustu tak aby som mala veľa "kapustovej vody", nastrúham kapustu nadrobno (aby rýchlo vykvasila)+soľ a kmín a v 3,5l pohári zalejem hmotnostne väčším dielom vody, a nechám kvasiť, každý deň premiešam, za nejakých 5dní hotovo. Tú kapustovú probiotickú vodu pijávam, Budwigová ju odporúča hneď ráno. Je výborná, aj tá kapustička. Skúšala som aj s červenou kapustou a bolo to nepríjemne horkoštipľavé že sa to nedalo jesť. peetra |
Stránka 10 z 13 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |