Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pickles
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=899
Stránka 913

Autor:  jitule12 [ sob úno 09, 2013 9:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Děkuju. Já ho jím. Vydrželo tak dlouho, protože ho jím doma jen já.

Autor:  Saurah [ sob úno 09, 2013 9:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Tak jsem podle Vašich návodů poprvé vyrobila kvašené zelí s křenem, cibulí, bobkovým listem a kmínem. Je moc výborné, jen s křenem budu příště opatrnější - spustila se mně rýma i slzy \":-)\". Děkuji všem za rady...

Autor:  Jarda [ stř úno 13, 2013 1:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: hrnec "picklesák"

MagdaKap píše:
Dobrý den, při hledání receptu jsem našla Vaše stránky a musím Vám ukázat, co jsem nedávno dostala \":-)\" ! Dnes učiním první pokus naložit pickles.
(snad se mi podaří přidat foto) \":roll:\"

To je opravdu velice zajímavý a užitečný výrobek

Autor:  Jarda [ stř úno 13, 2013 1:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Milan píše:
Jak zde již někdo psal, místo soli je možné přidat mléčnou Tibetskou houbu, nastartuje a podporuje kvašení a nemusí se dávat sůl, když tak trochu, špetku pro chuť. Zelí má potom specifickou chuť, (pro mne dobrou).Potom nemusíme řešit problém se solí. Kdo si děláte kefírovou houbu z mléka, určitě to vyzkoušejte. Dávám asi na 1,5 až na 1,7 kg zelí 3 polévkové lžíce kefírové houby.

Dobrá zkušenost, možná stojí za vyzkoušení.

Autor:  Jarda [ stř úno 13, 2013 1:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

jitule12 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s trvanlivostí. Mám v lednici picles přez dva měsíce, vypadá, voní a chutná dobře. Je to ještě ok? Děkuji.

Pokud dobře vypadá i chutná, pak ano, ale je stále kyselejší, čili mnoha lidem po delší době chutnat nemusí.

Autor:  Jarda [ stř úno 13, 2013 1:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Saurah píše:
Tak jsem podle Vašich návodů poprvé vyrobila kvašené zelí s křenem, cibulí, bobkovým listem a kmínem. Je moc výborné, jen s křenem budu příště opatrnější - spustila se mně rýma i slzy \":-)\". Děkuji všem za rady...

Tak na velké množství křenu bacha, může se dost podepsat na ledvinách, čili všeho s mírou.

Autor:  lucie5 [ čtv kvě 23, 2013 9:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Dělala jsem pickles, někde jsem četla, že se dává 17g soli na 1kg zeleniny. Je to šíleně slaný, ale teď už to je napěchovaný ve sklenicích a nechci to vyhazovat. Nemá někdo zkušenost s přesoleným pickles? Jde po zkvašení třeba smíchat s další zeleninou a nechat znovu kvasit?

Autor:  Noel [ čtv čer 06, 2013 2:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Tak mě napadlo, co třeba si takhle při přípravě pickles přidat tobolku laktobaciů či kápnout trochu Hylaku?

Autor:  Jarda [ ned čer 09, 2013 7:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

lucie5 píše:
Dělala jsem pickles, někde jsem četla, že se dává 17g soli na 1kg zeleniny. Je to šíleně slaný, ale teď už to je napěchovaný ve sklenicích a nechci to vyhazovat. Nemá někdo zkušenost s přesoleným pickles? Jde po zkvašení třeba smíchat s další zeleninou a nechat znovu kvasit?

Pokud vám vůbec bude kvasit, tak nechte vykvasit a před použitím propláchněte v čisté vodě, tím se slanost dost sníží i když i bakterie trochu oslabíte.

Autor:  Jarda [ ned čer 09, 2013 7:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Noel píše:
Tak mě napadlo, co třeba si takhle při přípravě pickles přidat tobolku laktobaciů či kápnout trochu Hylaku?

To klidně můžete, mnoho postupů i přidání laktobacilů doporučuje, ale nutné to určitě není.

Autor:  renis [ pon úno 17, 2014 5:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Zdravím, tak mne napadlo, jestlipak se dají naložit i brambory. Je to vůbec možné, má s tím někdo zkušenost?

Děkuji René

Autor:  Jarda [ úte úno 18, 2014 11:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

renis píše:
Zdravím, tak mne napadlo, jestlipak se dají naložit i brambory. Je to vůbec možné, má s tím někdo zkušenost?

Děkuji René

Nikdy jsem nezkoušel, ale domnívám se že chuťově to nebude nic moc, ovšem jinak by v tom asi neměl být problém.

Autor:  Alopat [ čtv úno 20, 2014 8:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Odnaučte, prosím, naše hospodyňky převařovat k obědu kysané zelí nebo jej ze strachu před zkažením v zimě zavařovat.

Autor:  milda [ sob bře 22, 2014 10:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

Alopat píše:
Odnaučte, prosím, naše hospodyňky převařovat k obědu kysané zelí nebo jej ze strachu před zkažením v zimě zavařovat.

Doma dělané kysané zelí nezavařujeme, pouze uzavřené ve sklenicích vydrží ve sklepě až do jara.

V kysaném zelí je specifický druh vitamínu "C", který se varem poškozuje jenom minimálně.
Ovšem enzymy už po převaření neexistujou. \":wink:\"

Autor:  Noel [ sob bře 22, 2014 10:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pickles

milda píše:
Doma dělané kysané zelí nezavařujeme, pouze uzavřené ve sklenicích vydrží ve sklepě až do jara.

V kysaném zelí je specifický druh vitamínu "C", který se varem poškozuje jenom minimálně.
Ovšem enzymy už po převaření neexistujou. \":wink:\"

občas si říkám, jestli ty enzymy a bakterie stále existujou i po projití žaludkem

Stránka 913 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/