Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Pickles https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=899 |
Stránka 9 z 13 |
Autor: | jitule12 [ sob úno 09, 2013 9:23 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Děkuju. Já ho jím. Vydrželo tak dlouho, protože ho jím doma jen já. |
Autor: | Saurah [ sob úno 09, 2013 9:35 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Tak jsem podle Vašich návodů poprvé vyrobila kvašené zelí s křenem, cibulí, bobkovým listem a kmínem. Je moc výborné, jen s křenem budu příště opatrnější - spustila se mně rýma i slzy . Děkuji všem za rady... |
Autor: | Jarda [ stř úno 13, 2013 1:00 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: hrnec "picklesák" |
MagdaKap píše: Dobrý den, při hledání receptu jsem našla Vaše stránky a musím Vám ukázat, co jsem nedávno dostala ! Dnes učiním první pokus naložit pickles. (snad se mi podaří přidat foto) To je opravdu velice zajímavý a užitečný výrobek |
Autor: | Jarda [ stř úno 13, 2013 1:08 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Milan píše: Jak zde již někdo psal, místo soli je možné přidat mléčnou Tibetskou houbu, nastartuje a podporuje kvašení a nemusí se dávat sůl, když tak trochu, špetku pro chuť. Zelí má potom specifickou chuť, (pro mne dobrou).Potom nemusíme řešit problém se solí. Kdo si děláte kefírovou houbu z mléka, určitě to vyzkoušejte. Dávám asi na 1,5 až na 1,7 kg zelí 3 polévkové lžíce kefírové houby. Dobrá zkušenost, možná stojí za vyzkoušení. |
Autor: | Jarda [ stř úno 13, 2013 1:09 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
jitule12 píše: Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s trvanlivostí. Mám v lednici picles přez dva měsíce, vypadá, voní a chutná dobře. Je to ještě ok? Děkuji. Pokud dobře vypadá i chutná, pak ano, ale je stále kyselejší, čili mnoha lidem po delší době chutnat nemusí. |
Autor: | Jarda [ stř úno 13, 2013 1:10 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Saurah píše: Tak jsem podle Vašich návodů poprvé vyrobila kvašené zelí s křenem, cibulí, bobkovým listem a kmínem. Je moc výborné, jen s křenem budu příště opatrnější - spustila se mně rýma i slzy . Děkuji všem za rady... Tak na velké množství křenu bacha, může se dost podepsat na ledvinách, čili všeho s mírou. |
Autor: | lucie5 [ čtv kvě 23, 2013 9:08 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Dělala jsem pickles, někde jsem četla, že se dává 17g soli na 1kg zeleniny. Je to šíleně slaný, ale teď už to je napěchovaný ve sklenicích a nechci to vyhazovat. Nemá někdo zkušenost s přesoleným pickles? Jde po zkvašení třeba smíchat s další zeleninou a nechat znovu kvasit? |
Autor: | Noel [ čtv čer 06, 2013 2:53 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Tak mě napadlo, co třeba si takhle při přípravě pickles přidat tobolku laktobaciů či kápnout trochu Hylaku? |
Autor: | Jarda [ ned čer 09, 2013 7:55 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
lucie5 píše: Dělala jsem pickles, někde jsem četla, že se dává 17g soli na 1kg zeleniny. Je to šíleně slaný, ale teď už to je napěchovaný ve sklenicích a nechci to vyhazovat. Nemá někdo zkušenost s přesoleným pickles? Jde po zkvašení třeba smíchat s další zeleninou a nechat znovu kvasit? Pokud vám vůbec bude kvasit, tak nechte vykvasit a před použitím propláchněte v čisté vodě, tím se slanost dost sníží i když i bakterie trochu oslabíte. |
Autor: | Jarda [ ned čer 09, 2013 7:56 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Noel píše: Tak mě napadlo, co třeba si takhle při přípravě pickles přidat tobolku laktobaciů či kápnout trochu Hylaku? To klidně můžete, mnoho postupů i přidání laktobacilů doporučuje, ale nutné to určitě není. |
Autor: | renis [ pon úno 17, 2014 5:11 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Zdravím, tak mne napadlo, jestlipak se dají naložit i brambory. Je to vůbec možné, má s tím někdo zkušenost? Děkuji René |
Autor: | Jarda [ úte úno 18, 2014 11:08 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
renis píše: Zdravím, tak mne napadlo, jestlipak se dají naložit i brambory. Je to vůbec možné, má s tím někdo zkušenost? Děkuji René Nikdy jsem nezkoušel, ale domnívám se že chuťově to nebude nic moc, ovšem jinak by v tom asi neměl být problém. |
Autor: | Alopat [ čtv úno 20, 2014 8:29 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Odnaučte, prosím, naše hospodyňky převařovat k obědu kysané zelí nebo jej ze strachu před zkažením v zimě zavařovat. |
Autor: | milda [ sob bře 22, 2014 10:28 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Alopat píše: Odnaučte, prosím, naše hospodyňky převařovat k obědu kysané zelí nebo jej ze strachu před zkažením v zimě zavařovat. Doma dělané kysané zelí nezavařujeme, pouze uzavřené ve sklenicích vydrží ve sklepě až do jara. V kysaném zelí je specifický druh vitamínu "C", který se varem poškozuje jenom minimálně. Ovšem enzymy už po převaření neexistujou. |
Autor: | Noel [ sob bře 22, 2014 10:52 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
milda píše: Doma dělané kysané zelí nezavařujeme, pouze uzavřené ve sklenicích vydrží ve sklepě až do jara. V kysaném zelí je specifický druh vitamínu "C", který se varem poškozuje jenom minimálně. Ovšem enzymy už po převaření neexistujou. občas si říkám, jestli ty enzymy a bakterie stále existujou i po projití žaludkem |
Stránka 9 z 13 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |