Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned led 19, 2020 9:57 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 192 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: sob úno 09, 2013 9:23 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 5:04 pm
Příspěvky: 12
Děkuju. Já ho jím. Vydrželo tak dlouho, protože ho jím doma jen já.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: sob úno 09, 2013 9:35 pm 
Offline

Registrován: stř úno 01, 2012 12:28 am
Příspěvky: 93
Bydliště: polosamota
Tak jsem podle Vašich návodů poprvé vyrobila kvašené zelí s křenem, cibulí, bobkovým listem a kmínem. Je moc výborné, jen s křenem budu příště opatrnější - spustila se mně rýma i slzy :-). Děkuji všem za rady...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: hrnec "picklesák"
PříspěvekNapsal: stř úno 13, 2013 1:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26982
Bydliště: Poděbrady
MagdaKap píše:
Dobrý den, při hledání receptu jsem našla Vaše stránky a musím Vám ukázat, co jsem nedávno dostala :-) ! Dnes učiním první pokus naložit pickles.
(snad se mi podaří přidat foto) :roll:

To je opravdu velice zajímavý a užitečný výrobek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: stř úno 13, 2013 1:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26982
Bydliště: Poděbrady
Milan píše:
Jak zde již někdo psal, místo soli je možné přidat mléčnou Tibetskou houbu, nastartuje a podporuje kvašení a nemusí se dávat sůl, když tak trochu, špetku pro chuť. Zelí má potom specifickou chuť, (pro mne dobrou).Potom nemusíme řešit problém se solí. Kdo si děláte kefírovou houbu z mléka, určitě to vyzkoušejte. Dávám asi na 1,5 až na 1,7 kg zelí 3 polévkové lžíce kefírové houby.

Dobrá zkušenost, možná stojí za vyzkoušení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: stř úno 13, 2013 1:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26982
Bydliště: Poděbrady
jitule12 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s trvanlivostí. Mám v lednici picles přez dva měsíce, vypadá, voní a chutná dobře. Je to ještě ok? Děkuji.

Pokud dobře vypadá i chutná, pak ano, ale je stále kyselejší, čili mnoha lidem po delší době chutnat nemusí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: stř úno 13, 2013 1:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26982
Bydliště: Poděbrady
Saurah píše:
Tak jsem podle Vašich návodů poprvé vyrobila kvašené zelí s křenem, cibulí, bobkovým listem a kmínem. Je moc výborné, jen s křenem budu příště opatrnější - spustila se mně rýma i slzy :-). Děkuji všem za rady...

Tak na velké množství křenu bacha, může se dost podepsat na ledvinách, čili všeho s mírou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: čtv kvě 23, 2013 9:08 pm 
Offline

Registrován: pát dub 05, 2013 2:06 pm
Příspěvky: 72
Dělala jsem pickles, někde jsem četla, že se dává 17g soli na 1kg zeleniny. Je to šíleně slaný, ale teď už to je napěchovaný ve sklenicích a nechci to vyhazovat. Nemá někdo zkušenost s přesoleným pickles? Jde po zkvašení třeba smíchat s další zeleninou a nechat znovu kvasit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: čtv čer 06, 2013 2:53 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 1:54 pm
Příspěvky: 88
Tak mě napadlo, co třeba si takhle při přípravě pickles přidat tobolku laktobaciů či kápnout trochu Hylaku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: ned čer 09, 2013 7:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26982
Bydliště: Poděbrady
lucie5 píše:
Dělala jsem pickles, někde jsem četla, že se dává 17g soli na 1kg zeleniny. Je to šíleně slaný, ale teď už to je napěchovaný ve sklenicích a nechci to vyhazovat. Nemá někdo zkušenost s přesoleným pickles? Jde po zkvašení třeba smíchat s další zeleninou a nechat znovu kvasit?

Pokud vám vůbec bude kvasit, tak nechte vykvasit a před použitím propláchněte v čisté vodě, tím se slanost dost sníží i když i bakterie trochu oslabíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: ned čer 09, 2013 7:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26982
Bydliště: Poděbrady
Noel píše:
Tak mě napadlo, co třeba si takhle při přípravě pickles přidat tobolku laktobaciů či kápnout trochu Hylaku?

To klidně můžete, mnoho postupů i přidání laktobacilů doporučuje, ale nutné to určitě není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pon úno 17, 2014 5:11 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 11:02 pm
Příspěvky: 12
Zdravím, tak mne napadlo, jestlipak se dají naložit i brambory. Je to vůbec možné, má s tím někdo zkušenost?

Děkuji René


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: úte úno 18, 2014 11:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26982
Bydliště: Poděbrady
renis píše:
Zdravím, tak mne napadlo, jestlipak se dají naložit i brambory. Je to vůbec možné, má s tím někdo zkušenost?

Děkuji René

Nikdy jsem nezkoušel, ale domnívám se že chuťově to nebude nic moc, ovšem jinak by v tom asi neměl být problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: čtv úno 20, 2014 8:29 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1226
Odnaučte, prosím, naše hospodyňky převařovat k obědu kysané zelí nebo jej ze strachu před zkažením v zimě zavařovat.

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: sob bře 22, 2014 10:28 pm 
Offline

Registrován: stř črc 08, 2009 8:50 pm
Příspěvky: 148
Alopat píše:
Odnaučte, prosím, naše hospodyňky převařovat k obědu kysané zelí nebo jej ze strachu před zkažením v zimě zavařovat.

Doma dělané kysané zelí nezavařujeme, pouze uzavřené ve sklenicích vydrží ve sklepě až do jara.

V kysaném zelí je specifický druh vitamínu "C", který se varem poškozuje jenom minimálně.
Ovšem enzymy už po převaření neexistujou. :wink:

_________________
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: sob bře 22, 2014 10:52 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 1:54 pm
Příspěvky: 88
milda píše:
Doma dělané kysané zelí nezavařujeme, pouze uzavřené ve sklenicích vydrží ve sklepě až do jara.

V kysaném zelí je specifický druh vitamínu "C", který se varem poškozuje jenom minimálně.
Ovšem enzymy už po převaření neexistujou. :wink:

občas si říkám, jestli ty enzymy a bakterie stále existujou i po projití žaludkem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 192 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz