Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 11:21 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 194 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pát kvě 02, 2014 9:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Noel píše:
občas si říkám, jestli ty enzymy a bakterie stále existujou i po projití žaludkem

Vzhledem k tomu jak dobře zelí opravuje organizmus, tak asi fungovat budou, nebo myslíte, že jde o placebo efekt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pon srp 04, 2014 4:13 pm 
Offline

Registrován: stř črc 23, 2014 5:05 pm
Příspěvky: 45
Zdravíčko do fora!

Mohu se zeptat, pokud při výrobě kvašáků naleznu po pár dnech pod víkem sklenice (ihned na povrchu) bílou (jakoby vatička) plíseň, je možné ji odebrat (víceméně je usazena na vinných listech = poslední vrstvě) a okurky konzumovat? Nebo se může plíseň rozšířit i do nálevu a "zlikvidovat" (nakazit) celý obsah?

Šíří se vůbec plíseň solným roztokem anebo se v něm ničí??

Děkuji moc za radu!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pon srp 04, 2014 8:34 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Th. píše:
Zdravíčko do fora!

Mohu se zeptat, pokud při výrobě kvašáků naleznu po pár dnech pod víkem sklenice (ihned na povrchu) bílou (jakoby vatička) plíseň, je možné ji odebrat (víceméně je usazena na vinných listech = poslední vrstvě) a okurky konzumovat? Nebo se může plíseň rozšířit i do nálevu a "zlikvidovat" (nakazit) celý obsah?

Šíří se vůbec plíseň solným roztokem anebo se v něm ničí??

Děkuji moc za radu!!!

Ahojky,
To jakoby bila vaticka na povrchu neni zadna plisen, plisen by smrdela, to bys citil. Pokud to nesmrdi, je to kyselina maselna, produkt mlecneho kvaseni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: ned zář 07, 2014 7:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Th. píše:
Zdravíčko do fora!

Mohu se zeptat, pokud při výrobě kvašáků naleznu po pár dnech pod víkem sklenice (ihned na povrchu) bílou (jakoby vatička) plíseň, je možné ji odebrat (víceméně je usazena na vinných listech = poslední vrstvě) a okurky konzumovat? Nebo se může plíseň rozšířit i do nálevu a "zlikvidovat" (nakazit) celý obsah?

Šíří se vůbec plíseň solným roztokem anebo se v něm ničí??

Děkuji moc za radu!!!

Dobře vám odpovídá členka miram, podle všeho to vůbec plíseň není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: sob lis 08, 2014 11:12 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Bakalarska prace na tema pikles:

https://is.muni.cz/th/326403/lf_b/bakal ... stvghy.pdf

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: čtv lis 13, 2014 7:10 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
jitule12 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s trvanlivostí. Mám v lednici picles přez dva měsíce, vypadá, voní a chutná dobře. Je to ještě ok? Děkuji.

otec od přítelkyně dělal zelíčko v březnu a ještě v září bylo a bylo vynikající \":P\" \":wink:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: sob lis 29, 2014 10:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
inzenyr píše:
Bakalarska prace na tema pikles:

https://is.muni.cz/th/326403/lf_b/bakal ... stvghy.pdf

Inzenyr

Pěkná práce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: čtv pro 11, 2014 11:53 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 480
Bydliště: Nové Město na Moravě
inzenyr píše:
Bakalarska prace na tema pikles:
https://is.muni.cz/th/326403/lf_b/bakal ... stvghy.pdf
Inzenyr

parádní zdroj informací. Díky.
Sice děláme doma, ale občas i koupíme a mmj. jsem se v této práci dozvěděl o výrobcích, které jsou živé (bez druhotné konzervace), což je pro zdraví to nejlepší
ještě jednou díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: čtv črc 23, 2015 2:47 pm 
Offline

Registrován: úte čer 11, 2013 11:31 am
Příspěvky: 72
Prosím Vás, jsou pickles vhodné i když se chci zbavit candidy? Vím že mají hodně laktíků, ale zase je to kvašené, tak nevím...

děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pát črc 24, 2015 6:21 pm 
Offline

Registrován: pát črc 24, 2015 6:14 pm
Příspěvky: 30
jimikluk píše:
Prosím Vás, jsou pickles vhodné i když se chci zbavit candidy? Vím že mají hodně laktíků, ale zase je to kvašené, tak nevím...

děkuji za odpověď.

Kvašená zelenina je při candidě dobrá, ale musí být domácí!!! Všechno co koupíte v obchodě je buď sterilizované teplem (tedy bez živých bakterií), nebo nakonzervované jedovatou chemií.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: sob srp 22, 2015 4:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
jimikluk píše:
Prosím Vás, jsou pickles vhodné i když se chci zbavit candidy? Vím že mají hodně laktíků, ale zase je to kvašené, tak nevím...

děkuji za odpověď.

Většinou ano, jak vám správně píše členka Parmová, ale je to potřeba vyzkoušet, někdy jde o velice individuální reakce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: ned říj 25, 2015 2:56 pm 
Offline

Registrován: úte zář 25, 2012 9:55 am
Příspěvky: 166
Jak to,ze mam pickeles hrozne tvrde? Jednou uz jsem ho delela a bylo krasne mekke.
Delano jen ze zeli a podle navodu.
Dekuji za tipy a rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pon říj 26, 2015 1:54 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Mám "minikvašák", a pred 6 dňami som doň "napechoval" asi 1,2kk nadrobno nakrájanej kapusty (zelí), dal asi 4% soli (trochu veľa ako som zistil,ale tak bolo v návode z knihy "Sila přírodní fermentace"...)... Za pár hodín to pustilo kopu šťavy, na druhý deň bola šťava už asi 3cm nad stlačenou kapustou. Všetko je o.k., nič "nehubie", neplesnivie...
Mám ale otázku........... Aký je rozdiel medzi pickles, a medzi kapustou kvasenou napr. 2-4 týždne ? ... V takom minikvašáku (je zo špeciálnej umelej hmoty, japonská výroba, je to veľmi dobre vymyslené zariadenie) určenom na pickles sa predsa dá robiť aj "nepickles", čiže kvasiť dlhšie, nie ? ... Hmm... Proste ma zaujíma rozdiel medzi pickles a dlhšie kvasenou zeleninou -rozdiel nutričný (množstvo laktobacilov)..... Vie mi niekto na to odpovedať ?

Tu je odkaz na minikvašák, aby ste mali predstavu, a možno si ho aj kúpili (keď ešte majú, kúpil som to osobne v KE). Pekne vidíte na celý obsah, ktorý kvasíte....

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
2q316giy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pon říj 26, 2015 3:48 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
VEĽMI MI CHUTILO, teraz to chcem dať do chladničky.............. Dal som to do veľkej sklenenej fľaše celé, ale samozrejme, pickles & kapusta zväčšila svoj objem (už nie je zaťažená), a šťava z nej v tej fľaške zaváraninovej do ktorej som ju presunul, jej teraz siaha len možno po 1/5 jej výšky najvyššieho "bodu" kapusty...... Mám doliať vodu (nechcem...) ? ...Alebo čo teraz s tým ? Hmmm...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pickles
PříspěvekNapsal: pon říj 26, 2015 5:54 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Bolo by treba doliať, pokiaľ to rýchlo nezješ, lebo to bude osychať. ja si robím kapustu tak aby som mala veľa "kapustovej vody", nastrúham kapustu nadrobno (aby rýchlo vykvasila)+soľ a kmín a v 3,5l pohári zalejem hmotnostne väčším dielom vody, a nechám kvasiť, každý deň premiešam, za nejakých 5dní hotovo. Tú kapustovú probiotickú vodu pijávam, Budwigová ju odporúča hneď ráno. Je výborná, aj tá kapustička. Skúšala som aj s červenou kapustou a bolo to nepríjemne horkoštipľavé že sa to nedalo jesť.
peetra

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 194 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz