Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Koření a dochucovadla
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=796
Stránka 410

Autor:  Jarda [ čtv srp 26, 2010 9:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Kometa píše:
Velmi doporučuji toto koření:
Obrázek

Obrázek

Objevila jsem ho náhodou když jsem sháněla něco hrubšího do mlýnku na koření a od té doby ho dávám snad do každého slaného jídla. Obsahuje pepř, chilli a petržel.

Tak zrovna pepř není žádný ideál a dost poškozuje žaludeční sliznice.

Autor:  Kometa [ čtv srp 26, 2010 9:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Omlouvám se, moje demence, přepsala jsem se, nevím, na co jsem myslela - obsahuje česnek, chilli a petržel. Pepř ne.

Autor:  Jarda [ pát srp 27, 2010 9:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Kometa píše:
Omlouvám se, moje demence, přepsala jsem se, nevím, na co jsem myslela - obsahuje česnek, chilli a petržel. Pepř ne.

Tak v tom případě jde o ideální prostředek a není na něm co vytýkat.

Autor:  Beladona [ pát srp 27, 2010 10:50 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Jak je s trvanlivostí koření? Má například rok stará nasušená bazalka pořád svoje pozitivní účinky?

Autor:  Jarda [ pát srp 27, 2010 3:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Beladona píše:
Jak je s trvanlivostí koření? Má například rok stará nasušená bazalka pořád svoje pozitivní účinky?

To značně záleží na způsobu skladování a ne na konkrétním čase, pokud bude ideálně suchá a hermeticky uzavřená, tak má životnost obrovskou a rok není žádná doba.

Autor:  muflon [ ned srp 29, 2010 10:20 am ]
Předmět příspěvku:  Skořice a kumarin(nové přehodnocování rizik)

Skořice a kumarin(nové přehodnocování rizik)

Odlišný pohled na odborné studie - Kritický pohled na extrapolaci rizik způsobených určitými čistými chemickými látkami na rizika z komplexních matric s obsahem těchto látek (koření, byliny aj.).

Velmi zajímavé!!, týká se i sezam.semínka, jahod atd):
více viz zde:

Autor:  Jarda [ ned srp 29, 2010 9:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Skořice a kumarin(nové přehodnocování rizik)

[quote="muflon":3fcuqg4n]Skořice a kumarin(nové přehodnocování rizik)

Odlišný pohled na odborné studie - Kritický pohled na extrapolaci rizik způsobených určitými čistými chemickými látkami na rizika z komplexních matric s obsahem těchto látek (koření, byliny aj.).

Velmi zajímavé!!, týká se i sezam.semínka, jahod atd):
více viz zde:

Autor:  Kometa [ pon srp 30, 2010 9:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Neměl jste někdo problém s nespavostí po chilli? Ke všem svým protikandidovým bojovníkům jsem přidala pálivou papriku (zatím jen obyč, od Vitany) a zjišťuju, že se po tom nedá usnout. Užila jsem včera 2-3 zarovnané lžičky v průběhu dne (fakt není moc pálivá) a do půl třetí do rána si musela číst, stále jsem byla plná energie (zato teď mám pocit, že se asi brzy rozpadnu na atomy \":(\" )

Autor:  Jarda [ pon srp 30, 2010 10:52 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Kometa píše:
Neměl jste někdo problém s nespavostí po chilli? Ke všem svým protikandidovým bojovníkům jsem přidala pálivou papriku (zatím jen obyč, od Vitany) a zjišťuju, že se po tom nedá usnout. Užila jsem včera 2-3 zarovnané lžičky v průběhu dne (fakt není moc pálivá) a do půl třetí do rána si musela číst, stále jsem byla plná energie (zato teď mám pocit, že se asi brzy rozpadnu na atomy \":(\" )

Ono se to porovná, tělo má najednou víc možností, protože se nemusí v komatickém spánku soustředit na bojování s kvasinkou. Nicméně můžete to vyzkoušet brát v průběhu dne a večer už ne a mělo by to fungovat.

Autor:  Mat1 [ stř zář 15, 2010 11:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Jarda píše:
Ono se to porovná, tělo má najednou víc možností, protože se nemusí v komatickém spánku soustředit na bojování s kvasinkou. Nicméně můžete to vyzkoušet brát v průběhu dne a večer už ne a mělo by to fungovat.

A čo toto?
Vraj to je celkom husté.
Má to podobné účinky ako napr Habanero?

http://www.biologika.sk/e-produkt-1469-110-wasabi.html

Autor:  Jarda [ čtv zář 16, 2010 6:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Mat1 píše:
A čo toto?
Vraj to je celkom husté.
Má to podobné účinky ako napr Habanero?

http://www.biologika.sk/e-produkt-1469-110-wasabi.html

Wasabi obecně velmi dobře likviduje různé breberky a zlepšuje trávení, čili klidně je možné ho používat, ovšem každému chutnat nemusí, je opravdu vhodné na eliminování chutě syrové rybiny, kde se jedná o téměř nepostradatelnou ingredienci, jako třeba na sushi, nebo sashimi.

Autor:  Kometa [ čtv zář 16, 2010 11:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Všechny tyhle věci by se daly kapslovat. Otázkou je - jak velké kapsle a kolik denně?
Proti kandidě asi bude nejlepší to vypít ve vodě, aby to účinkovalo už v ústech a v krku, ale některé dny na pálivé prostě člověk nemá chuť.

Autor:  vrab3c [ čtv zář 16, 2010 12:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

citala som prispevky, vela zujimaveho som sa dozvedela ( veru,clovek sa uci cely zivot)
donedavna som ani ja cierny peper pri vareni nepouzivala, ze je skodlivy, ale zmenila som nazor
kurkum , cierny peper , zazvor - su silna trojka medzi koreninami
cierny peper zvysuje vyuzitie kurkuminu niekolko nasobne
http://www.pureinsideout.com/turmeric-curcuma.html
aj tu sa o tom pise

Autor:  Jarda [ čtv zář 16, 2010 4:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

Kometa píše:
Všechny tyhle věci by se daly kapslovat. Otázkou je - jak velké kapsle a kolik denně?
Proti kandidě asi bude nejlepší to vypít ve vodě, aby to účinkovalo už v ústech a v krku, ale některé dny na pálivé prostě člověk nemá chuť.

Tak většina se opravdu kapslovat dá, ale není to nutné a co jde spolknout bez toho, to bych já osobně do kapslí necpal.

Autor:  Jarda [ čtv zář 16, 2010 4:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Koření a dochucovadla

vrab3c píše:
citala som prispevky, vela zujimaveho som sa dozvedela ( veru,clovek sa uci cely zivot)
donedavna som ani ja cierny peper pri vareni nepouzivala, ze je skodlivy, ale zmenila som nazor
kurkum , cierny peper , zazvor - su silna trojka medzi koreninami
cierny peper zvysuje vyuzitie kurkuminu niekolko nasobne
http://www.pureinsideout.com/turmeric-curcuma.html
aj tu sa o tom pise

Nechci vám to nadšení pro pepř vyvracet, ale sám ho nepoužívám a docela dobře vím proč. Právě ta kombinace, co stojí na každém stole v jakékoliv restauraci, tedy pepř a sůl, se nám stará o poničené trávení a já ho raději mám v pořádku.

Stránka 410 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/